Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Ако не пробаш, нема да знаеш ;) Не сте преку земја де, и плус не се затрескувај, пробај, види како ќе се одвива, ако е обострано, добро е :)

2. zoki-poki

zoki-poki Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2010
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    371
    Go for it! ;)
    И уживај во секој заеднички момент....
    Вака звучиш како да си некој пливач кој стои пред прекрасно езеро, но мун е страв да се нурне, зошто ќе му било ладно откако ќе излезел од вода :)

3. TinaM25

TinaM25 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    41
    Конечно се решив и јас да пишам, бидејќи веќе навистина незнам што да мислам. Со еден преубав дечко имаме нешто (еднаш разговаравме на таа тема и муабетот падна дека сме во врска) но последниве неколку дена кога сме заедно, не ме бакнува, мислам, прекрасно си поминуваме, се смееме, се шегуваме, се гушкаме но ете последниве неколку дена не ме бакнал. Се тешам дека кога сме заедно, дека е ладно па може е настинат, а можеби е и срамежлив (бидејќи јас сум срамежлива за прва да му пристапам). :?: Сите можни идеи ми паѓаат на памет. Навистина ми е сето тоа толку чудно, иако се гледа оддалеку дека си се допаѓаме и дека има хемија меѓу нас. Ве молам за помош :worried:

4. Marija02

Marija02 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2010
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Kako prvo, se izvinuvam za fontot ama nikako ne mozam da go smenam pa zatoa ke pisuvam vaka... Vi blagodaram mnogu za sovetite.... ``Opusteno `` nema sto da rascistam, jas ne go sakam poradi negovata funkcija tuku nego kako licnost, negovoto odnesuvanje, izgledot, se sto e na nego mnoguu me privlekuva ...i bas bi sakala da ne bese asistent na fakultet ... :doh: i ne znam kako bi izdrzala da ne go gledam poveke, bidejki se blizi krajot na semestarot.. :worried:

5. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.452
    Допаѓања:
    22.942
    Се мислев дали да пишам за мојот проблем, ама ајде... Одиме со дечко ми година и 2ипол месеци. Мислам дека повеќето сте запознаени со тоа дека сме колеги на факултет, од различни градови. Во последно време забележувам некоја монотонија во врската. Отпрвин си мислев дека е заради тоа што последните неколку месеци јас имав проблеми дома(кои ете почнаа да се решаваат некако) не бев расположена за ништо, понекогаш дури и без причина ќе се издерев на дечко ми, се ме нервираше и сл. Но сега се е во ред со мене и проблемите како што кажав ги нема веќе. Знам и чувствувам дека ме сака, исто и јас него, но не знам што е работата, некако се оддалечивме и нема што да правиме кога сме заедно. Баш последниот викенд бевме сами кај него во станот(едвај начекавме тоа да се случи), но многу досадно си поминавме. Се е едно исто ни се случува, нема некоја промена..Не знам што да правам од моја страна за да не ни пропадне врската заради таа монотонија и досада. Што ми предлагате? :^)

6. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.436
    Допаѓања:
    5.396
    ^^ па излезете прошетајте една љубов не смее да ја убие монотонија, иако сите со долги врски сме го поминале тоа. меѓутоа во периоди кога ќе ве фати досада излезете со друштво немојте да бидете сами. или ете изненади го со некоја вечера инсистирај да правите нешто што не сте правеле. биди креативна нешто од што ќе избегаш од секојдневието и успехот е загарантиран

На happygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.447
    Допаѓања:
    91.780
    Излезете на прошетка без некоја цел, онака шетајте. Еве сега има снег можете да си играте на снегот. гледајте филм, играјте карти. Обично нас кога не фаќа досада одиме на ручек некаде или пак си земаме слободен ден еден од друг, читаме книги и после си ги раскажуваме. Лошо е што сте на ист факултет па имате исти луѓе, исти предмети. Ние зборуваме и за на факултет, за колеги... Внеси ти некоја иновативност зошто познато ти е дека машките не ги бива за подобрување на работите.

8. lady19

lady19 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    13
    Сакам да прашам како успева врската на далечина? Колку често се гледате, со оглед дека не сте од исти градови..ме интересира оти и јас сакам да започнам врска со еден дечко од факс, ама проблемот е што не сме од исти градови и јас само за факултет одам во скопје, иначе сум од велес, таму си живеам. Што ми предлагате, да пробам или минимални се шансите да опстане тоа?

9. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Воопшто не се минимални шансите за тоа.
    Пробај. Знаеш ли колку врски на далечина опстануваат? Многу.
    Плус Велес еве го кај е. До Г* што би се рекло. Ем во Скопје си на факултет. Не знам ни зошто се мислиш.
    Обиди се види како ке иде. Ако не иде ке ставиш крај. ;)

10. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.447
    Допаѓања:
    91.780
    Успеваат врските на далечина. Со дечко ми прво се гледавме на недела, две. Еве сега е во Ск. и супер ни е , ама пак мора да си оди дома на неколку дена. Како и да е се што се сака може да успее. Малку е потешко, не есекогаш тука кога ти треба, ама има моб. има интернет се се решава.

11. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.779
    Допаѓања:
    18.353
    Успеваат зошто да не?А и плус вие и не сте така далеку.Велес е многу блиску до Скопје така да не се секирај

12. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.452
    Допаѓања:
    22.942
    Па да, имаме исти пријатели од факултет,исти предавања и колоквиуми, исти теми за зборување, речиси се ни е исто и заедничко. Понекогаш гледаме филм, играме карти.. Но во последно време мислам дека од досада, од што нема што да правиме само се караме за глупости и ситници кои уште толку повеќе ни ја расипуваат врската. :worried:

13. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.452
    Допаѓања:
    22.942
    И јас на почетокот не верував, но ете ни успеа до сега барем, врската на далечина. Иако како што реков колеги сме и секој ден се гледаме на факултет, кај него во станот, на кафе.. Инаку јас сум од Кочани, дечко ми е од Кавадарци (подалеку отколку Скопје-Велес) па оди некако..Летото се гледавме на две недели и така. :) Нема зошто да не пробаш, ништо не губиш, можеш само да добиеш.

14. Mygirl

Mygirl Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2010
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    850
    Ако постои љубов ќе го пребродите овој период и пак ќе ви биде убаво...Ама очекувај дека ќе има уште мноогу вакви монотони периоди...Така е во секоја долга врска, монотоноста е сосема нормална појава.
    Јас сум имала 2-3 вакви периоди во мојата врска, еднаш дури стана и критично, мислев дека не го сакам повеќе и бевме на работ на раскинување...Среќа што навреме сфатив колку ми значи и колку е совршен за мене, па се помирив со тоа дека тоа е нормално и дека натаму ќе има уште вакви периоди. Така е скоро во секоја врска. Како некој циклус што се повторува, период на среќа, па период на монотонија, кавги, па потоа пак период на среќа и се така во круг.
    Сега, за да ја разбиете монотонијата, пробајте да правите некои несекојдневни работи, што вообичаено не ги правете. Еве сега и снегот нуди прилика за лудории, шетајте, трчајте по снегот, правете снешко, мавајте се со топки...За тоа не треба муабет, а многу ќе ви го подобри расположението. Па ако имаш и некои други идеи, слободно пробајте ги, па можеби и тој има нешто што сака да го правите...Проблемот не е страшен, не се секирај, ќе помине.

15. GeorGinnA

GeorGinnA Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2010
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    2.008
    Хепи,горе доле се согласувам со претходните коментари,значи во секоја подолга врска доаѓа некој период на монотонија,тоа е факт.Може да си правиме филмови до утре сабајле,ама кога тогаш ќе не навјаса некој период кога преовладува некоја досада.

Тоа не значи дека нема љубов,можеби само дека хемијата не е толку јака како на почетокот и затоа фино лепо ќе се засукаат ракавчињата и ќе се внесе некоја иновација во начинот на функционирање.Мој предлог е да се зачини сексот ,правете во кревет нешто ново,интересно,изненади го колку можеш да бидеш ти перверзна :devil: :devil:

Јас мислам дека во таква ситуација можеби и не е толку разумно да зачестите со гледање,туку напротив .Дружи се со твоите пријателки,пушти го да да си го потхрани егото малку,нека го со мажјаци нека гледаат фудбал,пијат пиво,оговараат жени...или не знам што.Како викаат многу арно не е на арно и тоа е вистина,ние жените во крвта ни е кога ќе фатиме дечко да очекуваме 24/7 да ни биде на располагање (барем повеќето) и токму тоа е коренот на многу проблеми,монотонија итн.

Пушти да си недостасувате еден на друг,да осеќате потреба да се видите,гушнете и да си прераскажете како сте си поминалЕ,а не како двајца пензионери чучнати пред телевизор да дојдете до степен да станете неподносливи еден на друг.
    Да не ја тупам многу,обиди се да промениш нешто да добиеш резултати,со скрстени раце не се постигнува ништо ;)

На marama му/ѝ се допаѓа ова.
  16. IJAE

IJAE Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2010
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    815
    мислам дека оваа тема е најсоодветна за мојата мака, разгледувајќи ги другите теми незнам во која категорија да го ставам мојов проблем... пред 4 дена бевме излезени со дечкоми на кафе и незнам зошто ми текна да му кажам дека уште на почетокот од нашата врска го излажав за една работа која впрочем и не е некоја голема лага која би влијаела во нашата врска. Работата е дека ја криев таа лага веќе 3 месеци. Во момемтот кога му ја кажав он никако не изреагира се беше ок, не ни сакаше да праиме муабет за тоа демек било поминало, но вечерта кога излеговме повторно да се видиме ме напраи пратали т.е. ме утепа со зборови све лошо ми изнакажа и што треба и што не треба дури и сакаше да ми раскине зошто јас него сум го спуштила на многу ниско ниво, папучар сум го направила тоа не смеело во неговит живот да се случи, името ќе сум му го нарушела глупости живи. Многу ми беше тешко од кажаните зборови, јас само сакав да бидам искрена зошто го сакам вистински, не ни морав да му кажам немаше да дознае никогаш само сакав да му докажам дека сум згрешила и дека сватив колку ми е важен во животов. Поминаа 2 3 дена и мислам дека многу е оладен спрема мене, а знам дека ме сака многу ме сака но веќе почнувам да се сомневам во тоа не покажува интерес како пред 4 дена.. Што да направам ве молам за совет...

17. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    ^^ Е тоа е, мушки мозок и мушко его!Остави го ќе му помине..треба време.

18. Mistery

Mistery Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    1.626
    Остави го 2-3 дена, ако нема ништо, јави се или отиди директно кај него да се видите и да разговарате сега со малце по смиерени глави !!!

ГУД ЛАК ;)

19. maleckaa

maleckaa Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    17
    некаде погоре имам пишано за мојов "проблем" со дечко ми...денеска ПАК го разбудив за на кафе,и не му се одеше,и по пола саат си испадна сам....поручекта кога се слушнавме рече ДЕМЕК бил само до кладилница....ама нз....не ми беше тоа зборот....му се расипал телефонот,и + поручеква го избриса фб-то и од тогаш се неаме цуено,а се испокаравме многуууууу ....ја требаше да одам кај една другарка ама ме примзи и не отидов и него го нема да ми се јави од дома....сеа се мислам дали да му се јавам,ама ме фака инат да видам ја ако не се јавам дали ке му текне да ме побара или па да не му се јавувам :$ шо да праааам ке пукнам од нервозааа :@ :@ :@

20. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    па со оглед на тоа колку се нервираш и искрено со право, остај го, он нека се јави.Сакал-неќел, порано-покасно ќе мора :D и за инат кажи му дека си излегла :D а што се однесува до тоа дека така ти вика не ми се искача, па искача со другар, мислам да прекинеш ти да го викаш за кафе, а кога он ќе те викне барем двапати ти откачи го, да осети малку и да се подзамисли