Нормално но секоја навика има и одвика, а шансите да те изневери се поголеми додека замине сепак има 18 год и се му се врти околу сексот така да...
Слушај еве сега ќе ти објаснам како Мојот проблем не е тоа дали тие ќе фатат и ќе исчистат нешто.Нека не фаќаат нека останат насекаде расфрлани садови и алишта.Мојот проблем е во тоа што жената секогаш мора да биде таа која ќе подлегне и ќе попушти.Еве и ти велиш неможеш да ги натераш.И што ако неможам да ги натерам тоа значи дека треба да се натерам самата себе си?Мојот проблем е во тоа што кога ќе седнеш на маса и од кога сите ќе се најадат личностите како meafteryou ( неа ја земав за пр и покрај многу те такви)ќе речат ајде ние женските да раскренеме.Јас нема да го кажам тоа.Дека мене нема така.Или и мажите ќе кренат или се ќе остане како што е. Еве чист пр:Бев вработена во еден маркет и ние женските го чистевме и вц и правевме се низ маркетот.Не е тоа којзнае што чистење ќе поминеш еднаш со метлата со џогерот и толку но мене ме нервираше фактот дека двајцата наши машки колеги не чистеа затоа што беа машки.Им реков еднаш сите ми рекоа де бре што ти е каде се видело машко да чисти.И јас не го чистев вецето им реков на сите ако тие не го чистат и јас нема.И да на крај јас си дадов отказ а тие сеуште не го чистеа но не е битно.Битно е дека започнало од некаде.Битно е дека кога отидов во таа фирма сите беа со мислата како бе машко да чисто веце?А кога си заминав повеќето од пола беа што е разликата меѓу нас договорувајќи се да одат кај газдата и да го пријават проблемот.Не успеав да го дочекам тоа но мислам дека успеале. Сакам да кажам дека бев единствената која се бореше и сите ме гледаа на почетокот како еве ја оваа пак ќе се кара,бунтовничка.Дали ми беше гајле?Секако дека не.Се борев затоа што ја ценам мојата еднаквост. Од мојата уста никогаш нема да чуеш дека жените се тие кои мораат да ги направат домашните обврски.И јас никогаш нема да бидам како @MeAfterYou да велам дека не сакам но дека мора да ме тресне реалноста.Реалноста е она што ти го создаваш.Еве ти избираш да го играш орото кое ти го свираат другите.Ама јас избирам да се борам колку што ќе можам.Ќе се борам се додека барем нешто не се смени.И не не планирам да ја прифатам вашата реалност и да се согласам на неа само зато што балканците биле такви Спојлер Знам дека сме оф топик па ако може ги замолувам модераторите мислењата да ни бидат во соодветна тема префлани а не избришени.Благодарам .
Многу е лоша монотонијата во врска, кога се е исто досадно е и едноставно се тргаш на страна. Ако го сакаш не дозволувај вака да биде разговарај кажи му сакаш да шеташ да градиш врска и надвор од дома, реално ја не би издржала како што сум живани темпераментна
Одење на размена е успех и секој добар партнер нема да седи на патот на успехот на својот партнер. Е сега за варањето, ако го простиш - живеј си во дилема цел живот. Зато не се проства. Ако некој сака да те изневери не мора да оди кузнај колку далку за то да напрај. Како успеваш да бидиш во врска со некој во кој не верваш? Мачење е и за двата.
Што би направиле доколку партнерот е претерано љубоморен и опседнат со вас, ве третира како птица во кафез, ви забранува многу нешта и ви прави љубоморни скандали и притисок? А, сепак е најдобриот човек со најголемо срце што буквално СЕ прави за вас ве цени ве сака бескрајно и секогаш е тука за било што? Јас раскинав. Колку и да беше убаво, интересно.. колку и да го сакав.. љубомората и желбата за контрола си направи да изладам. Не се трпи љубомората и притисокот, изладив. Останав без трошка страст поради таа опседнатост и љубомора. Но сепак ме занима и ваше мислење околу тоа?
Многу ми е мило што си раскинала. Не е битно колку те сака некој и каков човек е колку што е битна слободата.Најголемата љубов и почит доаѓа од оној кој ќе ти ја даде слободата на дланка.Неможеш да задржиш некој,неможел ни тој тебе.Можат телото да ти го стават во кафез но никогаш срцето.Мило ми е што не си го дозволила тоа.Вистинската љубов е слободата,не ропството.
И јас тоа му зборував, ако некого навистина сакаш, дај му слобода, ако те сака нема да ја злоупотреби. А, вака со стегање и притисок само ме оддалечи и излади на цело. Инаку слободата ми е најважна, а не преговарањето за секоја ситница за се и сешто.
Сосем истото и мило ми е што се реши и што успеа! Некој можи сите ѕвезди од небо да ги симни ама ако не знај да се однесува со тебе како со друго човечко битие не заслужува да те има покрај себе. И ти се вреднуваш себеси и тоа е одлично! Секоја чест, камо да има повеќе како тебе!
Како се справувате со виртуелна љубомора? Дали ви смета ако дечкото со кој се гледате или сте во врска си става лајк на полу разголени и речиси голи девојки, кои не се ни познати личности? Тој што се гледам си заследил некоја рандом типка и веднаш лајкови на инстаграм. Која е потребата за тоа? Звучи љубоморно, смешно и детски, но се чувствувам анксиозно. Можеби се допишува со такви девојки или не знам што да мислам... Не сакам за ова да се расправам, ама ете тие се проблемите
Јас во претходната врска гледав со мои очи и читав како тој лајкува и се додворува, пишува со "такви" и секакви девојки, и кога се врати од странство се правеше како ништо да не било. Трпев малку време за да дознаам шо точно е причината за тоа, и на крајот испадна дека е вечно незадоволен женкар. Раскинавме. Штом почнат такви проблеми знај дека нешто не е во ред, или не го задоволуваш емоцинално, сексуално, не те сака, не осеќа страст или не го привлекуваш. Или има некои психички(сексуални) проблеми. Ако е заљубен во тебе и ако малку те почитува не би правел така и не би дозволил да се растури врската поради други "разголени" девојки. Тоа од мое искуство кажувам. Твојот тип сепак не го познавам и нз шо би можел да крие, ама секако има причина за тие лајкови. Можда има и некоја оправдана причина. Разговарај отворено, друг излез нема. Неможеш онака толку да ставаш лајкови на други провокативни слики од девојки кога веќе имаш една до тебе. Мое мислење.
Тој кажа да сум немала очекувања, во превод може да прави што сака. Од трауми од минатото сигурна сум дека се допишува со други, така да најпаметно е да си се повлечам без збор, зошто немал типот јаки емоции за мене, па нека има за тие што немаат самопочит и на тацна си се нудат. Пробав да се воздржам ама штом ми дојде до плачење доволно беше од труењево.
Се ставам на твое место, сега го немам но порано го имав истиот проблем и иако знам дека тие типки не ни можат да се споредат со мене, се осеќав многу грдо... која е потребата од лајк на таквите не разбирам??? А повеќе би ме замислило да става лајкови на некоја прибрана и паметна. Како и да е, тоа само зборува за него. Ако сака такви разголени, слободно нека оди со нив. Кога веќе и го нагласил тоа дека може да прави што сака, направи си услуга и раскини му.
Ако се повлечеш ќе направиш најголемо добро за себе. Нема да дозволиш да те користи и да ти создава немир. Спаси се. Остави го, секој има во животот љубов и авантури. Тој очигледно те гледа за авантура, а ти очигледно чуствуваш нешто повеќе и не си личност за авантура, затоа навреме спаси се, остај го ТИ биди храбра и смири си ја душата. За некое време т.е кога ќе дојде време ќе најдеш подобар од него што ќе биде стабилен и сериозен во своите намери и што ќе те заслужува. Овој не те заслужува ни тебе ни твоето скапоцено време. Знај си ја својата вредност како девојка, игноре на проблемот и откачи го. Вака нема да се повредиш уште повеќе.
И како што гледаш твојата бунтовност не променила ништо. Иначе добар ти е примерот за маркетот за да се покаже зошто сте морале вие да го чистите WCто. Имам другар кој работи во маркет и им е единствено машко таму. Кога ќе дојде роба знаеш по кој се вика? По него. Машко е, ќе се килави и ќе дига. А и самите жени таму се повлекуваат кога треба да се дига нешто тешко и му препуштаат него. Ама па затоа потоа кога треба да се чисти WCто ќе го ослободат него од таа активност. Ако почне некоја да се буни оти он не чистел, може и он да се буни оти она не дигала. Ако веќе сакаме еднаквост. А верувај ми, далеку е полесно да изџогираш отколку да се килавиш. Еднаквоста не е во тоа да двата пола ја работат истата работа подеднакво, туку да ја работат онаа работа во која се подобри, а во другата да асистираат, помагаат. Спојлер Јас мислам дека сепак треба да останат мислењава овдека поради тоа што истите иако се малку оф топик сепак го разглабаат проблемот што го има девојката и слични проблеми.
Извини а зошто мојот проблем го споредуваш со проблемот на твојот пријател? Јас сум таа која дигала кутии од по 30 кила и никогаш не рекла ајде ти си машко дојди да дигнеш.Мене не ме споредувај со другите личности.Јас ти велам дека се борам за еднаквоста а ти ме споредуваш со некој кој не се бори за тоа.И да ајде со бунтовноста не се пистигнува ништо па затоа можете да си седите со вашите сплескани газови и да гледате како се се разрушува околу вас.Да се плашите да бидете црната овца и да смените нешто затоа што како тоа така како е можно да се разликувата вие од другите.И ако не си сватил до сега во животот еве јас да ти кажам промената започнува токму од тебе.
Vaka i jas imam eden problem.vo ljubovta imam 33 god.do.sega sum imal.poveke.devojki.zenski itn vrski i taka no vo.posledno vreme.toa.ne mi.odi.od.raka inace sum vraboten rabotam fino.cesno ne.sum.epten grdotija za ako.toa.bi bilo problem no eve da go.zememe predvid fb dodavam osoba mi.se.dopaga.probam da i se doblizam nekako.i toa.so.najubavite zborovi se pazam.da ne zgresam.nesto oti po.priroda.sum.takov pazam okolu damite i gledam.se.da e.ok i.dali izglea.toa.ne mu se.dopaga na.damite odbivaat kontakt nekako soznam zs pa.eve.povikuvam.na damite za pomos ajde nekoi koi se.moja gener.ili.pomladi.da.mi.pomognat sto.e.filmot vremeto.si odi treba da se najde devojka.za vrska brak mislam.deka.e.vreme veke inace mn se prilagoduvam na sekakva osoba i ljubov davam od srce zasto.taka.mi.se vraka kade gresam Zdravo.sakam da prasan.od.damite imam.problem eve se desava poveke vreme.imam.33.godini.sum.imal poveke.devojki vrski.itn ama.vo.psoledno vreme ne e.taka mi.dojde vremeto.za.zenenje.i toa nekako kako.da.go.snema nez kako da pristapam.a.da.zapali.sekoas.su..epten.nastroen.prijatelski.gledam da pogodam.od.sekoj.aspekt da.receme.mi.se.dopaga nekoja.od.fb.ja.dodavam i pocnuva razgovorot posle.odredeno vreme nesto.se.slucuva i ja snemuva a nisto.nr.sum.navredil ja.lrasuvam sto.e.problem kade gresam.nikoj ne.kazuva nisto i sega baram.dama.za vrska brak vreme.mi.e.veke.da.se.zenam eden sovet od.damite.ovde.da pomos sloboden sum.rabotam imam.kuka sreden.zivot kade.gresam za.grd ne sum grdotija.epten barem.taka.mislam nez sto.da.storam
Дечко, доста спамираш по сите теми со ист проблем. Никој нема да ти каже каде грешиш, никој не те знае за да ти каже. А на форумов секако нема да најдеш жена, особено со ваков пристап.. каде што велиш дека време ти е за женење.. Некоја така ќе ти се фрли во прегратки само затоа што тебе ти дошло време за да правиш деца и да изиграваш среќен маж и татко. Секое следно мислење со истиов проблем ќе ти биде избришано затоа што не е во ред по сите теми истото да го пишуваш.