Те молам стави филери и не се понашај ко да имаш 12 години. Научи уште еднаш никогаш да не му дозволиш на дечко ти кој патем ми делува ко најголем селјак да ти кажува нешто да правиш или да не правиш во зависност од тоа дали ќе му се допаѓало него. Него кој го пита. Не ми се верува дека воопшто имаш дилеми околу прашањево. Дечко ти треба да научи што е граница, и кај смее да дава коментари а кај не смее. Да научи како во врска се дава поддршка и да биде малку посамоуверен пошо уплашени мажиња се одвратни. Сигурно мисли као ќе станеш поубава и може ќе привлечеш машко влијание.
Зашто да му каже дека ќе се ресорбира? Зошто и велиш дека мора да му се правда? И гради и газ ако сака да стави нејзина работа е. Кој е он да кажува?
Не велам да му се правда, туку да му пбјасни како функционира филер. Знам дека е нејзина работа ама ако планира да си стави газ и гради а тој е скроз против тоа , боље да раскине, оти немаат иста естетика , но во екстрем. Пример ако маж ми дури ми беше дечко сакаше да зголеми задник, ќе му се скарав. Ок е сега?
Не е твоја работа да го убедуваш. Јас на маж ми лично му уплатив масажа пошо имаше болки во половината, па масерка беше во салонот. Ко некој заостанати се понашаат од пештера излезени некои луѓе. Особено 3 месеци со некого да одам. Па мајчината негова Некои луѓе не заслужуваат да имаат девојка, сами да се дури не сфатат што значи да си маж, а не дете.
@Youknow и сите други девојки на кои ви викаат дека нешто не смеете, се лутат и нерви ви кинат да го прочитате постов на Doozy Ако не сфативте што сака да каже прочитајте уште еднаш. Па и трет пат ако треба. Ова е девојка која била на ваш пат. Сега е подалеку отидена со возот, ама по исти станици идете. Ова ве чека, немојте да мислите оти во брак ќе се намалат испадите. Напротив, ќе се зголемат. Утре треба на гинеколог да идеш, треба да идеш гради да провериш, се случуваат и патологии на други органи (хемороиди и сл). Нема да треба да идеш на доктор? А 101% сум сигурна дека ако ти почнеш вака да се однесуваш, да прашуваш кај е цело време и со кого е дека будала ќе те направи, евентуално лудача. Тој ти полага сметки кај е 24 часа на ден? Батали го, најдобронамерно сите ти кажаа.
Се е така ко што велиш И Дузи и ти. Само една точка забораваме. Терапија и треба и на жртвата, оти после на ист или полош таков ќе набаса. Оти истренирани се така повеќето и сакат демек згодни опасни момци а фините им се досадни. Знам случаи од колец на колец. Без жената сама да сака, а системит да ја поддржи, чаре нема. Доста и ги убиваат партнерките тешките психовци. Па пре јас би го него него тој мене. Не се залагам за насилство, ама било која која има некого, би и предложила да му го прати на насилникот и да го постели од ќотек а после сама да оди на терапија. Страшно звучи ама тоа и на другарка би к го препорачала и на роднина.
Види го мојот пост што го цитарала @KateKane и да си бегаш посовреме. Девојката од мојот пост што сега е во брак и не смее да ми пише, почна од иста таква врска. На крај ја прибра кај него дома да седи со неговите додека он е у странство, да не забега некаде. Да не ја украде некој. Да пазат шо носи и со кого оди на работа. (мораше да бара премештај оти како тоа со маж да дели канцеларија?!) Па не морам да ти кажувам колку пати се имаме видено со неа оттогаш. Отворајте очи и.... пазете се. Не дека и после брак нема назад ама тешко е да се избега од таков брак. Многу, многу тешко.
Здраво девојки, имам прашање, баш поради фактот што ми треба совет од луѓе кои се објективни, околината околу мене е пристрасна. Вака имав долга врска од 2 години и година претходно онака значи се вкупно три години, бев дете кога се почна 23 години а дечкото има 35 години, и веќе долго време психички ме малтретира со празни ветувања, барања, забрани а истовремено тој сеуште живее како Петар пан (вечно млад) да напоменам оди со другари, другарки на викенди сам, посериозно нешто не планира да прави, а јас се што ќе направам го смета за закана и ми манифестира некоја моќ, ќе се налути за нешто што сам го измисил и после го нема 5 дена, па доаѓа со обвинувања дека јас не сум била доволно вредна добра за него, не сум заслужувала ништо од него, ради фактот што секој пат сум правела нешто што не било во ред (на пример ручек со колеги/колешки од работа, одење некаде без него итн) Од се досега сватив дека сум во врска со тежок психопат, егоист, себичен и манипулативен лик. Он знае дека јас сум човек кој не сака да им нанесува штета на блиските, на пример јас многу попуштав ради моите/неговите и го злоупотребуваше тоа до мах. Сега решив да живеам за себе и научив дека освен мојата среќа не е важно ништо друго и дека баш ради тоа среќата не е на таа адреса и му раскинав. Последната порака која ми ја пиша, научен од се претходно беше Ќе се вратиш ти знам јас, ама кога ке се освестиш никој нема да ти помогне. Јас ништо не вратив и нема да вратам. Нејасно е како е толку убеден дека е незаменлив, а е заменлив нормално нели, и дали под секоја цена треба да се бориш за љубов иако истата ти нанесува многу болка, немир и тага ?
Не е љубов ова, барем не неговото спрема тебе. Прочитај ги последните неколку мислења нагоре. Баш истово се дискутираше. И ич да не ти чуе што ќе речат, добро си постапила, а и сама си свесна за ситуацијата.
Камо среќа сите да се свесни и да се ценат себе, како што ти го правиш тоа. За брзо време се посигурна ќе бидеш дека ја имаш донесено најдобрата одлука за себе, откако ќе дишиш со полни плуќа без манипулаторски стеги околу тебе, од една залутана, егоцентрична, психопатска личност. Уживај сега, а дон жуанот нека цмиздри.
Prvo,bravo sto si se osvestila na vreme i sto si sogledala kakov covek e i kako vlijael vrz tebe. Od takvite narcisoidni manipulatori mi se gadi. Vtoro,ic ne se zamaraj vo shto e ubeden i i zosto,teraj si so svojot zivot i ne vrti se nazad,bori se za sebe! Treto,od tebe zavisi tvojata sreka
Јок. Не вреди. Ова не е љубов туку посесивност и негова незрелост. Некој на 26 а тој во 30ти вака да ти збори, мој најдобронамерен совет:КЛОЦИТЕ. Од нспишанпто звучиш интелигентно и паметно, не давај олош да си игра со тебе. Се нервирам само што читам....ќе најдеш друг, ма и последен да е стока е стока.
Фала ви многу девојки, искрено живеме во општество каде сите мислат на тоа што ќе кажат другите, но јас сум феминист огромен без разлика што сум девојка од патријахлно семејство и не дозволувам (барем сега веќе не) некој да си игра со моето време, чувства и мисли. Едноставно е ако е љубов, ако е вистинско нема да биде вака ниту јас денес би го поставила ова прашање. Сега без разлика на изгубени 2-3 години, имам само еден совет за себе а и за сите во ваква ситуација : Треба да научиме дека ако среќата не е на таа адреса и свесни сме дека не е, треба да ја бараме на друга. Секогаш биди силна, посебно кога некој ваков идиот се обидува да ја изгаси енергијата која од нас зрачи. Ваквите машки се болни суштества со огромни комплекси и ќе направат се да го изгасат тој сјај, за нив тој е најголемата опаасност. Вистинскиот маж ќе направи да зарачиш уште повеќе. )
Zapoznavate nekoj, sekoj den vi stanuva poubav. Pravi raboti koi nikoj gi nemal napraveno. Kazuva raboti koi nikoj ne vi gi kazal. Nz kako, me osvoi ednostavno. Se povrzav na nekoj nacin. Potoa za samo edna,, greska,, go snemuva so eden zbor. Iako se izviniv, mi rece te sfakam no negovite postapki ne go velat isto. Kazuva edno, a misli drugo. Nema da objasnuvam za ova, no ne e nesto presudno za nekoj da prekine kontakt. I ve ostava so iljada prasalnici. Sto pravite togas. Ostavate taka, zasto se cenite dovolno sebesi, I go zavrsuvate kontaktot. Dovolno e izvinuvanjeto moe, na koj toj mozel da rece nejkam da te vidam poveke I zavrseno. Go prasuvate so se sluci, pregazuvajki se do toj stepen a pritoa mu go digate egoto uste poveke? So ova davate sansa I pokazuvam deka mislam na nekogo na koj realno me izbegnuva na nekoj nacin. Sto da izberam, vistina mi treba iskren sovet.
Не знаеме која била грешката која ти си ја направила.Но си се извинила и ако се работело за искрен човек ќе ти речел неможам да се помирам со тоа.Знам како ти е и знам дека во овие моменти многу е тешко да не направиш нешто.Ти сега си цела во прашалници за тоа која е твојата грешка но...Искрен совет од мене ти е да ставиш крај.Но и да решиш да го прашаш воопшто не мислам дека се прегазуваш.Тој човек бил дел од твојот живот и имаш право да го прашаш тоа.Во секој случај што и да решиш ќе биде добра одлука. Со среќа
Зошто ги гледаш годините ко изгубени? Гледај ги ко лекција, а и само да кажам машкиве не знаат што имаат додека не го загубат, после година две кармата у глава ги мава. Е тогаш е доцна.
Долго се мислев дали да го споделам проблемов, мислев можам да го решам. Имено, во врска сум скоро 3 години. Стабилна врска, сериозна, живееме заедно, имаме по 25 години. Но проблемот е во интимноста. Тој е спремен да има секојдневно однос, нема проблем со желбата за секс, а јас сум тотална спротивност. Јас можам да функционирам со 2 3 пати годишно без проблем. Имам одредени хормонални проблеми, под терапија сум веќе 1,5 година, па можеби и тука е проблемот, не знам. Но очигледно е дека вакви два екстреми доведуваат до конфликт. Од една страна, јас знам дека не смеам да ја сведувам врската на толку редок секс, едноставно е неприродно за здрава врска, па се трудам да надоместам. До пред некое време функциониравме со 2, 3 пати однос неделно( од кои некогаш по сопствена желба, некогаш ради реда, да не го одбивам). Но поголемиот проблем според мене, е тоа што тој ПОСТОЈАНО ја наметнува таа тема, буквално не може да помине гушкање или бакнување подолго од 1, 2 минути а тој да не иницира нешто по интимно. Секој ден. И покрај тоа што знае дека желба за секојдневен однос немам, но се трудам да најдеме некоја средина каде што двајцата ќе бидеме задоволни, а таквото секојдневно притискање само ми создава одбивност. Сто пати е дискутирано на темата, јас велам да ги контролира малку постапките, да не ми создава притисок постојано, а јас да се потрудам да не бидам пасивна, па така да најдеме некоја средина. Но неговиот заклучок е 'Во ред, повеќе воопшто нема да иницирам ништо, воопшто нема да те допрам, бидејќи многу лошо се чувствувам кога при секое твое не, не сакам. Само нека ти биде тебе убаво'. Зборува повреденото его и инаетот, а тоа не е решение, не е никаква средина. И тоа ужасно ме вади од такт, неговиот став е зошто да се контролирам кога правам нешто што на двајцата ќе ни биде убаво? Да, убаво е, но некогаш и покрај тоа што знаеш дека е убаво, едноставно не ти е до тоа, не ти дошло до тоа.