Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.394
    Посибилити, не знам дали ке ти се допадне одговорот ама ај.
    Имам читано на темава доста. Еден најголем заклучок е: луге со различно либидо не си одговараат, без да прават компромиси.
    Треба да се распишувам многу, а немам време. Секс на 2 дена е ок за повеќето, не и за дечко ти. Секс секој ден би бил ноќна мора за тебе.
    Дали може да замислиш уште 40 години натегање? Ќе пукни или тој или ти. Ако е тип што вара, ќе оди да најде дополнително можда по 10 години. Ако кај тебе остане исто, ќе се осеќаш злоупотребено.
    Има чаре ама треба многу компромис.
    Плус не мора да е секој ден пенетративен секс. Орален е исто ок, ама ако стварно не сакаш, не сакаш. Мастурбирање е за луге такоџе.
    Посвети се на лекувањето хормонален дисбаланс и разговарајте без да се лутите како би изгледале следни 40 години( да претпоставиме ќе сте заедно) што мисли тој а што ти. Ако еден збесне, прекинете и продолжете друг ден
    Ова е важен дел од животот. Дали ако утре имате деца тој пак ке очекува секој ден со бебе мало ти да си супер спремна?
    Значи битно е и ставот.
    Дали сте сосем различни или ти е здосаден секс. Дали имаш ти оргазам. Дали би пробале нешто друго.
    За се се разговара. Но не со лутење ни ти ни тој.
    Најдете пријатен компромис. Од хендџоб до само орален до масажа. Не мора секој ден piv секс.
    Се надевам ќе најдете решение...

На tigrica92, Martka, Cleonika и 10 други им се допаѓа ова.
  2. Possibility

Possibility Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2016
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    14

Во право си, токму затоа и сакам да најдеме решение, да не дојде до толкав екстрем.
    Практикуваме и орален, се трудам навистина да бидеме на некоја средина, но било каква интимност доколку е секојдневна, немам желба за тоа. Поготово поради неговиот притисок, кој ми создава одбивност кон самиот секс. Буквално му велам, дозволи ми да ми се разгори желбата неколку дена, да почувствувам потреба.
    Него го навредува секое мое одбивање, а секојдневниот притисок ми дава повод за одбивање и се така во круг.

Да се дообјаснам, до пред неколку месеци функциониравме ок со таа фреквенција на 2, 3 пати неделно ( иако и тогаш имаше расправии бидејќи како што кажав тој иницира секојдневно, но сега мислам дека е кулминацијата ), но пред неколку месеци имав смртен случај во семејството, па после тоа здравствени проблеми, и бевме одделени едни добри 3 месеци, па од тогаш се нарушија и тие 2, 3 пати неделно, па има кавги.

3. candy.cane

candy.cane Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.984
    @Possibility втор пат тргнувам да те цитирам и не знам како да се искажам.
    Дали ова ви е единствен проблем во врската?
    Дали кога зборувате за ова ти има кажано зошто толку сака секој ден да имате секс?
    Не ми е океј да не сакаш ич, ама и он претерува. Не сте 20 годишни па врската да ви се врти на тоа (иако ни на 20 не е во ред тоа да е единствено нешто во едма врска).

Мастурбира ли? Нека гледа порничи, нека се задоволува сам почесто.
    И тој ќе ти стане одбивен ако продолжите вака, не само сексот.

Пробајте неколку дена да не бидете интимни во тој поглед, и еднаш дај ти иницијатива, да види дека сакаш ама не секој ден.

На Annora му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Possibility

Possibility Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2016
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    14
    Се случува да се подскараме за некоја друга ситница, но безболно. Навистина имаме убава врска. Единствено ова е проблем кој ни ја става самата врска под ризик.

Сме разговарале за се, покажа иницијатива да направи хормонални тестови и тој, информативно барем.
    И јас сум свесна за мојот проблем, не ја префрлувам целата вина на него, но се трудам од петни жили да надоместам, да има баланс, а највеќе ме навредува кога и покрај трудот, ми кажува дека 99% од времето го одбивам.

Имаше случај кога цела недела секојдневно имавме орален, се шегуваше дека после тоа веќе ни сам нема сила за повеќе, но ете следниот ден повторно истото и му кажав не сакам денес, и повторно се налути, повторно превртува очи и вика, па нормално 99% од времето ме одбиваш.

Едноставно има високо либидо,смета дека интимноста е убава за двајцата, не прави ништо лошо, зошто би се контролирал. Сега сме на однос, јас не те допирам воопшто, кога ќе посакаш ти, кажи ми (што пак ќе речам, не е решение).

5. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.210
    Допаѓања:
    4.419
    Dali i kolku ima pravo segasniot partner da znae za vaseto minato deckovci i slicno? Jas pred 2 godini se gledav so negov poznanik, me prasa dali sum imala nesto so nego, jas vo panika bidejki me vadat od takt takvi prasanja mu rekov ne..
    I poslem toa povrorno me prasa dva tri pati i mu priznav rekov se gledav togas toj period nekolku pati samo i toa e toa. Ti me izlaza nekam lazenje vaka taka... Znaci sto pati mi prerece deka go izlazav i mu rekov taka rekov zaradi nas za da ne si pravime dopolnitelni problemi za nevazno nesto ionaka toa ne moze da se smeni koga sum bila slobodna i ne sum go poznavala.. Dali ima pravo da go znae toa? Mozebi ke se najdel vo drustvo so nego da znae trebalo..

6. A_star

A_star Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2019
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    1.591

Не требало да го лажеш затоа што тој сепак знаел, затоа те препрашал неколку пати.
    Но сепак, тоа е твое минато, тој треба да те прифати со твоето минато, ако не му се допаѓа со кого си била тоа е негов проблем.
    Мои партнери знаеле, бидејќи сум одлучувала секогаш да бидам искрена но како и ти и тој имал минато.
    Дали ти знаеш се за неговото минато?

На Alisa22, cresa-jagoda и candy.cane им се допаѓа ова.
  7. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.210
    Допаѓања:
    4.419
    Toj samiot mi kaza dve tri devojki so koi bil vo vrska za ostanatoto neznam a i ne sum go prasala iskreno ne ni sakam da znam tolku detali. So tek na vreme mozilebi ke kazi..
    Sepak mu se izviniv i priznav zosto kazav taka... Ps od mene e postar 12 godini normalno deka imal minato

8. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    14.564
    Да си ставиш и да не се замараш,ако се налути негов проблем,ако врската е загрозена заради ова,тогаш не е ни вистинска,не е ништо лошо малку да ги корегираш усните.

На Wallflower107 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. A_star

A_star Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2019
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    1.591
    Сепак тоа е минато, и таму треба да остане.
    Никогаш не сум се замарала за бивши партнери на моите партнери, не чепкам таму, не сакам да дознаам нешто кое ќе ме нервира и ќе ме копка да истражувам.

На Youknow му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.417
    Допаѓања:
    22.025

Јас обично немам против да се разговара за бивши личности, и немам што да кријам. Но, ако ме излажи некој како што си излажала, ќе поставувам повеќе прашања и повеќе ќе ме заинтересира.

На piksooki му/ѝ се допаѓа ова.
  11. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.194
    Јас имав такво искуство со тоа што тогашниот ми беше претходно другар кој знаеше многу работи за мене и знаејќи ги почна врска со мене. Е кога ваљда ме засака појако моето минато почна да му смета и да станува болно љубоморен.
    Раскинав зашто една вечер не ми веруваше дека сум на гости кај роднини. Претходно имаше нонстоп префрлања за тоа со кој сум била и што сум правела и дека него некој некогаш ќе му речел дека бил некогаш со мене и не знам што се ми правел.
    Глава ме заболе од сега што се присетив на ова, воглавно не е здрава работа и ќе си имаш мака нонстоп.

На Youknow му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Emilija7000

Emilija7000 Активен член

Се зачлени на:
    28 август 2019
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    90
    Малку апстрактно но ќе пишам...
    Со дечко ми пред некое време имавме разговор за љубовта. Беше филозофски.
    Значи на кратко - Тој верува дека љубовта не е ништо посебно, дека е само реакција во мозокот која не е ни битна и е минливс, дека љубовта е само вид на поврзаност со човек кој имаш близок контакт и слични цели. Вели дека не е никаква посебна конекција која може да се изгуби за неколку дена откако ќе почувствуваш дека веќе не сте на ист пат со партнерот. Дека понекогаш се нервира кога чувствува убави работи поради љубовта кон мене бидејќи знае дека е нелогична реакција во мозокот. Дека тоа што го имаме не е ништо посебно и дека би било исто доколу сме запознале друг партнер со различни карактеристики се додека тој партнер ни задоволувал одредени потреби и имале исти цели со него.
    Искрено, овој разговор многу ме заболе бидејќи јас имам сосем поинакви видици за љубовта. Јас ја гледам од поемоционална страна, верувам дека е уникатна и дека е една од најсилните конекции. Па дури и да е со човек со кој е на различен пат од мојот, јас би направила се за да остане жива љубовта.
    Бев толку потресена што морав да пешачам малку сама. Се почувствував како да не е ништо. Како јас да не сум битна и сум само минлив лик во неговиот живот кој ќе го заборави за некое време доколку сме под различни околности.
    Денес му реков дека не можам ни да му речам веќе “те сакам” поради тој одговор. Тој на тоа ми врати само “океј”.
    Дали мислите дека врска со волку различни видици кон љубовта може да опстои?

На Cleonika му/ѝ се допаѓа ова.
  13. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.564
    Штом си се разочарала и веќе не можеш да му кажеш ни ,,Те сакам", дошол крајот на врската..

На piglet1, Svetoslava, Herrera и 7 други им се допаѓа ова.
  14. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.134
    Јас после ова не би останала во врска ,зошто да си го губам времето до човек што размислува така и ме смета на некој начин како минлива ствар. Подобро би била сингл отколку со некој што не му значам ништо.

На piglet1, Herrera, Shmizla94 и 7 други им се допаѓа ова.
  15. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.778
    Искрено и мене вака некој да ми каже и јас би се навредила, па дури и за друг вид на љубов да се работи.
    Навредливо е.
    Така да те разбирам и воедно секоја чест што во истиот миг не си изреагирала импулсивно и не си ставила крај на врската.
    Но, неговото „Океј“ според мене е уште еден показател колку ти му „значиш“ нему.
    Иако вака изгледа филозофски и можеби не толку битен разговор, мислам дека многу кажува за тоа во кој правец ви се движи врската.
    Јас да сум на твое место би ставила крај.

На Shmizla94, cresa-jagoda, VoodooGirl и 2 други им се допаѓа ова.
  16. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.169
    @Emilija7000 А сексот како го глеа, вака од филозофски аспект? :^)
    Мене вака да ми рече партнерката у иста секунда ќе биде ногирана. Еј какви луѓе постојат да ти се прикења:puke:

17. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2018
    Пораки:
    921
    Допаѓања:
    672
    У принцип секогаш барам проблем каде што нема и секогаш кога се сомневам во нешто излегува дека не сум во право. Но ми треба мислење од вас за ова.. Со дечко ми (верувале или не) многу ретко имаме секс. Прво затоа што јас имам некои здравствени проблеми да не објаснувам и да пишувам многу, кои што некогаш ме спречуваат во тоа, немаме многу услови итн, но секогаш додека сме се бакнувале него "му се дигал" , па или ке имаме секс или ќе го задоволам орално. Последниве два месеци он нема спомнато ништо такво, не пројавува никаква желба.. Јас си преќутувам, но веќе стварно почна да ме мачи да не е некоја друга во прашање.. Сакам да разговарам со него за ова, но не знам дали би имало некаква полза од тоа..

18. Emilija7000

Emilija7000 Активен член

Се зачлени на:
    28 август 2019
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    90
    Не знам, многу ми е тешко да направам било што во моментов. Не сакам да раскинам. Ми се извини тогаш кога го кажа тоа бидејќи виде дека се повредив, рече дека не би ме заменил со никој друг. И реално го докажува тоа, но сепак некако ми е тешко да верувам. Бидејќи нели, минливо е се според него.
    Сексот го гледа како битна работа.

19. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.587
    Допаѓања:
    62.965
    @Emilija7000 сакал да искочи демек возрасен и созреан дека врската ја доживува како нешто кое не е повеќе од хемиски реакции во мозок, али испаднал многу неосетен и недоветен реално.

За љубовта и стабилноста која доаѓаат после некое време во врската, Рос од Пријатели има кажано една многу точна работа
    Да, точно е дека не сите исто ја перцепираме љубовта, дека во различни години различно се доживува, дека еволуира со самиот човек и со самите партнери и има метаморфоза од еден вид во друг, ама факт е дека е основа на секоја здрава врска.

Колку сака нека се компатибилни во све друго партнерите, ако срцето не ти трча кај тој човек и ако не те боли неговата болка и радува неговата среќа, тури курот на тоа.

За жал не ми е непознато ова што го пишуваш, да изјавиш нешто толку интимно и убаво и некој тоа помалку од зрно леќа да го направи, боли. Јас свесно не останав со таков човек. И барав долго време некој што е на исто рамниште со мене. Не дозволувај некој да те повредува со зборови и акти, има луѓе што се способни да ти го дадат тоа што го бараш. Исто од искуство.

На sj *O*, Bezimenka@, VoodooGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.505
    Зошто мене ми изгледа како намерно со тој разговор да сака да те оттргне од него и да ги олади односите меѓу вас? :^)

Каков став и да имаш, никогаш нема така свесно да повредиш некој на кој знаеш дека многу му значиш.
    Па и одговорот со само ,,океј" многу кажува.

На sj *O*, buba4e89, Alisa22 и 3 други им се допаѓа ова.