Јас лично не би чекала два пати ако ми каже "дојди одбери си што сакаш, јас ќе платам". Доколку станува збор за поскапи подароци, функционираме на ваков начин, секој лично си бира тоа што сака. Зошто колку и да го познавам едноставно не можам да му подарам нешто што најмногу сака - патики, кога сум најнеспортскиот човек кому сите модели му се исти. Така да, претпоставувам дека и твојот дечко сакал да одбере подарок кој тебе најмногу би ти се допаѓал. Не е поентата да се купи нешто ради реда, да, има значење самиот гест, ама романтични гестови и изненадувања можат да се изведат со подароци што не коштаат по 7000ден. за алка.
Мене ми било мн глупо некој да ми каже одбери сама.Прво не знам со колкав буџет располага.Секако ќе гледам да е најефтиното и ќе одберам нешто што не ми се допаѓа само да не го ставам во тесно.А ако е мн скапо ќе кажам ништо не ми се допаѓа.Едноставно сум таква.Ако сака да ми купи некој нешто нека ми купи а јас сама да одберам не фала.
Decko mi mi veli deka od koga sme zaedno ne sum smeela da stavam sliki na socijalnite mrezi eventualno nekoja na neznam kolku vreme i taa so ubedvanje deka e ok dali e kako sto trebalo bla bla.. Mene mi e malku cudno toj si stava na primer koga e na prosetka (bidejki ne e vo Mk) mene ne mi pagja na pamet da mu zabranam takvo nesto. Sto mislite?
Раскини, уште одма. Ги читав и претходните твои постови на темава, и ти тврдам дека покрај него целосно ќе изгубиш самодоверба, и ќе бидеш сама, а во врска. Знам дека ти е тешко и да помислиш на разделба, ама што поскоро ќе го направиш тоа, толку побрзо и полесно ќе пребродиш. Сосема тие правилна одлуката, бидејќи ти сакаш врска, а тој само секс. Ти си свој човек, со свои навики, карактеристики, желби, мисли. Ако не може да го почитува она што си ТИ, не ти ни треба.
Кој е тој да ти кажува што да објавуваш? Како им дозволувате да си земаат толку за право, не ми е јасно..
Ednostavno ne znam takov e,da vidi deka nesto imam objaveno momentalno ke poludi mislam.. Sto pati imam probano da ragovaram ama toj e ubeden deka taka trebalo
Здраво на сите прво пред да прашам нешто, дали е ова место каде што би можел да поставам прашање за љубовни проблеми, проблеми поврзани девојче со кое моментално не сме заедно или треба на друг дел? Нов сум на Фемина само што направив профил и сакав да видам мислења од други и ако би можеле да ми помогнат. Фала однапред на сите
Жал ми е ама тоа многу кажува за неговиот карактер и особини. Во врска нема забрани. Можеби сега ова ти изгледа како ситница но тој за се ќе е таков. А не треба.
За мене, оние жени што свесно остануваат во токсични врски не се вредни за никакви совети. Ме тепа, ме малтретира што да правам? Што да ти кажам, супер запроси го? Исто е и со забраните, заканите, болната љубомора, батали такви ако планираш иднина, со пеперутките во стомак ќе живееш неколку месеци, а оној што ќе го избереш за животен сопатник цел живот ќе си го трпиш. Додека има време размислувајте повеќе, ценете се себеси, вие сте на прво место, треба да бидете третирани како кралици, а не како дворски шутеви. Ако тој е бесен, насилен, вреѓа, напаѓа, забранува, лаже, изневерува, бегааај колку што те држат нозе подалеку. Нема да се смени, нема да се подобри. Болката што привремено ќе ја осеќате додека го заборавите нема споредба со болката што треба цел век да ја трпите вие па и вашите поколенија ако се одлучите за живот со таков гад. Пазете се, уште еднаш ќе ви кажам дека најбитното нешто во една врска сте вие!
Problemot e vo toa sto toj e sosema ok vo se ostanato. Problemot e deka za ova e takov i od sekogas bil. Ama ne znam dali ke uspeam mnogu pati koga ke pocnam da razgovaram odma misli deka samoto toa e nepocituvanje kon nego. Znam i mnogu drugari negovi sto funkcionirat taka so devojkite ili soprugite tie ili se so mazite ili se doma. Sami nikogas gi nemam videno, reetko na kuznej kolku vreme so drugarka. Toj e mentalitetot vo naseto mesto.
Грешка е тоа што бараш изговори да го оправдаш. Или изговорите ги користиш да се убедиш себеси. Кој што прави и како функционира не треба да не интересира ни па да идеализираме и да си правиме идоли од некои парови кои ги знаеме само површно. Никогаш не можеш да знаеш што има зад затворени врати. Ти гледај си за тебе и немој да мислиш дека има и полошо или ништо не е совршено, или период е или да затвараш очи и најлошо да бараш изговори. Оди на тоа дека има подобро и можеш да го пронајдеш. Барај и ќе најдеш.
Не си во право. Ним најмногу им треба поддршка и совет, и помош. Не се едноставна работа врски во кој едниот го контролира другиот. Многу добар пример е озлогласениот Степфордски експеримент, каде за само една недела субјектите буквално влегоа во менталниот склоп на злоставувачи и злоставени, и злоставните, иако знаеја на почеток дека е само експеримент, не успеаа да 'се натераат' просто, да си заминат дома.
Добро е што барем малку си свесна дека неговото однесување не е во ред, штом си побарала совет. Немој да бидеш дел од таквиот менталитет, денес е слика утре ќе е друго и му нема крај на контролирањето.
Ете мене не ми е нормално да седам до некој што ќе ме контролира или ќе ме труе, не можам да прифатам дека постојат жени што свесно седат при избор да напуштат, а посебно па оние во врска што можат само да заминат без никакви жртви. Тие за мене не се достојни пошто што би советувала освен очигледното? За оние со деца, во брак, не знам , можеби треба помош, разбирам дека е тешко, жртвата е огромна, тука има и повеќе страни, иако еден дел од мене е револтиран што воопшто се одлучиле на живот со таква особа.
Исто мислат сите. Ама кога си контролиран, не си ни свесен дека си под контрола. Полека се случува тоа.
Заприметуваш дека не бараат помош за како да се разделат од нив, туку 'проблеми' имаат со тековни случки, ко: Не ми дава да постирам слики на ФБ. Што да правам? Знам дека ако не си во таква ситуација изгледа нереално некој да биде толку 'глупав'... Ама не се глупави, само им е 'испран мозокот'. За жал....