Љубовни проблеми и совети

Discussion in 'Врски' started by bilkata, Dec 4, 2009.

1. Mantub

Mantub Форумски идол

А чекај може си пишал ама не сум во тек, си пробал овие работи да и ги кажеш, да побараш уште една шанса?

2. Chopard

Chopard Истакнат член

@Nije Mi Lako не знам што е со кукањето. Ти прв пат раскинуваш со девојка ?! Обично мажите сте многу чудни и не знаете да преболите и продолжите понатаму. Сфати си еднаш бе дечко, типката игра топло ладно, штом плачела заради тебе нема шанси да ти се врати. Имаш сега апликации за дејтање или за задоволување на потребите, ќе си најдеш некоја таму и ќе и кажуваш како не си спремен за сериозно и ќе ја залажуваш додека мислиш на другата, а таа со некој нов си продолжила.
    Сите се каеме за нешто што сме правеле во минатото, ама да пробуваш пак со молење и со труење каде што многу пати си заебал не е фер спрема неа. Остави ја, ако си ја сакал немало така да се понашаш и да си наоѓаш изговори и да се споредуваш со член од фамилија.
    Ќе ти биде лошо неколку месеци, ама луѓе бе мора да се научите да продолжите понатаму, без да кукате по минатото !

3. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

@Nije Mi Lako
    Искрено, јас ти верувам дека си сменет. Ама тоа нема да смени ништо. Ниедно мислење на членовите тука нема да смени ништо во твојата ситуација. Мислам дека не е невозможно девојката да ти се врати, но дефинитивно е тежок патот. Затоа што она ја изгубила целата доверба во тебе и не може да се чувствува постојано спокојна и смирена. Тешко ќе почне да ти верува, ако воопшто сака. Јас ја сфаќам, комплетно. Штом сеуште одржува контакт колку толку тоа сепак значи дека не сака да те изгуби целосно и секако има некои чувства за тебе. Но сето тоа не мора да значи дека повторно ќе сака да сте заедно. Мислам да не форсираш ништо, можеби она после одредено време ќе сфати сама по себе дека заслужуваш втора шанса а колку повеќе пробуваш да ја "убедиш" мислам само ќе ја оттргнеш.

4. Nije Mi Lako

Nije Mi Lako Активен член

И го имам кажано ама нејќеше очи во очи тој период па морав преку порака. Одговорот и беше "веројатно не". Ми кажа да не ја напнувам за тоа дека така само ќе и створам одбивност и не го правам тоа веќе никогаш. И давам време ќе гледам воопшто да не и ни пишувам, ако она пише ќе вратам ова она ама нема период да ја замарам со ништо. Ако сака ќе исконтактира ако не значи не можела да ми прости тоа е.

Mantub likes this.
  5. Stark

Stark Форумски идол

Зависи некогаш трае и до година и повеќе.

Nije Mi Lako likes this.
  6. Chopard

Chopard Истакнат член

Многу е очајно да чекаш и да се надеваш дека некој ќе те сака и ќе сака да се смирите една година, ако јасно ти кажал дека не те сака и не сака ништо со тебе.
    Како што може таа без тебе, можеш и ти без неа. Имајте малце гордост, кога некој ве остава и не сака ништо со вас како и помислувате да се вратите кај таков некој ?!

7. piksooki

piksooki Популарен член

Значи во оваа ситуација тој е оној кој погрешува и сака да се смени.А и најнакрај не знам што толку таа гордост.Подобро да умрам среќна отколку премногу горда.

Purplelilac, Martka and Nije Mi Lako like this.
  8. Chopard

Chopard Истакнат член

За што да умреш среќна ? Да пробаш да се вратиш кај некој што си го оставил ? Нема поента воопшто, ама сите на токсичност сте научени, т.е. прво злобно само, па после леле што направив. Има и такви што ќе го примат ама тоа уште месец ќе трае и пак ќе се вртите во круг. :)

Alisa22 likes this.
  9. tigrica92

tigrica92 Истакнат член

НЕ НЕ Е ТВОЈА ВИНА!! Девојко не си ставај трн во здрава нога, излези од тој твој розов свет, ако воопшто сама себе се почитуваш. А ако сакаш да си нечиј робот на навивање и команди,тогаш само напред.

10. Stark

Stark Форумски идол

Доста се силите. :D

И јас имам принципи и моралности, знам да почитувам, знам дека грешам, знам дека секој си има свои несигурности, гордоста и егото се оставаат настрана или на нарцизмот. :D

11. Chopard

Chopard Истакнат член

Не ве разбирам бе луѓе ?! Што е поентата да се смируваш со некој заради кој си плачел и си се нервирал ?! Зошто, кога има други луѓе и мажи што никогаш не би сакале јас да плачам заради нив.
    Не се силам, само мислам со главата, како зрела личност , а не со емоциите. Секој кој се води по емоции ќе страда, посебно ако претходно плачел. :)

joy1, Nausicaa and Stark like this.
  12. Stark

Stark Форумски идол

Терај си таков начин на живот...

13. Chopard

Chopard Истакнат член

Е не, ќе чекам бивши манипулатор да ме побара и да ми вика дека се сменил и веднаш ќе му се смирам. Многу сте наивни и се додека тапкате во место и не се цените себе нема вистинска љубов да имате.

joy1, Nausicaa and piksooki like this.
  14. Stark

Stark Форумски идол

Ако мислите дека секој човек е ист и не се менува, се лажеш.
    Човек учи од своите грешки и општо во животот, се е искуство.

15. tigrica92

tigrica92 Истакнат член

Хахахах ме насмеа со швалеров... бтв пушач сум ама имало и периоди кога не бев. Да ме гњави некој околу тоа како се штетни цигарите ама ИЧ не сакам...исто како јас да го замарам некого што да јади а што не ...

WildMk likes this.
  16. Chopard

Chopard Истакнат член

Секое ново простување е нова шанса за да те повреди некој. Не вреди да простиш кога можеш да најдеш мноооогу подобар партнер.

Alisa22 and Purplelilac like this.
  17. Stark

Stark Форумски идол

Ако простуваш не значи дека повторно ќе бидиш со личноста.

18. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

И никогаш не знаеш мнооооооогу подобриот дали еден ден, кога ќе се разбудиш и ќе почнеш со денот кој ќе ти изгледа скроз нормално, ќе те повреди, разочара, уништи (наречи го како сакаш) мноооооооогу повеќе од било кој.
    Никогаш не знаеме на кого следно ќе налетаме во животот.
    Не летајте со размислувањата, многу со лице на ангел испаднале дека се ѓавол кој излегол на забава под маски.
    Не е гаранција дека секогаш наоѓаме подобар од прошлиот, не е гаранција ни дека прошлиот се сменил и сега е подобар, ниту дека не се сменил. Животот е ризик и како таков треба да го живееме, а не во заблуда дека се што следи е подобро од претходното.

Darlingzz, Milobebence, Stark and 3 others like this.
  19. Chopard

Chopard Истакнат член

Човек живее со надеж дека ќе го има она што го заслужува. Факт е дека сите глумат на почеток и сакаат да се претстават во најдобро можно светло, а после кога ќе поминат неколку месеци доаѓа до израз вистинското лице. Каков и да е наредниот, ете и полош да е, пак кај нас постои надеж дека нема да е како порано. Затоа сакаш и да продолжиш понатаму, а да летам не, баш сум реална.

Alisa22, IM.TMKQ and Nausicaa like this.
  20. tigrica92

tigrica92 Истакнат член

I mene toa me nervira...deckoto so kogo odev 6 god voopsto ne mi obrnuvase vnimanie, ni da me iznenadi, ni da se potrudi, za rodenden i sl, samo ke mi dadese pari i "kupi si sto sakas"
    ...p.s. za negov rodenden mu kupiv casovnik ( ne bese kojznae kakva marka kostase okolu 1500den na mojata plata od 10000den sto ja zemav, nvm) mene licno mnogu mi se dopagase i so kef go birav, i koga mu go podariv ne bese bas iznenaden a jas insistirav da go stavi, a toj kao " ubav e ama mojov mnogu si go sakam i ne bi go vadel 100 evra e " nekoja marka bese ne se ni sekavam...i bas me povredi toa ..odtogas i jas taka pravev ke mu dadev pari i "kupi si, sreken rodenden" ...nikogas dodeka odevme ne go stavi na raka casovnikot nitu ednas... koga ke mi padne zal sto mu se skarav se potsetuvam na sluckava i odma mi e polesno :D:D

candy.cane, SexiLy, buba4e89 and 8 others like this.