Љубовни проблеми и совети

Discussion in 'Врски' started by bilkata, Dec 4, 2009.

1. Different7

Different7 Истакнат член

Пиши ми

2. Orphic

Orphic Нов член

Јас сепак ќе се борам...Што ќе биде нека биде...

AAKG and piksooki like this.
  3. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Пиши

4. sj *O*

sj *O* Популарен член

Pishi mi.

5. mentalmk

mentalmk Активен член

Ако ти треба моабет со машко пиши ми и мене нема проблем :)

6. piksooki

piksooki Популарен член

И мене пиши ми

7. JanaMrava

JanaMrava Истакнат член

Се гледав со некој неколку пати, и иако ми има кажано дека он ме сака јас по неговите постапки сваќам дека не е така (поточно не покажува никаков интерес според тоа што не пишува воопшто неколку недели или пишува еднаш месечно, но реално иако јас го сакам се однесувам на истиот начин што не покажувам интерес зашто несакам да бидам некоја која ќе трча по него)и така прекинавме со контакт без да едниот од нас каже ова не функционира најдобро е да се прекине .......повеќе од половина година сум била во депресија поради него (секој дневно плачење), успеав на некој начин да го пребродам сето тоа (но кога ќе видам негова фотографија или го видам во близина се случува повторно да се чувствувам осамено и тажно но не како порано да не можам да се смирам од плачење)
    ........ И иако мислев дека никој нема да засакам и свиѓам после него и никој не погледнував бидејќи за мене постоеше само тој,запознав некој кој почна да ми се свиѓа. Проблем е у тоа шо еден дел од мене вика да пробам со него (бидејќи реално првиот да те сакаше ќе те бараше) ама другиот дел (кој во секој момент се надева дека ќе ми стигне порака од првиот и дека ќе почнеме секој дневно да се слушаме) ми вика па и ти не му покажуваше интерес а толку многу го сакаше можеби истото го прави и он, почекај и ќе успеете повторно да сте заедно а доколку почнеш да се гледаш со друг повеќе нема да можеш да си заедно со првиот .......
    Ме интересира ваше мислење според кој дел да се водам

Last edited: Nov 25, 2019
  8. your-girl.-.friend

your-girl.-.friend Популарен член

Да го заборавиш првиот и да продолжиш напред. Не е само тој на светот. Не го поминувај животот во плачење за некој што нема време за тебе. Дај му шанса на вториот. Немаш што да изгубиш, можеш само да добиеш.;) Среќно.:D

9. me again

me again Истакнат член

Devojce, site ovie poddrski ti se od treti lica , ovde da pobaras poddrska za seks vo uvo i toAa poddrska ke ja dobieS, da kazes deka se vljubi vo kuceto na komsijata ke ti recat stom e od ljubov vencaj se za kuceto.....

Ako site ovie tipki koi te poddrzuvaat se stavat vo uloga na majki, pa nivnite kerki pobataat poddrska od niv za ljubov so albanec...NEMA DA JA DOBIJAT, sto e i opravdano...a tuka na forum prelesno e , eh za ljubov se raboti i ajde bori se.
    Dajte be luge ne izigravajte prodadeni dusi, se prodadovme i gzot go prodadovme pa za vas be devojki nema li makedonci koi mozat ljubov da vi dadat ? Sto vi e problemot, ima li tuka albanka koja pobara sovet za ljubov so makedonec ? NEMA, NEMA NI DA IMA.. ama nie sme takvi sitni dusi...i sekako teski zabegotini.... ZATOA BIRAJTE KAKVI SOVETI DAVATE, TRGNETE PRVO OD VASITE CEDA PA POSLE I NA NEKOI TRETI LICA.,
    Nema opravduvanje za vakva vrska...jas licno ne ja opravduvam ni pod razno a ti si znaes..majka ti i tatko ti ne znaat so e ljubov ama ti i tie sto te sovetuvaat na takva ljubov znaat se, udrete gi malku glavite...za ljubov be ?? Cccccc....

10. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Сакаш да ти го кажеме тоа што сакаш да го слушниш. Ако имаш чувства за бившиот, среди ги мислите па потоа започни врска со новиот.
    И ова болдираното, демек од оправдани причини те оставил. Ако тој чувствувал дека и ти си се однесувала ладно, ќе те седнел да разговарате, факт е дека си продолжил со животот и дека не се замара, едностсвно тури му пепел.

martovsko cveke likes this.
  11. piksooki

piksooki Популарен член

Јас би оправдала оваа врска.Само луѓево како вас прават сето ова да изгледа многу потешко од што навистина е.Прекинете веќе со вашите глупи осуди аман.И да побитно ќе ми биде да ми биде детето среќно отколку кога ќе минам биз улица оговарачи и осудувачи да молчат на место да си ги распарчат тие устите од оговарање.

sj *O*, candy.cane and Different7 like this.
  12. Ambitious

Ambitious Популарен член

Ајде бе. Можеш да зборуваш во свое име само. Јас а верувам и другите, кога давам совети и мислења на форум тргнувам прво од мене, не сум овде само за тапшање по рамо.

1.Ако мојата ќерка еден ден ми побара совет за љубов со албанец или каков и да е, ќе ја добие. За мене е важно да е човек, со срце и душа, со морал и принципи. За мене ќе биде важно да ја сака и почитува ќерка ми, да ја прави среќна.
    2. Дали има или нема сеедно, срцето се заљубува и трепери за личност не за националност.
    3. Од каде знаеш дека нема?

13. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Раскинаа другар и другарка после 5 години врска. Блиски ми се и двајцата, т.е. јас ги запознав и јас бев виновникот што стапија во врска, а сега некако се чуствувам виновен и за нивното раскинување.
    Би сакал да ги смирам.

Некој совет да ми дадете?

14. Anon

Anon Популарен член

Гледај си ја работата.

Macito007, sj *O*, naturally and 12 others like this.
  15. John Snow

John Snow Форумски идол

Зошто компир ти виновен? И јас би ти кажал да не се мешаш кај што не ти е местото

sj *O*, Brinetka, piksooki and 3 others like this.
  16. poenta

poenta Форумски идол

Единствено што можеш да направиш е да продолжиш да се дружиш со нив, иако не се заедно повеќе. Дистанцирај се од непотребно комплицирање на ситуацијата. Тоа што си ги запознал не те прави виновен или одговорен за врската. Нивната одлука не е причина што треба тебе да те засега, освен ако чувствуваш премолчена грижа на совест од лични природа.

sj *O*, Herrera, Brinetka and 2 others like this.
  17. Ta-mara

Ta-mara Истакнат член

Ако сака некој да ми пише ЛП, знам дека не е дозволено во темава да се бара совети за во лп но ми е страв да не ме познае некој

JanaMrava likes this.
  18. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Заедно сме два месеци, но чувствувам како да сме многу повеќе зошто осеќам како да истрчав цел маратон со него. Некако ептен избрза за многу работи и ми доаѓа преку глава.

На почетокот се беше супер, но тој почна да ме бара многу почесто да се гледаме, скоро секој ден и мене тоа ми смета и многу пати му го потенцирав тоа.
    Направив глупост, а тоа е што веќе ги запознав неговите, а и тој моите не знам од која причина и не знам зошто воопшто дозволив да дојде до тоа. Никогаш не ми се случило вака :^)
    Веќе неколку дена не ми е гајле каде ќе оди врскава и сакам да прекинам. Пред некој ден му побарав да ми даде простор и тој не направи проблем.

Сега сум во дилема, дали да раскинам или не. Се плашам да не направам грешка и после да жалам што сум го оставила бидејќи е добро момче, но од друга страна не знам дали можам да останам во врска во која веќе ги нема ни почетните ,,пеперутки" во стомакот.

christinnn and candy.cane like this.
  19. Кена Рис

Кена Рис Популарен член

Што има врска дека родителите ви се запознале? Штом не ти е убаво, раскини. Зошто да трпиш само заради што се запознале вашите. Штом не си среќна раскини. Има и други добри момци со кои пеперутчињата вечно ќе ти дивеат во стомакот.

20. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Буквално истово ми се случи и мене со дм кога бевме на почетокот , едноставно ми досади врската и сакав да раскинам ама веќе го имав запознаено со мајка ми (се запозна со мајка ми случајно се сретнавме) и решив да почекам уште некое време да не избрзувам плус мајка ми беше воодушевена од него и решив да почекам некое време и не знам што се случи но повторно се заљубив во него и еве сме во среќна врска од 6 години. Да раскине ќе направев многу голема грешка . Затоа мојот совет е почекај и види како ќе се одвиваат работите понатаму па според тоа донеси одлука .