Љубовни проблеми и совети

Discussion in 'Врски' started by bilkata, Dec 4, 2009.

1. bebaa

bebaa Популарен член

Со ниту еден нема да имаш вечно пеперутки во стомакот. Тоа е почетна трема....дај да не си фантазираме.Такви пеперутки имам и пред интервју,пред преглед за на др,и пред секаква прва ситуација во животот мој.Со самото тоа што веке ги немаш значи дека си се зближила со него и се осекаш опуштено и тоа е позитивна работа.Е сега дали треба да останеш со него треба да си заклучиш од други работи во вашиот меѓусебен однос.Со самото тоа што не направил проблем кога си побарала простор,значи дека не е некој посесивен дечко,и те почитува,а барал секој ден да се видите затоа што му фалиш и има чуства за тебе.Мене на пр не би ми сметало тоа,но ако ти несакаш вајда ѕи си друг карактер или си тип што побавно се врзува за луѓето.А зошто ти смета тоа и колку години имате. @srhsejbsk

sj *O*, teaiva, Peperutce1115 and 7 others like this.
  2. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

@bebaa јас 18 тој 23.
    Во право си дека нема вечно да има пеперутки.
    Меѓусебниот однос ни е океј, имаме добра комуникација и разбирање.
    Проблемот е што не ми е тоа тоа. Не знам дали е до мене и дали јас не знам што сакам или пак едноставно не оди работава.

3. bebaa

bebaa Популарен член

Па мали сте уште.Почекај некое време еве месец дена за да не ти биде мака после.Пробајте на нови места шетајте да не ти е монотоно станато .Но ако едноставно не те влече,тогаш немој да чекаш да стане врската посериозна и не го губи и на двајцата времето.

4. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Послушај го срцето, не паметот.

jasbi and srhsejbsk like this.
  5. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Инстинктот јас би го послушала.
    Или разговарај со него и кажи му го сето ова.
    Ако е спремен да продолжите со цел да видете во кој правец би се движела врската, во ред е и тоа.
    Но биди искрена, не е фер кон него, особено ако тој веќе развил чувства кон тебе.

sj *O*, bebaa, Elenpelen and 4 others like this.
  6. Stark

Stark Форумски идол

Имам идеја за тебе пробај, целосно дистанцирај се од него и види дали ќе ти недостига и што. Потоа ќе сфатиш дали го сакаш како дечко или не.

jasbi, Biljarkata and srhsejbsk like this.
  7. tigrica92

tigrica92 Истакнат член

Ќе се надоврзам на твојот пост, и јас сум во некоја слична ситуација и навистина не знам што да правам. Имав дечко со кого одев 5 години, кој го идеалиризав дека имаме супер врска, кој го величев и мислев дека тој е еден и единствен на светот, но и поради кој си набив многу комплекси ( нонстоп ми наоѓаше маани, се чувствував многу глупава покрај него како он се знае јас ништо, коментари во врска со изгледот облеката ништо не му се свиѓаше што ќе купам или која и промена да ја направев, ми наоѓаше маани, никакво внимание не добивав од него, ниту гушкање ниту бакнување, ако го бакнев јас ок, ако му речам да излезиме во ред, ако не не, за секс да не зборувам еднаш на неколку месеци - имав и претходно пишано за првиот роденден му купив часовник кој не сакаше да го носи бидејќи не бил марка - неговиот вредел над 100евра итн јас си набивав комплекси постојано ).
    Сум имала многу додворувачи меѓутоа никогаш не сум помислила ни да го изневерам бидејќи мислев дека сум во среќна врска,тој наводно сакаше брак со мене почнаа да реновираат. АМА во меѓувреме ненамерно запознав друг , поради работата мораше често да бидам во контакт со типот, секој вторден го гледав, почна да ми обрнува внимание кое некако ми годеше, многу се трудеше околу мене иако знаеше дека имам дечко...
    Почна да ми станува сеедно дали сум го видела дечкото или не, не се интересирав што прави итн...а тој онака ладен ќе си пишиме по 2, 3 збора на фб и тоа е се.
    И филмот ми пукна еден ден, решив дека ова нашево не е врска и му раскинав. Тој онака ладно ми рече ок како сакаш. По извесно време почна да ме моли,да ми доаѓа дома,да плаче, ми кажува дека ме сака и како ќе се смени и дека секојден ќе ни биде прекрасен.
    Што мислите вие дали требаше да му дадам друга шанса?
    Дали некој што толку години не покажувал љубов и внимание наеднаш може да се смени ?
    Јас лично не верувам, меѓутоа почна да се заканува дека ќе се самоубие.
    Навистина чувствувам голема вина , не можам да спијам ноќе, се плашам да не се случи нешто.
    Во меѓувреме почнав да се гледам со типот од работа (неколку месеци веќе) и ова нешто што го имам со него (внимание, љубов, секс) никогаш сум го немала со претходниот дечко...
    Ве молам за совет како би постапиле вие на мое место?

teaiva and piksooki like this.
  8. Dentina

Dentina Форумски идол

Тие закани со самоубиство се најподла манипулација. Не се секирај, нема да се самоубие. Лугето кои се самоубиваат не најавуваат така манипулативно унапред со цел да добијат нешто назад, кое кога предходно го имале, воопшто не му обрнувале внимание.
    Арно си се спасила од таков лигавец.

Vanwik, sj *O*, teaiva and 7 others like this.
  9. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

нема да се самоубие, не му се секирај. Мислам хелоуу, уште ли се служат со оваа фора :D
    Продолжи си со новиот и уживај :sun:

sj *O*, candy.cane, joy1 and 2 others like this.
  10. piksooki

piksooki Популарен член

Кажи му добра идеја една будала помалку и оди си

teaiva and tigrica92 like this.
  11. Компир Манџа

Ќе го разлути уште толку. Не е убаво така да му вика.

12. piksooki

piksooki Популарен член

Па ако не планирал да се разлути требал да ја цени,или ајде што не ја ценел тогаш барем сега нека покаже почит и нека замине.

sj *O* and teaiva like this.
  13. Компир Манџа

Тој уште од старт гледаш дека не бил заинтересиран за девојчето. Не и треба таков. Може и подобро е што му раскинала. Ќе си најде друг, поубав, поинтересен, пожив и тн.

14. piksooki

piksooki Популарен член

Па јас истото го велам...:^)

15. Компир Манџа

Јас и ти - Ice Tea.
    Се сложуваме одлично. :hug:

tigrica92 and piksooki like this.
  16. nikibi

nikibi Активен член

Не знам во која точно тема да пишам па вака Има двајца дечки што ми се допаѓаат едниот е многу добар,фит е вежба редовно, наивен по малку и доста сериозен дечко доктор ама во кревет ми е мех...убаво ми е кога правиме муабет све тоа ама како да нема хемија не ми се ни легнува со него а овој другиот е малку постар 31 година и е мнооогу добар во кревет значи ептен лол имаме хемија и тој е сериозен ама некако не му верувам многу многу
    Е сега со кој би биле вие во врска
    Имам 23 год иначе

17. candy.cane

candy.cane Популарен член

Имаш ли воопшто чувства за било кој од нив? Каков е во кревет и професијата не се мерило за тоа дали некој треба да ти е дечко.

sj *O*, teaiva, Milobebence and 6 others like this.
  18. nikibi

nikibi Активен член

имам и за двајцата
    Едниот ми е посигурна варијанта ама стварно ме кине тоа сексот е многу битен во една врска а другиот е обратно

19. tigrica92

tigrica92 Истакнат член

Ако е сексот лош по време ќе бидиш незадоволена и нема ни да го сакаш веќе
    Тоа е мое мислење
    Пробај со вториот ако не бива врска не бива здравје

teaiva likes this.
  20. Peperutce1115

Peperutce1115 Форумски идол

Кога би се двоумела измеѓу двајца, не би била ниту со едниот ниту со другиот. За да бидам со некого, треба да бидам сигурна дека имам чувства само кон него и дека му верувам.

theowndemon, teaiva, Keiner and 8 others like this.