Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.210
    Допаѓања:
    4.425
    Zdravo devojki, imam prasanja okolu edna situacija, potocno se raboti za dm so koj sme zaedno 5meseci. Uste na pocetok osetiv deka e malku ljubomoren no ne mislev deka e strasno tolku i mislev ke izbledi toa so tek na vreme.. So nego mi e se super i komunikacija i seks osven edna rabota, toa e okolu socijalnite mrezi ne mi dava da si stavam sliki(bozem jas iljadnici sliki stavav po edna dve mesecno), smeta deka toa ke ja raznisi nasata vrska deka ke mi pisuvale i slicno jas mu kazav deka ne pisuvam i deka treba da ima doverba a od druga strana toj ima iljada takvi kakvi sto mi veli da ne sum jas. Ovaa situacija kako i da zvuci mi deluva glupavo i se osekam taka zosto jas da ne sum smeela,sum smeela ama samo so nego sliki:^) Znam deka e glupo da prasuvam ama sekoj mi dava razlico mislenje. Nekoj veli deka taka trebalo deka e okej a nekoj deka treba i jas da si imam svoj zivot sto sekako mislam i jas ama nemame dogovor. Sto da pravam?

2. candy.cane

candy.cane Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.984
    Никако не е океј освен ако ти сама не изразиш желба сликите да ти се само со него. Тебе и на слика со дечко да те видат, ако сакаат ќе ти пишуваат.
    Ако дозволиш да ти забрани слики да ставаш, многу полоши работи ќе ти следуваат во иднина.

На teaiva, Peperutce1115, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  3. emiliana

emiliana Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2019
    Пораки:
    3.844
    Допаѓања:
    44.018
    Освен тоа со сликите, дали ти прави проблеми за излегување сама, со другарки?
    И внимавај, вака почнува а понатака иде полошо. Не смее никој да те ограничува. Размисли убаво дали сакаш да си во таква врска каде ќе даваш отчет за секоја ситница.

На teaiva и candy.cane им се допаѓа ова.
  4. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.631
    Што да правиш?
    Малоумна ли си бе девојко ? Зашто им дозволувате бе да ве држат како кучки на ланец и да ве понижуваат, во ред ли сте со разумот бре ?!?!

На sj *O*, teaiva, Peperutce1115 и 9 други им се допаѓа ова.
  5. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.210
    Допаѓања:
    4.425
    Fala vi za mislenjata ocekuvav od vas vakov sovet, za izleguvanjeto samo da ne sum ostanuvala prekasno inaku ne mi zabranuva ako e vo normalata. Mene mi e iskreno glupo da mi se site sliki samo so nego, normalno deka moj e profilot sakam i od sebe. Jas ne mu imam zabraneto nisto apsolutno. Ne znam dali sum glupa dali da raskinam so vreme da ne mi pravi ponatamu drugi raboti i zabrani..ne znam sto da pravam iskreno

6. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.631
    Кога ја изговараш реченицата ' ми забранува ' не ли се осеќаш некако мало, безвредно… инфериорно ?

На sj *O*, Peperutce1115, S.W.A.G и 8 други им се допаѓа ова.
  7. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Она е толку заљубена и слепа што се плаши да му противречи за да не го загуби и е спремна да ги прифати сите негови желби.

8. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.937
    Јас имам совет
    Да му забраниш се да направиш да го почувствува пеколот на забранетите работи.Да сака да раскине од што ќе се гуши во заробеност па да го шутнеш.Ако останеш ќе бидеш негов роб:)

На sj *O*, teaiva, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.210
    Допаѓања:
    4.425
    Ne sum tolku ni zaljubena ni slepa, pisav deka toj e dobar decko vo drug pogled

10. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.210
    Допаѓања:
    4.425
    Dokolku prodolzi i nema razbiranje bi go napravila

На nextredstyle и piksooki им се допаѓа ова.
  11. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    2.872
    Би оделе сами во друг град поради дечко? (Одалечен околу 1 саат со бус)?

На Peperutce1115, buba4e89 и candy.cane им се допаѓа ова.
  12. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.134
    Зависи во каква врска сум со дечкото ,ако сум во сериозна зошто да не.

На Peperutce1115 и candy.cane им се допаѓа ова.
  13. Adorabela

Adorabela Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2019
    Пораки:
    1.014
    Допаѓања:
    2.072
    Bi odela,ako go sakam i ako mi znachi...Jas eve se preseliv vo drug grad zaradi nego...:D

На teaiva, Peperutce1115, jasbi и 2 други им се допаѓа ова.
  14. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Во ред, но доколку му се спротивставиш можно е да се налути, манипулира и све остало.
    Размисли дали ќе дозволиш да отиде предалеку.

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.210
    Допаѓања:
    4.425
    Ne mozno e tuku sigurno ke se naluti, preeska bas se podnaluti deka mu rekov i veli 1000klavaj si ako sakas, poslem toa mi vika jas rekov ne ama ti sakas sliki i taka ne se uspeva (facepalm)

16. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.424
    Допаѓања:
    22.063
    Ти ќе играш како што ќе ти свири тој или?
    Мислиш дека можиш да се носиш со таков товар (љубомора како што има овој дечко)? Јас како машко, со оглед на каква баналана работа љубомори... сметам дека понатаму ќе биди полошо.

На Peperutce1115, candy.cane, Youknow и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.016
    Допаѓања:
    130.775
    Твојот профил е твој,а тој не смее да ти се меша.
    И ти налути му се.Тој не смее да те контролира и да ти кажува што да правиш.
    Ако продолжи така,остави го.Инаку полош ќе станува.
    Јас не,но ти си знаеш за тебе.Ако мислиш дека ќе можеш да живееш во друг град,оди.

На teaiva, Peperutce1115, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Adorabela

Adorabela Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2019
    Пораки:
    1.014
    Допаѓања:
    2.072
    Vidi vaka ...ljubomora vo vrska treba da ima ama vo granici na normala.Toj ako e ljubomoren za sliki na fb,mozham da zamislam za drugji raboti.Ovoj dechko ti mnogu detinest i nezrel mi deluva...razmisli shto kje pravish...

На emiliana и nextredstyle им се допаѓа ова.
  19. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.361
    Допаѓања:
    6.851
    Проблем е самото тоа што сметаш дека треба да прашаш. Секако дека не е во ред. Никој нема право да ти кажува што да објавуваш на твоите социјални мрежи.
    Ако дозволиш да те контролира сега, во иднина ќе биде само полошо.

Би одела за дечко ми, да.
    И што да ти кажам кога ти е тешко да напишеш реченица плус за да објасниш во каква врска си со дечкото и дали воопшто го познаваш?

На Peperutce1115, candy.cane, nextredstyle и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Sweery1298

Sweery1298 Активен член

Се зачлени на:
    22 јули 2019
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    48
    Koga se raboti za mene najlosite soveti si gi davam.
    Se gledam so tip okolu 3meseci, so koj stanuvase od den na den potencijalna vrska. Od nasiot prv dejt se navaka sme imale redovno komunikacija.
    Jas osekam koga nekoj me pravi budala. Se bese okej so razgovorot, kako po obicaj si pisuvame kako sme go pominale denot I takvi stvari. I jas prva mu imam pisuvano I toj. Vcera cel den go nemase. Vecerta vo 2mi bese pratil nekoja slika,koja jas ja vidov 12denta. I mu bev odgovorila isto so slika. Go nemase pak cel den, I duri vo 8mi pisuva kaj si ti.
    Mu vikam na nekoj mu tekna, nemas potreba da me ignoriras, ako imas nesto za kazuvanje kazuvaj. Tipot mi vika,, mora samo mene da mi teknuva,, jas mu vikam I ti sam znaes ova so go kaza ne e tocno. I mi vika pa ti me ignoriras, ne mi vrati cela vecer. Mu vikam pa normalno jas spiev koga stanav ti vrativ. I mi rece dobro.
    Znaci ne mi se veruva, kako moze taka nekoj naednas da se izmeni, mnogu mi e tesko, ova samo mene mi se slucuva. Sakav da otvoram muabet I za toa vo koj pravec se dvizi nasiot odnos. A toj mi vika samo dobro. Si vikam na sebe ako toj navistina bese lut so ne sum mu vratila ke me prasase, ke izreagirase kako mene, ili voopsto nemase da si prodolzi onaka po staro kaj si ti.

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.