Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. candy.cane

candy.cane Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.984
    Може сака само да му трчкаш по газот, да го нема а кога ќе се појави да бидеш секогаш присутна.
    Може не ја гледа така сериозно врската и тој сам.

На sj *O*, Brinetka, teaiva и 5 други им се допаѓа ова.
  2. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.181
    Допаѓања:
    132.221
    Можеби губи интерес.

На Brinetka и Sweery1298 им се допаѓа ова.
  3. Sweery1298

Sweery1298 Активен член

Се зачлени на:
    22 јули 2019
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    48
    Neznam sto e, ostavam 1nedela I posle ja zatvaram vratata. Zasekogas.
    Najverojatno go izgubil interesot. Jas se stavam na negovo mesto, taka bi pisala koga nestoto ne mi e bitno I sakam da go otkacam. Okej e.
    Samo kaj mene ova dolgo se slucuva, bukvalno nema tip koj e na mesto. A jas sum karakter koj ne dozvoluva igranje, taka da neznam poveke dali bi zasakala nekoj.

На nextredstyle му/ѝ се допаѓа ова.
  4. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.181
    Допаѓања:
    132.221
    Ако не се подобри ситуацијата,откачи го.
    Ќе си најдеш друг.Сите мажи не се исти.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  5. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    1.553
    Mozda e nesto zafaten, prazajgo soe rabotata.

6. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.251
    Допаѓања:
    6.414
    Ако се сакате, да. :inlove:

7. Компир Манџа

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.251
    Допаѓања:
    6.414
    Раскини му.

8. Компир Манџа

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.251
    Допаѓања:
    6.414
    Не се движи во добар правец ова.

9. elvittta

elvittta Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    316
    Дали има некој/а слободен/а за инбокс, имам проблем но не би сакала тука јавно да кажувам, па ако има некој време би ми значело многу :l:

10. Sweery1298

Sweery1298 Активен член

Се зачлени на:
    22 јули 2019
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    48
    I taman koga pomisliv da se oddalecuvam po taa,, karanica,, pocnuva da mi pisuva uste poveke.
    Navistina nemozam da procenam nekoi stvari.

На Компир Манџа му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Jane.Birkin

Jane.Birkin Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    1.942
    Не знаев каде да го поставам прашањето, ама еве овде и да слушнам различни мислења.
    Имам врска од скоро 4 години, прекрасна, хармонична врска и без расправии. Никогаш не сме имале некои големи проблеми за нешто, што и да било сме решавале со разговор. Многу го сакам и не би сакала да раскинеме никогаш. Се започна вака... јас имав една колешка од факултет, преубава девојка, секогаш скоцкана, згодна итн. Во прва година се дружевме ама онака, а во втора ми стана цимерка во студентски. Ептен бевме блиски, секогаш се си кажувавме, понекогаш заедно и се бањавме, едноставно ми беше најдобра и најблиска другарка, со поглед се разбиравме, не мораше ни да прозбориме. Јас отсекогаш бев онака спортски стил, патики, тренерки, ама за излегување се облекувам елегантно. Таа имаше многу љубовни проблеми со еден дечко и после него беше сама околу 6 месеци. Пред завршувањето на семестарот летен после излегување ми кажа дека била многу напалена и јас онака како од шала, дај бе ќе ти ја излижам и таа веднаш прифати. Се случи што се случи тоа и подоцна јас отидов 2 месеци за Германија, а таа си фати дечко. Комунициравме нон стоп, ми пишуваше и се. Се вратив јас од Германија и излеговме една вечер, јас многу се опив и зборував глупости во барот на луѓето (на неа лично не), ама бевме со еден нејзин другар и таа многу се налути и цел месец ме игнорираше, а јас 100 пати и се извинив. Едноставно не ја гледам веќе како другарка, туку како нешто повеќе. Си кажавме демек тоа за тоа ама пак кога сме заедно, ме фаќа, ме гледа или ме провоцира уз муабет. Односот и е многу сменет спрема мене на полошо. Ме игнорира, се лути без причина, наоѓа мани како сум се облекла, со кој сум зборувала итн. На граница на неподносливост. Јас ако не пишам, таа не пишува прва, не се јавува итн. А кога сме заедно или со други на кафе, нон стоп фаќања под маса од нејзина страна, а ми вели, заборави го тоа, се каам, нема да се повтори, а постапките друго. Стварно ја сакам како личност ама не можам со ова однесување. Дали вреди да се дружиме или никогаш нема да е исто?

На TeonaZ му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Компир Манџа

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.251
    Допаѓања:
    6.414
    Дај и малку време. Мислам дека ќе помина лутината со тек на време.

На Jane.Birkin му/ѝ се допаѓа ова.
  13. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.949
    Допаѓања:
    53.233
    На тоа требало да мислиш пред да и' предложиш лижење пи*ка. После тоа сакала или не веќе не може исто да биде. А и по ова што го кажуваш мислам дека е затрескана у тебе онака малку ПОЌЕ

На Brinetka, ЕденЧлен, Jane.Birkin и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Anon

Anon Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.792
    Си ја напалила уште кога си се туширала со неа. Сега таа те свиѓа. Ако ја свиѓаш и ти фати се со неа, ако не дистанцирај се.

На ЕденЧлен, cresa-jagoda и bicycle им се допаѓа ова.
  15. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.407
    А, дечкото знае воопшто дека всушност го имаш изневерено?
    Мислев ќе пишуваш како веќе со него да си после тоа шо биднало, а ти пак акцентот на другарката го стави. Всушност и ти потајно во неа да не си заљубена...? Никаде не спомна грижа на совест ради таа ситуација кон партнерот, па за веќе постоечката врска итн...
    Мислам дека со самата постапка веќе нема назад со другарството ама...
    Треба да расчистиш и што вистина ти чувствуваш...
    Само мое размислување вака дур те читав, може и грешам..но, сепак...

На felisitas, Brinetka, sparklie и 23 други им се допаѓа ова.
  16. LadyLollypop

LadyLollypop Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2019
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    5.416
    Најпрво среди ги мислите што всушност сакаш ти.
    Дали ти се допадна авантурата со неа? Чувствуваш ли вина? Дали сакаш да бидеш со дечкото или со неа?
    А за исто... нема никогаш да биде исто. Ко што можам да сфатам од понашањето на другарка ти и таа не знае што сака. Затоа размисли добро што сакаш и разговарај со неа :)

На Jane.Birkin му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Jane.Birkin

Jane.Birkin Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    1.942
    Па, јас му кажав уште кога се случи тоа ама тој не го сфати тоа озбилно бидејќи знаеше дека онака ко од радозналост. Не чувствувам грижа на совест и не беше толку лошо ама повеќе сакам .I. :DСекогаш си ја имавме таа хемија, lesbo vibe ама мислев ко за другарка блиска нормално е. После тоа немаше повеќе лижење само онака цункање како и претходно, пред да се случи тоа ама јас ви зборувам за нејзиниот однос, не што како се случило;)

18. Anon

Anon Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.792
    Покани ја другарка ти во тројка со дечко ти. Win/win

На Brinetka и Jane.Birkin им се допаѓа ова.
  19. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.495
    Допаѓања:
    41.243
    Ова некако е синопсисот кај овие експериментални хомосексуални авантури.
    Потрага по нешто ново, различно, нешто што ја возбудува страста до измешани чувства и себехаотичност, па од една таква отворена експериментална фаза преминува во љубоморно посесивен однос каде едната страна ја сака другата страна само и само за себе.
    Denial-от на тоа што се случило и свесно тргање на страна за пригушување на сите тие чувства го кријат одговорот за нејзиниот топло-ладен однос што го има кон тебе, ама сепак страста не може да ја прикрие и затоа се тие несумични пипкања.
    Ова може да се заврши само на еден начин, со прекин на секаква комуникација бидејќи враќање назад кон пријателство после сето ова е невозможно. Можно е да таа страст направи да имате уште неколку такви интимни контакти кои на крај повторно ќе се завршат на ист начин пошто како што рече и ти самата, од к*рот нема да се откажеш.
    Од друга страна пак, дечко ти веројатно го одобрува пошто очекува повик за тројка, која повторно нема да биде она што го очекуваш(те) поради чувствата.

На Jane.Birkin, IM.TMKQ, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  20. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.507
    Не знаев дека изневерувањето со женско за некои не е исто како и изневерување со машко. :o

На Macito007, sj *O*, Purelove92 и 17 други им се допаѓа ова.