Може сака само да му трчкаш по газот, да го нема а кога ќе се појави да бидеш секогаш присутна. Може не ја гледа така сериозно врската и тој сам.
Neznam sto e, ostavam 1nedela I posle ja zatvaram vratata. Zasekogas. Najverojatno go izgubil interesot. Jas se stavam na negovo mesto, taka bi pisala koga nestoto ne mi e bitno I sakam da go otkacam. Okej e. Samo kaj mene ova dolgo se slucuva, bukvalno nema tip koj e na mesto. A jas sum karakter koj ne dozvoluva igranje, taka da neznam poveke dali bi zasakala nekoj.
Дали има некој/а слободен/а за инбокс, имам проблем но не би сакала тука јавно да кажувам, па ако има некој време би ми значело многу
I taman koga pomisliv da se oddalecuvam po taa,, karanica,, pocnuva da mi pisuva uste poveke. Navistina nemozam da procenam nekoi stvari.
Не знаев каде да го поставам прашањето, ама еве овде и да слушнам различни мислења. Имам врска од скоро 4 години, прекрасна, хармонична врска и без расправии. Никогаш не сме имале некои големи проблеми за нешто, што и да било сме решавале со разговор. Многу го сакам и не би сакала да раскинеме никогаш. Се започна вака... јас имав една колешка од факултет, преубава девојка, секогаш скоцкана, згодна итн. Во прва година се дружевме ама онака, а во втора ми стана цимерка во студентски. Ептен бевме блиски, секогаш се си кажувавме, понекогаш заедно и се бањавме, едноставно ми беше најдобра и најблиска другарка, со поглед се разбиравме, не мораше ни да прозбориме. Јас отсекогаш бев онака спортски стил, патики, тренерки, ама за излегување се облекувам елегантно. Таа имаше многу љубовни проблеми со еден дечко и после него беше сама околу 6 месеци. Пред завршувањето на семестарот летен после излегување ми кажа дека била многу напалена и јас онака како од шала, дај бе ќе ти ја излижам и таа веднаш прифати. Се случи што се случи тоа и подоцна јас отидов 2 месеци за Германија, а таа си фати дечко. Комунициравме нон стоп, ми пишуваше и се. Се вратив јас од Германија и излеговме една вечер, јас многу се опив и зборував глупости во барот на луѓето (на неа лично не), ама бевме со еден нејзин другар и таа многу се налути и цел месец ме игнорираше, а јас 100 пати и се извинив. Едноставно не ја гледам веќе како другарка, туку како нешто повеќе. Си кажавме демек тоа за тоа ама пак кога сме заедно, ме фаќа, ме гледа или ме провоцира уз муабет. Односот и е многу сменет спрема мене на полошо. Ме игнорира, се лути без причина, наоѓа мани како сум се облекла, со кој сум зборувала итн. На граница на неподносливост. Јас ако не пишам, таа не пишува прва, не се јавува итн. А кога сме заедно или со други на кафе, нон стоп фаќања под маса од нејзина страна, а ми вели, заборави го тоа, се каам, нема да се повтори, а постапките друго. Стварно ја сакам како личност ама не можам со ова однесување. Дали вреди да се дружиме или никогаш нема да е исто?
На тоа требало да мислиш пред да и' предложиш лижење пи*ка. После тоа сакала или не веќе не може исто да биде. А и по ова што го кажуваш мислам дека е затрескана у тебе онака малку ПОЌЕ
Си ја напалила уште кога си се туширала со неа. Сега таа те свиѓа. Ако ја свиѓаш и ти фати се со неа, ако не дистанцирај се.
А, дечкото знае воопшто дека всушност го имаш изневерено? Мислев ќе пишуваш како веќе со него да си после тоа шо биднало, а ти пак акцентот на другарката го стави. Всушност и ти потајно во неа да не си заљубена...? Никаде не спомна грижа на совест ради таа ситуација кон партнерот, па за веќе постоечката врска итн... Мислам дека со самата постапка веќе нема назад со другарството ама... Треба да расчистиш и што вистина ти чувствуваш... Само мое размислување вака дур те читав, може и грешам..но, сепак...
Најпрво среди ги мислите што всушност сакаш ти. Дали ти се допадна авантурата со неа? Чувствуваш ли вина? Дали сакаш да бидеш со дечкото или со неа? А за исто... нема никогаш да биде исто. Ко што можам да сфатам од понашањето на другарка ти и таа не знае што сака. Затоа размисли добро што сакаш и разговарај со неа
Па, јас му кажав уште кога се случи тоа ама тој не го сфати тоа озбилно бидејќи знаеше дека онака ко од радозналост. Не чувствувам грижа на совест и не беше толку лошо ама повеќе сакам .I. Секогаш си ја имавме таа хемија, lesbo vibe ама мислев ко за другарка блиска нормално е. После тоа немаше повеќе лижење само онака цункање како и претходно, пред да се случи тоа ама јас ви зборувам за нејзиниот однос, не што како се случило
Ова некако е синопсисот кај овие експериментални хомосексуални авантури. Потрага по нешто ново, различно, нешто што ја возбудува страста до измешани чувства и себехаотичност, па од една таква отворена експериментална фаза преминува во љубоморно посесивен однос каде едната страна ја сака другата страна само и само за себе. Denial-от на тоа што се случило и свесно тргање на страна за пригушување на сите тие чувства го кријат одговорот за нејзиниот топло-ладен однос што го има кон тебе, ама сепак страста не може да ја прикрие и затоа се тие несумични пипкања. Ова може да се заврши само на еден начин, со прекин на секаква комуникација бидејќи враќање назад кон пријателство после сето ова е невозможно. Можно е да таа страст направи да имате уште неколку такви интимни контакти кои на крај повторно ќе се завршат на ист начин пошто како што рече и ти самата, од к*рот нема да се откажеш. Од друга страна пак, дечко ти веројатно го одобрува пошто очекува повик за тројка, која повторно нема да биде она што го очекуваш(те) поради чувствата.