Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. MiAmor

MiAmor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    2.570
    Епа тогаш,не се плаши да раскинеш и да му признаеш дека сакаш друг,така најдобро ќе биде,и совеста чиста ќе ти биде,и ќе можеш слободно само на едниот да му се посветиш,без криење без лажење. Поубаво нема,нели.

На sj *O* и VoodooGirl им се допаѓа ова.
  2. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.401
    Раскини му на дечко ти.
    Не си фер спремa него а и спрема себе пошто сакаш еден а си со друг.
    Боље бидете си среќни на раат него со варање, лажење итн
    Неам друго да ти кажам

Последна измена: 7 декември 2019
    На sj *O*, VoodooGirl, buba4e89 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.698
    Има се време за се ако се сака и девојката со за забава и секс ли ке му служе на господата кога е слободен бизнис водич работа терал де море де. Ако сака ке одвое време

4. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.698
    И јас имав порано таков амбициозен превише се работа бизниси немал време да ѕвоне ова она и кога јас станав амбициозна и работев со сериозна работа и платена немав време е тоа му сметаше така да отварајте си ги очите

5. Sweery1298

Sweery1298 Активен член

Се зачлени на:
    22 јули 2019
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    48
    Po 3ipol meseci gledanje za koe smetav deka ke trae razgovarav za nasiot odnos do kaj se dvizi. Puknav I mu pisav poraka deka mi e smaceno jas da se trudam samo, deka se povlekuvam. Deka tuka e granicata. Ocekuvav se, ocekuvav da bide I toj barem malku lut, da se obide da mi dokazi. A toj mi rece samo dobro, ako ti taka mislis. A mislev I vo zivo muabet da pram. A toj rece samo dobro ako taka mislis. Zasto se ponasase kako da e se okej megu nas, dobro komuniciravme. Osven poslednata nedela so se potskaravme za glupost.
    Se skrsiv, najmalce ocekuvav od nego. Dali se bese gluma. Me skrsi, mu rekov okej, fala ti so ne zasluziv ni eden zbor. Go odslediv. A toj uste me sledi na insta I mi gleda sekoe story. Veke 2dena pominaa, nemozam da opisam kolku go mrazam. Zosto vaka se isponasi luge, kako da prodolzam koga sekoj den go srekavam. Kako da reagiram, nz kako da se ponasam po ova.

6. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.407
    Не бил заинтересиран.
    Намерно се понашал така ладно, бил кукавица и не можел да каже, па за ти да му кажеш не можам веќе вака, да прекинеме и тој да ти рече добро. Затоа и не се ни замарал, а може не ни приметил и дека си го отследила.

На Annora, BlackMistery, Alisa22 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Sweery1298

Sweery1298 Активен член

Се зачлени на:
    22 јули 2019
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    48
    No se ponasase kako da e, mi pisuvase sekoj bozji den, mi kazuvase deka mu falam, deka edvaj ceka da si dojdam. Me prasuvase kako go minuvam denot.
    Site so mi se dodvoruvaa gi ignorirav radi nego, a ispustiv mnogu dobri sansi. Ke si puknam od maka, mnogu sum besna, ne mi fali toj kolku so mi e povredeno egoto. Mnogu mi e. Kako da se ponasam so najmnogu ke go povredi.

На Annora и Dream-Girl им се допаѓа ова.
  8. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.504
    Допаѓања:
    22.547

Излитена фраза особено на девојки што седат на две столици. Дај бе бидете храбри и кажете какви сте всушност. :D

9. Волшебникот

Волшебникот Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2018
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    485
    Понашај се како да не било ништо. Ако сте колеги независно во која област, обврнувај внимание со него само на работата/студиите т.е на професионален начин да немате подлабока комуникација. Потруди се да заборавиш. Дечкото стварно не бил заентересиран, можеби на почетокот бил поинаков ама после за да стани ладен толку мора да има причина. Мислам дека ме сфаќаш..

10. Волшебникот

Волшебникот Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2018
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    485
    Јас никого не бранам. И во него има кривица да, ако сака ќе најди време.. Но мора да се има и толеранција и трпеливост пошто тој водел бизнис и ако муе секој ден турбо нормално е и тоа пошто тој се рачуна за возрасен а не тинејџер.
    Незнам, нека си даат малце време/одмор и нека најдат заедно решение. Ако се сака се се можи.

11. Someday

Someday Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2017
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    1.773
    А вие па машките поарни сте :rofl:

12. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.445
    Игнорот е најдобрата опција, продолжи напред.
    Во врска треба да бидеш исполнета, а не цело време во прашалници што ќе се случи.

На Billy Idol и teaiva им се допаѓа ова.
  13. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.940
    Треба да знаеш на кого каков совет да му дадеш и кој ккаов совет би можел да искористи.Не е финтата да натераш некој кој не е храбар да биде храбар.Битно е да најде начин.

На Stark му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Sweery1298

Sweery1298 Активен член

Се зачлени на:
    22 јули 2019
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    48
    Tocno.... No povtorno zgresiv, se prepustiv I opustiv mnogu. Toj mi go dozvoli toa, na kraj me skrsi. Na najdolniot nacin me spusti na zemja. Neznam koja e pricinata, no moram da go prifatam toa deka ednostavno ne bese zainteresiran kako jas. Iako boli mnogu. Nemam apetit, placam koga ostanuvam sama, no sepak sobrav sila da ispadnam na zabava. Toj bese sproti mene ko za nesreka. Ne ni go poglednav, kako nikogas nisto da ne se slucilo a srceto mi se rasparcuvase. I znaete sto, se ponasav normalno, a toj zamina prv od drugarite. Osetiv deka se pobrka koga me vide, ne ocekuvase deka ke ispadnam. Si vetuvam sama sebesi, ke se ponasam kako dama, ke pustam da me boli no nema da go pokazam toa. Ke stanuvam podobra, za mene. A toj kako I site bivsi vo mojot zivot ke se vrati eden den, ama ke bide prekasno.

На teaiva, Annora, piksooki и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.504
    Допаѓања:
    22.547
    Секако. :D

16. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.504
    Допаѓања:
    22.547
    Ај кажи кои финти ги користиме?

17. mila7

mila7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    487
    Dali vi se slucilo da se zapoznaete so nekoj, toj nekoj tolku da se trudi okolu vas a vie bukvalno da ne se zamarate. Periodov glumev,, nedostapna,, bukvalno se isponasav mnogu loso.
    Po 3nedeli go gledam slucajno, me gleda u oci I se prai deka ne me poznava. Se svestuvam deka postapiv loso sto izreagirav onaka detski.
    Sakam da go vratam, sto soveti bi mi dale. Se ova so go pisav tuka skoro mu priznav nego. Deka sakam sansa odnovo da me zapoznae. Toj sega se ponasa ko mene, rece go istrosil plusot za mene karakterno. Mu rekov deka ke go popravam I dokazam. I mi vika ke videme. Vo istovreme e lut na mene so taka se isponasav, od druga strana mi dava sansa Indirektno so odgovara na porakite I so me soslusuva. Ne e kao, teraj tolku.
    Kazete mi soveti I iskustva.
    Samo sakam da go vratam, se kaam mnogu, sakam da go zapoznam vistinski.

18. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.698
    Па макар и да ѕвоне е внимание како можел првите два месеци секој оде на работа ако не па

19. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    тој никаде не отишол, тука ти е цело време...само се курчи, ти враќа, те казнува...
    стави го пред свршен чин, или-или... одма ќе се стави во колосек

20. Someday

Someday Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2017
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    1.773
    Па истите. " Не сум за тебе, ќе си најдеш некој подобар што те заслужува" и сл.
    И после два дена го гледаш со друга.
    Фразите можда се излитени, ама чудо еве сите истите секогаш ги користат. Без разлика машко или женско. Образложението зошто не сака да е со неа, или таа со него, најчесто е тоа.

На bicycle му/ѝ се допаѓа ова.