А што да дадеш друг совет на 80% од девојките кои бараат совети тука? Која избркана на сред зима, која откачена со порака на мобилен, која истепана, страв ме фаќа да ја отворам темава најискрено. Не дека не ми беше јасно кои сељани живеат во државава ама после темава дефинитивно не ми е јасно како може некој да си дозволи толку ниско да падне, да простува и дава шанси на луѓе не кои не вреди мрсул да фрлиш не па нешто друго. Нека стои колку да се обидеме да дадеме некој атом сила да донесат одлука и да пресечат, али се мислам оти џабе си кршиме прсти ние тука, од мое досегашно искуство пак се враќаат со нив колку и да им збориш.
Да се согласувам со тебе повеќето се враќаат и простуваат пошо веруваат дека ќе се промени партнерот или дека они ќе успеат да го сменат и му простуваат, а тој пак си продолжува по старо и така во круг, .. Девојки, Жени дајте си малку поголема вредност на себеси и ценете се повеќе!
После испаѓање неколку дена, и он да не ја утнеше целата работа отиде кај "Бившата љубов" Иако знам дека се другари сега..Ми падна многу глупаво.. Паа не му бев одговорила на пораката 3 дена..Ии после викам ај да видам, до кај сме, што како му пишав.... Сега осеќам дека се одалечува од мене, ниту зборува, како му било ниту ништо...Од сето ова заклучив дека беше добар, само додека да ме искористии Ааа ми се засвиѓа многу, сега дури да го заборава...Амаа сепак нема да му пишувам повторно, чим се одалечува..Нека си оди
Индивидуалната свест е моќна па верувам дека ако се сака се може да се промени..ама можеме индивидуално да делуваме на промена ама да промениме друг не би рекла ако таа личност не е свесна и ако не сака.. А за масовната свест не би коментирала ..
@Justicija Најверојатно бившиот те нема преболено и зборува нон стоп за тебе, па она сака да види што е тоа што го гледа во тебе. Или евентуално тој и рекол.. Ситуацијава у секој случај е траги-комична дефинитивно.
U posledno vreme osekam kako egoto mi go kontrolira zivotot. Se gledav so tip okolu 3ipol meseci. Se bese okej, se dvizevme vo dobra nasoka. Da kazam od pocetok jas sum kompliciran karakter, lugeto so mene treba da imaat dobri nervi, zasto sum Inat, priznavam tuka. Ne bese nisto oficijalno I ne se eksponiravme. Resiv da pram muabet, za toa sto so nas, mu se javiv a vecerta ne mi bese vrstil. Nebitno, se iznervirav mnogu. Utredenta mu prekinav preku telefon, Indirektno, kao nemozam veke vaka, I toj ne se bunese. Luge pomina cela nedela, nikade go nema. Imam sovet na griza, sfativ deka go sakam. Dajte mi soveti kako da ja popram situacijata. I da ne bide nisto od nas, barem u zivo da zborime. Se osekam ocajno.... Pola od drugarkive mi vikat ako te sakal ke te pobaral toj. Ke nasol pricina. Pola od drugive mi vikaat posle takva poraka ne ocekuvaj nekoj da te moli so nemas ponasanje. Si trebala u zivo, I na pocetok ste, sigurno nema da te moli. Licelo ko da sum cekala samo prilika. Ke poludam mislam.. Sakam iskreni mislenja. Fala vi
Se iznervirav deka mi vrati na porakata posle 10saati, I toa mnogu me naluti. Se osetiv kako nebitna. Sepak sega da go vratam vremeto bi go prasala zasto taka, da praime muabet za nas. A jas mu napisav poraka kako mi e smaceno od se. Od naseto gledanje kaj samo jas se trudam(realno ne sum napravila nisto posebno) I deka stavam granica.
Епа сега направи го тоа што викаш дека би го направила да можеше да го вратиш времето. Побарај го да се видите, објасни дека си избрзала и дека сакаш да продолжите. Ако прифати супер, ако не, памет за друг пат.
Двајцата не сте се потрудиле. Тоа е најлошото, затоа пукнало. Најверојатно не си одговарате штом не знаете како да комуницирате. Пробај ако мислиш дека си претерала со својата реакција, па ќе видиш што мисли и тој.
Го сакаш назад затоа што тој бил индиферетен кон тебе. Не можете да коминуцирате или не сте на добри место самите со себе си, според твоето кажување за твојот карактер.
No problemot e sto jas ova postojano go pravam. So drugarka mi so se druzev cel zivot. Se iznervirav od nejzina postapka, ne ja prasav zosto, samo ja eliminirav. So bivsiot decko isto, no nego prestanav da go sakam na nekoj nacin. Nz kako da postpam po 1 nedela. Od site soc.mrezi go izbrisav. Mi ostana samo brojot negov. Nz kako da pocnam. So ogled na toa deka ne bevme u vrska, no odese natamu. Mnogu mi e tesko, neznaete se kaam. Se plasam od toa ako dobijam korpa, najiskreno.
Se kaam so Indirektno mu prekinav so poraka. Se osekam glupo. Od druga strana si vikam, ke mi se smee ako mu pisam sega. Mozda toj edvaj cekal da zavrsime. Nz so koi zborovi da postapam sega
Смири се, почекај неколку дена да ти се олади главата и тебе и нему, размисли дали не се чувствуваш така бидејќи тој не те молел и плачел по тебе, и после пиши му една трезвена порака да седнете и разговарате. Доколку не е заинтересиран, здравје, ќе најдеш подобар.
Издржи,не му пишувај сега , ако он те сака ќе ти пише ако не има и други мушки колку сакаш не е единствен тој .. Биди горда малку , и не размислувај да му пишеш