Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. beautu17

beautu17 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    119
    Pa pomina veke edna nedela. Bas zatoa so sekogas ima drugi maski. Bas zatoa na prviot problem jas gi eliminiram site so poraka.

2. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    Абе да, бегајте вие на првиот проблем и после цмилитезашто не ве барал.

На SexiLy, Youknow, Anon и 8 други им се допаѓа ова.
  3. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.139
    Абе реално да зборуваме да си му значела ќе те побарал.

На SexiLy, Yeeah, Hellobeautiful и 5 други им се допаѓа ова.
  4. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.949
    Допаѓања:
    53.233
    Зашо да ја бара ако она му раскинала? Мене така да ми раскине никад нема прв да ја побарам, ма колку и да сум заљубен у неа.

На SexiLy, Yeeah, x.Daisy.x и 10 други им се допаѓа ова.
  5. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.139
    Па три месеци биле заедно не дека за којзнае каква љубов се работи.

На ЕденЧлен и Dream-Girl им се допаѓа ова.
  6. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.412
    @beautu17 тој шо вистински сака не може ни да држи лутина, не па 1нед да не пишете и плус за глупост да се разделувате е бесмислено.
    Мислам дека и немало некоја баш љубов тука...
    Колку и да сме се испокарале со дечко ми, пак добра ноќ и добро утро ќе сме си пишале, не па 1нед да не збориме...
    Додуша само еднаш 2ч не му враќав дека стварно нешто се испоналутив многу и имав причина и едвај и толку издржав. Веднаш сме се смирувале, никогаш не сме дозволиле ситуација да ескалира до "ќе раскинеме".
    Мислам дека така и треба да се решаваат проблеми и препреки во врска.
    Ебате врската ако на мал проблем се испокарате и раскинете. Јас бар така гледам на тоа...

На sj *O*, Moon.Girl, piksooki и 6 други им се допаѓа ова.
  7. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.949
    Допаѓања:
    53.233
    Донекаде и у право си, мада нејзиниот чин не го оправдувам. За најмала ситница одма ќе му пишам "ти раскинувам" па после оф леле те сакам не можам без тебе. Треба да се размисли пред да се направи некаков шит.

На sj *O*, SexiLy, candy.cane и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.792
    Ако ја сака ќе ја побара

На Alisa22 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ena05

Ena05 Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2019
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.040
    Колку само не е точно дека ако вистински сакаш не можеш да држиш лутина....

10. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.412
    Јас не можам да се лутам на луѓе што ми значат. :)
    На тие шо ми се небитни можам и цела година и ни муабет да не им праам ама кога е некој што ми значи е друга ситуација.

На Moon.Girl, piksooki, Hellobeautiful и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.251
    Допаѓања:
    6.414
    Ај бе ќе си фати друг. Може и поубав од него.

На Brinetka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Ena05

Ena05 Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2019
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.040
    Во ред ама сите сме различни. Еве јас можам да држам лутина ако има добра причина и со месеци па колку сака нека ми биде битна личноста. :)

На sj *O*, T.e.d.d.y и Brinetka им се допаѓа ова.
  13. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.035
    Допаѓања:
    36.201
    Со импулсивно однесување во афект состојба може само да тонеш во проблеми. Никој не е должен да ги поднесува твоите неконтролирани испади. Свесна си за грешките и треба да поработиш на себе.
    Се може да се среди со разговор, доколку интересот е обостран.
    Коренот на твојот проблем е во меѓучовечкиот однос кој не е базиран на разбирање, толеранција и компромис. За успешна комуникација и врска(пријателска, партнерска) се потребни зрели и разумни личности.

На sj *O*, SexiLy, Nausicaa и 7 други им се допаѓа ова.
  14. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.507
    Поената е да се најде решение за проблемот и да не се повтори истиот а не да се држи лутина со месеци а во меѓувреме да се однесуваш како да сте поминале низ проблемот но сепак потајно како да му посочуваш сфати си зошто вака ладно се однесувам и храни ми го егото.
    Никој не е должен да го трпи тоа, особено ако другата страна е свесна за грешката и е подготвена да вложи повеќе и да не дозволи истата да се повтори.

Ако со месеци држиш лутина а нема напредок ни од тебе ни од другиот, ништо од тоа.

На piksooki му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2018
    Пораки:
    921
    Допаѓања:
    672
    Ми треба совет.. Бевме излезени со дечко ми и со другар и другарка заеднички. Дечко ми реши да си оди дома бидејќи требаше да стане рано, а ние одлучивме да отидеме во клуб на пијачка. Он знаеше каде сме и слики му праќавме и се беше супер. Во меѓу време дојде еден мој другар од порано што дечко ми не може да го поднесе бидејќи тврди дека он ми вадел муабети дека имал нешто со мене што нема врска и јас се отргнав од него. Иако јас лично не сум слушнала такво нешто ама можно е да е вистина бидејќи он ме свиѓаше. Не сум скарана само немам комуникација некоја последнава година дена. Тој дојде од нигде никаде и застана на коњопој со нас, се поздрави, а ние како и да е бевме решени да си одиме и он се понуди да не однесе дома. Ние прифативме бидејќи се опуштивме малце и кнап бевме со пари немаше ни да ни стигнат за такси. Другиот ден јас му ја кажав ситуацијава на дечко ми и он се налути премногу што сум дозволила да не носи дома и почна да си прави филмови дека нешто повеќе имало, дека он пробал да ме баци и не знам што. Му се извинив бидејќи можеби стварно не е убаво, но не размислив во тој момент и не очекував дека толку ќе го повреди тоа бидејќи не бев сама , бев со заеднички пријатели и они се сведоци дека немаше стварно ништо страшно. Вчера цел ден се расправавме дури до раскинување дојде. Не знам што да направам бидејки стварно ми е криво, згрешив, но од друга страна криво ми е што не ми верува, а долго време сме во врска и ако сум сакала да имам нешто со некој друг немаше да бидам со него.. Ми треба мислење од страна дали треба да се повлечам и да го оставам неколку дена да размисли дали ќе може да го заборави ова бидејќи многу ми е тешко, а верувајте немам сили да објаснувам и да убедувам дека не сум го изневерила и дека воопшто дечково не проба ништо да направи со мене..

16. Anon

Anon Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.792
    Кога веќе си свесна за проблемите што твојот карактер ти ги ствара зашто не одиш на психолог? Сега настрана овие муабети дали те сакал, зашто не се јавил, колку траела врската... Не е битно.
    Во принцип е глупо ко прво да раскинеш преку порака а второ и побитно зашто некој не ти вратил во рок што ти си сакала.

Ако сакаш да се смирите побарај го и извини се.

На sj *O* и x.Daisy.x им се допаѓа ова.
  17. Brinetka

Brinetka Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2018
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    8.066
    Иако стојам до тоа дека не треба дечко/другар/родител да знае баш све, ама ти добро си постапила а тоа он шо има проблеми со самодовербата па после довербата во тебе е друг проблем, остај го некое време не се дообјаснувај и нема потреба да се извинуваш ама уопште не си крива, не си била како прво сама со другар ти а како второ никогаш не си ни помислила да имаш нешто со него, тој се понудил да ве однеси сите до дома и вие сте прифатиле. Крај прича.

На sj *O*, Milobebence, Ena05 и 3 други им се допаѓа ова.
  18. ivanamackica

ivanamackica Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2018
    Пораки:
    733
    Допаѓања:
    1.061
    Здраво девојки, бившиот на другарка ми и кажал дека ќе ја сака како ланскиот снег. Што сака да каже со таа изрека? Мислење. :*

19. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    Се најубаво.

На sj *O*, SexiLy, Waverly Raven и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.854
    Допаѓања:
    80.914
    Да не очекува ништо од него, не ја сака. Бивши е, што пак се враќа на него за да дојде до вакви изјави...

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.