Јас би очекувала, ако тој ти честита роденден нема да значи дека не жали по баба му. И сама кажа дека ќе објавиш на story, а тој ако го види сторито значи седи на социјални мрежи па не би било тешко да ти пише порака. Се случува ден пред свадба да умри некој од бабите, дедовците па свадбата да е остварена, а не пак за една порака напишана преку телефон.
Не е навреда ама себично е да очекуваш некој кој поминува низ тежок период да мисли нацтвој роденден. Имав дечко што ми го заборави роденденот поради умор од работа јер постојано работеше и не му замерив за тоа бидејќи знаев како е а не пак да се лутам на некој што го познавам релативно краток период.
SRC, se raboti za PORAKA, ne za da dojde da proslavime. A so ogled deka e aktiven online mozi toa da go napravi. Ako cestita ne znaci deka ne mi e zal po baba mu. A so ogled na toa deka pojma nemash dali jas se grizam za nego ili ne, nemash pravo da zboruvash za mojata (ne)sebicnost.
Чим е цело време online на мрежи, со живот гарантирам дека комуницират со некого, така да не гледам ништо страшно во тоа да ти честита роденден. Сепак е само честитка, а не славење.
Па како ти кажа кога не ти збори. Значи вие комуницирате онлајн сега се издаде. Проблемот е што ти му пишуваш а тој тебе не те рецка, веројатно ладно ти одговара, па сега ти текнало за порака. Ок ти значи. Еве да не ти честита ти што ќе правиш?
Биди директна и кратка и кажи му: ти мислиш нешто со менр или си играш курташак? И веќе да си на јасно и да знаеш дали да бараш друг или со нрго да си бидеш. Нема трте мрте, мора да се реагира. Вака ти ја силува психата.
Девојче, јас те сфаќам, јас да сум на негово место ќе ти честитав роденден, ама нема логика да бараш одговор овде од нас бидејќи сите тргнуваме од себе. Ама чувствата се различни кај секого и нешто што нас ни изгледа како лесно него може му е претешко. Плус, го знаеш две недели и за две недели да се знам со некој јас не се дрзнувам да имам никакво очекување кон него пошо за две недели познанство никој не ми должи ништо. За две недели познанство нејќам некој да седи и да ме прати колку време седам на социјални мрежи. А може ќе ти честита и сите овие муабети биле џабе.
Епа драга ти имај во предвид дека можеби очекувањата ти се преголеми затоа што никогаш не си била на негово место.
Затоа не знаеш како е. Инаку мене ми смрди нешто овде, не дека му починала бабата, можеби сето тоа е измислено затоа што не знае како да ти каже дека не сака контакт. Лажат луѓето, лажевме и кога отсуствуваме од школо со ооравдување - професорке, дедо ми умре. Доволен показател е и што седи на интернет. Една порака може да пиша. Проблем е што не сака и не знае како да те откачи. Оваа теорија не мора да биде точна, се надевам дека грешам.
I mene toa mi e cudno. Mi rece pred 3 dena deka nishto ne praj, a aktiven e, si gleda storinja, si zasleduva lugje I sl.
И јас истото си го помислив откако кажа дека комуницирале некое време после тоа. Можеби не измислил дека баба му починала, може стварно починала, ама чим почетокот сте комуницирале а сега не, извини ама можда утехата ја имат најдено на друго место.