Па така е Не се чуди, мој соученик нон стоп така лажеше додека на професорката не и пукна филм и го праша - Добро, ти колку дедовци имаш?
Не се согласувам. Ало бре човекот изгубил близок. Немојте со тоа дека е само баба. За некои луѓе бабата е втор родител, се грижела за нив кога немале никој. Очигледно му значела. Себично е да замарате некој дали мисли за врска со вас, а уште тагува по блискиот што го загубил. Па уште психата и ја силувал. Боже, тој изгледа не знае главата кај му е. @sj *O* почекај недела, две, месец, колку и да му е потребно да надмине, кај секој човек е различно и после разговарајте. Батали тоа ако го заборави роденденот. Сега не е најдобро време, не е отворен за разговор, можеш само да го оддалечиш од себе.
Moze I da e vo pravo clenkata, moze I ne. Vo 2 sredno imashe slucaj kade soucenicka navodno otsustvuvashe poradi smrt na blizok, a celo vreme ja gledav po zabavi si se veseleshe normalno. Se e mozno.
Никој не спомна дека не е можно да жали по баба му, има деца што се поприврзани со бабите отколку со родителите. Но сепак после смртта тие комуницирале и наеднаш прекинвет контакт. А таја нека седи нека го чека недела, две, месец, може и година па на крај нека ја поканит на свадба.
Никој не спомна дека не жали, ама конкретно мислењето што го цитирав беше таа да го прашала директно што намери имал, дали планирал нешто со неа. Ако жали сега, ни самиот нема да знае дали планира нешто или не. И да треба да почека. Сите што сме загубиле близок знаеме колку ни било потребно да преболиме.
Ама не реков јас одма така да направи, зошто ми се нафрлаш без причина... Викав за понатака, кога ќе му помине ова со бабата.
Леле денеска распаливте од сабајле со тресење зелени И ја силува психата, каква поезија, да забораи човек дека за роденденска честитка збориме Најубо да му оди дома да му ја скрши вратата и нека го фати за врат што мисли тој да прави со неа Нека го направи ова и баш ќе изгледа како очајна девојка што едвај нашла дечко.
Ete toa I mi e nejasno. Ajde za rodendenot kako bilo, jas posekako kje si slavam, ama kolku bi go cekala nego da mi pishi voopshto? I toa sho vikate, sho ako navistina samo osmislil nacin da prekinime so komunikacija, a pritoa e aktiven online?
Јас пак не знам зошто воопшто се коментира, кога првично не знаеме дали дечкото ќе и честита роденден, ниту пак можеме да знаеме. Да коментирам што потоа океј, ама вака можеме само да нагаѓаме и џабе еден куп муабети. @sj *O* Тебе всушност те мачи колку е навистина заинтересиран за тебе и не знаеш како да пристапиш поради тоа што во моментот тагува, нели?
Posle slucajot toj mi pisheshe 2 pati dnevno do nedelata, od nedelata navaka voopshto mi nema pishano. Storinja ne klavashe nitu pred smrtta, ama redovno zasleduva/otsleduva lugje I gi gleda moite storinja (a jas po 3-4 storinja dnevno klavam).
Па чим има време да гледа, има и да пиши ваљда. Пиши му ти, едно како си, па ќе си процениш понатаму низ муабетот дали е заинтересиран или не.
Не реков ништо за тебе туку за предлогов на овој горе. Не мислам дека те лажел за бабата само за да прекине комуникација. Ако е така сигурно не би сакала да бидеш со некој толку зелен. Друго е лажење во школо друго е вакво лажење. Зависи колку сте се пишеле пред тоа. Ако сте пишеле секој ден, после месец валда би требало да ти пише. Не се оптеретувај. Не сте во врска. Место да го гледаш тоа како недостаток гледај го како предност. Можеш да се гледаш и со други ако ти се свиѓа некој. Он не може да се лути не ти е дечко. Ти си знаеш колку време ти е потребно да не ти пише за да си сигурна дека нејќе ништо со тебе.
Ако некој жали нема да седи цело време на социјални мрежи, да заследвит и одследвит, то не би го интересирало во тој момент. Почекај и види дали ќе честитат, ако не честитат продужи дајле.