Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. candy.cane

candy.cane Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.984
    Да, го завела и магии му правела.
    @waterland глупаво е после 3 години да ти е непријатно да му пристапиш за разговор. Може му здосадило, може се работи за неверство, можеби е недоразбирање некое. Ама барем разговарај и знај на што си.

На buba4e89 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  2. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.505
    Допаѓања:
    22.560
    Премногу размислуваш за толку малку познанство, ти се допаѓа веројатно премногу, но не ги форсирај работите. Олабави и не размислувај толку, overthinking создава проблеми и каде што ги нема.

На Mantub, candy.cane, sj *O* и 2 други им се допаѓа ова.
  3. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.197
    Допаѓања:
    3.333
    Ne me bara. Mi rece deka seedno mu bilo, nemalo sho da izgubi I da ne mu pisham povekje.

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.
  4. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.567
    Чекај сега прво велиш дека ти се извинил (значи се чувствува виновен) и поради тоа ако му се лутиш, бидејќи не ти пишувал, значи ако не сакаш повеќе ти да комуницираш со него, тој немало да ти смета (значи нема да ти пишува).

Ти му врати ли нешто на неговата порака?
    А сега велиш дека ти рекол да не му пишуваш повеќе. Кога ти го рече тоа?

На sj *O* му/ѝ се допаѓа ова.
  5. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.197
    Допаѓања:
    3.333
    Na ova samo kratko mu rekov deka mu sum luta
    Mi pisha istata vecer (kako replika na to deka mu sum luta) samo malku pokasno, no jas sabajleto ja vidov porakata oti si legnav vecerta.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Cindarella1846

Cindarella1846 Активен член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    16
    И кај мене беше така во претходната врска,го сакав само првите 2 3 месеци но потоа изгубив чувства кон него иако го имав запознаено со моите и тој со неговите..настојуваше секој ден да се гледаме,премногу бев повлечена од другите заради него,за само на него да му посветувам внимание,многу често се каравме,како и секогаш љубомора и такви глупости..но тоа гледањето секој ден не било бидејки ме сака,туку онака,бидејки после некое време ми кажа дека и тој изгубил чувства кон мене и дојде тој ден кога му раскинав и типчето почна да плаче.Зошто?Бидејки незнаел што ке прави без мене,а не ме сакал..глупости.Просто кажано,нема разбирање за ништо.И фала богу,си го запознав најдобриот за мене,што ни најмалку не ми е како во претходната врска,значи тотално се разбираме,почитување,се сакаме и слично.
    Е сега,за тебе,пробај уште некое време,види како ке тече работата,ако не оди работата раскини му,ако има поправање продолжете заедно.
    *Знам дека постот тие е од 27 ноември,но сакав да се искажам

7. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.567
    Така ти рекол бидејќи тој ти честитал роденден, плус ти се извинил, а и покрај тоа ти на тоа си му рекла дека си му лута и затоа тој така ти рекол. Уште му е тазе тоа што го поминал изминатата недела и немал сили да те разубедува и да се обидува да те одлути.
    Мислам дека требало да имаш повеќе разбирање за неговата состојба и за тоа што не сакал да разговара со никого тие денови.

На candy.cane, buba4e89 и sj *O* им се допаѓа ова.
  8. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.139
    Ни месец дена не се знаете не знам што очекуваше.
    Следен пат одбери некој до карактер а не да гледаш само површно ,што вреди убавина ако е кретен типот :D

На cresa-jagoda, candy.cane и IM.TMKQ им се допаѓа ова.
  9. LadyLollypop

LadyLollypop Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2019
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    5.416
    По колку год имате?
    Колку пати сте се виделе во живо? Или само се допишувате?
    Премногу детско однесување од твоја страна. Типот може има проблем со психата. Може е анксиозен.
    Доколку сакаш да разговараш со него треба малку да оладиш и ќе видиш што понатака по неговото однесување.

10. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.197
    Допаѓања:
    3.333
    Polnoletni sme. Samo se dopishuvame zasega.
    Epa se e mozno, ne velam ne.

11. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    Колку ви е досадно во животот што си правите проблеми кај шо нема.
    Мене бабите и дедо ми кога ми умреа не знаев кај се наоѓам, а не родендени да честитам на некој од инста шо го знам 2 недели.
    И да, седев и скролав на нет зашто не знаев што со себе, сите ми правеа муабет само за тоа, а јас нејќам да зборувам за работи кои ми се болни. И не, не се допишував со никој додека бев онлајн.
    Верувале или не, постојат и такви луѓе на кои смртта на блиски им паѓа претешко и додека да се соочат со тоа не знаат што со тебе, а камоли да се замараат за некој никој.

На coldbaby, Milobebence, Nausicaa и 13 други им се допаѓа ова.
  12. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.197
    Допаѓања:
    3.333
    Jas napomenav deka mi nema pocinato blizok I deka poteshko mi e da go razberam, a vie ovde ushte navalvate. Ne mi e dosadno, tuku izgleda vie ne docituvate tugji mislenja.
    Znajte sho, se reshi rabotata, si go reshivme problemot megju nas onaka kako sho mislime. Ne mi trebaat povekje napagjacki mislenja. Ako tolku vi smetam, skrolnete me ili ignorirajte me I gotovo.

13. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.505
    Допаѓања:
    22.560
    Напнуваш, без навреда. :D

На coldbaby, buba4e89, Мејз и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Jasminamandarina

Jasminamandarina Активен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2018
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    некој повозрасен за ЛП?

15. LadyLollypop

Се зачлени на:
    14 февруари 2019
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    5.416
    Колку повозрасен?

16. irrelevant

irrelevant Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    8.334
    Јас имам проблем што трае со години, откако сум со овој дечко.
    Бившата негова е опседната со мене, ете толку години поминаа и пак не можам да се откачам од неа. Буквално ми е сталкер. Пред да почнам да живеам со него ми дојде на врата да ми кажува дека не бил тој за врски, не бил способен да сака, само себеси се сакал, кога бил со неа ја запоставувал, спаси се ми вика со време ќе ми бидеш благодарна. Аквард ситуација, јас таква ко што ме дал господ добра, и кафе и сварив и слушам и ќутам, ја испратив до доле дека и било страв да оди сама по темници, значи ни број и дадов ни нешто зборев, само што си замина ми стигна порака срц јас дома сум да не ме мислиш... ?!?! Не ни замислував што ќе ме чека понатаму...

Избегавав контакти со неа пошто ми беше глупо, а жал ми беше да ја откачам и почна да претерува, еднаш и кренав на моб да и кажам дека сум на раб и не можам да висам на мобилен и откако и спуштав кога ѕвонеше ме тероризираше со 20 пораки во минута. Зошто не креваш, сега си со него а, ќе те уништи, ќе страдаш, ок ај не враќај ама ќе се каеш што ќе ме изгубиш, батали го немој да наседнуваш на лагите негови, мисли на мене и како јас пропаднав од него додека сега те лаже... А јас на работа.

Секоја минута, секој ден, секој момент го користеше да ми пише од некаде, почнав да ја игнорирам ама џабе, јас иначе со овој бев тоа време и се јави и рече дека што било поминало готово, таа го изнавреѓа му вика го најде девојчето добро ќе го заебаваш сега вол, свињо една, да умреш... И вика овој тоа е не се разбира батали ја игнорирај ја. Како лесно да беше тоа толку. Тој си немаше мака, ама јас...

Колешка доаѓа на раб и ми вика Марија (измислено име секако за бившава) рече одма да и се јавиш хитно е. До каде стигнала, колешки ми испраќаше. Ми се здосади еднаш и се развикав викам не ме замарај веќе претера навистина и блок секаде и ми стига порака од еден лажен профил еј јас сум да знаеш.... ?!?!

Бројот и го блокирав, ми титкаше некој сто пати и се јавувам викам да не е хитно нешто да му требам на некој и оваа еј јас сум на мајка ми е бр да знаеш тука барај ме. Значи јас со овој во врска веќе скоро година тогаш помина, таа ми праќа порака еј резервирав вечер за нас две во кафана, да прославиме што го уништивме.

Со тек на време почна да намалува со опседнатоста и кога сега веќе си реков дека се спасив вчера ми стигна порака со некоја сцена од филм со две женски и ми пишала ова на тебе ме потсети хаха... Ништо не вратив, сабајле кога станав 10 пораки од неа, исто како порано. Те видов не си како што беше, ослабена си, те изеде овој, спаси се имаш уште време, знам дека те малтретира ми кажаа, ме имаш мене бла бла, па после се изнервирала па пишала исти сте вие си заслужувате да сте заедно, исто гомно сте, па после извини знам дека не си како него ама се нервирам тој ме направи таква, си изнаправила муабети муабети, блок доби и на тој број и сега уклучувам фб, уште еден лажен профил и порака еј ти вртев не можам да те добијам, важно е нешто јави се или пиши. Марија.

Пак почна, нема смисла навистина ме замара ептен, а не можам да се спасам никако, се е пробано, од игнор до зборење, до викање, до бркање, уште во полиција да ја пријавам... Ништо не делува, а ме замара нон стоп врти, пишува. Смешно делува ова се ама мир немам...

Ако читаш девојче преболи ме, те молам помири се и остави ме на мира!

На GirlRose и piksooki им се допаѓа ова.
  17. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.252
    Допаѓања:
    39.639
    Damn.
    Ова е некој психо очигледно, не би рекла дека е баш за занемарување, не знаеш утре што ќе и текне за да ти или ви напакости.
    Настапи малце поагресивно, запрети и со полиција и би требало да се повлече.
    Ако не се повлече, тогаш навистина пријави ја.

На coldbaby, Sejfullai, cresa-jagoda и 12 други им се допаѓа ова.
  18. LadyLollypop

Се зачлени на:
    14 февруари 2019
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    5.416
    Пријави ја во полиција.

На cresa-jagoda, boo3 и WildMk им се допаѓа ова.
  19. irrelevant

irrelevant Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    8.334
    Да ја знаеш, да ја видиш нема да мислиш така, никаква опасност не претставува, само што е досадна и упорна. Да не беше ваква ситуација ќе ја дружев од жал пошто апла е очај да се дружи со некој ваљда по понашањево, ама нема смисла. Нема смисла ова се што се дешава ама оток е. И да и се заканам со полиција ќе се прави како да не сум рекла така и ќе си продолжи со муабетите, ќе отвори и друг лажен профил, ќе најде друг мобилен да пишува и да ѕвони, а да ја пријавам нема шанса, глупости се што ќе кажам ме прогонува бивша на дечко ми. И што ќе направат ќе ми се изнасмеат.

20. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.398
    Како сакаш да ти помогнеме кога после 3 години немате здрава комуникација со дечко ти? Три години еј, за три години луѓе у брак стапуваат и деца раѓаат, вашава ситуација звучи ко две недели да одите. И што значи тоа нејќиш да молиш за внимание? Едно е да молиш друго е да бараш од дечкото еднаков влог во врската. Дали ќе се согласи или не негово е, твое е да бараш. Ао сакаш толку независно и горделиво да изгледаш незнам зашто имаш дечко?

На Stark и candy.cane им се допаѓа ова.