Не знам каде да пишувам за проблемот што го имам па најдобро тука. Дечко ми ме изненади за нова година ми купил прстен и ме запроси. Му реков да ама не бев ни сама сигурна во тоа, се збунив а истовремено и изнервирав не знаев како да реагирам мислам дека и од тоа цела вечер плачев. Во врската веќе неколку месеци имаме проблеми и тоа не презема ништо за да ги решиме. Еден период беше премногу зафатен и препкупиран со работа, викаше дека има време за мене а всушност немаше се гледавме само за спиење. Потоа неколку пати го фатив како ме лаже, се извинуваше и вети дека нема да се повтори ама искрено јас живеам цело време со сомнежи и после некои инциденти воопшто не му верувам. Друго цело време оди по паметот на неговите женети другари кои го искористуваат во буквална смисла на зборот и влечаат натаму наваму. Ама нели сам си е виновен за тоа. Да минат празниците неговите треба да дојдат да се запознаат со моите. Сакаа уште веднаш ама не дозволив. Јас го сакам дечко ми, сакам да бидеме заедно, сакам да имаме фамилија меѓутоа се издешаваа многу работи и немам доверба во него, има многу работи што не ми се свигаат. Пробав не еднаш туку сто и еднаш да разговарам ама џабе неговиот одговор е да не се караме. Не знам веќе што да правам и моите ми вршат огромен притисок дека срамота било да го вратам прстенот а од друга страна не сакам со сомнежи да вагам во брак и утре да си ја удирам главата од ѕид.
Аман од такви размислувања на родителите од 19 век, срамота било. Ти ќе живееш со него, не тие, во прашање е твојата иднина. Не ти сугерирам да му раскинеш, да го вратиш прстенот или нешто слично, сепак одлуката е на крајот твоја ама не прави нешто за кое што не си сигурна, никој не те тера да правиш нешто што не сакаш или за кое не си подготвена и сигурна, сепак брак не е мал чекор. Плус сама кажа дека имате проблеми. Лично јас не можам да бидам со некој во кого немам доверба. Како што прочитав во мислењата млада си, размисли убаво и не избрзувај со одлуката. И во иднина не прифаќај нешто за кое не си доволно сигурна.
Запознавањето и официјалната веридба одложи ја. И месеци нека поминат ако треба, па и година-две. Бидејќи не си сигурна што сакаш, а и не си спремна за брак, немој одма да терате адети од срам и незгодно, па после откако ќе се потпишеш во матично, да се чешаш што те снашло. Твој е животот, ТИ ќе треба да живееш со тој човек... Не мајка ти, не татко ти, не неговите, не роднини, не пријатели.
Вака,пред да го запознаам мм имав долги врски и си мислев Боже Господе како би била јас со овие во брак,постојано бев во сомнеж и си мислев дека никогаш со никого нема да го имам тоа чувство дека сум сигурна дека сакам да го поминам животот со него без двоумење,мислев со мене нешто не е во ред,дека прембогу барам,НО не било така,со мм го осетив тоа,чиста мисла,желба,без двоумење. Мој совет е да не брзаш,некои мислат дека со прстен ќе решат се но не е така,воопшто да не ти е гајле што мислат другите,објасни им и на твоите родители,ќе те разберат.
Мислам дека му оладија чувствата за мене,наеднаш почна да му пречат многу мои навики што дотогаш не му пречеа,секој ден караници,почна да ме обвинува мене за некои негови грешки
Па не била баш кратка и пролазна врска, затоа и не можеш да очекуваш дека за 1 месец ќе ти помине. Месец дена е релативно кратко време за некого да заборавиш. Секако може да имаш флуктуации во емоциите, еден ден да си океј, а наредниот да ти биде ужасен. Само треба да поминеш низ тоа и да оставиш да го испроцесираш. Тоа што ти бил прв нема никаква врска со преболување, освен ако самата не го направиш тоа да ти биде нешто многу битно.
Go zapoznav slucajno. Ispadnav slucajno so nego od dosada, cista dosada, nz so li si mislev. No ne bev zainteresirana, ne bese moj tip. Izgledase namkoresto i seriozno, a jas otsekogas sum sakala maski koi znaat da se zafrkavaat, zasto i jas sum takva, malku otkacena. Se naviknav na toa so ne se pronaogam so nikoj,zasto retko se zaljubuvam. Mi zacesti izleguvanjeto so nego, se vidov ednas, dvapati, tripati. I prodolziv, sekoj nareden dejt mi bese poubav. Komuniciravme sekoj den. Ne mi se veruvase deka toa sum jas. Mene mi bese interesno so nekoj, ne ni znam zosto se zatreskav vo nego. Samo znam deka uzivav vo negovoto prisustvo. Go imav toa custvo deka i nego mu bese prekrasno. Pomina 1mesec, se sluci nesto neubavo, slusnav nekoi neubavi raboti za mene od nego. Mu bev prekinala, go izbrisav od socijalnite mrezi. Zasto nz kako da se kontroliram vo moment na nervoza, Nz kako me smiri toj, no mi dokaza deka mu znacam. Deka saka da ima nesto poveke so mene. Bev zatreskana. Prodolziv. Pomina uste 1 mesec. Bese super. No vrskava ne ni bese oficijlna. Se gledavme koga si doagav za vikendi. Go zapocnavme 3mesec, i tuka veke kako da ne bese toa toa. Poslednata nedela za koja neznaev deka e posledna primetiv deka me ignorira. Taka dva dena pred da si odam i da se vidime mu rekov nemoj da me ignoriras, nemoj so sifri, bidi otvoren i kazi mi ako treba nesto da mi kazes. Nisto ne mi prizna. Cela taa nedela bev napnata,imav loso pretcustvo. I si spremav govor, kako sakam da mu kazam so custvuvam i so mislam za nas. Po 2 dena si otidov doma. Znaese deka ke sum doma toj den i deka sakam da go vidam. Ne mi pisa ni dali sum stignala ni nisto. Mu prativ poraka sto pravi vecerta koga stignav. Ne mi odgovori na porakata. Cela vecer, a toa nikogas ama bas nikogas prethodno ne se slucilo. Utredenta mi vratil ladno. Vo mene dlaboko znaev deka nesto se slucuva. Placev cela vecer. Nemozev da spijam bukvalno. Tolku me napna sto sabajleto mu prativ poraka deka se uveriv deka ne odi nasevo. Deka zaludno se trudam. Deka na nisto ne licime. Deka sakav da se vidime no nego go nemase, deka mozda e toa toa. Ocekuvav mnogu luge, a ocekuvanjata znaat da bolat. Mi vrati neka bide kako sto ti ke kazes. Zbesnav vo mene. Placev i sakav da mu pisam mnogu no znam deka ne vredese i mu vrativ fala ti na muabetot sama so sebe, ne ocekuvav od tebe vakva postapka. Tipot mi dade seen. Bukvalno ne mi se veruvase samo zatoa sto se ponasase zainteresirano koj mene, ne sum nekoja budala da forsiram samata. Ponasanjeto mu bese super,nemozev da se pozalam. No kako da padna grom od vedro nego. Ne cekor po cekor oladuvanjeto. Taka od nigde nikade. Go izbrisav od site mrezi istiot den, a pred nekoj den primetiv i toj mene me unfollownal. Ottogas pomina 1 mesec i ne sme se sretnale iako ziveeme vo mal grad. Samo ednas i ne ni mozev da go poglednam vo oci. Sekoj den se trudam da mi bide ipolnet, no navecer si legnuvam i go analiziram sekoj nas dejt,placam da mi olesni i se prasuvam zosto ova go zasluziv. Tolku, tolku mnogu mi e povredeno egoto do beskraj. Neznaete kolku boli nekoj da iscezne bez zbor, bez nikakvo objasnuvanje na nestoto koe trebase da otpocne. Se osekam kako gjubre. Mi ja smali samodoverbata na 0. Seto ova go napisav za da mozam da go citam referatot, za negovata negativnost. Zasto nejkam da mi fali, sakam da sfati srcevo moe deka ne e toj covekot sto mi treba. Zasto da, ponekogas osekam kako mi fali pokraj seto ova i se osekam uzasno toa so mi fali nekoj kako nego. Sakam da go prebolam, sakam da mi stanee seednost. Sakam da ne gi voshituvam negovite karakteristiki, da ne gi baram vo nikoj drug. Sakam da ispadnam na kafe kako porano bez da se nadevam dali ke go sretnam nego.
Ne e rabotata do 3meseci i do oficijalnosta. Rabotata e do intenzitetot na cuvstvata. So nekogo sum bila 9meseci, me izneveri, go preboliv polesno. No nema sekoj da razbere, sfakam
Па штом не била официјална врската претпоставувам сте се гледале само за секс ,очигледно е дека дечкото немал сериозни намери со тебе , едноставно си му се здосадила и тоа е тоа , безразлика што сте се гледале само за секс стварно типот требало барем да биде искрен и да ти каже во лице дека не сака да е веќе со тебе отколку така кукавички да постапи.
Нема храброст да ти каже дека си нашол друга. Чувствата и сеа размислувањето околу сето тоа е неизбежно, али ќе помини со тек на време.
Ах бе душооо Ти си знаела дека е крај, и пред да му пишеш, само си се надевала дека не твоето: 'Можеби тоа, е тоа', ќе ти одговори дека сака сеуште да сте заедно. Си му ја олеснала работата за раскинувањето. А тоа претходно, не ти било 'претчувство', туку логичен заклучок базиран на неговото однесување спрема тебе. И зошто ставаш розови очила? Нели зборувал лошо за тебе? Ако после првиот месец дробел попара, натаму, ако сте останеле заедно, уште полошо ќе било. Не го идеализирај! И ќе ти помини. Ич да не му се секираш
Дали три месеци, дали пола година, дали една година тоа секогаш не игра улога. Во прашање се чувствата и повреденото его, без разлика дали била официјална или не врската. Не може да влезеш во нечиј живот, да си играш со нечии чувства и притоа да глумиш колку ти значи. Не се правете ладни луѓе кога сите се нервираме кога некој ќе ни удри корпа и ќе се однесува ладно, секој сака да знае причина за тоа однесување, ама баш секој. Се гледа дека на нејзе не и е сеедно, и нормално е тоа чувство, развила чувства за некого со кого поминувала дел од своето време и тој преку ноќ се променил. И мене би ми било криво некој да си игра курташак со мене, ќе анализирам и ќе барам начин да дознаам, сакам да бидам на чисто, никогаш не сум оставала нерешени работи. Во врска со неговото однесување, типична кукавица кој немал муда да биде искрен и да ги среди работите туку игра на карта игнорирање надевајќи се дека таа сама ќе сфати. Уште сме 2006 или 2020 година? Мислам дека е незрел начин за соочување со работите, мислев дека сме ги надминале тие работи. Кај е исчезната искреноста меѓу луѓето? Баш од вакви пичиња, многу луѓе се горат и од страв почнуваат нова врска. До членката @miley21 Tи направил услуга, ти го направи своето, остави го, не троши време на луѓе кои не знаат да решаваат проблеми очи во очи и да биде искрен.
@bicycle Konecno nekoj razbira..tocno se so napisa, boli, no nema da se trudam da doznam nisto. Pretpostavuvam uste e zaluben vo bivsata negova, kolegi se od skoro. Imaat ista profesija. Ili nasol nekoja, ili ednostavno ne me zasaka. Ne vredi. Samo najnogu boli toa so mi go povredi egoto. I da, bas se se sluci preku nok. Nasiot odnos ne bese baziran samo na seks, da bese sigurno nema da se ponasav vaka. Ke prodolzam da bidam samo najdobra verzija od sama sebe, samo toa go mozam.
Сите знаеме. Сите до еден го имаме осетено ова барем еднаш. Сите ти викаат ќе помине, иако тоа не ти е никаква утеха - сепак точно е тоа. Само треба време. Верувај во себе, следниот ќе ти биде подобар од овој. Зошто? Затоа што ти си поискусна сега отколку пред да го запознаеш овој.
Се допишував со еден една год. често спомнуваше да се запознаеме но ми требаше време, ама ајде си реков не ќе ме чека вечно, таман се решив да излеземе, другарка ми вика ако си толку скептик зашто не го адд од друг профил да видиш што ќе пишува таму па да го запознаеш, да не должам многу имаше напишано дека има девојка...не знам дали се шалел, ама напиша дрско како..извини имам девојка не ми пишувај ова од лажниот , а на мене ми пишува како ништо и многу често, не можам да разберам што ме замара мене ако има девојка? Ако е тоа воопшто точно или не знам што да мислам