Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.845
    Допаѓања:
    17.744
    За да стекне лесно доверба кај тебе и потоа да ти продава филмови.

(facepalm) Таман сте си.

Ако не си спремна, тоа и ќе му кажеш: "Не сум спремна". Чим немаш доверба, нема што понатаму.

На candy.cane, S.W.A.G, Sejfullai и 3 други им се допаѓа ова.
  2. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.567
    Па како ќе испадне маШ и фраер ако не се пофали што правел :puke:
    И нема оправдување, не прават така сите мажи. А верувај човек каков си е пред брак, таков си продолжува да биде и во брак. На поарно не може да се смени, само може на полошо. Па ти види дали сакаш вториот да ти биде последен и после да си го уништиш свесно животот.

Едит: Ете погоре девојките истото ти го кажале.

На Nausicaa, candy.cane, S.W.A.G и 7 други им се допаѓа ова.
  3. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.845
    Допаѓања:
    17.744
    Само да се дополнам. Ова е чест проблем. Зошто не им кажувате што ви смета?

Доколку нешто ти смета, мора да му кажеш. Тој тоа треба да го промени или да пронајдете компромис.
    Доколку не се случи ништо од тоа, тогаш јасно е дека не те почитува.
    Колку сака нека збори за љубов и свадби, но преку ова треба тие зборови да ги покаже на дело.

Сепак, твоја одлука. Се надевам само нема ништо да избрзаш, за после да се каеш.

На candy.cane и WildMk им се допаѓа ова.
  4. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.739
    Допаѓања:
    14.643
    Колку си само млада,животот е пред тебе,искрено се надевам ќе раскинеш со манипулаторов,ќе сретнеш нормални момци,искуството ќе те учи да ги воочуваш разликите,ќе сфатиш еден ден зошто ти даваме вакви совети... бегај од него.

На candy.cane, Konfetka, WildMk и 3 други им се допаѓа ова.
  5. The QueenD

The QueenD Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2018
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    55
    Здраво дечки , имам еден проблем со дечкото со кој сме заедно веќе 6-7 месеци. Имено , тој уште од почеток не сака да споделуваме заеднички слики на социјални мрежи , не сака ниту да го означувам слики дека е со мене и слично , коментари исто така не сака да си пишуваме.Од друга страна се освен тоа функционира добро , излегуваме неколку пати во неделата во град , пишуваме секој ден , ми се јавува и слично.Неговиот изговор на моите прашања во врска со тоа е дека сака врската да ја држи настрана од соц.мрежи , сакал приватност и сл. На почетокот јас мислев дека е поради што не е сигурен како ќе иде врскава , али сега почнува да ми смета . Се чувствувам како да сака да ме скрие , како да се срами од мене или крие нешто од мене. Доколку некоја од вас имала слично искуство би сакала да сподели ( може и во приватна порака) и како се справува со тоа , совет за понатамошни постапки и сл . Би било добро и мислење од некое машко за ситуацијава. Ви благодарам

6. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.398
    Имаш право да се лутиш. Приватноста голема ќе му се наруши со една слика.

На cresa-jagoda, lovestoneddd и The QueenD им се допаѓа ова.
  7. LadyLollypop

LadyLollypop Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2019
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    5.416
    Не можам да ве разберам со соц. мрежи... зарем мора се да се врти околу нив?
    Во твојов случај има две приказни:
    1. Сака да те скрие за да ужива и со други.
    2. Или е редок случај како мене, па не сака животот да му зависи од соц. мрежи и секој да знае кај е и со кого е. (и јас не сакав слики на фб или инста со дечко)

На Kohlensäure, Konfetka, Waverly Raven и 7 други им се допаѓа ова.
  8. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.139
    Јас на твое место би била многу навредена ,па немате афера во врска сте а штом сака да сокрие значи има нешто.

На oblace1, cresa-jagoda, piksooki и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Different7

Different7 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2016
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    476
    Читајќи те ми се створи еден филм во глава, кој сака нека се изнасмее ќе пишам. Пример дечкото има бивша во друг град за која наводно пати по него, а тој ја чува за резерва во краен случај да не му прсне врската со другата.
    Секако, другата страна е дека навистина не сака да го гледаат на социнални мрежи и е таков тип, ама чим имаш чувство дека се срами од тебе, разговарај со него.

На The QueenD му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.398
    Како бе маж како маж. Што туку ги оправдувате за секоја глупа постапка што ја прават само затоа што се мажи? Еве да ти кажам, не е проблемот во тоа што е маж, многу мажи има па не прават вака ко твојов. Не велам да му раскинеш или да не му речеш да ако те запроси, ти си знаеш најдобро, но тоа дека пред брак ќе се издува тоа мене смешно ми е малку. Или си таков или не си.

На Golden, Nausicaa, candy.cane и 8 други им се допаѓа ова.
  11. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.398
    Знаеш што е проблемот? Што ова малку ти смета. Ова треба премногу да ти смета, а не малку.

На Nausicaa, Trxmx, candy.cane и 11 други им се допаѓа ова.
  12. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    1.554
    Socijalnite mrezi na denesno vreme samo mozat da napravat steta vo vrskata. Uste podobro sto ne klavate sliki. Koga izleguva sotebe vo javnost i site poznti ve gledat, od to podobra slika nema. Ic ne se zamaraj so to. Ako pocni da izbegava izleguvanje vo grad na javni mesta e togas nesto e matno.

На Billy Idol и Sejfullai им се допаѓа ова.
  13. pelapa

pelapa Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    16
    Девојче и ти сама пред да почнеш озбилно да се гледаш со овој дечко си била на раскрсница дали да продолжиш со стаиот или со овој сега. Не знам зашто му замеруваш на дечкоти, барем е искрен со тебе, ти кажал што правел во минатото. Значи и самиот сакал да ти ги отвори очите и да ти покаже горе долу каква личност е. Инаку штом ти вели дека е спремен да се смири да се ожени со тебе сигурно дека те сака и сака животот да го помине со тебе а не со некоја од поранешните со кои се гледал. Не знам зошто толку не му веруваш кога ниту те изневерил ниту те излажал(немаш доказ дека направил такво нешто). Треба малку да се има доверба, па дечкото е возрасен а и човек се менува. Биди малку посигурна во себе, покажи авторитет.

14. Ambitious

Ambitious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    1.145
    Допаѓања:
    11.803
    Извини ама не се согласувам.
    Јас не само што не би му верувала туку далеку би бегала од таков. Мене ми личи како да нему му дошло времето па сега си бара женичка да му раѓа деца. Ако не е таа ќе биде друга што само со неа сака иднина и деца. И така додека му успее.
    На почетокот и јас не му верував на дечко ми, зошто искрено не можеш да веруваш многу на некој со кого си 2-3 месеци. Сум имала и јас ситуации кога пијана сум викала ајде бе, шо има врска, и знаеш што? Не правел ништо, затоа што знае дека кога ќе сум трезна и тоа како има врска.
    Оваа е типично искористување на ситуација.

На S.W.A.G, WildMk, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Sejfullai

Sejfullai Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2019
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    14.790
    Сѐ дури излегувате на јавни места, те знаат неговите другари нема простор за страв. Има некои луѓе, вклучувајќи ме и мене кои ете едноставно не сакаат споделување на работи на социјалните мрежи. Просто е, едноставно ми е неудобно секој да знае со кого и каде сум била на одредена дата.
    Нема врска со криење, јас дечко ми многу го сакам ама немам ниту една слика никаде ставено со него, ниту тој со мене.

На Boy_Sk, VoodooGirl, FVP и 2 други им се допаѓа ова.
  16. pelapa

pelapa Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    16
    Времето доаѓа кога ќе ја запознаеш вистинската личност и ќе се заљубиш у неа. Не доаѓа со поминување на годините. Можеби дечкото е стварно заљубен у неа и заради тоа планира иднина со неа.

17. Ambitious

Ambitious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    1.145
    Допаѓања:
    11.803
    За првиот дел се согласуваме, а за второто и не баш.
    Ако е стварно заљубен ќе чека кога таа ќе биде спремна. Вака со постапката нели ти изгледа како да се брза некаде? Ќе сврши во неа и ќе се надева да остане бремена. (facepalm)

На Annora, bicycle и WildMk им се допаѓа ова.
  18. nikibi

nikibi Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2019
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    147
    За тоа кога сврши во мене ме праша, јас да му реков импулсивно(facepalm)
    Наредниот ден му кажав како може да искористи ситуација ми рече, не беше толку многу пијана. Излезе и ми донесе апче за ден потоа.
    Будала ли сум да свршам во тебе ако не те сакам, тоа ми го вика.

На Компир Манџа му/ѝ се допаѓа ова.
  19. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.252
    Допаѓања:
    39.639
    Свесна си дека во себе си внела хормонска бомба од апчето затоа што он не можел ( не сакал) да процени дека не си во трезвена состојба и дека си кажала да, иако на трезно би рекла не ?

Знаеш дека апчето не смееш повише од 2 пати годишно да го конзумираш, дури и второто е катастрофално по телото твое ?
    Не по неговото, туку по твоето.
    Знаеш дека пак да дојде во таква ситуација он пак ќе го стори истото?

Некој месец сте заедно а он ти збори за деца за деца и брак.
    Не ли гледаш дека он иде на таа карта да те забремени и да се земете? Му дошло времето више, и што е подобро за исполнување на должноста, од младо месо, притоа и наивно.

Не се залетувајте аман, освестете се погледнете околу, какви нефункционални бракови постојат кога партнерите имаат избрзано, кога се случува непланирана бременост, кога се игнорираат знаците дека нешто не е како што треба од страна на едниот партнер.

На Nausicaa, Trxmx, candy.cane и 15 други им се допаѓа ова.
  20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.310
    Немој...
    Маж ми кога се запознавме уште му кажав за анксиозноста и депресијата, и тој беше оној кој всушност ми ја постави дијагнозата.
    Истражуваше на интернет и ми испринта текстови и ми ги даде да ги читам.
    2001 беше, а јас имав проблеми уште од 1991.
    И никој ми немаше поставено дијагноза, иако посетував психијатри и психолози и пичке си материне.
    И сеуште сме заедно... и триста чуда има поминато со мене, а Бога ми и јас со него...

Тој што се грижи за тебе, нема да те обвини за болест....
    Сакај се себе си.
    Дечко ти е себичен...
    Сите знаеме да бидеме одлични партнери во арно... во лошо каков е односот, кажува се' за личноста со која си во врска.

На Tea678, emiliana, dayla и 2 други им се допаѓа ова.