Не ни помислував дека вакво нешто може да ја доведе врската во прашање. Не можам веќе, се покајав 100 пати што го навредив, ама не допира до него тоа. Пукнав од нервози, а имам и испити...
Не му се извинувај повеќе. Ако сака неколку дена намалете комуникација, па после разговарајте. Инаку не вреди да се нервираш, затоа што ако вакво нешто му е причина за крај на врска тогаш тој оддамна ја барал причината. Така да, не е до твоето извинување.
Сака да прекинеме со комуникација до 7ми додека да ми заврши сесија, а се слушавме по 100 пати на ден, прв пат вака
Господи Боже, сакал да ја прекине врската за ова. Колку години е, 15? Девојче, воопшто не се замарај. Не си ни требала да се извиниш. Комплицирана за тебе... Коа ќе му мавнам тоа телефонот, па да види комплицирана. Спремај си испитите таму, фокусира се на тоа. Сесијата нема да се врати, а тој 100% ќе се врати. Ако не се врати, не ти ни треба. Најдобронамерен совет: Почитувај се и цени се самата себе. Меѓутоа, важно е и партнерот да те почитува! Нема никакво право да суди дали си ти попаметна или не од него. Всушност, кое е и мерилото за тоа?! За ова треба тој да ти се извини.
И јас мислам дека може причината да е нешто друго, бидејќи ова не е нешто голема причина за прекинување на врска. Дури и ми звучи ко заебанција.
Освен оваа глупост, кои се другите глупости што се расправате и дали има некоја расправија што е малку посериозна од оваа глупост? Иначе, баш добро од твоја страна, не требало, али тој требало да ти се извини тебе, иначе.
Дечки ми треба помош, совет и поддршка ќе може ли некој да ми се обрати во порака и да споделам ситуација со него или неа? Фала ви!
Бара и најобична причина за прекин. Или не те сака веќе или има друга. Дај Боже да грешам ама на тоа ме тера да мислам. И плус тој прв те навреди индиректно, како ти да, си глупа и не ја сфаќаш играта. На крајот ти се извинуваш а тој глуми жртва.
Мое мислење е дека не сака повеќе да се гледате, па бара причина да се расправате и евентуално да прекинете.
Мене па ми се чини дека и ти си претерала. Зошто да го наречеш идиот? Да, не звучи убаво тоа тој што ти го рекол, ама јас да бев во таква ситуација, на шала ќе ја свртев работата, не на кавга. Ама добро, не сме сите исти. Да си ја разнишате/прекинете врската за толку банална работа... А па нему ако толку си му битна, досега ќе преминеше преку тоа. Размисли дали сакаш да бидеш со некој кој тера инает и е во состојба да не те бара со денови, па и да ја прекине врската. Штом дојде до тоа да спомне прекин, не вреди веќе да си трошиш време на него. Тој што сака да биде со тебе, прекин ни на крај памет нема да му дојде да ти спомне.
Хахаха каква грешка... голема навреда е „идиот“ јас мислам 1000 пати извини му се па ќе ти прости. Најдобронамерен совет, не се замарај за вакви ситници. Очигледно или не е доволно зрел или си бара повод за да се скарате. Пробај разговарај смирено, прашај го дали е нешто друго во прашање, бидејќи ова не е ни малку разумна причина за раскинување.
Грешка бре не е толкава грешка тоа ако е за така он тебе те потценил што ти кажал дека комплицирана е играта за тебе па дека нема да ја сфатиш. Идиот голема работа ако си му кажала не е ништо сериозно во врска луѓе секако ќе се изнавикаат во лутина па после се гушкаат некои дури и така нагалено си се викаат. Мислам дека на него му е рчка колку да најде оправдување за да се тргне од тебе. Не навалувај со инаистирање да му објасниш дека си погрешила остај го малце олади па ќе видиш дали ќе те исконтактира.
Фала ви на сите на поддршката. Се реши ситуацијата, ама ќе мора сериозно да поразговарам со него за да нема вакви глупости во иднина.
Od samiot nas dejt zapocnavme mnogu intenzivno. Imase hemija I razgovor so pocnavme da se gledame I da sme vo komunikacija sekoj den. Toa e okej, no od edna strana se bese nabrzina. Posle se preseliv vo drug grad kaj so studiram. Poveke ne bese nisto isto osven pisuvanjeto sekoj den. Toj I jas sme slicni, egoisticni da ne kazam. I toa e loso. Osetiv odredeno vreme kako me ignorira. Go prasav mi kaza nema vrska. Po nekolku dena istoto go osetiv kako mi vraka na poraka posle 8h. Kako ne mi pisuva dobra nok, a bukvalno sekoja vecer mi pisuvase. Tolku cudno se povrzav za nego. I zbudalev so taka se ponasase mu rekov kako nie poveke nemame smisla, deka ne e okej samo jas d ase trudam(a realno ni toj ni jas nemame napraveno nisto posebno) I toa preku poraka, a toj bese na rabota. Tipot mi vrati okej ako mislis taka. I jas go izbrisav od sekade. I toj mene po odredeno vreme. Bukvalno se srekavame na ulica I primekam kako luto gleda u mene. Nemozam da si dojdam bukvalno pri sebe. Drugarka mi vika normalno e toa u pocetok, trebalo da ostavis vreme, a ne da pisuvas referati i da brises, trebalo u zivo da zboram,mi vika ti si prekinala preku poraka. Bratucetka mi vika ako si mu znacela barem malku ke te pobaral nekako nemal da ostavi taka da zavrsite,vika toa ne e prekinuvanje tuku mu kazuvas deka ti e smaceno so te stava na ignore. A jas mislam deka I dvajcata zgresivme, vistina e deka trebase u zivo da zboram, da pocekam, a od druga strana znae kakva sum izbrzliva, znaese deka go obozavam, toa se oseka. Znaese deka ako mi kaze samo pocekaj malku, ne se budali, ke bese drugo. Dajte mi mislenje, se vrativ vo mojot grad kaj so ke pocnam da rabotam. I ke go gledam cesto. Nz ni kako da s e ponasam koga ke go vidam. Vcera toj zjapase a jas si go trgnav pogledot od so nemozev da gledam...