Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Star_dust

Star_dust Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2019
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    9.322
    Типот изгледа едвај чекал ти да му се скараш, да беше спротивното немаше да изреагира како да му е сеедно. Мислам дека не е повеќе заинтересиран за тебе штом воопшто не се потрудил да ја исправи работата.

На Nightwish11, Purplelilac, WildMk и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.767
    Допаѓања:
    14.300
    Факт е дека се менуваат малце работите кога ќе се оддалечите просторно, но барем да зборувавте во живо/на телефон, а не само преку пораки.. И кратка да била врската, сепак друго е кога ќе дискутирате шо не е во ред, шо недостасува, шо се случи, за да нема вака беспотребни нервози и страв. Во право си, би требало и тој повеќе да се заинтересира и да рече нешто повеќе, да ја смири ситуацијата но, кога веќе дојде до тука работата и ти фали, пробај да го исконактираш и разговарајте, ако не сака, тогаш тоа е тоа нема шо друго..

А тоа со бришењето и слично, мислам дека беше избрзано, тоа се афективни постапки..

На Sweery1298 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Sweery1298

Sweery1298 Активен член

Се зачлени на:
    22 јули 2019
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    48
    Epa premnogu se zblizivme naednas, isto tolku prenogu se oddalecivme. Ne mi se javuvase, epten retko. Koga sum izlezena kao da me proveri. Toa so brisenjeto mi e 2pat so nego. Znam, se pokajav iljada pati so go izbrisav. Ama nemozam da go vratam vremeto. Go izbrisav deka me ostavi na eden zbor. Kako da probam da go iskokontaktiram, ako mi mavne korpa ke nemozam da se pojavam u grad. Toa ke me boli duplo od sega. Kako nekoja ocajna posle tolku vreme da mu pisam li. Inace mi se slucuva so bivsi koi sum gi izbrisala, pa povtorno stapuvale u kontakt.

4. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.767
    Допаѓања:
    14.300
    Тоа е веќе друго штом ова ви се случило веќе еднаш, разговаравте тогаш шо беше работата?

Некако како да сакал дечково да се тргни од тебе ми изгледа: слабо те барал, толку лесно одговорил за крај на врската, без никакво противење... сепак ти знаеш најмногу за тоа што да превземеш но, почнувам да мислам дека не вреди да очајуваш.. move on

На Sweery1298 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.445
    Пиши пропало за врска во која едниот сам се бори.

На Purplelilac, WildMk, Belgin1 и 7 други им се допаѓа ова.
  6. Sweery1298

Sweery1298 Активен член

Се зачлени на:
    22 јули 2019
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    48
    Prviot pat koga go napraviv toa bese toj vinoven. Zborel na drugari za mene kako sum opustena devojka, a ne ocekuval toa od mene. Ne sum imala seriozni vrski, no ne sum pa devojce vo sekoja nedela nekoj nov. No toj ne mi prizna nikogas za toa, vika so ima loso so kazuvam na drugari deka se gledam so tebe. Go izvrti muabetot mi rece deka saka nesto poise so mene. Deka ne treba radi nekoj random muabet da prekinime. I taka se smirivme. No togas mi se javi da mi objasni deka ne e taka. I sega koga se vrakam nazad verojatno toa bilo vistina. Nz so da kazam. Znaes zosto ocajuvam. Zasto sum covek koj mnogu mnogu retko se zaljubuva(zatreskuva) iako odam na dejtovi. Po 1nedela sfakam deka ne mi e ubo. I sega koga sretnav nekogo so koj mi bese super(zasto vistina imase I hemija I muabet) se razidovme vaka. Sepak odluciv go ostavam u minatoto. Fala na sovetite❤️

На Waverly Raven му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.385
    Допаѓања:
    21.037
    Не сакам да започнувам разговор за бивши, знам било поминало, ама има една девојка со која што е во контакт сеуште а не знам во каков однос се/биле. Му знам другарки некои и односот со нив е далеку поразличен отколку со неа. Малце ми пречи тоа што не знам на што се или што биле ама па и не знам дали е паметно да го распрашувам, не знам што ќе си помисли. Ама па таква блискост со неа искрено не ми се допаѓа..

Мислите дека треба да разговарам или да си оставам вака како што е?

8. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.139
    Да разговараш. Верската треба да е основана најпрво на искреност а потоа на љубов , затоа подобро биди си искрена кажи си како се чувствуваш отколку да потиснуваш и да се нервираш .

На Nausicaa, WildMk, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Hellobeautiful

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.385
    Допаѓања:
    21.037
    Да во право си, само не сакам да испадне дека го испрашувам или контролирам. Не сум таква и еве и сега се мислам дали воопшто да започнам разговор ама па и сакам раат да сум. Ти благодарам :)

На Alisa22 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.412
    Да си кажеш искрено шо те мачи, не чувај у себе ништо. Со партнерот секогаш треба да сме искрени. До некаде тоа е и клучот на успешна врска според мене.
    Пиши пропало ако се плашиме нешто да му кажеме или да го прашаме и во себе не мачи со денови тоа.

На Nausicaa, WildMk, BlackMistery и 4 други им се допаѓа ова.
  11. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.822
    Допаѓања:
    9.744
    Прашај го нели сте пар ,освен тоа чисто прашај за да видиш реакција .Ако реагира бурно или се налути,тогаш ќе е оправдано да се сомневаш на нешто.

На Purplelilac, WildMk, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Hellobeautiful

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.385
    Допаѓања:
    21.037
    @hermosa @Dream-Girl

Ви благодарам многу девојки, дефинитивно ќе разговарам. :l:

На hermosa, Alisa22 и Dream-Girl им се допаѓа ова.
  13. mila7

mila7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    487
    Sto koga deckoto koj ste go zasakale ke ve ponizi na najdolniot nacin. Nebitno so se sluci, mi go srusi egoto. Go izbrisav od mojot zivot, no ne I od srceto. Pominaa skoro 2meseca a mene sekoj den mi teknuva na nego. Veke ne mi fali, no ja custvuvam taa odbivnost prema nego. Sakam da go boli kako mene iako znam deka e glupost toa. Se trudam sekoj nov den da go zapocnam ubavo, no doaga vecerta I se me potseka na nego.

14. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.090
    Допаѓања:
    44.401
    Човек си, имаш емоции.
    Не си од камен, па сѐ да помине во една секунда и ништо да не чувствуваш.

Дај си време да избледее ова и одмори од дејтови. Те имам читано и претходно, само се измачуваш психички.

Нема рокови и нема правила, ама секако со тек на време ќе стане поинаку.
    Најпрвин биди психички сталожена, а оној што ти згрешил не вреди да го спомнуваш и да мислиш на него.
    Уште помалку да мислиш на некаква одмазда, дали го боли или не-само тој знае, колку и да не сакаме да си признаеме.

Најголема одмазда е да си продолжиш натака и да си посветиш време на себе пред да започнеш нешто со друг.

На Nightwish11, Yeeah, Purplelilac и 9 други им се допаѓа ова.
  15. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.792
    Ти не го сакаш
    Навечер кога сите си легнуваме не обвзема некоја осаменост и ни текнува само тогаш на бившите
    Најди нешто друго и ке видеш

На mila7 и candy.cane им се допаѓа ова.
  16. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.505
    Допаѓања:
    22.568
    Сака да го повреди, за да си го нахрани егото. Се кладам дека и претходно сакала да го стави под нозе, ама не успеала. :D

17. 96kiko96

96kiko96 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2018
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    531
    Ти си тоа што си и си имаш своја вредност, луѓе ќе ги снемува и ќе те разочаруваат еден куп, баш тие со кој што ќе се поврзеш, не сакам да те разочарувам но тоа е суровата вистина, навикни се затоа што огромен дел од луѓето се големи кукавици и ќе те напуштат или разочараат без ни еден збор, продолжи си со својот живот, штом не било значи дека не е судено да си со него, и за тебе има некој и за тебе следи некое си убаво време исполнето со среќни моменти и спомени, претпоставувам млада си, пред тебе имаш многу, глава горе !

18. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.792
    Така треба со машките!!

19. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на: