Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. basketball9696

basketball9696 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    4
    Devojki zdravo, imam prasanja i potreba za sovet vo dve razlicni temi no ke zapocnam so ovaa tuka. Nakratko vo vrska sum skoro dve godini, na pocetok se custvuvav kako vo bajka iskreno bev sigurna deka toj e toj za mene. E sega posledniot period, da recam poslednava godina za mene bese prilicno teska. Od finansiski pricini, domasni problemi pa imav abortus(po dolgo razmisluvanje i svesna odluka) i se od togas pa navaka kako da ne si se cuvstvuvam samata sebesi. Decko mi e zlaten covek znaci nemam zbor me gleda kako kapka voda na dlanka se mi e udovoleno od negova strana a mene sekogas kako nesto da mi fali. Sekogas nesto mi nedostasuva za da bidam srekna.Znam deka pokraj mene taka stanuva i toj nesreken megutoa ne go pokazuva toa.Pocnav duri da razmisluvam na toa dali nie dvajca sme kompitabilni voopsto. Nekogas doagjam do zaklucoci deka mozebi e toa sto nemame mnogu isti mislenja i interesi pa so toa i nemame dolgi kvalitetni razgovori koi btw mene mi znacat. Kako da ne me sfaka seriozno koga kazuvam deka ne se custvuvam dobro psihicki deka nesto ne e vo red so mene. Ubeden e deka ke pomine. Sekoj vtor zbor mu e jas te sakam te cuvam te pazam se ke ti pomini ako si pokraj mene.No ne, toa ne mi pomaga. Sto da pravam? Sto ne e vo red so mene?Znam deka postov e dolg i mozebi malku nejasen no ova bea custva pred spienje koi morase vo kratki crti nekako da gi izvadam.

2. flawless_

flawless_ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2020
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    2.018
    Јас мислам дека не треба да се откажеш од врската толку лесно кога имаш толку поддршка од дечкото и покрај тоа што се случува што најверојатно е лош период и стрес од повеќе страни. Разговарај со некој близок или евентуално психолог, пробај да ги средиш мислите од тоа што се случило и да размислиш што понатаму. :)

3. beauty.princess

beauty.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2015
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    176
    zdravo na site.. imam eden problem se nadevam deka ke mi go resite.. taka jas lani letoto se zapoznav so decko so kogo ne ni bev vo vrska bevme samo izlezeni nekolku pati vo disko i koga doznav deka so prijatelkata moja kontaktira i deka i tamu isti filmovi pravi resivme da mu kazeme, toj se javi lom me napravi me navredi i se.. posle nekolku meseci odnosno pred dve nedeli pocna da mi pisuva eden drugar od negovoto drustvo.. na chat se pustase, pocnavme da se slusame i se bese okej se do deka pred tri dena ne mi kaza dali sakas da se vidime za valentin da odime nekade i taa vecer da ja napravime ubava i jas se soglasiv, bidejki po razgovorot imavme isti mislenja,isti vkusovi se bese isto.. dojde denes dzentlmen kako za prv pat mi donese golema bombonjera ruza bevme sedevme razgovaravme indirektno pravese muabet za vrska kako na primer ete primer da bi mi bila devojka toa taka toa inaku ama se od mnogu indirektna strana, me pofali mi dade komplimenti ama nadez za vrska nikako.. stanavme se vrativme dodeka vozese me prasa ubavo li ti bese i normalno jas kazav da ubavo bese.. me odnese do doma i rece sega ke treba das e razdelime i mi rece milo mi bese so se zapoznavme, se nadevam deka pak ke se druzime i jas rekov ti bese drug na chat sega si drug i mi kaza vo koja smisla mislis i vikam ti znaes vo koja mislam i on mislas na ljubovni komentari vo chat pa toa e samo chat ti si mi na mene mila i se e toa ok ama ete tuka pak ke se druzime i pak istoto go povtara i nakrajot mi rece sto ocekuvas ti od mene i jas kazav nisto ne ocekuvam ne ni ocekuvav vikam deka ke dojdas i vika da mozebi si ocekuvala lapanje vecerva ama jas ne sum takov tip pravo odma da se pustam i jas kazav dobro ne sum kazala nisto ednostavno jas ne se nadevam na covek koj ne mi dava do soznanie deka saka da ima nesto poveke so mene i on e da taka e, tuka ne bev sigurna veke bidejki me preplavuva od komentari deka sum ubava i deka sum taa sto ja gleda na sliki i deka mu bilo ubavo drago, idnirektno kazuvanje na vrskaa sega pak od druga strana nesto sosema drugo.. i vikam mozebi ke t esnema sega koga ke si odas vika toj i tebe mozebi ke te snema mozebi ke me blokiras i jas kazav zosto da te blokiram mi imas ostaveno ubav voecatok pa ete vika ti se nadevas vo mene i jas pak go povtoriv istoto deka nemozam da se nadevam na covek koj ne mi dava nikakov povod za nadez i taka odnedas go prasav za drugarot mu ja raskazav cela istorija vo 1 recenica i mu rekov mozebi ti ke go prasas toj sekako ke me navredi ama ti si toj dali ke mu veruvas nemu ili ne i toj bese neutralen mi rece samo toj mi e dobar drugar toa bese se ama dobro sto mi kaza... ladi se i ne se zamaraj toa mi go kaza..se razdelivme i ne me isprati do doma, mu rekov koga ke se stignas doma pisi ili javi se mi pisa i mu rekov ocekuvav blokiranje i mi rece nema potreba i jas mu rekov mi bese virutelen drugar sega si vistinski i toj mi kaza okejj i tolku.. so mislite vie koja e pricinata dali se raboti za covek koj nee siguren vo odlukite ili mu se ima nesto nedopadnato ama ne sakase da mi priznae, ili ili ili vasi mislenja.. ve molam, se osekam malku neubavo bidejki taka nekako bea negovite reakcii kako jas da sakav da bidam so nego a toj da ne saka.. ve molam helpp.. ve sakam

4. Star_dust

Star_dust Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2019
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    9.322
    Мислам дека ко за прв дејт не ни треба да очекуваш нешто повеќе од ова. Дечкото очигледно не сакал да е пренападен уште на почеток што е баш убаво, не ти треба некој кој ќе се фолира уште на прво гледање. Ете сте продолжиле со комуникација и после дејтот што значи и двајцата имате интерес еден за друг. Биди трпелива, тоа е мојот совет.

На H.VAGA, SandStorm, Juicy и 8 други им се допаѓа ова.
  5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.310
    Разговарај со психијатар.
    Ставај нови редови и интерпункциски знаци.
    Одвај прочитав.

Не му пиши, освен тој тебе ако не ти пиши.
    И престани да се надеваш на нешто.
    Ако бидне, арно... ако не, уште поарно.

На H.VAGA, Darlingzz, Nightwish11 и 11 други им се допаѓа ова.
  6. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.929
    Допаѓања:
    173.804
    Имаш еден проблем ама со сама себе.. не со дечкото..

Добро бе, ти кажал дека си му мила, дека му било убаво со тебе, итн итн
    Што сакате денешниве деца, на прво излегување за врска да те праша? Нападно да те залапа на прв состанок? Да проба да те легне на прв состанок?

Покани го следен пат ти на кафе, ако прифати ОК, ако не толку од него.
    Морало на прв дејт да се збори за врска..
    Излегувајте, запознајте се..а после зборете за врски и чуда..

Мене па некој на прв дејт за врска да ми збори, нема да има втор.

На Darlingzz, Luna91, SandStorm и 13 други им се допаѓа ова.
  7. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.412
    Па баш се добро се одвивало, а и ми личи океј дечкото. Апсурдно е на прв дејт да чекаш врска.

На прв дејт со дечко ми со кој сме скоро 1г и 8мес заедно, ни се смувавме, ни ништо. Пиевме кафе, шетавме, зборевме, си рековме дека супер си поминавме, се испративме на автобуска и продолживме да комуницираме на нет.
    После тоа ме покани за втор дејт, па така ненаметливо и започна нешто што еве трае долго.
    Без брзање и без наметнување дека мора врска, дека на прв дејт ако сме веќе брак треба да планираме...
    Најубаво е кога нешто не се форсира.
    Остави на времето, ете комуницирате, пак ќе излезете, полека нека се одвива се.

На Yeeah, Stressed Out, ku4ence и 11 други им се допаѓа ова.
  8. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.445
    Да не должам многу, се е кажано погоре.
    Само не можам да ги сфатам женските.
    Ако на прв дејт манијачки ја залапа, ќе добие лошо мислење за него у стилом кај го најдов будалава, подалеку од него.
    Ако не ме бакне и не зборува за врска пак не е во ред.
    Ај нзс ваму?
    Се однесувал џентлменски, фино и коректно, и кажал дека убаво си поминал, од ова повеќе не очекувај на прв дејт едино ако не се работи за некој напален мајмун па да се чудеш што те снашло на прв дејт ако те напне.

На ku4ence, emiliana, beauty.princess и 7 други им се допаѓа ова.
  9. elvittta

elvittta Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    316
    Дали би се налутиле ако дечкото со кој сте година и пол во врска не ви купи поклон за роденден со изговор дека сте се карале предходниот ден и исто и за валентајн, дека не сте заслужиле, а буквално правите се за него?
    Не барам поклони скапи, доволно е една ружа колку знак на внимание...

10. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.139
    Да би се налутила , како што кажа не бараш скап поклон туку мал зналжк на внимание е тоа па можел една чоколада барем да ти купи .

На SandStorm, ku4ence, Watermelon96 и 9 други им се допаѓа ова.
  11. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.412
    Да.
    Затоа што друго е договор во врска дека нема да си купуваме ништо.
    А, друго е некој постојано да кажува изговори баш ден пред тоа дека сте се скарале и баш ради тоа ти ништо не заслужуваш.
    Едно чоколадо од 50ден или една ружичка, доволен гест е. Ма ајде.
    Тој тебе не те заслужува. :)
    Ох, боже, какви ги има...|(

На H.VAGA, Indiegurl, SandStorm и 14 други им се допаѓа ова.
  12. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.251
    Допаѓања:
    6.414
    Јас да.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Elf

Elf Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2019
    Пораки:
    568
    Допаѓања:
    2.136
    Колку глуп изговор па што ако сте се скарале, не сте раскинале..
    И јас би се налутила сепак во врска сте биле и барем едно цветче ако нишо друго колку и да бил лут.
    Ако си пишала дека ти правиш се за него преиспитај се дали врската ви е обострана или само едниот се труди.

На SandStorm, ku4ence, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.118
    Би.
    Пошто без оглед што сме се скарале тоа не е ништо во споредба со денот и значењето на денот.

На cresa-jagoda, Annora и candy.cane им се допаѓа ова.
  15. flawless_

flawless_ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2020
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    2.018
    Не би се налутила ако станува збор за други причини, но во овој случај да. Доколку сакал да ти поклони нешто, не би барал изговори и оправдувања, особено не вакви од типот "не заслужуваш". Баш напротив, после тие кавги требало да му текне една ружа и чоколадо на пример :^)

На piksooki, cresa-jagoda, Annora и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. martiiinna

martiiinna Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2016
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    4.356
    И да сме се договориле да не купуваме ништо, јас пак би купила за да го изненадам/израдувам, па макар и еден привезок од 30 денари.

На Elf, Nausicaa, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  17. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.769
    Допаѓања:
    21.492
    За роденден би се налутила, да.
    Додека пак за годишнини, валентајн и останати други денови, не би се налутила. Ама роденденот е сосем друго.

А можеби па сака да те изненади па друг ден да ти подари нешто, врска немам:| Јас пример намерно не му поклонив сеа за Валентајн ништо, пошто наредна недела сакам да го изненадам без да очекува.
    Ти си знаеш најдобро каков ви е односот.

На LadyLollypop, BabyT*, candy.cane и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. beauty.princess

beauty.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2015
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    176
    @Star_dust
    @Dream-Girl
    @Dust Znaci toj drugarot so se smuval so dve drugarki go narece fraer a so mene bese odbiven znaci nemase nikakva energija se bese ok na kafetoo bese u wc se vrati i toj se smeni.. mislam nee ok nadvor vetar nenormalen ladno a toj da ti vika nema da te gusnam za da ne mislas deka ti se pustam i me donese pred zgrada nadvor temno i kasno toj ne dojde ni da me isprati.. se e ok nemam nisto protiv se soglasuvam so vasi mislenja samo do deka bev so nego nemase energija nikakva se osekase deka e dogovor so drugarot

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  19. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.445
  20. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.929
    Допаѓања:
    173.804
    А што ако дува? Ти гола си излегла, јакна немаш па ќе смрзнеш?
    Ти никаде не пиша дека бил одбивен..
    Ако мислиш па дека е игра, не му се јавувај..

Плус тоа глуп ми е муабетот - леле нема да ме блокнеш сега? Стварно? Зошто..?
    Па ај блок мавнете си еден на друг и мирна глава :)

На Darlingzz, Luna91, SandStorm и 14 други им се допаѓа ова.