Zatoa so jas bev tri pati izlezena so negoviot drugar i koga toj se pusti na 2 drugarki moi doznavme i mu rekovme a toj se javi da me izvrega i lom me napravi i vcera koga jas go prasav i koga mu kazav za sluckata toj ne se iznenadi kako da znaese pa duri i go odbrani deka bil fraer.. mislam deka toj se najcrno za mene ima kazeno ustvari ne mislam taka e pa najdobri drugari se..se osekase deka znae.. znaci koga me prasa so ocekuvas ti od mene pa duri i vo volan udri vo prevod kao boze neli gledas deka ne ti davam nikakva nadez, naprotiv kako so vikat feminkite deka e prv pat i deka ne treba brzanje okej, ama da dade povod za ponatamosna komunikacija a ne da se ponasa odbivno.
Не знам зошто уште на прв дејт се замараш за ситници. Секој човек е различен, ако не те гушнал вчера ќе те гушне нареден пат. Ако имал нешто договорено со другар му тогаш немаше да се однесува како да му е сеедно туку баш напротив ќе направеше се за да те освои. Нареден пат побарај го ти за да се се видите и тогаш веќе ќе имаш подобра претстава за тоа дали си игра со тебе или едноставно таков си е човекот.
Тој ако е паметен нема да дозволи други да му кажуваат за тебе. Ако сакал немало да излезе со тебе па дури и по цена другар му да го натера, малоумен е па да дозволи до тој степен други да му кажуваат дали да излезе или не? А ако се однесувал одбивно не значи дека е поради другарот туку затоа што едноставно е таков што не значи дека е проблем со тебе. Или почекај некој ден да те побара и отвори ги картите или тури му пепел. У осталом, ако сето тоа било договор со другар му, ти направил услуга штом не се случило нешто повеќе на тој дејт.
Ma sabajle mu napisav ne sakam poveke da kontaktirame i mi rece hahahaha sigurna si i jas vikam da i tolku.. pa i se ismeja odozgore.. tuka sovetite se top i pak ke kazam se e vo pravo so kazuvate ama nacinot na kogo jas se osekav bese neubav a za da mi bide neubav mora toj da go napravi toa.. sepak vi blagodaram na site fala vi so na nekoj nacin me poddrzavte
Малку претеруваш во врска со тоа што направил а што не. Јас лично не би излегувала со некој од друштвото на машко со кое сум излегувала претходно, прво затоа што мене би ми било незгодно а второ поради тоа што голема е веројатноста тие да правеле муабет, и на кого ќе му верува и не е толку важно во случајот бидејќи можеби целта му е баш тоа што вика дека не е. Не се залажувај во никој случај, може брзо да смени мислење под влијание или можеби и глуми.
So sto mislis da glumi bidejki mi rece sinoka a so ako glumam, mene mi bese nogo tesko od samata situacija pa gledav da si odam so poskoro
Почнав да излегувам со еден веке 2 месеци, незнам дали да го откачам 2 дена го има 3 го нема, не сме во врска ама не ми се свиѓа така испага од досада само излаваме, последните 2 недели не осекам никаква хемија кога излеземе едвај чекам да си одам незнам што да правам. А вака кога сум со него ми е забавно имаме теми за зборење
Па разговарај со него ,прашај го што планира и кажи му дека ти пречи тоа што го снемува.. Кажи му како се чувствуваш и ќе видиш понатаму како ќе се одвиваат работите па ќе одлучиш што понатака.
Не ти треба, елиминирај на време.. ако после 2 месеци контактот нее океј губиш само време, нормално пред тоа разговарај пак со него за тоа шо ти пречи
Епа на пример да глуми за да те освои, да имаш добро мислење па после тоа да се смени. Од една страна може стварно да е таков каков што бил со тебе (не те смувал или гушнал затоа што мисли дека е рано) а може и намерно како што наведов погоре. Разгледај ситуација повеќе време и подобро пред да се одлучиш на било што. Ако не ти одговара (а верувам дека не), кажи му директно, направи муабет за понатаму. Или едноставно кажи му дека дека не сакаш да се гледате и толку.
Зошто си комплицираш живот стварно не ми е јасно. Како очекуваш да не знае што се случувало помеѓу тебе и другар му, кога и самата кажуваш дека се најдобри другари? Ти им раскажуваш на блиски другарки кога некој ќе ти пише или ти се допаѓа, или кога ќе излезеш со некој? Да?! Епа секако дека и тој му има раскажано на другар му дека ти пишал. Дали нешто испланирале заедно е тотално небитно. Види што ти вратил кога ти си ја споменала случката.. дека другар му бил фраер. И сега што очекуваш ти од таква особа? Врска со љубов, почитување и разбирање? Малку потешко. Ама ако ти се гледа на ситуацијава со розови наочари, ние овде не можеме да те разубедиме. Твој живот, твои одлуки, твои последици.
Nene veruvaj mi samo problem ke si napravis.. site mazi znaat kako treba da se zacuva edna devojka ne se oni budali samo ne sakat ne se naviknati i nauceni se taka bidejki sekoja veke moze da ja imat.. imaj dostoinstvo ne se davaj ako te saka toj ke najde nacin kako da te najde, a vo sportivno prekinuvaj odma bidejki potoa ke ti bide potesko samo ke te iskoristi.. ne dozvoluvaj da bides uste edna crta vo necij zivot
mu rekov deka ne sakam da komunicirame poveke mi rece sigurna si mu rekov da i tolku ne vrati nisto poveke.. ni pak se trudese da se predomislam
А чекај што очекуваше од некого што само еднаш сте се виделе ? Серенади под прозор и да те моли да се гледате пак ? Прво незнам што бараш со другар на некој што си се гледала , второ сосема ок искочил видел дали има / нема хемија со тебе , трето можеби замисли и не си му се допаднала толку колку што ти си мислиш. Реално дечкото сосема ок постапил , оставил простор за комуникација понатаму , можеби и бтор дејт да види што и како понатаму. Искрено кардинална грешка си излегла со некого му трубиш што и како правел бившиот твој?! И јас да сум била на негово место , ќе сум си заминела одма.
jas ne sum se gledala so nikoj toa e bilo samo obicno zapoznavanje i ne se slucilo nisto ni pak mi bil nekoj bivsi, da ne sakav da mu kazam, no mu kazav sakav da vidam dali tie dvajca se vo dogovor.. plus ne sum vencana za nikogo i ne sum zgresila so sum bila na kafe so drugar mu, toj davase povod da bide so mene a ne jas.. potoa se smeni.. lugeto se menuvaat.. me zbuni samo negoviot odnos sprema mene i nacinot na koj se odnesuva so mene.. inace nikoj na nikoj ne tepal nikoj na nikoj ne navredil.. sega sum srekna sto taka postapil, da se slucilo nesto a tie da bile vo dogovor jas ke sum bila gubitnikot.. sega site sme kvit
Те читам од почеток. Според мене, знаел дека си излегла со другар му и не биднало ништо и решил да си ја проба среќата. Но, пак според мене, во живо на маса не си го воодушевила колку што сакал/очекувал и го сменил односот кон поладно и не се труди да те задржи. Најдобро е да се тргниш од него.
Da tocno taka, iskreno ne znam so e toa so ne sum go voodusevila ama ako mislel deka prva ke mu se pustam jas se zaebal jako.. i koga me gusna ocekuvase deka ke go baknam jas prva.. cc nemozam da veruvam sepak odma ja prekinav komunikacijata denes.. sepak fala ti na sovetot te poddrzuvam i jas