Ако дечко ти за време од една година успеал толку пати да те излаже, да те повреди, да те изнервира, тогаш тој дефинитивно не е вистинскиот за тебе. Тоа што мислиш дека го сакаш ќе помине кога ќе го најдеш оној вистинскиот е дури тогаш ќе сфатиш дека претходно цело време си била во заблуда дека си вљубена. Јас не би те советувала да му се вратиш на стариот дечко од проста причина што неговите лаги никогаш нема да завршат, секогаш ќе има уште. Сконцентрирај се на другар ти, можеби ни тој не е вистинскиот, но штом велиш дека ти било убаво целото време што сте го поминале заедно тогаш вреди да пробаш да имаш нешто со него.
Zdravo na site! Imam edno prasanje do vas..Dali prakate sliki/videa “zeski” na vasiot partner? Ako da: kolku cesto? Ako ne: koja e pricinata i dali toa mu preci na vasiot partner..
Не. Доверба немам во никој и поради тоа не праќам. Не знам дали ќе останат само меѓу мене и него или ќе збори и по другари. Не му пречеше, едноставно му кажав, не сакам да праќам такви видеа и слики.
Не сум пратила никогаш на никого. Додуша дечко ми не ми побарал, има сестра на мои години, баш имавме дискутирано уште кога бевме пријатели на темава, кажуваше дека ич не му се свиѓало шо денеска голем број малолетни девојки така праќале слики, бил загрижен и за сестра му (тогаш ние бевме средно, он беше на факс), нејзе и правел муабет за да не и текнало нешо такво дека во врска беше, во никој доверба не се имало за тоа. Така да, немаме таков проблем, а еве веќе 2г сме у врска. На таа тема исто мислење имаме, такви слики не се праќа на никого, безбедноста пред се. Денеска ми е дечко, утре може да не ми е. Ни на сопруг не би праќала, шознам. Едноставно против сум и ја за тоа праќање слики. Не е ради доверба или нешо, сметам дека нема потреба, а и воопшто не ни имам такви слики. Можда сум старомодна али не ми е гајле.
Чим еднаш те излажал дечко ти, ќе те излаже пак. Си направила добар чекор што си му раскинала. Ако сакаш иднина основана на лага, кога ќе се земете, да продолже да те лаже, тогаш врати му се. Ем се уште не дошло до брак, на време си ставила крај. За другар ти мој совет ти е да не брзаш. Земи време за себе си, размисли што во иднина. После одредено време ако имаш некакви чувства за другар ти, дај му шанса. Во животот има време за се. Една од причините зошто да не праќаш слики беше "Јавна соба" од пред некое време. Не научивме ништо од групата? Од каде знаеш каде ќе завршат тие слики? Nudes во никој случај не би праќала. Па колку и да го сакам. Мене доколку ме сака партнерот, би ја почитувал мојата приватност и не би ми барал такви фотографии. НЕ ПРАЌАЈ!
Zdravo devojki! Napraviv nesto mnogu glupo. Koga sum so drugarka mi sme najotkaceni na svet i malce preteruvame. Ni bese dosadno i ogovaravme bivsi. Na pocetokot ne go sfakav seriozno i mi bese onaka za zezanje. Bevme mnogu kratko zaedno, retko se gledavme, nikogas ne se trudev nesto mnogu za nego, ne cekav da prekineme u zivo tuku prativ malku postroga poraka, a ne dobiv odgovor ko so treba I go izbrisav istiot den pocnav da mislam na nego otkoga go snema. I drugarka mi vika sega ke ti skratam makite, mislev deka se zeza i koga vidov request.... I nisto glupo mi bese da trgam, tipot me prifati posle 5dena otkako stavi slika so devojka mu. A so taa devojka se gledal koga se gledase so mene. I vistina si odgovaraat i dvajcata se postari od mene, poseriozni. 2 dena pred requestot se sretnavme faca u faca tipot se napravi ko da ne me gleda. Barem doznav deka bil manipulator i se gledal istovremeno. Nemam veke custva, ne mi e gajle. Vistina mi olesna, ne baram sovet kako da go vratam ili slicno. Samo se osekam ocajno so requestot, po priroda sum gordeliva. mislam deka ke mi se smee do besvest i ke misli deka premnogu go sakam. Se osekam mnogu ponizeno. Dali vi se slucilo vaka, ili prenogu preovilicuvam. Drugarka mi vika, nitu mu prati poraka, nitu go molis, nitu mu lajkuvas. Cisto sakas da ostanete prijateli, ne se zamaraj....ama epten mi e sram
Верувај сите посакуваат вакви да им бидат "проблемите". Нема што да се срамиш од обична покана на фб и нека не ти биде гајле што ќе мисли тој, поминало тоа продолжи си и не се замарај со него.
Inace navika mi e skoro sekoj den da si stavam nekoe story. Nisto nemam staveno otkoga me zasledi. Sakam da si prodolzam po staro. Valda nema da si misli deka stavam za nego Glupost napraviv, ama u pravo ste svetot se soocuva so vistinski problemi. No sakav nekade da napisam. Toa e, ete sega e vreme da se nosam so greskata.
Во право сте девојки, ви благоарам за мислењата. Деновиве размислував многу за ова. Од една страна е дечко ми кој во текот на оваа една година ме нема навредено, повредено, кажано лош збор никогаш. Од друга страна е многу превртлив милион пати сум го фаќала дека крие од мене се и сешто, дека ме лаже некогаш за покрупни работи ама уште почесто за ситници што нормално направи да изгубам доверба целосно во него. Многу пати друштвото, другарите му биле поважни од мене. За нив наоѓал време и не бил уморен ама за мене да. Сето тоа ме повредуваше многу. Му дадов не една шанса туку сто и една од проста причина што го сакав, верував дека ќе се смени. Со месеци умирав во себе. Иако бев со него јас се јадев самата себе, не му верував. Кога ќе бевме заедно се беше убаво и бев многу среќна ама тој кога ќе останеше сам или со другарите се менуваше се. Не враќаше на фејсбук, не ми креваше намерно на телефон што правеше да се сомневам уште повеќе. Немав храброст да пресечам официјално, само на зборови. Тој знаеше дека го сакам и знаеше како да ме придобие пак. Секое наше видување кога требаше да разговараме за нас и нашата врска тој молчеше, само јас зборував. Ме запрости, мислев дека му дошол паметот и ќе се смени. Ама тој продолжи по старо, само сакаше да ме врзе за себе пошто е без мозок и без карактер, не знае ни сам што сака и како треба да постапи во одредени ситуации. Јас него не го изневерив, немав секс со другиот дечко, мене не ми беше дојдено до секс. Ми требаше некој да ми посвети внимание, да разговараме, да биде тука за мене. Така и се случи, она што требаше да го добивам од дечко ми мене ми го даде друг човек. Дилемата ми беше дали да се вратам со дечко ми пошто го сакав или можеби да почнам нешто ново и чисто без дамки со другарот. Решив да ставам крај со дечко ми. Синоќа требаше да се видиме и при таа средба го фатив пак го лаги, му плукнав во лице и му го фрлив прстенот. Разбрав дека не можам да се излечам во иста средина каде што сум се разболела и дека само се вртам во круг, тој никогаш нема да се смени. Заслужувам многу повеќе, во тоа сум сигурна. Заслужувам да бидам среќна, сакана и почитувана од некој друг. Денес ме бара пак ама не кревам. Жал ми е што вака завршивме ама тоа е што е, ова е најдобро за сите. Заслужувам да бидам среќна, не ми е гајле ниту за моите, ниту за неговите ниту за никој. Нема да дозволам повеќе никој да ми го диктира животот како што беше до сега. Сакам да пробам нешто ново со другарот. Не сум разговарала сеуште ама ќе разговарам. Сакам тоа да биде нешто неофицијално без обврски, колку да се запознаеме па натаму со тек на време ќе видиме како ќе се одвиваат работите. Ако има некој нека ми пише инбокс.
Браво за храброста и иницијативата да излезеш од емоционално насилната врска, но јас мислам ека не треба да бидеш со другар му од повеќе причини. Прво, тој му е другар на дечко ти, значи и да биде се одлично сепак тие ќе имаат некаква комуникација па непосредно и ти преку нив. Второ, дали си сигурно ека тоа што ти го имаш со другар му е вистинско или ти си очајна за некој барем малку подобар? Мислам дека треба да ставиш крај со тоа друштво и да најдеш некој нов.
Девојки во благодарам за вашите мислења, ми значат. Тешко ми е многу и ме боли ама вака е најдобро. Секоја болка поминува, колку порано толку подобро. Еднаш мораше да ставам крај. Лоша врска во која само се вртам во круг, како некоја дупка без дно. Свесна сум за своите квалитети и знам колку вредам. Затоа и не дозволив некој да ме манипулира цело време. Бев многу добра, фина, искрена позитивна личност. Со него се сменив, емоционално се уништив. Тој не се замараше јас се нервирав, плачев по цели ноќи, не спиев, не јадев, не излегував никаде, буквално пропаднав за некој што не вреди. Мило ми е што оваа врска не премина во брак. Верувам дека се ќе се среди со тек на време. Млада сум треба да учам уште многу работи, ќе излегувам, ќе запознавам други луѓе знам дека животот е пред мене. Сум доживеала многу полоши работи уште како дете и како фамилија поминавме низ многу. Моите и немаат баш некое разбирање ама со тек на време ќе сфатат дека е најдобро сега вака, отколку утре со деца да треба да се враќам. Оставам на времето се, знам дека ќе помине.
Заборавив да пишам за другарот, тие не се другари туку само познаници биле школски. Се слушнавме преска со него и му ја објаснив убаво ситуацијата. Му кажав отворено и искрено некои работи. Сега за сега не сум спремна за врска, понатаму ќе видиме како ќе се одвиваат работите меѓу нас. Може да се гледаме, дружиме и запознаваме подобро. Времето ќе каже дали сме за заедно или не.