Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. beautiful87

beautiful87 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2010
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    116
    Да те прашам до кога планирате да се криете??? Кога тогаш мора да го скршиш мразот и да се појавите заедно пред сите негови пријатели и неговите родители. Така да незнам што е страшното тука и зошто се срамиш?

2. Lady.Gaga

Lady.Gaga Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2010
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    0
    Се во ред но искрено нашите односи овие 2ипол месеци се заладија поради сасвим др проблеми но ние си рековме да завршат сите овие проблеми ке збориме пак и дека оваа врска ке успее али јас сватив мн работи и нема што да се прави на сила убаина иако ми е мн тешко но спремна сум да поминам се подобро сега отколку покасно јас немам намера да останам понатаму со него ние не ни се гледаме ..тој почна со нова раб и само се допишуваме преку фб..јас се разбирам а и не живеам за луѓето..ама видов дека од оваа врска ништо нема да биди и да биди ке треба се од почеток..мн е комплицирано и лудо..сепак јас знам што сме поминале на што стоиме и да не издоллжувам тоа е наше јас само сакав да прашам и барав совет за сасвиим др прашање но ете се надоврзуваат темите..сепак фала ви мн ако имате да додадете уше некој совет тука сум да комуницираме

3. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Мене пак ништо не ми е јасно :worried:

4. Desppy

Desppy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Здраво..ЈАс само што се зачленив на оваа страница и сакав да го споделам мојот проблем бидејки се надевам ке ми помогнете како да најдам решение. :)
    Имам дечко веке една година почнавме премногу да се караме да ни се мешаат во нашиот живот и решивме малку да се разделиме..А толку бев среќна со него иако имавме караници бев горда на тоа што е покрај мене секој ден ни беше исполнет со љубов но наеднаш завраши се... :( Сме заедно но исто како да не сме ...Сакам да го вратам да вратам се во нормала да продолжиме од таму каде што застанавме,но незнам како да постапам со него да добијам уште една шанса да покажам дека мојот живот е сменен дека повеќе не сум онаа што бев :( НО како дали вие ке може да ми помогнете ?

5. beautiful87

beautiful87 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2010
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    116
    Мое мислење е дека единствено решение како на твојов така и на скоро секој проблем е здрав и смирен разговор. Ако ти не му кажеш него што те мачи, што чуствуваш и он исто, може и двајцата само да си претпоставувате, а тие претпоставки да бидат погрешни. Секоја цврста и стабилна врска пред се се темели на комуникацијата. Друго мислам дека и двајцата не треба да дозволувате никој да ви се меша, затоа што во таа врска сте вие двајца, а не вие двајца и сите што ве знаат, а и не треба да ви биде битно туѓото мислење, ако вие си се сложувате, сакате и ви е убаво зожто дозволувате другите тоа да ви го уништат. Седни разговарај со него кажи му ги овие работи и ако има љубов меѓу вас не гледам причина зошто да не ги решите проблемите кои ги имате.
    Среќно

6. Desppy

Desppy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Многу пати пробувам со разговор но сепак тој бил повреден затоа што му го вратив телефонот што ми го подари за роденден..Правев секакви изненадувања се што можев но никако не успевам...НЕмам храброст да се откажам од него сакам но моето срце не го дозволува тоа а што се однесува до мешањето живеам во таков град што луѓето од љубомора незнаат што да прават..Сепак ти благодарам :)

7. Ivanasio

Ivanasio Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    PA vaka ke bidam kratka :) mi se dopagjashe edno momche i bevme mnogu bliski mozebi ke bevme zaedno da ne se site umeshaa epa vaka nekolku moi drugarki se umeshaa so toa shto ne skaraa i shto sega toj misli deka jas go pravam budala i ne mi veruva :// shto da pravam :// :(
    [mod-kirilica:hhb8pjcs][/mod-kirilica:hhb8pjcs]

8. Incroyable

Incroyable Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2011
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    31
    Епа зошто ти си им дозволила на другарките да ве скараат ? Нели се другарки ?

Зборивај со детето и кажи му ја целата ситуација. Кажи му дека ти навистина сакаш да бидеш со него и дека можете да имате врска, настрана од "другарките"..

9. ludacaa

ludacaa Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2010
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    181
    тие ако ти биле другарки немало да те скараат,зборувај со него и објасни му шо е како е а со нив можеш крај да стаиш

10. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.656
    Допаѓања:
    22.410
    Затоа постои едно добро златно правило, најдобро е дечкото да не го запознаваш со сите другарки, или пак да е од друг круг на пријатели, никако од исто друштво.

11. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.436
    Допаѓања:
    5.395
    мој совет ти е да оставиш работите да течат по природен тек на нештата, мала си не е дојдено нош под грло да имаш дечко. ќе имаш и имаш ако ти е судено да бидеш со него ќе бидеш, ако не и на колена да го молиш ништо нема да смениш. не треба на човек ништо да му докажуваш, човек сам треба да увиди.

12. JoyAngel

JoyAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Вака,веќе можеби една година ми се допаѓа едно момче.Јас лично не го познавам а го сакам.Ние
    учиме заедно во исто училиште но не во исто одд.Секој ден пробувам да дознаам нешто за него па дури и кога дознав дека свири гитара и јас си купив гитара и почнав да ги слушам бендовите што тој ги слуша со цел да му се приближам незнам што да правам но веќе неможам да издржам затоа барам совет од вас размислувам да кажам на некој него другар па тој да му каже ама се плашам да не ми се налути т.е да не се здобие со погрешно мислење за мене.Сите ми велат да го додадам за пријател на ФБ ама ми е страв мислам дека тој знае дека го сакам затоа што моите другари што го знаат тоа сигурно му кажале.Неговото однесување ме збунува понекогаш ке ми се насмевне или ке ме погледне или е помине покрај мене ама а понекогаш ништо од тоа така да не сум сигурна дали му се допаѓам незнам зошто се пред некое време неговиот најдобар другар ме додаде за пријател на ФБ.Јас многу го сакам еве веќе една година а во последно време како да сум опседната со него нон-стоп мислам на него кога ке си легнам неможам да заспијам од што мислам на него а проблем е тоа што него го сакаат уште многу девојчиња а некои од нив и ги познавам.Ја прашав мојата мајка за совет а таа ми рече дека тоа е само во мојата глава и дека воопшто не го сакам и да се тргнам од него да го заборавам и јас се чудам го сакам а воопшто немам разговарано со него знам само што сака,која музика слуша и некои други работи.
    Ве молам за совет,затоа што неможам веќе вака го сакам многу,многу,многу
    :inlove: :inlove: :inlove:

13. Mistery

Mistery Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    1.626
    девојче колку години си? По ова што ми го кажуваш уште воосновно си.....Ќе звучам премногу строго и идиотски ама зашто се замараш со вакви ствари во овие години? А? Излези надвор уживај, шетај со другарките, играј незнам народна и ластик....Ти ми паѓаш во депресии уште сега и го следиш секој негов чекор? Што ќе се слуши кога ќе пораснеш уште некоја година? Ај да не бидам подрсок од што сум веќе, не се замарај, престани да бидеш опседната со него, излези со другарки, шетај и ќе ти помине....рано ти е за вакви проблеми да имаш ... !!!!!

14. JoyAngel

JoyAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Значи не сум во основно,прва година средно сум ти благодарам за советот и јас мислам дека најдобро е да не се замарам и да си ги смирам пубертетските хормони. :D

На Mistery му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mistery

Mistery Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    1.626
    е така ;)

16. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Е добро де ако толку многу го сакаш додај го на фб, поќекај некое време почни со лајкови, муабети на чет, види дали е тој заинтересиран за тебе. Барем преку фејс е лесно!
    Подобро тоа одколку да се опседуваш и да го следиш вака. Така барем ќе знаеш на што си, па дури и да не ти возврати ќе знаеш да не се замараш, многу си малда еее уште колку момци ќе ти се засвиѓаат и уште колку дечковиц ќе имаш понатака.
    Ајде само храбро почни со тоа што ќе го додадеш на фб, можеби сам ќе почне да ти прави муабет прв, ако не почни ти, што има везе, немора ти одма да му кажеш дека го сакаш, почни најдругарски муабет, ете штом знаеш дека сака гитари кои бендови ги сака почни му муабет за тоа...
    Сеа со интернетов е многу лесно, ај поукни го таму :D

17. Florence

Florence Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Zdravo
    Jas sum nova ama so ljubovni problemi...Ocajno mi treba sovet i mislenje...Imam 30 godini i ziveam so deckoto veke 3 godini...pred mesec dena doznav deka imal vrska so nekoja postara devojka...Sam mi prizna i se kaese za toa...Koga doznav vednas se spakuvav da se iselam no ne mi dozvoli...Me raspakuvase, me molese, placese...Si otidov edna nedela i cela nedela pak istoto molese, placese, doagase doma, se javuvaa roditeli, prijateli...Se vrativ nazad no sega pocnav da dobivam poraki od drugata devojka na tel...mi gi prepraka site negovi ljubovni poraki????..Na prvata poraka odgovoriv najkulturno deka toa sto go ima so nego treba da go rascisti so nego i da ne me involvira mene, na sto dobiv poraki so zakani i sl no prodolzi da mi gi ispraka negovite poraki..Ne e lesno da citate a i ljubopitnosta e golema pa gi otvaram site...Sega vrskata e katastrofa...Ljubomorata e pogolema od ljubovta...Ne veruvam nisto, go proveruvam, postojano mislam deka laze, za sekoja poraka sto ke ja dobie mislam deka e od nea, koga ke izleze sam mislam deka e so nea, sram mi e od prijatelite zasto mislam deka znaat i sl...znam deka me saka i deka se trudi da ni uspee vrskata no jas sum konfuzna i ne veruvam na nisto sto e i pricina da se karame po 3 pati vo denot...Postojano mu prefrlam za nea i sekojdnevieto e pretvoreno vo horor...Na rabota popustiv, nemam koncentracija, postojano mislam na toa. Slabo jadam, nervozna sum so site...Mislam deka i pocnuva da me izbegnuva zasto sekoe pienje kafe zavrsuva so kavga a znam deka saka da ja popravime vrskata....Mnogu sum zbuneta, polna so gnev i bes i nervoza sto voopsto ne lici na mene...Mnogu me povredi no neznam dali nekoj od vas nadminal nesto vakvo i dali ima sansa za ovaa vrska odnosno idnina?

18. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    8.591
    Може да има иднина бидејќи имате големо минато од 3години зад вас.
    Но запрашај се дали си спремна да направиш таква жртва да го преболиш неговото неверство и да продолжиш напред, од петни жили да смогнеш храброст за да изградиш цврста врска од ново врз такви темели? На тебе е, ако си спремна на ова почни од денес, разговарај со него отворено, отворете ги сите карти, што сакате да правите со вас понатаму и тргнете напред без да се свртувате назад. Никој не вели дека ќе ти е ни најмалку лесно, посебно сега кога те опседнува таа девојка.
    Доколку мислиш дека нема шанси за иднина без секојдневно спомнување на оваа негова "грешка", тогаш колку порано толку подобро да се разделите и да тргнете секој по својот пат.
    Нешто што се случило еднаш не мора да значи дека ќе се случи 2 пати, но ако се случи 2 пати ќе се случи и 3 пат, затоа внимавај!

19. Florence

Florence Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Fala Noemi za brziot odgovor...Vrskata trae 5 godini a 3 godini ziveeme zaedno...Ova e seuste svezo za da kazam dali mozam da ne ja spomnuvam....Jas razgovarav so nego iskreno i napraviv se sto treba no sega nedoverbata e taa sto e glavna ako mozam taka da se izrazam...Izdrzuvam maksimum dva dena da ne prerecam ili da ne ja pokazam nedoverbata i ljubomorata...Jas ne se prepoznavam sebe si... Nikogas ne sum ja gubela kontrolata nad mene ili toa bilo mnogu retko no ova e veka neizdrzlivo i neznam kako da go nadminam... Razgovaravme i toj spomnuva brak i pocnuva da zbori za semejstvo no jas ne sum sigurna deka mozam da ostanam so nego...Zatoa mi treba sovet a od ona sto go procitav ovde sekoj vas sovet e bescenet ... Fala ti Noemi

20. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Искрено не верувам дека би требало да простиш и да заборавиш, мислам дека не треба да си со него, подобро спакувај се и замини си, ќе се најде некој подобар за тебе.
    Прво гледај од оваа страна, тој тебе те изневерил, имал друга додека бил со тебе, ај тоа може да пројде, ама тој тебе те понижувал, не те почитувал, те правел будала, како на сево ова може да кажеш дека тој човек те сака. Каква врска има љубовта тука, ако те сакал што барал со друга, зар ти не си му била доволна...? Тој живеел со тебе, секоја вечер заспивал покрај тебе како ништо да не било... ќе можеш и понатаму да спиеш до него со таа помисла? Ќе можеш ли секогаш да го гледаш во очи без да се присетиш што ти направил? Јас мислам дека не, незнам кој е тој што би го издржил сето тоа? Не викам сеа дека човекот треба да се обеси на плоштад, ете напраил што напраил, се кае, доволно е? Не, каењето не е доволно. требал да мисли порано. Дури и пријателите знаат викаш? Искрено мене тоа ми е најголемо понижење, да знаат неговите пријатели што ми правел и пак да ме гледаат со него ко најголема будала... можеби би го простила самиот чин на неверство ама понижувањето и непочитувањето никогаш!
    Јас на твое место би го напуштила и би почнала нов живот, којзнае може некогаш пак би била со него, ако сеуште го сакам, ако ми докаже дека се променил и ако почнам повторно да верувам во него. Така работите можеби би се средиле, но во никој случај нема да се средат ако вие продолжите да живеете заедно, а ти секој ден му префрлаш и кавгите се неминовни.

На skyAngel и Phyramide им се допаѓа ова.