Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. LoLa96

LoLa96 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2020
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    182
    Во право си ! Ви благодарам , на сите :hug:

2. ☆°Night°☆

☆°Night°☆ Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2019
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    313
    Имам проблем и незнам како да се справам.
    Имав дечко и врска од скоро 1год. Прекинавме во 2018, но до сега не престана да ме сака и вервам дека ако не беше некоја љубов ке се откажеше. После мене имаше и други, но постојано наоѓаше начин да ме добие и да ми кажи како му е и дека само со мене му е убаво. Јас искрено престанав бидејки сум многу млада и сакам да имам различни искуства заради муабетот " За брзо деца па ке се мажиш со него и после 7 години ке си ја чукаш главата". И ако звучи смешно и покрај сите други јас пак со мислите сум кај него. Во 2019 се видовме неколку пати само на разговор и сепак чувството е како ништо да не било и се да е нормално. Како би постапиле вие? :(:D

3. Star_dust

Star_dust Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2019
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    9.313
    Ако причината поради која сте раскинале не била толку сериозна можеш да пробаш повторно со него. Штом си сигурна дека те сака, а и ти го сакаш тогаш зошто да не си дадете уште една шанса.

На ☆°Night°☆ му/ѝ се допаѓа ова.
  4. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.448
    Допаѓања:
    5.900
    Ако се чувствуваме двата исто, ако сè е како што треба, би била со тој што сакам да бидам, не би мислела на тоа за иднината, бидејќи освен ако веќе нема проблем околу нешто, не можам да предвидам што ќе се случи натаму.
    А и сама кажа, не ти е исто со други како со него. Зошто само да се форсираш за да го имаш тоа искуство? Дали тоа искуство е позначајно од фактот дека не ти е со никој друг како со него? Зошто да губиш време на банални луѓе кога можеш да си со тој што сакаш (а немате некој сериозен проблем)? :)

На Purplelilac и ☆°Night°☆ им се допаѓа ова.
  5. flawless_

flawless_ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2020
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    2.018
    Остави ги ти муабетите, гледај тебе да ти е убаво. А ако ти е убаво продолжи си со детето.

На Purplelilac, buba4e89 и ☆°Night°☆ им се допаѓа ова.
  6. ☆°Night°☆

☆°Night°☆ Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2019
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    313
    Не знам... се плашам дека се ми е само во мислите, но сепак 2 години не се откажа па да му беше друга намерата најверојатно ке го снемаше :^)

7. flawless_

flawless_ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2020
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    2.018
    Како што сфатив ти си раскинала за да имаш искуство и со други заради горенаведените муабети. Значи немало лаги, недоверба и изневерувања така? Зошто да не дадеш шанса чим и двајцата се сакате ?:)

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.
  8. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.448
    Допаѓања:
    5.900
    Нема зошто да се плашиш, направи си отворен разговор, најдобро ќе дознаеш дали сте на иста страна. Не губиш ништо, за убаво ќе зборувате, не за лошо :wasntme:

9. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.405
    Би дала втора шанса во ваква ситуација.
    Зошто да не.

На BlackMistery и ☆°Night°☆ им се допаѓа ова.
  10. Mrs.Precious

Mrs.Precious Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    21.098
    Мислам дека можете да си дадете втора шанса. Е сега после тоа понатаму ќе видиш самата како ќе течат работите.

На ☆°Night°☆ му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Meliha.

Meliha. Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2016
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    119
    Zdravo na site.Se zapoznav so edno masko isti godini imame (24) ista vera sme i dvajcata.Si pisuvavme podolg period no ne se gledavme.Sega pred da pocne ovoj virusot,pocnavme da se gledame preku den sto se vika.Toj imal dolga vrska dve ipol godini,druga vera e, i mi mi imase spomnato od pocetokot koga pocnavme da pisuvame deka ne mozel da ja zaboravi,toj ke smenel i vera zaradi nea,raskinale zosto na nea od doma ne i dozvoluvale da bide so nekoj od druga vera i se razdelile.Taa sega ima nov decko,nego go blokirala od sekade,ziveat vo ist grad,a jas vo drug.Koga bevme na kafe izlezeni bidejki bese sam doma otidovme da gledame film.Koga vlegovme vo negovata soba toj imase slika so nea....Togas svativ deka seuste ne ja zaboravil,isto ima sliki so nea na fb ne gi izbrisal,ja nosi sekogas narakvicata taa sto mu ja podarila i koga mi zboruvase za nea zboruvase se najdobro samo.Vo posledno vreme ne mi ja spomnuva,nie i se baknavme i se gusnavme,ne sme ni vo vrska mi kaza deka mu e ubavo so mene.Vo cetvrtokot jas imav rabota vo negoviot grad i pak se vidovme nabrzina 15 min zboruvavme samo i stoevme na sred ulica.Pomina edna kola a vnatre bea bivsata negova i nejziniot decko.Toj vednas smeni i izraz na lice i se...Uste da zaplacese...Ja vidov nea na instagram poubava e od mene..Jas nikogas nema da bidam kako nea nikogas i nema mestoto da i go zazemam zosto nemozam...A pocnuvam da osekam nesto za nego znam deka i na nego mu e ubavo so mene no ke nemozi nikogas da me zasaka...Ne znam dali da se trgnam na vreme ili da ostavam na vremeto mozebi i toj ke pocne da oseka nesto za mene..Vie sto bi napravile da ste na moe mesto:)

На LoLa96 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. flawless_

flawless_ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2020
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    2.018
    Не се споредувај со неа, ако некој те сака колку и да има поубави од тебе него ти ќе му бидеш најубава. Јас не би била со некој кој уште ја нема преболено бившата. Таа да сака, тој одма ќе те остави и ќе трча кај неа. Подобро ти е да се тргнеш на време.

На S.W.A.G, LoLa96, *Amethyst* и 14 други им се допаѓа ова.
  13. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.479
    Допаѓања:
    37.806
    Почекај.
    Не се затрескувај одма.
    Прво нека ја преболи неа.
    А тоа кој е поубав не е воопшто битно во приказнава.
    Мислам дека сите ние имаме некој во животот што така сме сакале како тој неа ама на крајот на краиштата тоа останува само блед спомен.

На *Amethyst*, Alisa22, bicycle и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.495
    Допаѓања:
    22.481

Ако те сака, нема споредба во физичкиот изглед меѓу незе и тебе. Глава горе, и не се повредувај сама!
    Сите се убави на различен начин!!!

На *Amethyst*, bicycle, candy.cane и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Star_dust

Star_dust Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2019
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    9.313
    Мислам дека треба да прекинеш да се гледаш со него. Тој да беше спремен да продолжи понатаму и да ја заборави немаше на секое да ти ја спомнува. А и зошто некој постојано да ти зборува за неговата бивша? Очигледно е дека уште ја сака, па човекот бил спремен дури и вера да смени поради неа.
    Барај си некој друг што нема да те замара со неговото минато и ќе ти посвети доволно внимание само на тебе.

На *Amethyst*, bicycle, candy.cane и 6 други им се допаѓа ова.
  16. martiiinna

martiiinna Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2016
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    4.356

Сите сме биле во негова ситуација, но не секогаш секој одма почнува нешто со некој нов како во случајот тој со тебе.
    Тој не ја преболел очигледно и во тебе бара утеха, што не значи дека не му е убаво со тебе!
    Твое е дали ќе останеш со него и ќе бидеш трпелива додека целосно не е убеден дека е крај со неа и ќе продолжи со тебе, или ќе го оставиш да си пати по изгубената љубов.
    Ако го избереш првото ќе биде премногу болно бидејќи во потсвеста тебе цело време ќе ти биде тоа дека тој ја бара неа во тебе и ќе се мачиш постојано, а вториот избор би бил поразумен и со тоа ќе си ги ставиш твоите чувства на прво место.
    Дечкото не е спремен да биде со друг чим уште му се солзат очите поради изгубената љубов, а процесот на ''оздравување'' е долг.

А тоа споредувањето уште одма избриши го од глава! И тортата и чоколадото се убави, а воопшто не личат едно со друго :D

Можеби си одговарате карактерно, но очигледно тајмингов ви е погрешен.

На *Amethyst*, bicycle, candy.cane и 4 други им се допаѓа ова.
  17. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.940
    Од лично искуство веднаш тргни се. Не не се тргај туку БЕГАЈ.

На Martka, *Amethyst*, bicycle и 7 други им се допаѓа ова.
  18. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.778
    Верата ако тебе и нему не ви претставува проблем, тогаш тоа не си го ставај ниту како некаква препрека во глава (иако во една реченица имаш пишано дека сте иста вера, а веќе во наредната дека сте различна).
    Небитно ако тоа вам не ви е бариера.

Но јас лично никогаш не би била со некој кој уште на почетокот ми раскажува дека уште е затрескан во бившата. Ми нема смисла искрено.
    Ако се допишувате само како пријатели, тогаш ок.
    Ама ако допишувањето оди кон нешто повеќе, тогаш мислам дека најдобро би ти било да прекинеш комуникација, за твое добро и да не излезеш повредена.
    Штом си почнала да се споредуваш со неа и да си вртиш филмови како не си убава, како нема да те сака бидејќи не си таа, пиши пропало на ваква врска уште веднаш.
    Заслужуваш да си сакана, заслужуваш да се нарекуваш убава и заслужуваш да добиваш љубов и внимание во целост а не да се задоволуваш со трошки.

На *Amethyst* и bicycle им се допаѓа ова.
  19. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.668
    Допаѓања:
    107.566
    Бившата негова е од друга вера а он сакал да ја промени верата поради неа.

На bicycle, cresa-jagoda, Meliha. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Meliha.

Meliha. Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2016
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    119
    Greska si svatila jas i toj sme ista vera,bivstata mu bese od druga vera.Kako i da e ti blagodaram i tebe i na drugite.Inaku toj mi ja spomnuvase na pocetokot samo sega ne,pominala edna godina otkoga ne se zaedno sto e dosta vreme da zaboravis sepak nekoj...Taka da resiv da se trgnam ponatamu sto e moe ke si dojdi,sakam nekoj da e posveten samo na mene kako sto i jas samo na nego.:)

На Jana06, bicycle, piksooki и 7 други им се допаѓа ова.