Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. elenaeli22

elenaeli22 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2015
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    397
    Немој никогаш да се споредуваш со некој друга, никогаш.
    А и една година не е многу воопшто за да заборавиш некој, посебно кога некој многу сакаш.
    Добра одлука си донесла, сигурно не ти е сеедно, ама ако продолжиш би била многу повеќе повредена.

На Martka, bicycle, Milobebence и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Ladybug2436

Ladybug2436 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    647
    Да бев на твое место немаше воопшто да си го трошам времето... Слушај си ја твојата интуиција. Очигледно се уште се нема одвоено од минатото и тоа е сосема океј, само треба да знаеш на што си.
    Воедно сакам да напоменам дека физичкиот изглед нема никаква врска, треба да си самоуверена и да знаеш колку вредиш. Физичкиот изглед придонесува само до иницијалната атракција, после тоа што?

На bicycle, candy.cane, honey.11 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Mrs.Precious

Mrs.Precious Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    21.098
    Мое мислење е да се тргнеш од него штом сеуште ја сака бившата. Но сепак ти како одлучиш така направи.

На Martka, cresa-jagoda, bicycle и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Beautiful_girl..

Beautiful_girl.. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2015
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    315

Може ќе ја заборави ама ќе му треба време искрено, мое мислење е да пробаш можеби ќе успееш да го одвратиш од нејзе, се во свое време, ако се потрудиш ќе имаш успех, работата е да одиш на се или ништо. Добиваш или се со него или го губиш целосно и тоа е тоа:)

На bicycle, Badd и Mrs.Precious им се допаѓа ова.
  5. Ladyy*

Ladyy* Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2020
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    1.130
    Вака сега,мој совет ти е малце да поразговараш со него,да го распрашаш за сето тоа со бившата барем уште еднаш и за неговите чувства кон тебе.
    А зошто не му кажеш да тргне и слики и се во врска со нејзе,тоа би ја влошило ситуацијата уште повеќе..
    И стварно не ми е јасно како би можел да започне нова врска а да неможе да ја преболи бившата|(

6. S A D

S A D Активен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    7
    Здраво на сите шо ме читаат.
    Изгубена сум и во простор и во време, зато вас ви се обраќам, не знам поќе ни кај да терам ни шо да праам..
    Се заљубив, прв пат вака и прв пат толку многу.. Прв пат се трудам, прв пат се прам и се борам со цело мое срце и душа, мисли и тело.. Типот не знам дали е лабав или шо е вие проценете оти јас ќе се збудалам..
    Излегвавме, се преубо, топ да речам, ниту јас ниту тој се замараше толку многу, како на почеток, нормално, се гледаше дека се привлекваме, убо ни беше се топ, дури не се заљубам јас и не почнав да барам поќе внимание, да се трудам, да прам се за да имаме исти чувства, да го притискам, да бидам љуноморна, да го притискам кај беше, со кој шо праеше и тн.. Докажваше кај бил, ме трпеше се дури еден ден се отворено не му прознав шо и како осеќам.. Му кажав и покрај то шо знаев дека ништо не осеќа за мене и покрај то кулира, се од збор до збор, ми рече сакам да бидиме заедно, да се видиме и да напрајме муабет, јас пошто осеќам и мислам дека не чувствува ништо кон мене му реков да се тргни од мене, да ме остај да преболам, да го нема.. пошто душата ме болеше, од слепост на љубомора.. не се тргна, пишеше, бараше, ама не кажа шо и како осеќа.. порано океј ми беше да го нема 3 саати, сеа многу ми се и 3 минути.. Менувам понашање, нон стоп имам бубачки во глата, многу пати ќе му речев за крај, да не се гледаме, пошто многу сум заљубена, станвам го мислам, спијам го мислам, безразлика какви обврски имам во текот на денот нема секунда, а да не го мислам.. реков ќе спијам, ќе заборам.. една недела го сонувам.. шо и да напишам шо и да речам во врска со НЕ МЕ БАРАЈ ПОЌЕ само е САКАМ ДА СМЕ ЗАЕДНО.. Ко ќе е во почетна фаза чоек, на заљубување се му е во ред, ама ко ќе ти влези под кожа во секоја ситница бараш дупла работа и на крај се ќе се упропасти.. Дури и срам ми е понекогаш ко ќе се расправам.. На секој seen, мора да пиши, ако ме нема поќе од неколку саати, се грижи, ќе пиши пак, некогаш ќе ѕвони..
    Се трудам и не ми е срам.. не ми е срам да му ги кажам чувствата на некој, стварно сакам се јас шо осеќам, да чувствува и тој.. и прв пат ова го прам и можи звучи клише ама.. ко ќе е среќен, стварно сум среќна.. многу пати избегав од него, ама пак ќе се вратев од шо не можев поќе.. многу пати пробав ама секогаш ме разбираше само шо понекогаш ќе биди се во ред, ќе комуницираме, наредниот ден ќе го снема, ќе пиши ко со сила нема да враќам, бидејќи сметам, ко ќе праша шо е работата ќе му кажам после 3-4 дена пак исто и ептен ми е детско се за шо се замарам, ама ова карантинот ме до*ба и мене и нервите и се буквално, незнам поќе шо да прам, шо да мислам, ми иди да најдам некој странец, убо да се олеснам и то е то..

7. f.girl

f.girl Форумски идол

Се зачлени на:
    7 октомври 2015
    Пораки:
    2.248
    Допаѓања:
    33.076
    Многу го напнуваш. Дури и чудно е што е уште со тебе и не те блокирал. Ова твоево е се само не љубов, кога си заљубен во некого имаш целосна доверба во него, не го правиш љубоморен, не чекаш да ти врати на сеенот во истата минута, секој си има обврски можеби бил зафатен. Остави го малку сам, со самото твое оставање па враќање е збунет и не знае што чувствува, а можеби и му е жал да ти рече не бидејќи се однесуваш ептен детски и не сака да те повреди. Прво ти престани со такво однесување, дај му до знаење дека го сакаш и дека сакаш да знаеш тој што чувствува за да знаеш што да правиш, ако не те сака ќе прекинеш да пишуваш (тешко ќе ти е, ама тоа е најдобра опција да не се повредиш понатаму повеќе и да не губиш време со некој кој не те сака). Само немој пак да го прашаш и ако не ти даде одговор да му речиш да се изгуби па да го бараш пак, ќе се вртиш во круг. Пресечи еднаш за да ти е полесно.

На Martka, buba4e89, piksooki и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.397
    Не е љубов ова, опсесија е. Јас не сфатив ни шо ти е прашањето кон нас...

На Jana06, emiliana, darlingdragon и 11 други им се допаѓа ова.
  9. S A D

S A D Активен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    7
    Јас ако знам шо ми е ќе си најдев чаре...

На AAKG му/ѝ се допаѓа ова.
  10. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.448
    Допаѓања:
    5.900
    (Види здебелени букви во твојот пост) Не сфатив, како тоа ти рекол сака да сте заедно, те бара, се грижи за тебе, ти пишува, а ти мислиш дека не сака да е со тебе? И зошто, наместо едноставно да одеше да се видиш со него кога те побара за да правите муабет не отиде и не го ислуша што сака да ти каже, туку истрча со предвремени заклучоци?

Јас сфаќам да си исплашена од тоа да не си одбиена, ама искрено, вакво панично однесување и менување на расположение не е баш некоја подобра варијанта. Вака правиш само полошо, дури и да сака тој нешто, само ќе го одбиеш со вакво однесување. Најдобро е да се смириш, да не бидеш посесивна и пред сè, да разговараш во живо со него и да го ислушаш што тој има да ти каже.

На Jana06, buba4e89, LoLa96 и 9 други им се допаѓа ова.
  11. S A D

S A D Активен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    7
    Во смисла на ко ќе ми пукнеше филмот, ко ќе изгубев надеж, ќе речев стварно залудно е неможам поќе, ќе му кажев дека то е то, јас на друга страна тој на друга оти освен болка друго нема да добијам.. и тогаш ќе речеше, застани шо се напнуваш толку, сакам да сме заедно.. и не дека не вервам во то, ако неќеше, чао пријатно одамна ќе беше.. ама ме гуши помислата дека не ни се обострани чувствата, ме гуши мислата дека постојано како шо рече членка погоре опседната сум со него и го мислам и се трудам да го тргнам, ама џабе и незнам поќе како да се однесувам..

12. mila7

mila7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    487
    @S A D
    Me interesira po kolku godini imate i dvajcata?
    Dodeka go citav tvojot post, dobiv akcent deka premnogu mislis no nikako ne dejstvuvas.
    Se plasis da bides odbiena i da ne go izgubis nego.
    Edna bolka moras da izberes. Da stavis kraj i da go blokiras sekade. I da se soocis so nego.
    Nikogas nema da znaes ako ne se obides, makar i da zgresis. Nisto dobro nema da dobies ako sedis vo komfort zona. Samo ke se kaes za neiskazanite misli.
    Da sum jas na tvoe mesto, bi mu rekla sakam da se vidime. Bi go prasala kako gledas na rabotite, sto mislis za se ova. Probaj ova da go kazuvas iskulirano, onaka..
    I uste nesto zosto se potcenuvas sebesi? Zosto mislis deka ne vi isti custvata?
    Kolku vreme se gledate inaku?

На cresa-jagoda, *Amethyst*, Nightwish11 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    7.440
    Правиш ли нешто на страна од врскава? Алудирам на пријателства, продуктивно поминато време вложено во СЕБЕ, дружба со фамилија за време на карантинов, вежбање? Не знам, било што покрај тоа што си во врска ти се случува?

И искрено мислам дека наредното ‘не ме барај’ ќе биде од негова уста излезено.

Преиспитај се малку што правиш и како се однесуваш. Сите сме биле заљубени, ама вакво однесување не може да донесе ништо добро.

На cresa-jagoda, *Amethyst*, martiiinna и 2 други им се допаѓа ова.
  14. S A D

S A D Активен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    7
    Долго се знајме многу, уште пред да се гледаме имав чувства кон него, шо знам.. од мојата 17та околу него ми беа и мисли и се.. сега имам 20, тој има 24
    Кратко се гледаме..

15. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.448
    Допаѓања:
    5.900
    Ама зошто би сакал да е со тебе ако не ви се обострани чувствата, т.е. ако не го чувствува истото што го чувствуваш и ти?

Дека си опседната, си, ама ќе се надоврзам на погорното прашање - зошто сакаш да го тргнеш кога тој всушност не те одбива?

И мораш да најдеш начин како да олабавиш, ако не е денес тој, може за друг вака опседнато да се однесуваш. Како што кажа и @Izaabella, мораш да правиш нешто поврзано со себеси и други луѓе за да не се опседнуваш вака со некое момче, т.е. да не ти се врти светот само околу него.

На *Amethyst*, Ambitious, candy.cane и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. S A D

S A D Активен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    7
    Имам обврски во текот на денот, вежбам нормално, ама како шо кажав во последно од глава не ми излегува, нешто за оваа недела подрече да се видиме, сеа со карантинот долго се немавме видено освен шо комунициравме по мреживе..

17. mila7

mila7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    487
    @S A D kako go minuvate vremeto koga ste zaedno? Dali prijateli znaat za vas? Toa kratko e 1mesec, 2, 3?

18. candy.cane

candy.cane Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.984
    @S A D дечкото ти посветува внимание, сака да е со тебе.
    Само ќе го избркаш со вакво однесување.

Не знам зошто очекуваш да е заљубен во тебе и да те сака исто како и ти, ако се гледате толку кратко.

Смири се, земи си ден - два. Потоа разговарај со детето.

На cresa-jagoda и Billy Idol им се допаѓа ова.
  19. S A D

S A D Активен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    7
    @mila7 3 месеци скоро.. секаде излегувавме, немаше проблем, имаше многу обврски со работата ама се гледавме секој ден, и моите и неговите пријатели знаат..

20. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.948
    Допаѓања:
    53.223
    Се гледа дека ти е прв пат, ај за втор пат ќе научиш кои ти се грешките. А по твоиве постапки за брзо ќе бидеш у потрага по втора љубов

На cresa-jagoda, martiiinna, Stressed Out и 2 други им се допаѓа ова.