@S A D Imam edno prasanje za tebe, zosto se plasis da bides srekna? Sama gi trgas rabotite od sebe...
Неможам да ти одговорам.. не знам.. ама секогаш очекувам премногу, ми се смачи ко ќе чекам не добивам, а ко ќе немам сили баш тогаш нешто ќе ме тргни и од почеток, точно е дека се плашам да бидам среќна, мислам дека колку некој нешто да осеќа, не е така, нема теоретска шанса, до душа некогаш и сама се изненадувам од некој свој постапки, ама неќам да го изгубам.. Додуша се борам се трудам, не сум некоја да досадва, да пиши да ѕвони, и покрај често на seen шо ќе го остам или ќе се подкараме на тел. тој пиши, бара итн.. ама то дека неќам да сум без него точно, и пробувам на секаков можен начин, душата ме боли стварно
@Cutiepie1 мислам на ќе пишиме се океј ќе пушти emoji и ќе го остам, а не на нешто сред муабет или јака да се праам.. не ми е проблем да пишам прва ниту да барам, ама се плашам дека досадвам и дека неќи да ми кажи па зато никогаш ништо не праам ..
@S A D Izvini vaka, ama se pronajdov sebesi tuka vo minatoto. Toa e taka zasto ne veruvas vo sebesi. Ne veruvas deka nekoj te saka. Mora nekoj postojano da ti dokazuva. Ne se boris so toa so se ponasas kako dete. Premnogu si opednata so nego stavi se na prvo mesto. Najdi zanimacija bilo kakva i pravi nesto. Ispolni si go denot. Stoj zad svoite odluki, deka vaka brgu ke mu zdosadis. Samo togas koga ke se sakas sebesi, nema da ti bide strav od nisto. I ne e tolku strasno da bides odbiena, povredena. Zasto kolku i da stavas zidovi okolu tebe ke bide. A silna ke bides ako dozvolis i bolka vo zivotot tvoj. Taka samo ke se zastituvas i eden den ke se kaes. Taka da, izmisli si nesto. I odi po toa, i da zgreses. Okej e, od greskite se uci. Se najdobro, veruvaj vo sebe
Види душо, мој искрен совет ти е да си олабавиш малку и ти а и него. Додека си дома наполни си ја кадата со вода стави си миризливи свеќи тргни го телефонот, опушти се не му пишувај па види како ќе биде. Може ќе те копка одвнатре ќе те тера да видиш каде е што прави ама остави, и самата си кажа сакаш некој што ќе го чувствува истото кон тебе а не некој што те жали и со сила е со тебе од жал да не те повреди. Гледаш и сама дека место да ти олесни ти прави да ти е уште потешко. Верувај ми соземи се, гледај да ги ставиш твоите потреби на прво место, пиј кафе,читај книга, уживај во животот едноставно остави го во минатото, пробај да го заборавиш и продолжи напред. Пробај пишувај и со некој другар незнам запознај се со некој нов не ти викам во друг да се заљубиш, знам дека е тешко ама па ако продолжиш со ова темпо ќе полудиш верувај а не е вредно толку да сториш за некој што нема исти чувства кон тебе. Сум пробала и јас од што ми било неубаво дека е некој добар да го повредам ама кога не оди не оди со сила не можеш ништо.
Тој има работа а ти имаш вишок време, затоа е вака. Треба да сфатиш дека не се сите без обврски и да почнеш да се контролираш. Не треба него ниту било кој друг да малтретираш, и ако после се што му правиш тој останува со тебе не значи дека не те сака, ако малку го вклучиш мозокот Ќе трпи одреден период ама не се издржува ова, прибери се.
Не си сигурна во неговите чувства. Тоа те тера да ја анализираш секоја негова постапка, бараш доказ за неговата љубов кон тебе, и на крај се разочаруваш од преголеми очекувања. Да не се повторувам, знаеш и сама дека однесувањето воопшто не ти е во ред и дека бил доста толерантен кон тебе. Мислам дека е време да ги собереш сите мисли на едно место, да го прифатиш фактот дека сака да биде со тебе и дека не сите луѓе се исти и не сите на ист начин покажуваат чувства. Не велам да немаш очекувања, но мора да бидат реални. Можеби не е тип што секој ден ти праќа љубовни пораки или што постојано виси на чат со тебе, ама Е со тебе. И покрај сите притисоци и недоверба од твоја страна, сепак не се откажал, тоа зборува нешто нели? Дај си шанса да бидеш среќна. Ако сметаш дека разговор ќе ти помогне, тогаш дефинитивно разговарај. Биди искрена, кажи му зошто така се однесуваш и верувај тоа е многу подобра опција отколку да држиш во себе и да предизвикуваш расправии секој ден.
Фала сите шо се потрудивте околу оваа тема и шо издвоивте време за мене.. Од се шо прочитав мислам дека најубо решение ми е да си дам ден, два, да го побарам да дојди и да напрајме муабет, малце и јас мислите да ги растргнам, ако бива, бива, ако не тоа е. Воедно да напоменам кога му ги кажав чувствата очекував да речи "И ти сама знајш како излегвам со чупина" така да не се плашев од то да сум одбиена, туку сигурна бев дека ќе сум, ама рече "Сакам да сме заедно", се плашам да сум среќна, точно, оти на крајот да речам, секогаш "плаќам" за она шо сум среќна, ама се трудам кон то, воедно почнав да ја читам "Моќтна на подсвеста", ги видов работите поинаку.. Точно е дека сакам и сум желна за внимание очигледно е то и свесна сум за то дека сум преокупирана, оптеретена, опсесивна и се трудам да го сменам то пошто не само него и мене ми штети. Додуша се ќе беше во ред, ме излудува топло-ладно односи, неколку дена ќе прај муабет како јас единствена да му сум, значи се во ред и после наеднаш ко со сила се. И баш отворено му кажав, ако си ваков, ако не се трудиш, ако ти е сеедно оди, пошто можиш со било која, ама доста душата ме боли, стварно ме боли.. ама не, тој нон стоп, не ми е сеедно, ќе бидиме заедно, се океј е, добро зошто тогаш топло-ладно односи.. то ме кочи, таман ќе речам се е во ред, истото..
Decki sakam da ve prasam, drufar mi e godinabipol e me saka mnogu, go kriese toa pa sega prizna, mada site okolu mene znaea deka me saka, e sega ne me privlekuva, ne osekjak strast, a on vika kje me cekal 2 godini i ako ne go najdam vistinskiot da bideme zaedno, sakavme da ideme i germanija za pola godina da rabotime, ama jas kako cimer bi ziveela so nego, ne znam vise so da pravam, a golema poddrska mi e vo zivotot, isti dme 95% ama go sakam samo kako drugar
Ти би сакала некој да ти дава лажна надеж а во меѓувреме да го гледаш со други да си испробува па ако не бива со никој со тебе?
Прв пат си заљубена,затоа. Се плашиш од самата помисла на тоа. И тамн ќе скокнеш и ќе речеш оп. Јас не видов дека тој не сака со тебе,туку карантинов ве става на убав пиедастал да процените кои сте и што се. Прво се тргнува од себе,а потоа од друг. Ти сакаш 24/7 да ти дава внимание,оправдание. Ај вака обратно размисли: Да беше тој ти и да имаше вакво однесување ќе бараше совет како да му раскинеш бидејќи ти бил досаден,те гњавел итн. Така? Ти го сакаш многу повеќе а тој не многу повеќе и вагата не е иста. Совет: Прибери се,страв од среќа нема. Страв од повреденост има. Не се плашиш да си среќна,се плашиш да не го изгубиш и мислиш дека со постапките го држиш. А всушност уште повеќе го буткаш од себе.
Ти сега не осеќаш ништо спрема него, а толку време сте другари. Што ќе се смени за да се заљубиш? Подобро да му кажеш дека го гледаш само како другар , а не да му го трошиш времето на дечкото и да го залажуваш да те чека. Не е фер спрема дечкото да му ветиш дека ако не утре за 2 год можеби ќе бидеш со него. Тоа изгледа вак: не те сакам, ама чекај ме цел живот, може ќе те засакам некогаш...
Во ред, ти си му кажала и тој стои зад тоа. Ама ќе помине време и ќе сфати. Ако треба и ќе му повторуваш. Мој совет е да не прифаќаш да бидеш негова цимерка бидејќи тој и тоа ќе си го сфати како надеж. Не може да има пријателство кога едниот има чувства за другиот.