Јас би му простила, искрено. Може ќе ме нападнат другите, но ако не му било до тебе , ќе ти кажел и готово ќе било. Смени си го бројот за да не ти пишува таа, посветете се еден на друг, па макар кажи му што да прави за да те врати. Разговарај искрено со него, а не да не покажуваш што ти пречи. Заедно сте 5 години, верувај има многу мажи што ги изневериле девојките, останале со нив и се промениле. Ако мислиш дека никогаш не би му простила воопшто тогаш не му ја мисли и пакувај куферите, а ако сакаш да бидете заедно биди искрена што ти пречи и внимавај на него, но не нападно за да не ти биде и тебе притисок.
Флоренс, искрено замисли се и запрашај се што те држи да си сеуште со него? Љубов? Стабилност? Почит? Минато? Последниве три работи очигледно кај него пукнале како меурче, па дури и за љубовта би била скептична. Колку траела врската со таа девојка? Тешко е да се прекине долга врска во тие години и искрено знам како ти е. Ама јас не верувам во тоа некој кој изневерувал да се смени. Знаеш како викаат, волкот го менува влакното ама карактерот никогаш. Впрочем и да останете заедно последиците веќе и самата ги чуствуваш - љубомора и избришана доверба. Искрено запрашај се дали си способна после се да му веруваш? Дали си сигурна дека за некое време нема повторно истото да ти го направи. Дали си подготвена да патиш повторно? Колку се цениш себеси? Тоа е вистинското прашање кое треба да си го поставиш. Да се разбереме, сум за секакви компромиси во име на љубовта и заедничката иднина. Ама тука некој сериозно ти се исмеал позади грб и ти зарил не нож, туку штрафцигер во најболното место. И сега веројатно бил откачен од една и од друга страна па од таму сите тие солзи и молења и каења. Been there, seen that Гневот и нервозата која ја чуствуваш се сосема нормални. Побогу човеков те изиграл до даска. На крајот на краиштата ти сама ќе одлучиш што ќе правиш, ама грнево не ви пукнало, туку се распрснало на сите страни и оди пробај најди ги сега сите парченца за да го поправиш. Како што ти рече и Ноеми, темеливе ви се разнишани како кула од карти. Врз нив не можеш ништо да надградуваш. Јас не би простила - и не сум простила. А ти самата реши и процени. Со среќа и цврсти нерви! Ќе ти требаат
Дечково сигурно се кае, по неговото однесување откако си дознала и ти признал, сигурна сум дека те сака и дека се кае, дека не сака туку така да заврше се. Но сепак се' е до тебе, ти си таа која треба да одлуче што понатаму, дали ќе ја спасите врската или ќе дозволиш да пропадне, дали ќе го простиш неверството или ќе се тргнеш од него.... Ама најубаво е некое време да заминеш, нормално не засекогаш, туку да се смирите и двајцата, да размислиш трезвено.... подобро некое време да се разделите отколку секое пиење на кафе да завршува со кавги (и самата тоа го кажа).
Бројче и Марама, со секоја почит за вашите мислења и искуство, јас не ја знам точно ситуацијава кај Флоренс, ама што е за вас љубов? Вие кога сакате дали изневерувате и лажете некого? Претпоставувам дека не. Дали кога сакате некого претпочитате да не сте искрени и да изиграте некого по секоја цена или сте према тој човек искрени и пред се фер? Не ми се лутете ама преку глава ми се веќе овие наши женски очајни обиди по секоја цена да најдеме оправдување - ама не, он мене ме сака, јас сум таа вистинската, остај шо се изе*ал со не знам кој и тоа онака правилно, јас сум таа која најнајнајмногу на светов ја сака. Ма дај! Кого лажеме? Велам ние, затоа што истото ова сум си го мислела и јас - ма дааај мене ме сака, дај да му дадам шанса, па ете го плаче душа тој. Ооооо да го погалам уште и да му се поклонам да не треба? А они си уживаат и не лажат у фаца. Треба да се цениме. Крај краева па не е прв ниту последен боже мој. Веројатно ќе се најде некој кој многу повеќе ќе не цени и ќе не носи и чува како роса на дланка а не како последна крпа која ја отфрлил и заменил за друга во моментот кога не сме му одговарале. Му се присакало! Се изнервирав Е*ате мажите кои не знаат да си го чуваат у гаќи! Море мрш у 5 лепе!
Fala vi na site za mislenjeto...Sovetite vi se odlicni... Ke prespijam denes i ke donesam odluka...Utroto e popametno od vecerta, no vecerta e poiskrena ...Sepak moram da stavam kraj na hororov na vakov ili onakov nacin...phyramide totalno si vo pravo...ti blagodaram za nasmevkata na liceto i za iskrenosta....
Флоренс вакво нешто тешко се надминува. Едно е да изневерил еднаш, се лизнал и потфрлил (и тоа не го оправдувам, но ајде да речеме дека во некои случаи може да се надмине), ама друго се тие контакти и љубовни пораки. Ако те сакал тебе зошто и’ пишувал, какви се тие пораки? Си му простила, можеби ќе ги смирите кавгите, но тоа цел живот ќе те јаде. Искрено, јас не би се помирила со разменување нежности со некоја друга. 5 години не се малку, но не вреди заради тие години да останеш со човек што не те заслужува. Тоа е меѓу вас, донеси цврста одлука дали можеш да простиш целосно и да продолжиш со него, не се важни ни родители, ни тоа што тој те моли. Ако веќе решиш да останеш со него, менувај број на телефон, избриши се’ од твојата глава и продолжи со прочистен ум (што е речиси невозможно, зашто кога тогаш ќе почнеш да му префрлаш и пак ќе се јават кавги). Искрено, мислам дека врскава има преголема пукнатина. Овде даваме совети, но одлуката е твоја, не брзај и преиспитај се, мораш да сфатиш што е она што ти го сакаш.
Пирамид сум била во ситуацијата на дечкото. Го сакав дечко ми, но поради некои околности го оставив заради друг. Сега не ми се пишува што се се случуваше. Тој се бореше за да ме врати и ме врати. Сега сме заедно пак, ми верува, се трудиме врскава да ни успее (добро тоа што е себичен нема врска со мене). Поради тоа што сум била во ситуација на дечкото и` кажувам дека се кае поради тоа што ем и` кажал ем сега се труди, па и не сакал да ја пушти да си оди. Се каам и јас што испуштив многу месеци со дечкото што го сакам, но ете едноставно се случи, но сега одиме и во оган еден за друг. Не ме интересираше мене кој што ќе каже, дали тој бил очаен или не, дали јас сум се поиграла со него, ние двајца си знаеме најубаво како сме се чувствувале и како ни е сега. Затоа таа си знае дали е способна да прости или не. Мојот дечко беше подготвен и ми прости. Само запомнете не се наоѓаат само женските во вакви очајни ситуациии, има и многу момци кои се или биле на раб на пропаст.
Пирамитче, реално, таа е решена да остане со него, штом не заминала во тој момент, нема да замине никогаш. Работата е во тоа да и помогнеме како да го преброди проблемот, а што нема да замине, нема, сите го знаеме тоа, колку и да се слепуваме. А и се согласувам со постот на Марамка, а и се согласувам со тоа дека цел живот ќе ја јаде вантре оваа ситуација... Но само таа си знае најдобро, всушност таа е решена на своето, само сака да слушне туѓи мислења. А и у осталом, ако не ја сакал немало да остане ниту сега со неа... Единставно ќе ја батали, и ќе остане со другата И немој погрешно да ме сфатите дека го оправдувам неверството, нема врска тоа... туку едноставно зборувам за оваа ситуација, и за тоа дека тие веќе живеат заедно, и дека таа не е решена да замине, туку да ја спаси врската и покрај нејзините испади и тоа дека сега љубомората е пред љубовта.
Marama se soglasuvam so tebe i on vika deka se kae i deka me saka no kaj tebe bila obratna situacija i deckoto koj go sakas resil da ti prosti i da te vrati nazad...razmisli sto toj bil spremen da napravi...mojata situacija e dve nedeli i mozebi seuste cuvstvoto na povredenost kaj mene e pojako od se drugo za da mozam da prekutam i da ne mislam na toa....Zatoa i sum konfuzna i neznam dali sum spremna da prostam i da zaboravam...Zatoa i se macam...
2468 jas si zaminav edna nedela no pritisokot od site strani i mislenjeto deka mozebi ke uspeeme bese pojako...se vrativ i resiv da probam...ne e deka ne mi znaci no i ne se plasam da ostanam sama...nikako...no sega se soocuvam so drug problem...ljubomorata, posesivnost, gubenje na energijata dali laze ili ne...kade e? dali e so nea? porakite sto gi dobivam od nea i sl.... sakam da gi slusnam site mislenja no ne sum sigurna dali ke mozam da oprostam...sakav samo pomos kako polesno da se spravam so celata ovaa situacija...mene da mi bide polesno pa makar i zaminala i nikogas poveke ne bila so nego...od ubav vesel normalen zivot (dvajcata rabotime, zarabotuvame dobro, setame i mozeme da si dozvolime skoro se) jas sega imam horor za koj neznam sto da mislam...Nikogas prethodno ne sum se somnevala, sum cuvstvuvala sigurnost i sega ova...prv pat sum vo vakva situacija...prethodno ne sum izneveruvala i vo prethodnite vrski ne sum bila izneverena (bar ne sum doznala)...Neznam kako da se spravam so site ovie cuvstva.... [mod-kirilica:2rp3ybxw][/mod-kirilica:2rp3ybxw]
Јас мислам дека треба да заминеш за да видеш како ќе вие кога ќе се одалечите. Сега тебе ти треба мир,ти треба осаменост , а не секој ден да го гледаш и да се караш со него. Вака се повеќе ќе се влошува ситуацијата. Замини некаде кај ќе бидеш сама без него и ќе видиш како тој ќе се однесува.Дали лесно ќе се откаже од тебе итн. Вака секогаш кога го погледнуваш се нервираш , се потсетуваш. Ти си му верувала нему и тој оп те изневерил. Затоа никогаш не треба никому потполно да му веруваме секогаш треба да пазиме. Тој тебе те изневерил нему треба да му е тешко и криво , тебе не треба да ти е. Ти си била чиста со него , искрена , вистински си го сакала (и го сакаш) епа тогаш зошто да си уште со некој кој те понижил. Да имате долга врска и не лесно одма крај да ставиш. Но тој не помислил на вашата врска чим тоа го направил, не помислил дека сега многу ќе ти е тешко. Замини си , нека осети дека не си му ти секогаш на распполагање. Тој е кривиот тој треба да се труди , а ти треба да одлучиш дали ќе прифатиш да си со него или не. За љубовта вреди да се бори ама само кога и двајцата се борат.
Florence и јас би сакала да го кажам моето мислење во врска со твојот проблем, затоа што потполно знам како се чувствуваш-и јас сум се нашла во таква ситуација. Јас го фатив дечко ми како и пишува пораки на друга девојка и тоа за мене беше шок, а уште полошо беше што повеќе луѓе знаеа за тоа и буквално ми беа набиени рогови... Без размислување му раскинав и му ставив до знаење дека нема шанси да простам, затоа што ужасно ме повреди. Бев гневна, сакав да му вратам, имав измешани чувства, не се препознавав себе си. После многу молење и плачење од негова страна, се согласив муабет да направам со него и он на многу начини ми докажа дека ме сака и дека другата девојка не му значела. После некое време се смиривме и исто и јас како тебе...добивав напади на љубомора, карање, префрлање, меѓутоа седнавме и разговаравме дека ако постојано се навраќаме на тоа нема шанси да ни успее врската. Затоа решивме и двајцата да ставиме крај на минатото и да почнеме од почеток. Од тогаш престанав да го контролирам и дечко ми е сменет за 360 степени...никогаш не се покајав што му се смирив, тој ми докажа дека мене ме сака и си ја научи лекцијата дека една грешка многе многу лоши работи да направи. Затоа би те советувала да не избрзуваш со одлуки. Поминете некоие време оддалечени и размисли, среди си ги чувствата, па после сигурна сум дека ќе знаеш што да направиш... Со среќа!
Florence mozam da ti kazam samo edno ako toj ednas napravil takvo nesto toj toa i drug pat ke go pravi kako so vikaat starite "koga ke se skrsi lebot na pola ne se lepi" zalam ama spored mene toj ne te zasluzuva bidejki na taa vozrast i vo dolga vrska negovata postapka ne odgovara. Mozam da ti kazam zavrti nov list zivotot ide dalje. Glavata gore [mod-kirilica:18gxx4e2][/mod-kirilica:18gxx4e2]
Е да си ми жива и здрава Флоренс. Токму за ова зборувам јас. Не се силам со некоја си girl power во стилот на „е сега ќе види он колку сум јас силна“ и нема да простам па на глава да се качи. Ама тие сомнежи, тој хорор што го доживуваш ти сега дефинитивно не е знак на среќа и на правилна одлука. Од друга страна пак многу е тазе ситуацијава ако добро разбрав. Абе точно знам што ти се одигрува во главата, верувај. Прашањето е дали мислиш дека еден ден ова ќе ти помине? Сега се работи за оваа девојка. Утре, наредниот месец, за година - две можеби повторно ќе се смени неговото однесување и ќе се прашуваш дали има некоја нова на сцена. Е не е лесно. Од кај да знам, не сум баба Ванѓа, можеби па и нема да се повтори, чуда се случуваат. Но јас лично сум скептична искрено. Јас сепак мислам дека најдобро би ти било да се разделите на некое време, среди си ги мислите, среди си го животот. Сега и да сакаш не можеш трезно да размислуваш затоа што тој е до тебе и плус во глава ти се врти расипан филм кој не си сакала да го видиш. Марама, ако размислиш има дијаметрална разлика. ТИ си го оставила заради друг. Значи не си терала паралелна врска па дечко ти да открие на некаков начин. Друго е да си во врска со некој, градиш нешто, градиш иднина, живееш со тој човек, и додека го чекаш да се врати во твојот топол кревет тој си го бута таму некаде и лаже некоја друга и гради И со неа некаква си врска. Епа не е исто. Точно е Бројче, Флоренс самата ќе си одлучи, јас не ја набедувам тука по секоја цена да го остави, јас само кажувам мое мислење за проблемов. Сум го искусила на сопствена кожа и гледам моите пријателки како си живеат и понатаму после истава ситуација. И поарно да не кажувам како. Среќа не ќе да е во прашање, бидете сигурни. Само едно ќе кажам, да бевме малку повеќе искрени со самите себеси, да знаевме малку повеќе да се цениме и пред се да знаеја луѓето помалку да ги лажат своите најсакани, светот ќе беше поубаво место за живеење. За жал знаеме сите колку е се отидено во неповрат.
Па тоа сакам да го кажам. Значи најубаво е смирено да разговарате и да му кажеш дека подобро е некое време да се разделите за да видите како ќе функционирате. Така е подобро и за двајцата, така ќе сфатиш и ќе размислиш како е подобро. И се сложувам со Скај, тебе сега ти треба осаменост, потребно ти е време да поминеш сама со себе и со твоите мисли... А не 24часовно поминување со него проследено со кавги кои не ти се потребни, посебно во овој период. Види како ќе функционираш без него, тој бе тебе.... И после некое време донесете одлука, види дали ќе бидеш спремна да поминеш низ се, дали си спремна да не преговараш на секоја наредна ситница, дали си спремна да ја сведиш љубомората на ниско ниво.... Иако морам да ти кажам дека треба многу труд за вакво нешто. Но твое е дали имаш доволно сила и храброст да го направиш тој чекор.
Неверство е неверство, и секако, во сите видови исто боли- но сепак има разлика. Дали било само секс за една ноќ или врска со неа. Штом имало пораки, имало врска- епа колку траела, колку често се среќавале,... Ако може неверство да се оправда воопшто, тогаш можда и треба да простиш- ако е за една ноќ- се можело да се деси, да бил пијан, да бил нервозен нешто многу на тебе, да се залетал, онака, без да размислува (знаеме дека мажите не размислуваат со двете глави во исто време , или е едната или другата на сцена ) - ама сето тоа е една ноќ. Дечкото направил врска, ВРСКА! Тоа е ГОЛЕМАТА пукнатина за која зборуваат девојките пред мене (барем јас така сватив). Florens, тргни го притисокот од околината, тие не се важни, ти си важна! Ако мислиш дека вреди толкава жртва од тебе - поднеси ја, ама гордо- не љубомори, така се потценуваш. Твојата жртва дебело наплати ја. Не да прашуваш- туку побарај секој ден од него сметка за секој момент кај бил , и не да молиш за неа, сам да ти ја доставува. Постави нови правила, биди по строга, тестирај му го каењето. Види дали ќе го издржи сето тоа. Вдиши малку свеж воздух, охрабри се, сега веќе вредиш тродупло повеќе - стави му го тоа до знаење. Не си истата повеќе, сега треба да бидеш многу посилна. Не се карај, биди поладнокрвна и строго барај си го својот дневен извештај. Малку измачувај го. Не му покажувај колку си скршена и несигурна, тоа скриј го во себе, за него си сега многу појака, тој треба да се плаши од тебе. Еден период играј ја улогава- мислам дека ќе успееш. А ако пукне пред ти да одлучиш, ако не издржи додека ти мислиш дека треба да издржи- не вредел.
Флоренс јас нема да ти кажам направи вака или така затоа што вашата врска е доста долга и само ти и тој знаете како ви било и дали искрено те сакал и почитувал (иако според ова што ти го направил очигледно е дека ја спакувал почита за тебе во џеб и тргнал во фраерски поход). Сепак, овде не станува збор за едно обично изневерување на една вечер и само еден обичен секс. ТОЈ ИМАЛ ПАРАЛЕЛНА ВРСКА СО ДРУГАТА, што значи дека реално гледано не му било баш сеедно за другата и не му била авантура за една вечер. Те сфаќам како се чувствуваш сега. И јас на твое место не би му верувала повеќе и би имала милион прашалници во глава. Би се прашувала која е целата вистина зад таа "паралелна врска", како започнала, колку траела, зошто завршила? Тоа се прашања чиј вистински одговор е тешко да се дознае! Ќе му веруваш нему (иако веќе успеал совршено да те лаже подолго време гледајќи те во очи) или можеби на девојката (која сепак според мене го сноси помалиот дел од вината затоа што не знаеме што и ветувал на неа и колку ѕвезди и симнувал ) која си има своја вистина? Мој совет ти е прво да си го најдеш одговорот на овие прашања, да размислиш колку вреди тој како човек да го почитуваш и да го удостоиш со твојата љубов и повторно дадена доверба и да седнеш со него отворено да разговараш (колку што е можно затоа што навистина не можеш да бидеш сигурна дека овој пат ќе биде искрен со тебе затоа што веќе си видела дека е способен за лажење и прикривање на лагите) и потоа да одлучиш сама дали ќе продолжиш без него и со него. П.С. Марама мислам дека ти кажа дека си имала друг кога си раскинала со сегашниот дечко, а дечкото на Флоренс имал друга врска додека бил со неа, што значи и дека нема баш иста тежина.
Ок,се случило,но не се работи за неверство од еден секс набрзинка,или неверство за време на пијанство (мада и тоа не е оправдување),не се работи за неверство на тинејџер,се работи за паралелна љубовна врска,совљубовни пораки,која траела подолго време. Човекот е најсилно суштество,се може да издржи на нозе,но хоророт после.Секогаш ќе го имаш во глава филмот како би изгледало тоа,кога те гали,дали и неа ја галел вака,кога те бакнува,како се бакнувал со неа,кога имате секс,како ли се сексал со неа,кои пози правеле,и никогаш нема да бидеш среќна,од страв да не се повтори истото.Само ќе се мачите.Твое едали ќепростиш,само не барај оправдување за неговите постапки,заштотоа е најкукавичкото нешто што некој можел да го направи.
fala vi na site....iskreni soveti i realni situacii...ako ostanam nema da se smiram samo ke go zgolemam hororot bidejki besot i gnevot se posilni od se...moram da go najdam mirot a sekoja od vas go kazuva toa...imam sila i imam hrabrost da se trgnam i da bidam sama so sebe...toa ne mi e problem...mi dadovte novo glediste na rabotite...da bideme razdeleni pa da vidime kako ke se odviva se...a bidejki znam iskreno da sakam i mislam deka i da ne se smirime ljubovta ke dojde....fala vi na site...ke vi pisam povtorno posle razgovorot so nego na koj moram da sum smirena i da se trudam da ne zavrsi so kavga...a Viku nemozam da kontroliram nekogo...niti pa jas sakam i nemam zelba...znam deka sega vredam poveke posto jas nisto ne sum napravila i mozebi e podobro da proba on da se promeni i da pokaze deka me saka i deka mu znacam a ne samo da kaze...i sto ako go kontroliram i baram dneven izvestaj?...pak moze da izlaze a sto e najstrasno vo momentov i da ja kaze vistinata pak ke se somnevam sto e bescelno gubenje na energijata, neli?...neznam
Gea vo pravo si...Koga ke sedneme zaedno na masa bidejki ziveeme zaedno mene odma mi se vrti toj film vo glava i ne go ni slusam sto mi zbori...vcera se naljuti deka me prasal nesto a ja zanesena so bas takov film ne go registrirav...da...koga i da sum do nego toa mi ide...kolku pati bil na rucek ili vecera so nea? sto i zborel na nea? kako se odnesuval? dali koga bil na pat po rabota bil tamu vistina ili bil na vikend so nea?...milion filmovi i na kraj koga ke se osvestam me mava edna uzasna nervoza i pocnuva kavga koja zavrsuva so izleguvanje na edniot do nas od doma i po sto sledi nerazgovaranje od nekolku saata...a posle noramlno vo ist stan sme ke prasa nesto ili ke prasam nesto i toa kulturno odnesuvanje trae se dodeka kaj mene ne se pojavi nova nervoza i gnev