Машкиот генетски материјал се расипува после одреен перио, па шансите за некои несакани мутации се многу поголеми. И двата пола имаат идеален период за репродукција, но не значи ека е невозоможно и подоцна. Така наречениот женски биолошки часовник е многу мизогенистички конецпт за заплашување.
@Oscar Lady вие меѓу вас никогаш за брак не сте разговарале? Мораш да му кажеш отворено дека тоа што сега не си за брак нема врска со него туку со себе, тебе ти е рано. Мислам дека 5 години се многу, и штета е да не разговарате директно. А за туѓите коментари, него го обвинувам што дава одговор "Не и се брза". Треба да каже дека на двајцата не ви се брза и да ги замоли да престанат со такви прашања. Колкави сте? Живеете заедно?
@Oscar Lady Jas bev vo slicna situacija pred nekolku godini so 7 godini postar decko (bivsiot). Vo toj period bevme vo malku naruseni odnosi i navodno za da se smirime mi dade uslov "ili ke se zemime ili gotovo kraj". Sigurna sum deka za ova imaa dobar udel negovite bidejki bese postaroto-prvoto dete vo familijata.. Jas ne se osekav voopsto spremno duri pomisliv deka go kaza toa na majtap no koga mu dadov do znaenje deka ne go sakam toa sega za brzo mi raskina.. i za Mesec dena si najde nova devojka, sega veke zena.. mislam deka me sakase, no togas se slucija nekoi problemi izmegu nas i kako da mu oladija custvata ne znam, ednostavno ama ne ni go ocekuvav toj poteg- da se zeni.. ama zivotot prodolzuva sekako. So sreka
Како ме иритираат вакви реченици... Сум ги слушнала милион пати од бившиот. Искрено, ваков тип на мажи не можам да поднесам ама нели секој со својот вкус, не ти се мешам таму. Факт е дека имате различни планови и немате намери да правите компромиси. Значи ќе пукне кад тад ако некој не попушти. Колку и да се нервираш за негови карактерни особини - он е тој што е и најотворено ти дал до знаење каков е. Сакаш прифати, сакаш раскини. Сега ти си на ред. Сакаш да бидеш со таков цел живот или не? Ако не си сигурна и сакаш да дознаеш, почнете да живеете заедно. Верувај подобар тест нема. Ако ни за тоа не си спремна, си го имаш одговорот.
Eдно ме интересира што ви е најбитно љубов или секс? Хм? (може звучи малце глупаво, но многу ме интересира)
Ќе биде отворен и ќе и каже што сака, со тек на време ќе се научат што сакаат и ќе уживаат. Practice makes perfect.
И јас не сум во таква ситуација, ама доколку го сакам и се друго е во ред не би го оставила поради тоа Не ми е број 1 фактор тоа во врската. Кој не е задоволен во твојата ситуација?
Јас... Одсекогаш прво место ми беше љубов, но додека сме заедно се се повеќе, имаме секс но исто како да не сум имала секс или пак не знам што е секс.
Освен да разговараш со него и да пробувате нешто поразлично од тоа претходно не знам што да додадам сепак сè зависи до тебе, ти одлучуваш дали можеш или не можеш така
Зависи што конкретно не ти се свиѓа. Ако има страст многу е лесно само треба да го водиш и да научи што сакаш ти. Да ги прави стварите што тебе те задоволуваат и со тек на време ќе стане сексот совршен. А ако нема страст... Ништо, прекини со време.
Ме изврти со муабетов малку. Те разбирам сум била во иста ситуација само што јас не бев заљубена веќе и џабе пробувавме да го зачиниме сексот кога немаше страст ни искра. Размисли убаво дали другото во врската ви е супер и дали го сакаш вистински, ако не стави крај пошто сексот е многу битен во една врска.
Бидете си другари и дружете се, кога не се привлекувате сексуално. Ако се привлекувате, вршете работа и уживајте.
Oва кај мене е друго, само што сум заљубена, и го сакам.. Имаме страст, но кога имаме секс како да не постои секс. Никогаш не ни било доволно. Не знам како да објаснам. Дури и сама се збунам.