Да. Еве само некои што ги најдов со краток срч на Гугл: https://www.pravdiko.mk/krivichna-za-kumanovets-koj-objavuval-sliki-na-fejsbuk-od-devojkata/ https://www.pravdiko.mk/krivichna-prijava-za-zloupotreba-na-lichni-podatotsi-na-fejsbuk/ https://mia.mk/tetovec-dobi-krivichna-pri-ava-se-zakanil-preku-fe-sbuk/
Ако сликите биле со експлицитна содржина а ти си знаела дека имаш такви слики од тебе во телефон голема грешка си направила што си го оставила телефонот без лозинка макар и четири нули да ти била лозинката ќе била повеќе сигурна од ништо. Како и да е мој совет ти е да го пријавиш бидејќи никој не смее да чепка во туѓ телефон да превзема слики и да ти се заканува. И ти да си му ги пратила не смее да ги објавува или да те уценува. Тоа е твоја приватност. Жал ми е за ова што ти се случило ама внимавај многу друг пат иако не си виновна за ова што се случило.
Ова може да се случи на секое девојче. Не мора да ги прати, ете може и да го изгуби телефонот па да стигне во погрешни раце. Пријави го сељакот, само тој глуп испаѓа во овој случај и пак нема да те има. Ако ги објави сликите (што не верувам ако го пријавиш) напиши статус на ФБ и инстаграм и означи го па да видиме кога ќе си најде девојка.
Пријави бидејќи може до бескрај да те уценува и што и да направиш пак да објави. Не дозволувај да те уценува, имаш предност што имаш и докази.
@Bianka222 ne pokazuvaj strav.Takvite idioti od tugiot strav sila si dobivaat. Odma v policija objasni kako bilo pokazi dokazi i neka se pokreni postapka za krivichno gonenje. Prvo nema pravo sam da si praka da chepka vo tug telefon. Vtoro ti se zakanuva i ucenuva. I ednas ako pojdis so nego ke ima i uste ednas a mozi ako imate i nekoja partija seks da te snima a ti da ne znaesh i uste pogolem problem
И уште нешто. Може утре истото да ѝ го направи на некоја друга девојка. Избори се за себе и за сите други девојки кои би можеле да му бидат следна мета.
Одиш во внатрешни, му го кажуваш точно целиот проблем како настанал и ќе му дадеш информации на полицијата од тој абдало што ти се заканува и криум техника ќе започнат истрага и истата имаил адреса одма ќе ја блокират. Му кажуваш се точно, несмееш да додаваш ни да лажиш туку му кажуваш точно. Ќе го најдат одма и ќе си добие прекршочна пријава за злоупотреба на лични податоци, закана, нарушување приватност и ќе добие забрана за приближување и една добра казна од 300 евра. Во последно почнаја да шибат и условни казни.
Знам дека се плашиш, ама ако не го пријавиш, сама не ќе можеш да се справиш со него. Ти треба помош во ситуацијава, а најдобра помош ќе добиеш од МВР. И те молам немој да се среќаваш со него! Во никој случај! Не му одговарај на пораки/меилови, не го контактирај воопшто. Собери ги сите информации и трк во полиција. Тие ќе знаат како да се справат. За закана една казна е, ако после тоа објави и друго кривично дело ќе му се обеси на глава. Ќе се исплаши и ќе се подразмисли кога полиција ќе му дојде на врата... па кога ќе однесат на распит... па кога ќе покренат обвинение. Вака тој има контрола врз ситуацијата, ако го пријавиш, ти ќе ја преземеш контролата.
@Bianka222 Мува да не те лази. Ти не си ич крива, знам дека сега многу страшно ти изгледа ама ќе видиш понатаму дека не е. Не се замарај. Спомна дека имаш дечко кажи му него и на твоите и терај го животот со исправена глава. Кармата ќе го стигне
Да, нормално е да се плашиш. Но сега не е време за тоа. Конците се во твои раце, ѝ да ти можеш да го уништиш. Тој нема право да ти се заканува. Замисли да замолчиш пред ова и да те користи цел живот. Веднаш стани и оди во полиција а на тоа ѓубре покажи му дека местото му е во КАНТА.
Биди здрава и жива едни слики по танга па и голи не те дефинираат како личност. Сите женски имаме такви слики направено, ова е твоето лоша среќа. Не му се плаши на копилето.
Еееј какви копиљаци од мажи има и после ќе го жалам тој од Куманово што го силувале пошто се заканувал дека ќе објави слики .. пфф како не малку му било , требало со денови да го силуваат само така за такви копилиња. @Bianka222 ич да не му се плашиш ,кој е тој да ти се заканува? Директ во полиција па кога ќе го собираат од дома со комбе полициско нека видат и неговите па следен пат ќе се подразмисли дали ќе се заканува , во никој случај немој да си отишла на средба со него.
Ама е глуп дечкото ни сакам да се најдам во такво друштво, кој е бе он да ми чепка у телефон или само знае во женски телефони да чепка и да уценува глупак тежок, уште утре отиди пријави што е ајде ке правеме што сакаме и ке завршуваме неказнети до кога
Ви се случило ли некогаш да не можете да ја тргнете некоја личност од мисли колку и да се трудите додека не сте заедно,ама исто и да не можете да бидете заедно со него поради карактер? Се наоѓам во ваква ситуација веќе подолго време и решив дека ова ми е последен пат што некогаш пробувам да ги поправам односите меѓу нас двајца. Се договоривме демек да се гледаме чат-пат и секако он напнува за секс,ама јас цврсто сум решена дека такво нешто на вакво гледање не доаѓа во предвид,бидејќи знам дека не би се чувствувала убаво.Колку и да не се трудам во текот на денот да се окупирам себе си,на крај го сонувам цела вечер и денот ми е никаков уште од старт.
Добро си направила,ако е себичен и егоист ,да гледа од високо таков не ти треба .На крајот ќе го заборавиш и подобро,никој не е незаменлив ,ќе те труе со карактерот а тоа најмалку ти треба
Тој нема да се смени поради тебе и нема што да поправаш односи. Ти кажал што сака тој со тебе, а тоа не е исто со твоите желби. Најдобро е да не се трудиш, со тек на време ќе ти помине.