Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Tamarkaa

Tamarkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    141
    Тој ми е бивш дечко со кој идев подолго,и моментално пробувам да глумам незаинтересирано,знам дека уште нешто осеќа за мене (не е сакање во секој случај) па и двајцата се договоривме да оставиме на времето што ќе биде понатака.Само стварно преемногу ме лути кога ќе ја отвори темата за секс и кога негирам и тој се лути.Се наоѓам на пола пат не знам што е најдобро да правам,но како и да е ова е навистина последниот пат што се обидувам
    Фала на советите :)

2. flawless_

flawless_ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2020
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    2.018
    Не треба ни сега да се обидуваш според мене, бидејќи јасно е што сака тој, а гледам дека ти не сакаш. Не си прави дополнителни нервози. Тој ако те цени и почитува нема да се лути туку ќе го прифати тоа дека не сакаш и ќе стави крај на таа тема. Нема да ги става своите потреби како приоритет пред тебе.

На Konfetka, hermosa, buba4e89 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.309
    На што мислиш кога мислиш на него?
    Конкретно, какви сцени ти се моткаат низ главата?

Не мора да пишеш тука, одговори си сама на себе и ќе знаеш што ти се допаѓа кај него.

Кога ќе ја откриеш 'потребата', размисли, дали можеш да живееш вака: за цена на таа 'потреба', да ги толерираш недостатоците во врската.

И voilà. Ќе го откриеш што ќе правиш.

Иначе, да. Ми се случило.

На SandStorm, H.VAGA и piksooki им се допаѓа ова.
  4. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.752
    Допаѓања:
    13.714
    И мене ми се случило ова.
    На крајот му кажав дека е ѓубре и дека мисли само својте потреби да си ги задоволи.
    И го блокирав сегде.
    После 1 година се сретнавме во ГТЦ случајно.
    Дојде да се поздрави со мене.
    Мене ми се стемни пред очи кога го видов бидејќи знаев веќе каков е и дека искача со најмалку 5 девојчиња во исто време и ги користи сите за исто.
    Едноставно се спасив од него.
    И уште ми е мило што така направив.

На Tamarkaa, piksooki, hermosa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. beautu17

beautu17 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    119
    @Tamarkaa mi se slucilo. Koga mislime na takvite lugje toa e taka zasto gi idealizirame. Gi kreirame takvi kakvi sto nas ni odgovaraat. Cesto nie lugeto gi zamisluvame a ne ja gledame realnata slika, potoa normalno deka e bolno.

Potsvesno ti se nadevas deka nesto ke se smeni. Opsesija ti e, deka nemas zavrseno do kraj. Deka si imas nesto zacrtano. Zapisi gi na list site negovi losi karakteristiki. Skoncentriraj se na ona,, losoto,, vo nego. Se e do umot, ako odlucis deka tipot ne vredi, navistina po nekoe vreme taka ke bide.
    Ako navistina mnogu mnogu sakas da probas, kazi mu so ocekuvas od nego. Samiot odgovor i tebe ke ti bide odgovor.

На hermosa, Stark, raww и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Saraahh

Saraahh Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    2.353
    Одев со дечко ми 3 години. Последниов период имавме ептен несогласувања и караници, и јас бев таа што реков дека сакам крај. Најпрво тој се противеше, но низ муабет прифати, мислејќи дека тоа ќе биде подобро за нас. 2 -3 месеци пишувавме ептен малку, скоро ич. Тој рече дека без мене не може и сака повторно да пробаме. Неговиот план беше да се гледаме 1-2 во неделата, но да немаме никаква комуникација, се додека не се видиме. До сега се имаме видено еднаш, но само на муабет и ништо повеќе. Не е таков да ми прави притисок за секс и слично. Тој ми рече дека осетил дека јас сум изладена и дека го имам преболено за овие 3 месеци. Дел во мене се чувстува така, а дел како да не можам да продолжам. Дали да продолжам така да се гледам или да биде стварно крај, и ако, како да му го кажам тоа на побезболен начин.

7. Ladyy*

Ladyy* Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2020
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    1.130
    А зошто додека не се видите да немате комуникација?

8. darlingdragon

darlingdragon Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2019
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    275
    Не може врска или гледање без комуникација. Ништо не може без тоа. Клучното нешто според мене за да успее една врска е одлична комуникација. Запрашај се самата себе дали сакаш да си со човек што нема да правиш муабет или ќе бидеш со човек со кој ќе ги делиш сите среќни тажни моменти и ќе ти дава доволно внимание:)

На Ladyy* му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Saraahh

Saraahh Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    2.353
    Бидејќи додека бевме заедно постојано пишувавме и мене тоа ми пречеше. Може и јас грешка се изразив, не да немаме воопшто комуникација, туку да се слушаме или пишуваме многу поретко од порано.

10. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    4.438
    Не бива ни така, ни така. Продолжи, само чувство. :)

На Saraahh, Ladyy* и darlingdragon им се допаѓа ова.
  11. darlingdragon

darlingdragon Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2019
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    275
    Зошто ти пречеше? Има некоја посебна причина или сакаш повеќето од муабетите и работите да се одвиваат во живо?

12. Saraahh

Saraahh Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    2.353
    Ми пречеше бидејќи дали јас или тој треба да ми каже нешто - се беше на социјалните мрежи. Јас постојано му велев, наместо на инстаграм или фб, муабетот да го правиме во живо, да имаме повеќе за што да зборуваме. Но, уште од самиот почеток така бевме навикнати. На пример, тој додека беше со друштво, често ми пишуваше и постојано му зборував да го остави телефонот и дека нема потреба да комуницираме додека е излезен.

На darlingdragon му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.494
    Допаѓања:
    22.480

Добро после 3 години ова почна да ти смета? Да не има друг проблем?

14. Ladyy*

Ladyy* Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2020
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    1.130
    Па добро бидејќи него не му пречело да ти пишува со друштвото кога е излезен,не гледам причина поради која би ти сметало тебе..

На darlingdragon, deskarada и flawless_ им се допаѓа ова.
  15. flawless_

flawless_ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2020
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    2.018
    Ти треба да одлучиш што навистина сакаш, со тоа ќе му олесниш и него. Ако не го сакаш веќе, подобро кажи му сега отколку да го залажуваш. Јас не знам како може да ти пречи тоа што сте пишувале, ама тоа се решава со муабет. Тој сега можеби за да те задржи сака да биде онака како што ти сакаш, ама тоа не е решение :)

На buba4e89, darlingdragon, Billy Idol и 2 други им се допаѓа ова.
  16. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.940
    Мислам дека нај ебезболен начин е вистината. Во почетокот се бунтуваме ама за кратко сите сфаќаме дека секој кој ни кажал вистината всушност не ценел. Седни и размисли ама навистина добро што сакаш од животот и дали сакаш тој да биде во него. Потоа кажи му го тоа ама со цврдт став и или продолжи со вистинска врска или крај.
    Ми се случило да. Решив да се одалечам. Не можеме секогаш се да поправиме. Едноставно некои карактери не ни одговараат и треба само да се заобиколат.

17. raww

raww Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    1.043
    Допаѓања:
    5.918
    Како да престанам да ги отфрлам личностите кој не ме привлекуваат физички, сум запознала многу машки кој имале супер карактер се и знам дека тоа е многу важно за една врска ама ете ако личноста не ме привлекува физички ништо.. Секогаш првен ја гледам убавината, како да престанам со тоа? Ми пречи многу.

18. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.940
    Не треба да престанеш. Ниту пак можеш. Тоа е посилно од тебе и така ке остане.

На buba4e89, Ladyy* и raww им се допаѓа ова.
  19. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.240
    Па за да си со некој, сепам мора да постои физичка привлечност.
    Но, убавината сепак е субјективна. Некој што за тебе е убавец, друга може и да не го забележи. И обратно.

На Konfetka, *Amethyst*, 1209 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. flawless_

flawless_ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2020
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    2.018
    Па мислам дека речиси секогаш е физичкиот изглед тоа што нè привлекува, па потоа следи карактер. Кога запознаваш некој, прво надворешниот изглед го гледаш па потоа друго. Не си сретнала сè уште, но ќе најдеш човек кој ќе ги поседува и двете.

На *Amethyst*, Stark, Regina.Phalange и 3 други им се допаѓа ова.