Чекајте, вие нормални сте што велите дека треба да му прости затоа што имале минато од 3 години назад!?!?! Флоренс, како сакаш разбери ме, ама ако останеш со него ти си глупава! И мајка ми и татко ми имаат 25 години минато и тој се колнеше и препаѓаше во несвест па пак продолжи да оди кај таа! И тоа брак од 25 години замисли! Оди си од таму каде што си, и остави го! Тој не те сака и крај!
Флоренс мислам дека не треба да се смируваш со него! Мене многу ми се сумливи тие Љубовни Пораки! На дечкото ако му е дојдено до секс нема да пишува љубовни пораки.....Од друга страна пак имаш напорна ривалка која не крева раце од него! Значи се работи за нешто поголемо...од еден обичен секс, изневерување!
Ама многу е логично дека ќе ти се врти тој филм.Најмногу погодува фактот што е се правено се умисла,криење,бегање,лажење и еве самаат велиш си барала дневен извештај,што како каде,па кога еднаш те веќе лажел,не е за верување веќе,секогаш ќе се прашуваш дали ја кажува вистината.А со прашалници не се живее верувај ми
Се живее и со прашалници. Ама како? Или ќе се погазиш себеси и нема повеќе никогаш да му го спомнуваш минатото, а сомнежите ќе си ги оставиш за себеси. Или ќе раскинеш и ќе отпочнеш сосема нов живот. Трето нема.
Луѓето бракови ратураат заради вакви работи,па продолжуваат понатаму,а не врска.Биди среќна што немаш никакви обврски спрема него.Не знаел да те цени-не те заслужува!!!А некој таму,надвор од вашиот стан,ќе те најде,ќе те направи среќна и нема да те понижи вака.
Florence како прво мислам дека си згрешила што си му дозволила да те отпакува и не си заминала веднаш откога си дознала. Мислам дека треба да се одалечиш од него сега за сега. Да си ги средиш мислите и тоа дали си спремна да поминеш преку вакво нешто. Смени си го бројот или едноставни пиши и на оваа дека ако продолжи да ти пиши ке ја пријавиш,сега најмалку ти треба таа. Е дури кога ќе останеш сама без неговата близина ќе сфатиш дали ова вреди да се продолжи. Јас незнам колку би можела да живеам со тој човек после ваквото сознание..но никогаш не вели никогаш...
Не треба периодот што сте заедно да те става во мисла ама ич .Може да бидете уште 10 години заедно , ама ако не ви е убаво џабе е . А некои може ќе се 5 ама затоа најубаво ќе им е . Што би одбрала ти , 10 години мачење или преубави 5 месеци ? Не си ти должна да трпиш нечие незрело однесување , може на секој да му се случи да , ама не си должна сето тоа да го трпиш . Твоите не те направиле за некој да те вара , да се иживљава врз тебе . Па уште ти се лути зошто си замислена Не те израснале за некој ваков да е спрема тебе . Збори колку сакаш дека може ете еден ден пак ќе имаш доверба во него ( ама нема шанси да биде како порано таа доверба ) ама јас мислам дека со некој да почнеш без лаги и се ок да ви е многу поубаво ќе ти биде . Макар навечер ќе можеш да заспиеш без да замислуваш што правел кога бил со неа , па ако не е дома покрај тебе дали е навистина на работа .. Не е никој должен да живее со толку прашалници , не си ни ти . Во спиење со нож отиди му , злато ова она и скрати си ги неговите а и твоите маки . Мада кога ќе видиш од друга страна , не е вреден да го лежиш во затвор .
Флоренс, ако си подготвена на твоите деца да им приредиш пекол од живот, живот исполнет со комплекси и фрустрации, тогаш остани со тој човек.
Аман !!! И сеуште седиш овде и чекаш некој да те увери во тоа дека треба да му простиш. Очигледно е дека секоја девојка овде ќе ти рече да бегаш подалеку од него.Не е ни прв ни последен,а и подобро сега отколку по 20 години брак.Каде е твојата гордост Те изневерил,па што живото продолжува.Зошто секој ден да патиш,да се нервираш и да имаш љубоморни испади. Мое мислење е едноставно да се решиш што сакаш.Живот исполнет со кавги или пак живот на сингл девојка Тоа е само твоја одлука. Се најдобро во животот !!!
Zdr...bi sakala da spodelam eden problem so vas,za koj se nadevam deka ke najdete vistinsko reshenie.Sakam edno momche veke 5 godini,i pred edna nedela sobrav hrabrost da mu kazam deka go sakam.Inache toj ne zivee vo Skopje.Mu pisav sms i toj ne direktno no so zborovite deka ne mozam da ochekuvam od nego da mi kaze deka me saka koga se gledame samo ednas vo godinata,na nekoj nachin mi ukaza deka ne e mozno da se sluchi nesto pomegju nas,iako jas sakam mnogu od toa ...Ako navistina privchinata e samo dalechinata,bidejki site ovie godini negovite drugari\ki,se odnesuvaat navistina chudno,koga sum vo negova blizina,i postojano provociraat kako i samiot toj,sakam da Ve prasam dali vredi da ne se otkazuvam i da prodolzam da se boram za nego,ili mozebi mislite deka toa mu bilo samo izreka,poblag nachin,sakajki da ne me povredi,no sepak da mi kaze deka ne me saka..?
Вака... значи идам кратко време со човекот околу месец дена..Се запознавме и се смувавме на нова година а се фативме 3 дена потоа...сеа тој нон-стоп ми вели и ми докажува дека ме сака ама јас некако не сум сигурна дека го сакам знаете она пеперутки и тоа мислам мил ми е и симпатицен добар е со мене ама не знам дали треба да продолжам со него? Дали ќе го засакам како што сакам да го сакам?
За Флоренс: го читав пак твојот пост. Велиш дека сам ти признал и се каел. Мислам (сега ова е само моја претпоставка) дека таа му се заканувала дека ќе ти каже, па затоа сам ти кажал мислејќи дека полесно ќе помине. Нејзините пораки ја потврдуваат мојава теорија. Оваа ми изгледа на некоја скроз забегана жена, но мислам дека доколку не се случела некоја караница меѓу нив двајца тој ќе си продолжел со двете. Испитај ги сите можни опции. Не го закопувај ова длабоко во себе, зашто кога тогаш пак ќе излезе на површина.
Флоренс, според мене имаш две опции.Да ти кажам остави го, не можам, ти си знаеш колку ти е тешко и со него и без него, но сепак едната опција е таа. Со оглед на тоа дека ти веќе си му се вратила, ако он како личност ти одговара во смисла на карактер, ако си сигурна дека ова никогаш нема да му се случи, запрашај се дали го гледаш до тебе за неколку години?Ако да, остани со него, вети си дека веќе нема проверки и контроли и полека од ден на ден труди се, но сепак не му верувај слепо. И најбитно од се не избрзувај за брак, тоа во никој случај. Остави го барем една година на проба, да видиш што и како, а тоа време искористи го да стане "зависен" од тебе, да не му теке пак истото да му се случи. И така живеете заедно, почни почесто да излегуваш ноќе, нека се мисли кај си и со кој, а не дека си му простила и пак се се врти околу него.Остави го уште некое време да ти се умилкува, нека се кае уште и покрај тоа што си му простила, нека не си помисли дека се се средило.А за тоа време, ем уживај си, ем ќе видиш како дали ќе си ја заслужи довербата.
Во таква ситуација ниеден маж не би признал Тој ќе го тврди едното, таа другото.... Маж како маж знае да се извади т.е мисли дека знае да се извади, и затоа не би признал туку би останал на своето НЕ.
Тоа го чувствуваш затоа што прерано ти ги открил неговите чувства, и сега ја нема онаа магија, онаа занесеност од типот: „Ќе ми се јави ли? Кога ќе го видам пак? Што чувствува за мене?“ и сл. Но со тек на време можеш да го засакаш. Ама зборувам за љубов, а не за занесеност која што сите ја мешаат со љубовта. Тоа го правиш и ти сега. Занесеноста, пеперутките во стомакот после неколку месеци, години поминуваат. И тогаш останува само љубовта. Љубовта кон него како личност, заради неговиот карактер, неговите постапки, дела...А сите ги бараат пеперутките, што мислам дека е најголемата грешка во љубовта. Бидејќи, кога сме занесени, опиени од љубов и страст, ние не размислуваме рационално. Колку и да прави грешки, му ги простуваме, во име на пеперутките. Но што кога пеперутките ќе поминат? Кога почнуваат сомнежите од типот „Дали ова е човекот со кој што сакам да го поминам животот?“ Тогаш гледаме реално и рационално на ситуацијата и, за жал, некои увидуваат дека човекот покрај нив не им одговара. Можеби и има сосема спротивен карактер на нивниот, гледиштата му се различни, можеби е себичен, љубоморен, неверен...И сите овие работи ги удараат девојките како гром од ведро небо. Малку се оние среќнички кои успеале да почувствуваат пеперутки за некој, а во исто време тој да им биде компатибилен на карактер. Не го зборувам ова од лично искуство, меѓутоа, сум голем аналитичар и секогаш ги анализирам врските на тие околу мене, па си стварам мои заклучоци. Јас имав среќа да ги почувствувам пеперутките со човекот со кој сум и денес, но имам примери од многу другарки кои многу пропатиле во потрагата по тие пеперутки. Проблемот и не ти е толку голем колку што јас се занесов во пишувањето Но ти советувам да не се брзаш. Малку време сте заедно, почекај, времето ќе покаже дали тој е за тебе или не...И секогаш имај го на ум ова што го пишав за занесеноста во почетокот од врската
Бројче тоа можеби, но другата имала докази да го потврди неговото неверство, џебе ќе негирал Еј неможам да сфатам, па уште зборувал и за брак со тебе деца и што ти не, знае дека ние жените паѓаме на тоа, а замисли во брак со него што би било, ако утре истото ти го направи а плус имате и деца.
Па така де Мимс, муабетот за брак им е проверена финта. Спомни и на жена брак или кажи и чисто онака „Еј нашите дечиња какви ќе бидат убави како тебе! А како сакаш да се викаат?“ и готово, сакаш нејќеш омекнуваш. Па и што е најстрашно сериозно сфаќаш а не слутиш дека за два саати можеби истото и на онаа другана и го збори. Сепак не се работи за врски на 20 години, ќе речеш зрели мажи се во прашање. Колку повеќе размислувам за темава толку повеќе ми иде да бесам на сред плоштад за му*а неверни мажуленца! Ма каква гилотиња, за маденцата им убави, фати ги на кука и ајт нека виси. Па да видам дали ќе им текне да бутаат нареден пат кај што не им е местото. Мислам они нека си бутаат, ама нека имаат малку карактер да му се сневиди и нека ти кажат у фаца претходно - раскин, оп стоп готово. Ех...која утопија и која иронија воедно Да бесиш за му*а некој кој ги нема за да ти признае дека нешто не му штима во врската со тебе а му се појавуваат во моментот кога решава да си ужива на повеќе страни со повеќе девојки
Здраво девојки. Јас сум нова на форумов и ова ми е прво мислење.Се регистрирав со цел да побарам совет од вас и да видам ваше мислење за мојот проблем.Можеби ќе биде малку подолг постов,но со цел да ви објаснам поубаво.Со моето момче сме заедно околу година дена но со прекини,така да се на се сме 5 месеци во врска.Живееме во различни градови.Проблемот е во тоа што тој нема доверба во мене.Не му имам дадено никаква причина за тоа едноставно тој е болно љубоморен и е опседнат со моите поранешни момчиња и во секоја ситуација гледа да спомне некој од нив.5 месеци со цел да му докажам дека ништо не му работам зад грб останувам дома кога ќе ми забрани да излегувам,ме оттргна од другарките повеќе немам друштво велејќи за нив дека не биле за мене што не е точно и дека со нив ќе сум отишла на лош пат,цело време треба да му се јавувам за да види што правам,дома се затворив како црна вдовица,а во последно време почна да си прави филмови како тоа моите другарки и другари ми доаѓале на гости,ми праќа луѓе да ме следат,постојано бара игла во сеното и бара повод да се скараме,но постојано вели дека ме сака и дека се прави за мое добро. Секогаш кога сакам да излезам прво треба него да го прашам,прво ми дозволува и кога ќе дојде време да излезам го менува одговорот и ми се заканува дека ќе ми раскине ако излезам.Јас него го сакам и последните 5 месеци ги поминав дома докажувајќи му дека ми значи и дека треба да ми верува,ветувајќи ми дека еден ден се ќе биде подобро,но тој не се поправа во неговиот однос и не верувам дека ќе се поправи.Неговата љубомора секој ден се зголемува,а нема причина и не сваќам зошто кога сум цел ден дома и на интернет со него.Ве молам за совет и мислење,прифаќам и критика како да постапам зошто оваа љубов е болна и опсесивна и секој ден е исполнет со нервози.Ви благодарам однапред.