Едноставно како и многу други кои не сакаат да бидат повеќе со некого, со разговор дека повеќе не оди и крај на приказната.
Кажи дека не ти одговара неговиот карактер. Од вреѓање секако нема и зашто да се навреди ни тој е крив ниту ти. Едноставно не може и крај.
ТИ си знајш затоа ти реков, остани си каква што си докрај и речи му да ставите крај, едноставно карактерите не ви се совпаѓаат.
Каква вистина, ти може не сакаш, друга девојка не би имала проблем да функционира со таков дечко. Не знам што потреба да му кажуваш такви работи, навредливо е. Едноставно му велиш дека не сакаш да се гледате повеќе, не чувствуваш хемија. А не да му кажуваш дека има женски хормони.
Некој за тебе да мисли дека не си убава сакаш директно да ти каже: ,,грда си, не сакам ради тоа да бидам со тебе'' или сакаш едноставно само да ти каже дека не сака повеќе да се гледа со тебе? Не секогаш тоа што го мислиш за некој треба да го кажеш, треба да се бираат зборови и малце да се биде човек пред се, а не што ќе ти прдне на памет тоа да го кажуваш.
Дечки посесивно е љубоморен, токсично. Ми вика сум провоцирала машки затоа што сум му отварала стори и сум му ставала лајк, пред карантинов кога идевме негде на вечера ми вика те забележав ги провоцираш машките ги гледаш во очи 2 секунди. А тоа нема врска, ставив на стори слика од глумец ми вика како ставаш други мажи на стори бриши ја одма Не можам да го трпам веќе, колку и да ми е убаво на друго поле, ова е крајно токсично.
Ne e rabotata za grd,mesas poimi.. Ne e grd. Bas me interesira kako ke se ponasas da si vo moja situacija.. Ne mi e privlecen poradi toa sto jas baram da pokazi maskot a toj ne mozi! Vo racete,vo dopirot, vo odnosot e ponezen od mene! Ako mislis deka e toa premnogu jas navistina ne razbiram.. Ne go navrediv namerno, tuku ne znaev kako da mu go kazam toa.
Значи не мора да му го кажуваш воопшто. Кога те праша зошто, можеш да му кажеш, нема хемија ете толку. Кажи му нема проблем, едноставно нема хемија. Пошо тоа што е "женствен" не е проблем. Тебе не ти се допаѓа, ама само по себе не е проблем. Проблем е на пример да раскинеш со некого затоа што е љубоморен. Тогаш можеш да му кажеш ти раскинувам затоа што проблемот е љубомората. Ама ова е исто ко да му кажеш на некого прекинувам со тебе затоа што мали цицки имаш или носот ти е крив. Тоа е нешто што тебе не ти се допаѓа, а не е проблем. Ако не ти се допаѓа, прекини со него. Ама бирај зборови што ќе му кажеш
Да да дефинитивно. Му прогледував низ прсти зашто пред мене бившата го изневерила, па ајде го разбирав малку, ама не сме од вчера. Ја претера, стигнав да пазам кај ќе гледам кога ќе излеземе и на кој ќе му ставам лајк само за да не дојде до проблем, ама толку.
Лелеее исто и мене ми праеше бившиот вака .. Бегааај бргу од него, ич да не се мислиш, болест е тоа .. бегај дур бетер не станало!
Секој ден учам по нешто ново од форумов. Денес научив дека маж не е маж ако сака да се сонча. Се гледаме утре.
Реално, ти немаш никаква врска со негова бивша и со тоа изневерување, за него самото си кажува што он не успеал да најде начин да помине низ тоа па сега на секоја врска ке го рефлектира тоа. Така да, откачи го.
Најверојатно има многу ниска самодоверба а и плус е тоа што бил повреден од бившата што го изневерила па сака да проба да те "изолира" тебе за да се заштити самиот себе. Што воопшто не е во ред. Во моментот кога се губи доверба во врската и кога се сведува на вакви љубоморни испади треба да се води сериозен разговор и доколку и после тоа нема промени сметам дека треба да се стави крај. Не си должна ти да трпиш нервози за кои не си ни одговорна.
Кога ќе го прашам зошто е толку љубоморен, ми вика не е ова љубомора, туку гледам што правиш и се обидуваш да ме правиш будала