Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.385
    Допаѓања:
    21.037
    И јас имав ваков дечко. Му пречеше ако се смеам со друго машко. Викаше позади грб сум му праела работи?? Му викав дека воопшто не ни памтам за што сме разговарале со тој другиот ама во моментот ми било смешно, па сум се насмеала. Ама според него лажев, будала сум го правела. Нема ништо полошо од тоа некој да те прави ТЕБЕ будала при здрав памет и да ти наметнува работи кои ти не си ги направила. Пробај разговарај ама сериозно, кажи му дека ако не се промени, ќе го напуштиш. Тој мојот демек се смени ама на крај испука и го оставив истиот ден.

Последна измена: 16 мај 2020
    На S.W.A.G, cresa-jagoda и Feminka22 им се допаѓа ова.
  2. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.216
    Допаѓања:
    4.436
    To go navediv kako primer od mnogute raboti sto ne mi se svojstveni za toa sto go baram jas od maz. Ne e kako ostanatite dobro golem del od mazite, ima nekoja zenska "zicka" i toj e sam svesen za toa.

3. Hellobeautiful

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.385
    Допаѓања:
    21.037
    Колку време сте заедно ако не е тајна? Кога примети дека има женска "жичка"? Кога почна да ти смета истата и зашто?

4. thequeen95

thequeen95 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2016
    Пораки:
    1.232
    Допаѓања:
    4.867
    Типична токсична врска.
    Знаеш што треба да правиш.

На cresa-jagoda и *Amethyst* им се допаѓа ова.
  5. thequeen95

thequeen95 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2016
    Пораки:
    1.232
    Допаѓања:
    4.867
    Доколку е таков, тоа си го гледала пред да почнеш да бидеш со него. Не разбирам зошто, кога очигледно ти смета
    Кажи му дека не иде повеќе, сте избрзале и толку.

На cresa-jagoda, Youknow и *Amethyst* им се допаѓа ова.
  6. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.216
    Допаѓања:
    4.436
    Pa kratko dva tri meseci.. Mislev deka nema da mi bide tolkav problem bidejki e dobar, se slozvavme, razgovaravme za se, me razbirase..

7. Hellobeautiful

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.385
    Допаѓања:
    21.037
    Значи сепак било проблем уште и пред да бидете заедно. Грешка е од твоја страна што си влегла во врската надевајќи се дека он ќе се промени. Единствено ти останува да ја прекинеш оваа врска штом не можеш да го прифатиш таков како што е, но во никој случај немој неговиот начин на живот да ти биде аргументот зашто го оставаш, можеш многу погрешно да бидеш сфатена, ако веќе не си. Како што те советуваа другите членки, кажи му дека нема хемија меѓу вас, не се гледаш со него во долга врска и тоа е тоа. Нема потреба од навреди особено ако дечкото према тебе постојано бил фин и културен.

На Youknow, Maro87 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  8. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.494
    Допаѓања:
    22.480

Колку време сте заедно и дали си направила нешто за да има недоверба олкава во тебе?
    Ако ништо сериозно не се случило, тогаш братот си е болно љубоморен и посесивен тип.

9. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    9.113
    Заврши ја врската како што ти кажаа и други.
    И јас имав ваков дечко, значи психопат. Ми викаше зошто се шминкам, за други ли да ме гледале, за него и без шминка било ок. Зошто се поздравувам со машки, каде ќе одам, да се јавам кога ќе се вратам, не сум давала да ме прегрнува во јавност ( не дека не давав, туку беше претерано досаден, не сакам јас такви лигавења) за да мислеле другите дека сум слободна и уште милион работи, да не набројувам.
    Нема доверба тука, си има тој проблем со себе, можеби мисли дека сите се ко бившата негова. Ова е претерана контрола, такво однесување не е нормално. Бегај додека не си заглавила, па да завршите со полиција како мене.

На raww, cresa-jagoda, Elf и 2 други им се допаѓа ова.
  10. LadyLollypop

LadyLollypop Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2019
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    5.416
    @Rebele Падната самодоверба, скршено его, страв да не го снајде истото. И да пробаш да го смениш, проблемот нема да може да си го искорне. Најдобро решение е да раскинете, а тоа го кажа и самата.

@Youknow свесна си дека си влегла во врска со некој што ти одговара како пријател, а не и како дечко? Тоа што се грижи за својот изглед повеќе, не значи дека е помалку маж. Дечкото можебо израснал со повеќе личности од женскиот пол, затоа можеби ја има таа жичка. Доколку не сакаш да си со него, кажи му дека сте избрзале, дека нема хемија, повеќе ти одговара и го гледаш како пријател. А потоа он ќе одлучи дали ќе сака да ти остане пријател или не.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.397
    Ова не да е љубомора, тешка болна љубомора е ова. Мене страв би ми било со ваков да сум

На cresa-jagoda, minne992, Regina.Phalange и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Rebele

Rebele Активен член

Се зачлени на:
    11 април 2020
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    78
    Секогаш имаше доза на љубомора ама беше онаа слатка, нормална љубомора.
    Јас веќе одамна размислувам дали да продолжам со него, имаме историја и поминато многу заедно, ама со оваа љубомора све уби.

13. flawless_

flawless_ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2020
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    2.018
    Ова може само на полошо да оди, на подобро во никој случај. Дечкото нема да се смени и ќе сака и понатаму да те контролира. Заврши што побрзо.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.397
    Тешко се менува љубомора кај луѓе што се свесни дека се љубоморни, а кај луѓе што не се ни свесни дека имаат проблем и што ти викаат ова не е љубомора, не се менува воопшто.

На Aschenputtel му/ѝ се допаѓа ова.
  15. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.916
    Допаѓања:
    25.681
    @Rebele кога бев тинејџер ( неполни 15 години имав ) бев во врска со еден дечко , што на почетокот беше фин и културен , воопшто не покажуваше љубомора . После месец од врската , почна да ми забранува да се дружам со други луѓе индиректно ( на секој одмор во училиште беше со мене , буквално не можев да дишам ) . Јас го забележав тоа , и почнав да го прашувам зошто сме нонстоп заедно , сакам да направам муабет и со другарките и со другарите , можеби имаме некоја тајна . Тој разговор премина во голема расправија , што заврши со шлаканица од негова страна . Да , тој ми удри шлаканица . Не останав покуса , му вратив и тука ставив крај . Секако , не бев горда на тоа што му удрив шлаканица , ама заслужи ѓубрето . Подоцна ми создаваше проблем што буквално ме следеше наоколу , го гледав на места каде тој никогаш не би отишол . Секако , јас после него имав и други дечковци , и дури ми направи проблеми со последниот ( т . е повеќе на себе си направи проблем , ме навредуваше пред дечкото , по што изеде ќотек од него , надвор од училиштето , што јас не оправдувам секако , ама тој заслужи ) . Оттогаш не ми се доближи веќе . Денес после повеќе од 7 години од настаните , секојдневно го сретнувам ( се омажив со последниот дечко , а тој живее во наша близина ) , но кога ќе ме види бега на спротивната страна од патот , и врти глава . Твоето е токсична врска , и гледај што побрзо да се спасиш од типот . Што и да си направила за да нема доверба во тебе , тоа се решава со разговор . Ако тој не ти верува , подобро е да ти каже : " Девојко јас немам доверба во тебе , да раскинеме на време , да не се измачување " , отколку вака да те мачи . Реши го проблемот што побрзо , пред да дојде до психичко и физичко насилство . Тој што бев јас со него , многу рано си го покажа вистинското лице , после само месец и половина . Затоа и сум му благодарна на Бога , што ми удри шлаканица , барем навреме сфатив што сурат е .
    @Youknow јас влегов во врска само затоа што некој беше добар со мене ( се дружев со детето една година , и бевме само другари и ништо повеќе , се додека не почна да ми се додворува ) . Секако , и двајцата свесно влеговме во врска што знаевме дека нема да успее , бидејќи јас уште пред да влеземе во врска ги разграничив работите , му ставив до знаење дека јас немам симпатии кон него на таков начин , го гледам како другар . По две недели раскинавме . Изгубивме и пријателство и се што имаше меѓу нас . А додека бевме во врска , не се ни бакнавме како нормален пар ( продолживме да се " поздравуваме другарски со бакнеж на лице " ) , бидејќи јас не бев спремна за таков чекор . И јас мислам дека дечкото повеќе би ти одговарал како другар , но не и како партнер .

Последна измена: 20 мај 2020
    На H.VAGA, thequeen95, piksooki и 2 други им се допаѓа ова.
  16. KetiLl

KetiLl Активен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    Здраво на сите, сакам да ве прашам за мислење. Веќе подолго време јас сум заљубена во роднина на мојата најдобра другарка. Не сме од ист град но тоа не е проблемот, најголема пречка е нашата разлика во материјален поглед. Неговото семејство е многу угледно и материјално богато, додека јас средно. Срам ми е да му пријдам на таков начин затоа што мислам дека само ќе се засрамам. До сега сите негови бивши девојки биле многу богати од угледни семејства. Дали може да ми дадете совет што би правеле на мое место и како би пробале да му пријдете?

17. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.397
    Му пробуваш да му пријдеш исто како што би му пријдела на секој друг. Најголема пречка е твоето гледиште, а не материјалната разлика.

Последна измена: 20 мај 2020
    На Wahnsinn, piksooki, IM.TMKQ и 7 други им се допаѓа ова.
  18. raww

raww Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    1.043
    Допаѓања:
    5.918
    Обичен човек е, се додека им лепиме тикети на лугето ќе се чуствуваме невредно.

На buba4e89, Lady Maria, Elf и 2 други им се допаѓа ова.
  19. thequeen95

thequeen95 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2016
    Пораки:
    1.232
    Допаѓања:
    4.867
    Пречка ли е тоа?
    Мислиш гајле ќе му биде него каков е твојот финансиски статус? Нема.

Не го гледај така и пријди му како што знаеш ти.

На buba4e89, cresa-jagoda, *Amethyst* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Maro87

Maro87 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2013
    Пораки:
    1.357
    Допаѓања:
    5.402
    Девојко ако ти се допаѓа, пријди му. Не си се потценувај на некој начин самата себе. Биди сигурна во себе и искажи си ги чувствата...Со среќа :*

На KetiLl и cresa-jagoda им се допаѓа ова.