Оти се надева дека ќе се смени. Се додека некого сакаш да смениш, не го сакаш него, туку илузија за него. Човек, или го сакаш баш таков како што е, или никако.
Некакви вагинални проблеми, дечково претпоставува дека е инфекција, таа не сака да оди на доктор, оти и е страв и паничи.
Да. Секој од нас се менува и постојано еволуира. И секако, секој со свој чекор. Не со туѓиот. Прашањето во една врска е: Дали растат во ист, или во различен правец.
Ух...ако има гонореа. Од некаде ја добила. Проверете се и двајцата. Машките немаат некогаш симтоми а некогаш и тие имаат секрет од уретра. Јој. Можи помислила ја вараш ако има секс без заштита само со тебе, или ти си помислил ддека таа вара. Се надевам грешиш. Гонореја е сериозна.
Незнам точно дали е гонореја, знам само дека понекогаш имаше жолто/зеленкав исцедок и ништо повеќе.. Меѓутоа ни таа ни јас не сме имале секс со други личности, тоа и се појави 2/3 недели одкако првпат имавме секс, нејзи и беше прв пат али не прокрвари воопшто и постојано имаше болки, додека јас тогаш сум немал скоро 2 години... Јас немав (немам) воопшто никакви симптоми, сексот секогаш ни беше со заштита
Gonorrhea, colloquially known as the clap, is a sexually transmitted infection (STI) caused by the bacterium Neisseria gonorrhoeae.Infection may involve the genitals, mouth, and/or rectum. Infected men may experience pain or burning with urination, discharge from the penis, or testicular pain. Infected women may experience burning with urination, vaginal discharge, vaginal bleeding between periods, or pelvic pain. Complications in women include pelvic inflammatory disease and in men include inflammation of the epididymis. Many of those infected, however, have no symptoms. If untreated, gonorrhea can spread to joints or heart valves.
Исцедокот не мора да значи дека е гонореја. Може да е бактериска инфекција. Вагиноза, или како се викаше.
Aман, вие ја направивте ко да умира, па да се и се јавува нон стоп, да излегува од работа само ради неа, па нормално било да се однесува вака зашто била болна. Значи чил. Ни на лекар не отишла Ако сама неќе да си помогне, џабе некој ќе и посветува внимание 24/7. Ете ќе излезе он од работа и? Ќе ја лечи? Што ќе ја теши кога и она одбегнува да си помгоне?
Па не мора да значи дека е гонореја. Не испотресе лугево на темата Затоа сами дијагнози не треба да си поставуваме, а сите го праиме тоа. На лекар и ќе се реши.... А за врската, релаксирајте се и двајцата и од кога ќе се среди девојчето, разговарајте. Ако ти е стало . И нејзе ако и е...се разбира.
Добро разбрав?Девојката не ни била на лекар.Сметам дека уште од првиот момент кога видела промена требало да оди и да види што е проблемот.Сигурно ќе и дадеа соодветна терапија.Што ако пополека се влошува ситуацијата? Да,секој човек сака да добие внимание особено во случаеви кога се работи за здравје,но со тоа што дечкото ќе ја прашува како е нема да се подобри состојбата. Дечкото и велел да оди на лекар,ја прашувал како е...Тоа што се намалиле средбите е поради оправдани причини.Што може тој да направи ? Да се раскини врска за вакво нешто и толку да се комплицира некако не ми е во ред.Можеби грешам но ова ми изгледа како девојката да бара рачка за кавга и да испадне дека дечкото не се грижи доволно за неа. Ова е мое мислење...
А меѓу другото ти префрла околу тоа дека ти си и прв, си и ја земал невиноста, дека ради тебе ја има инфекцијата или нешто слично?
Е како па да не. Мора да е дечково на дугме кога и да и прдне на цурата? Дадилка нека си изнајми тогаш ако пати по тоа некој нон стоп да е со неа. Светот не треба да се врти околу партнерот, настрана од врската сите имаме други обврски и потреби. Па само два дена не се виделе, толку драмење веќее
@covid19 Не можеш ти да поставиш дијагноза, не си ни гинеколог ниту знаеш што е нормално во одредени случаи а што не е, и затоа подобро да си молчиш и да не изиграваш специјалист. Има и такви како неа во машките, луѓе на кои им треба постојано внимание. Ако не ти одговара, си ставил крај и нема што да се мачиш веќе. Не можеш да ја смениш. Ако не и се оди и на гинеколог нека не оди.
Нормално не ја поставив јас дијагнозата, него таа ми рече гонореја дека е, при што откако прочитав ијас испаничив али неможев да објаснам дека ги нема баш истите симптоми како што пишува и најверојатно се работи за некоја инфекција... Нормално не е крај на светот па да се паничи без да се оди на гинеколог...