Не се така лесно одредува инфекција, ќе прочитам на интернет и ќе знам што е. Не си ти виновен воопшто, не оптеретувај се.
Како не напиша погоре дека имала гонореја според исцедокот? Дај одлучи се, постојано кажуваш не беше вака - така беше и на крај нешто трето. Како знае дека е гонореја ако не била на гинеколог? И како може да се пренесе чим сте биле со заштита? Не знам зошто имате секс кога уште не сте убаво информирани за вакви работи.
Па таа почна со паники дека имала гонореја, ваљда другарка и кажала.... дека полошо нешто немало.. И јас помислив дека е гонореја според исцедокот, али сепак другите симптоми (печење чешање) ги немаше.. Пак ќе пишам тоа е ширење паника без да се знае што е и како е..
Гонореја или не, она љуби многу внимание. Ако отиде на лекар и и се реши проблемот тогаш како ќе го добие твоето внимание? Ако ја сакаш и сакаш да останеш со неа, тогаш ќе ја прифатиш таква цел живот. Ако не, здравје. У меѓу време ти отиде до уролог и провери се-брзо и лесно е.
@covid19 zosto ne i se javis i ne i kazes deka sakas da razgovarate uste ednas so ladna glava za rabotite kako vozrasni lugje? Se sto i go kaza ova ovde kazi i go nejze. Taa e posesivna mozebi, a ti sakas poopusteno. Dali se sakate dovolno i dali se razbirate dovolno za da napravite kompromis i dvajcata? Ako prifati da razgovarate i ako mozete da gi sredite rabotite, vredi mozebi da prodolzite. Ako ne prifati, e poveke od jasno, ke ti bide mirna sovesta. Site nie lugjevo gledame od svoja perspektiva, no ova se samo mislenja. Nemoze da ti bide mirna sovesta ako ti kazam vo pravo si. Toa treba sam da go doznaes.
Јас еднаш имав и зелен исцедок и лоша миризба и чешање и сите симптоми на таа гонореја што сами си ја поставувате и имав кандида што ја излечив со антибиотици и билки поздрав
Јаоо па тоа никој нема да го издрже некој на пола саат да ме тероризира зошто не сум се јавила, се занимава ли со нешто спорт, работа, хоби некое ? Ова го прави човек без работа
Има здравствен проблем и не сака да оди на лекар и меѓусебно си нагаѓате дека има ни малку ни многу туку гонореа??? Не знам колку е запознато девојчево ама гинеколог се посетува неколку пати годишно. Не само поради преносливи болести, инфекции, туку преглед на матка, дојки. Ти префрла затоа што ,,не си се грижел за нејзе,,? А по што заклучи таа дека не се грижиш за нејзе? Дека не и се јавуваш по 100 пати во денот??? Па јавувањето по не знам колку пати во денот предизвикува гушење? Одиш на работа, и не си имал време за нејзе? А што треба да ја оставиш работата, да немаш за цигари ( карикирам, можеби и си непушач, да бидеш возрасно момче на терет на семејството ) за да биде среќна? Имаш домашни проблеми? И тоа е нормално, седни и разговарај со нејзе. Не мораш и не треба да си го кажуваш газот што ти се случува дома, затоа што тоа се ваши лични, фамилијарни работи, ама кажи и дека ги имаш. Ако после се, не наиде на разбирање, тогаш едноставно се однесува како размазено детиште. пс. Си и бил прв и што? Треба да ти се качува на глава? да прави мајмун од тебе? Да висиш на закачалка?Па не си и ставил пиштол на глава дека треба да и бидеш прв. Двајцата сте го сакале тоа.
Мене уште ми го мати умот то шо чупето паничело. Ич неќите да се помачите во врска. Има некој од вас што страда од анксиозност и има напади на паника?
Да сите сме исплашени кога нешто не е во ред. Еве и јас паничам но сум доволно свесна за да знам до која граница да одам. Мислам дека ситуацијата не ја направила таква девојката туку таа била веќе опседната по тоа што го рече ковид
Ако мислиш на тоа што сметала дека има гонореја тоа сепак не е дијагноза. Затоа што знаеме дека таа не била на доктор. Тоа е исто како да ме боли главата и гоогле да ми каже дека имам тумор.
Не, мислам на анксиозност и напади на паника како дијагноза. Со години веќе го немам тој проблем, ама знам како ми беше кога ќе имав напад на паника и не можев со саати, со денови да се смирам. Може нејзината ситуација не е како мојата, ама што ако е?
Да во право си Вајлд можеби е. Јас мислам дека може да разговараат и да си дадат уште една шанса ако го сакаат тоа.
Да додадам дека не сум сигурна дека има психолошки проблем, може е само манипулатор. Ама тој би требало најдобро да знае, која од овие две опции е вистината.
Ама претерувате. Девојката очигледно е доста несигурна и пати за внимание штом вака се однесува. Сите во одредени моменти сме чувствувале недостаток на внимание во врска, ама ова е опсесивно однесување за кое нема оправдување. Проблемот на девојката во случајот е само причина за да го добие вниманието кое го бара, ништо повеќе. Ако навистина е толку загрижена, досега сто пати ќе посетела гинеколог. Во спротивно која е поентата? Да ја сожалува секој ден, не разбирам? Тој напомена повеќе пати дека постојано ја терал да посети гинеколог, бил загрижен, читал и се информирал, ја поддржувал и прашувал како е. Што да направи повеќе, на сила да ја однеси? На крај се налутила затоа што бил до покасно на работа и не успеале да се видат тој ден. Требало да оди да ја види на пола саат оти И ТРЕБАЛ? За што и требал ви се молам? Затоа што имала инфекција, која секоја жена ја имала во одреден период? Па луѓе смешно е. Каква анксиозност, какви напади на паника, мешате баби и жаби. Навистина се претерува и се вадат работите од контекст, дајте бидете малку реални.
За мене ќе зборам пак. Ако не беше во моја близина некој кому му верувам, немаше шанси да се смирам ни со седативи, ни со медитации, ни со ништо. Пак ќе речам, за болест (анксиозност) зборувам. Нејзиното не знам дали е болест, или манипулација.
Знам дека зборуваш од лично искуство Вајлд, меѓутоа навистина не знам од каде заклучи дека станува збор за анксиозност или било што друго. Од она што јас можам да го разберам е дека девојката има многу ниска самодоверба и има потреба од постојано докажување на љубов. Се скарале бидејќи работел до касно и не можеле да се видат цели 2 дена. Нејзиниот проблем или инфекција е само причина за да добие поголемо внимание од него. Не велам дека не се работи за вистински проблем, меѓутоа секој возрасен човек кој е доволно информиран во тој дел, ќе знае дека посета на гинеколог ќе и ги разјасни сите прашања и дека нема потреба од паники со месеци. Таа ја користи ситуацијата за да добие сожалување и се останато што очекува од него, а кога не го добива истото става крај на врската изигравајќи жртва.
Не заклучив, туку претпоставив: Во случај да е тоа проблемот. Напоменав милион пати и дека може не сум во право и е манипулатор.