Како бе можеш сите Машки да ги ставиш во иста кошница???????????Значи ако идеме според твојата логика,и сите Женски сте исти.
Всушност тоа е моето искуство. Така сум проценила,но твоето претерување е околу тоа дека членот е лицемерен и не смее ништо да прави во животот додека сака една личност. Ај ако не нека се затвори во подрум до крајот на животот.
Лицемерен е затоа што пишал дека ја сака, ама ете се допишува со друга. Тоа е лицемерието, ако не го препозна од одма. Што сака нека прави, не ме засегаат небитни личности
Jas mislam deka koja i od vas da e na mesto na bivsata devojka bivsiot posle 2nedeli so druga da go vide ke ja boli. No denes se pocnuva nova vrska i koga uste ne si raskinat. Samo se prefluvas. Nema sporedba maski, zeni, samo sto nekoj znae poveke da kontrolira emocii i da krie. Nekoj ne A masko ko masko pred drustvo mnogu retko ke zbori po nekoja deka pati. Bas naprotiv, samo da ne ispadne slabak. Dodeka kaj zenata e obratno. Sto i da kazete toa e realnost, takvo ni e opstestvoto.
Што е битно дали после две недели или два месеци си фати нова , раскинале и готово животот продолжува ,што треба да прави да се заклучи во соба и да плаче? Да бара одобрение ако не од бившата за кога може да си фати нова . Глупости
Па не е битно да бара оправдание од бившите. Не е тоа поентата. Ама не е ни битно да бара подршка за совеста. Сите имаме различно мислење од некој свој аспект и тоа е океј. Кога за некого си немал чуства да кажеме уште утредента можеш да се најде нов. Ама за некого што имал подлабоки чуства и го болело на некој начин и те како треба да се исплачи, и да си даде време за себе.
Ме интересира, што кога нема иницијатива? Ама за апсолутно ништо. Време ли е да научам да ‘читам меѓу редови’? Потенцирам, со разговор пробав. Се исфрла тоа како можна солуција.
Разговарав. Чуден човек, интроверт, лесно се повредува, носи погрешни заклучоци, муабетот добива нов правец. На крај се изнакажав и го оставив да размисли. Никогаш не сакам да се претворам у цура шо смара, моли за внимание, мрзам еден муабет да го повтарам по петсто пати. Не сме ретардирани. Ме фаќа инает.
Ова покажува дека има многу карактеристики што не ти се допаѓаат. Не пробувај да го смениш. Или ви иде мубаетот, се прифаќате меѓусебно и убаво ви е, или вака само ќе се нервирате зошто не си ги остварувате своите очекувања. Ете, си му објаснила. Ако видиш дека нема некој потенцијал по твојот збор, мислам дека си го знаеш одговорот. Нема што да го молиш или да пробуваш да го сфатиш, или пак повторно да му објаснуваш. Човек што те разбира ќе те разбере и без да кажеш збор.
Јас па мислев се подразбира што како е под ‘немање иницијатива’. Као буквално за ништо. Искачања, активности надвор од дома, дома, се понаша као да му е сеедно дали сме заедно или не. Некад се тешам дека после толку години врска е нормално. Ама нејќам да прифатам и нејќам таква врска. Затоа и раскинавме и претходниот пат. Си барам проблеми во себе. Можда веќе не сум му привлечна, видел нешо друго у меѓувреме, се научил да функционира сам и уше 200 други сценарија. Како стар брачен пар сме што едното дете го омажиле у странство, а другото го пратиле на студирање у друг град. Као да е прекомфорно и више не треба да се трудиме. Уморна сум.
Koga procitav prvicno pomisliv deka se raboti za pocetnici. Mislam deka edno e,, monoton den,, period. No ti vikas deka vaka e podolgo. Si razgovarala a kaj nego nema incijativa. Ova ne mi e okej. Tipot ili ima problem sto nejke da go spodeli ili neznae ni sam sto saka, a neznae kako da ti kaze. Mene ne mi e okej, ni vo brak ne se zasluzuva takvo ponasanje. Me interesira dali e toj takov otsekogas ili? Jaa da sum na tvoe mesto bi se povlekla taka na distanca i bi go izvestila deka sum seuste tuka no imam svoi granici. Ako po 2nedeli nema nikakva incijativa mislam deka e jasno.
Тешко е да опстои врска во која само еден се труди а другиот мува не го лази. И сама кажа дека не сакаш таква врска, знаеш што треба да направиш понатаму. Не вреди да се измачуваш. Или ти одговара личноста или не ти одговара. Толку време не се променил, нема ни во иднина. Ако не си ладен тип како него само ќе се преиспитуваш самата, но и врската.
Тоа што машките не цимолат и не ги тешат 100 луѓе не значи дека не патат и женските што мрсоли и течат од плакање не значи дека страдат многу, а инаку и јас тивко патам така да сите мислат дека лесно заборавам ама некои работи не сум ги заборавила со години
@Izaabella дали си ти пробала со иницијатива за нешто? Предложи му да направите нешто, да отидете некаде. Доколку те одбие и тука веројатноста е дека му е монотоно во врската.
Се разделивме после врска исполнета со многу љубов, но колку што се сакавме толку и се каравме за ситници. Кога ми рече да се разделиме бев во шок не можев да си поверувам оти многу го сакам. Причината е дури и смешна. Јас за него сменив многу работи во моето однесување спрема него тој не смени ниедна... после разделбата се слушнавме за последен пат и ми кажа дека не значело ако сме се разделиле дека не ме сакал и дека му било сеедно во врска со мене (да напоменам дека откако ми рече да се разделиме го смени односот со мене на полошо). Многу се сакавме и ни беше убаво ама многу ме боли што ми раскина преку порака и не сакаше да разговара со мене. Вчера го видов излезен со другарот беа со девојки јас не ги знам нив прв пат ги видов... измешани ми се мислите и тешко го поднесувам сето ова бидејќи пресно сме разделени. Се прашувам дали тој мене воопшто ме сакал или ме лажел... по неколку дена излегува со друга, на социјалните мрежи секој ден додава нови, не викам дека не треба да продолжи понатаму ама од ова јас гледам дека вооошто не сум му значела во живот.