1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.309
    Разделете се на одреден период, без никаква комуникација.
    Дајте си време да видите како се осеќате еден за друг.

На Regina.Phalange, buba4e89, piksooki и 2 други им се допаѓа ова.
  2. ZeldaSF

ZeldaSF Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2020
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    305
    Како бе сексот служи обично он да си заврши работа?:^)
    По се што прочитав само едно сфатив дека ти си несреќна со него и остануваш само ради навика.
    Мој совет е да не си го трошиш залудно времето и животот и да изиграваш мајка Тереза ма и најдобар на свет да е дечково.
    И друго ако не си сигурна што да правиш постави си ваква ситуација ако ти си на место на дечково колку и дали он би те толерилал тебе или било кој друг дали би те толерирал?
    А тоа пак излезени и него нон-стоп му ѕвони тел. no comment

На poppie и Darlingzz им се допаѓа ова.
  3. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.752
    Допаѓања:
    13.714
    Раскини му ако не се чувствуваш среќна, стави се себе на прво место.
    Дечко секогаш ќе најдеш друг ама ако не си среќна и задоволна тоа само ќе се провлекува и ќе биде полошо со тек на време.

На WildMk и Darlingzz им се допаѓа ова.
  4. Veta

Veta Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2020
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    2.907
    Сметам дека ние женските сме секогаш тие што даваат ,,време на времето,, надевајќи се дека нашиот партнер ќе се смени,се така давајќи надеж си поминуваат годините,а ние се повеќе се тупиме и полниме негативна енергија,влегувајќи во брачните води условно речено ради реда пак жалејќи за годините поминати со него и нормално : што ќе речат луѓето.
    Јас сум тип на особа што најпрвин гледа да спаси она што може да се спаси,меѓутоа во твојов случај во 2 години врска ниеднаш да не ми даде комплимент што е 2 секунди работа !? Па заслужуваме макар и тоа да не го мисли во тој момент...секое женско заслужува .
    Он дава приоритет на работата,губејќи те тебе.Седнете разговарајте и ако пак е истото напушти си терен.
    Поздрав

На Darlingzz му/ѝ се допаѓа ова.
  5. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.252
    Допаѓања:
    176.399
    Овие реченици најдобро опишуваат ситуацијата која си. Вака изолирани за убаво да ги видиш пак. Не си среќна во врската, не си задоволна од врската, сметаш дека заслужуваш подобар и не гледаш иднина со него. Зошто си уште во врската? Дека него му е тешко? Дека тој те сака? Шо е со твоите чувства? Шо е со твојата среќа?

Ако не оди - не оди. Тегнење на врска до неповрат само можи да направи нахнади проблеми, ама нема да реши проблемот. Нормално, прво би ти пишала да разговарате на темава ама ти пиша дека сте разговарале и дека е џабе. Ако разговор не помогни - ништо друго нема да помогни. Ете, разговарај уште еднаш да не биди како да си се откажала без борба ама некои работи можиш да ги лепиш само одреден број пати. И поправање над одреден лимит само можи да ја премини врската во некоја токсична средина во која нема да се сакате веќе како личности и едноставно „поздраво“ е да раскините како пријатели. Можеби сте „точните“ личности, во „грешно“ време. Пробајте разделете се на одреден период, да видите како ќе биди. После прва работа - не одма заедно туку разговор за граници и правила и „трајл“ период да видите дали се ќе оди по мерка. Ако пак не оди, жал ми е. Нема да се среди. Постојано раскинување е само loop кој мора да се прекрши.

На candy.cane, cresa-jagoda, ZeldaSF и 5 други им се допаѓа ова.
  6. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2018
    Пораки:
    921
    Допаѓања:
    672
    Јас после предходната врска три години немав дечко и не можев да се опоравам, многу се врзувам за луѓе, многу се посветувам и после многу ми е тешко да се разделам. Исто и со овој дечко. Не сум среќна тоа ми е јасно како ден, најверојатно е навика и се плашам, ме фаќа паника што ќе правам без него, ќе бидам осамена, ќе ми фали ама ако дојде до тоа и тоа е еден циклус што мора да се помине.. Ви благодарам многу на сите за советите. Мислам дека ќе го седнам уште еднаш, да му објаснам по не знам кој пат и ќе побарам одредено време да не комуницираме (ама не верувам дека он нема да ме бара и пишува) ама уште тоа да пробаме, иако не верувам веќе дека постои нешто што ке го врати "сјајот" во врскава и се што е изгубено..

На Regina.Phalange, ZeldaSF, WildMk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Иста сум ко тебе за приврзувањето ама ќе ти кажам нешто.
    Без секој се може, без секој.
    Ова ти го кажува личност која раскина на човек кој го сакаше повеќе од се, пред речиси 2 години.
    Знаеш што? Тоа е најдобрата донесена одлука евр, во мојот живот.
    Не можам да кажам дека не ми фалеше, ехе, и тоа многу. И ден денес ќе се присетам на него, бил дел од мојот живот ама успеав и без него затоа што имав желба и волја.
    Дали го сакам уште? Не, ама секогаш ќе има место во моето срце, секогаш.
    Сама сум откако раскинав со него, не брзам да влезам во врска, убаво ми е и вака.
    Ќе излажам ако на моменти кажам дека не ме дрма самотија и осаменост ама подобро сама отколку во лоша врска кај што не се чувствувам среќно.
    Не се плаши и доколку донесеш одлука да прекинеш. Не си должна ништо да трпиш.

Со среќа.

На candy.cane, Regina.Phalange, Anie93 и 11 други им се допаѓа ова.
  8. ZeldaSF

ZeldaSF Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2020
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    305
    @Darlingzz и јас бев/сум во таа категорија на емотивките.
    И јас имам прекинато врска која немала сјај и од раскини-смири се допринела да се случуваат непожелни и според мене неприфатливи појави.
    И би се надоврзала само на болдираново на @bicycle , тоа што му раскинав во тој период беше најдобрата одлука во животов, евр. А сега по огромна временска дистанца сфаќам дека таа моја одлука била и најдоброто нешто што сум го направила и за него, евр.
    И да секој поранешен партнер си има некое посебно место во срцето, мислите, ама кога не оди мора да ги пуштиме и тие да се развијат во тоа кое треба да биднат и ти да си продолжиш и се развиеш во тоа што треба да бидне од тебе. Тежок е тој период по прекинување на врска, ама знаеш што уште потешко и полошо е продолжување на таа агонија ради навика и страв од непознатото по раскин, што не очекува, колку ќе не боли, колку ќе сме осамени и она најлошото ќе се заљубам ли пак во некој?

На Darlingzz и bicycle им се допаѓа ова.
  9. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Љубовта сама си доаѓа не кога ние сакаме и не треба да се форсираме да засакаме некој и да бидеме со некој само за да не бидеме сами.

Тежок е раскинот ама по некое време се чувствува олеснување.
    И да сака да ги исправи грешките откако ќе прекинете ништо нема да биде исто.
    Скршеното не се лепи. Може срцето да го излечи само некој подобар од него, ако дозволиш.
    Јас сум таква, повреди ме неколку пати ќе ставам крај, посебно пак ако не ме сфаќаш сериозно и играш мајтап со мене.
    Абе плачев, се трескав, паѓав во депресија, за црни мисли да не зборувам, ја тупев цело време, нема решение.

Да не филозофирам, сума сумарум, држи се до своето, или иде или не иде.
    Нема вака така.
    Ако сака иднина мора да промени некои работи, поточно однесувањето, не да те повредува.

Побогу, сите имаме проблеми, и јас сум имала додека сум била во врска ама незадоволството не сум го истурала на партнерот.

Сакаш внимание, јасно, која жена не сака бе внимание? Сите сакаат да се чувствуваат битни некому а не само кога му е денот.

На candy.cane, Regina.Phalange, Snow_King и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2018
    Пораки:
    921
    Допаѓања:
    672
    Точно така. Јас не памтам кога сум се чувствувала убаво, посакувано од негова страна. Дури почнав да си набивам комплекси. Пред да пишам овде се сомневав дека можеби премногу барам, но после вашите одговори сфатив дека се што сакам и очекувам е нормално и не е премногу. И нормално сите имаме проблеми и нервози, имам и јас, можеби моите се помали во споредба со неговите, но никогаш не дозволувам тие да влијаат на него или на нашата врска. Колку пати ќе се разбудам расположена , ќе се спремам, ќе се дотерам за да се видам со него и он ке дојде скиснат, напнат и автоматски мене ми се крши филм, не можам постојано да изигрувам циркузант за да го расположам него, сакам и мене некој да ме насмее..

На candy.cane, Veta, bicycle и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Кај мене беше дел од тоа што прекинав со него, често незадоволен, често уморен, се нешто му пречи а иницијатор за средби.
    Додуша, секој контакт со било кој после него сум прекинала баш поради тоа, ќе започнам разговор со некој, па триста ствари ќе им текне, па де едно па де друго а претходно ти прави филмови и ќе се осетиш ко задно ѓубре на светот.
    Истата грешка не ја повторувам.
    Во ред, секој има обврски, ама времето со тебе треба да биде само тебе да ти го посвети, проблемите нека ги остави на работа.
    Ок е еднаш или два пати да се пожали ама не нон стоп.
    Не бараш многу, ако не може да ти го даде, јбг, решението е одлазак.
    И претходно мислам дека спомна дека си пробала со разговор, требало да сфати до сега дека некои работи не се во ред.
    Иднина нема да имаш со тој човек ако продолжи така и да ти ја цица енергијата.

На candy.cane, Darlingzz и ZeldaSF им се допаѓа ова.
  12. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2018
    Пораки:
    921
    Допаѓања:
    672
    Милион пати имаме разговарано, он вели да во право си, но јас се нервирам бидејќи ова се го правам за да имаме убава иднина блабла.. Но мене не ми вреди убавата иднина ако сегашноста не ми е убава. Ветува дека ке се смени, но тоа трае два дена после разговорот и пак по старо. А и многу пати не е свесен како изгледа и колку е нерасположен кога ќе му кажам. И сепак работата негова е само една од причините што ме прават несреќна. Не ни можам се да ви кажам и набројам зошто крај ќе нема. Друг исто голем проблем е што во нашиот град немаме услови каде да бидеме заедно опуштени. Он живее во стан со неговите каде што мене ми е глупаво да одам или да преспивам, јас исто така живеам со моите кои што сеуште не би ми дозволиле дечко да ми виси дома иако имам 25г. и ние буквално немаме каде да легнеме филм да гледаме , а не дај боже нешто повеќе. Има викендица во друг град и одиме таму по неколку пати годишно, но секогаш сме со "багаш". Сестра му е без осет и секогаш ни се става со дечко и и постојано се расправаме и за тоа затоа што не може да и каже дека сакаме САМИ да одиме, ни фали мир, да сме сами, а не со нив. Така да и тоа ми е одмилено веќе и уште многу, многу други работи.

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.
  13. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444

Јасно ми е.
    Слично беше и кај мене, секогаш кога сакав да си посветиме време еден на друг кај него посебно ќе се тупнеа комшии, другари негови, роднини да ме виделе небаре туристичка атракција сум. |(
    Сум ги почитувала неговите блиски и се тоа ама некои осет немаат.

Ништо, дај си ултиматум и себе и нему до каде би оделе.
    Ако не можеш повеќе го знаеш решението.

Можеш и да ми пишаш лп ако сакаш да си помуабетиме, тука сум да те ислушам. :hug:

На candy.cane и Darlingzz им се допаѓа ова.
  14. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.687
    Допаѓања:
    25.268
    Moze nekoj lp da mi pise?

На Кавалер му/ѝ се допаѓа ова.
  15. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.752
    Допаѓања:
    13.714
    Не може да ти се пише.

16. Кавалер

Кавалер Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2019
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    202
    Pisi bidejki ne moze da ti se pise

17. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.708
    Пиши ми

18. flawless_

flawless_ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2020
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    2.018
    Пиши :)

19. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2017
    Пораки:
    990
    Допаѓања:
    710
    Пиши ми

20. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.488
    Допаѓања:
    41.207
    Пиши. Ако не може да понудам помош, можам да сослушам.

На poppie му/ѝ се допаѓа ова.