Nema potreba od beli lagi posebno ne vo sluchajov. Dechkoto treba da sfati deka devojka mu e vozrasna i taa si odluchuva. Ona treba da mu go pokazhe svoeto jas a ne da kazhuva beli lagi za da nema karanici. Podobro kavgi otkolku brli lagi i nekoj da te tretira kako maloumna lichnost shto ne znae kako da zhivee
Чекајте малку, полека. Никаде не реков секој муабет и несогласување во врската да им заврши со бела лага. Ниту па тоа го практикувам. Сте слушнале за изрека Choose your battles? И јас порано за се ќе се објаснував па ќе покажев заби па немаше да дозволувам секакви понашања негови. Ама со тек на време како ќе имате подолги врски (а претпоставувам исто е и во брак, може некој ќе сподели мислење) ќе сфатите дека не вреди за секоја најмала ситница да кинете живци и да се нервирате и себе и него. Оттука ми е идејата дека ПОНЕКОГАШ (не често и пак ќе речам, само за работи што мислите дека се помали проблеми) не би било лошо да ја разрешите работата со некоја мала лага. И нормално дека ќе си покаже свое јас и ќе одлучи како што ТАА мисли дека треба да биде.
Секој си ги оддбираме битките точно. За мене ова е битка за која би се борела. Нема смисла уште толку рано на почеток дечко да ти прави да се осеќаш ко да не можеш да размислиш сама.
Prvo ova ne mi izgleda kako mal problem. Dechko i i se mesha vo finansii plus i ja napnuva postojano so toa deka raboti kako rob. Tolku napnuvanje ne mi izgleda na mal problem sho se reshava so bela laga Vtoro, spored ova dechkovo saka da bide samo kako toj shto ke kazhe, shto mozhe da predizvika problemi vo idnina, a i toa ne se reshava so bela laga I treto na pochetok na vrska se, pa treba da se postavat granici za sekoj da si znae za vo idnina
Во ред, прифаќам, секој има различна перцепција за сериозноста на ситуацијава и како да се реши истата. Членката знае најдобро точно што се случило и кој совет е најсоодветно да го послуша и примени. Пружам мало прсте да се смириме
@CharmedGirl најчесто проблемите тука кои се пишуваат не се баш мали а ако се мали никој не вели веднаш раскини. А и да вели нека нема врска нека нема бракови што те засега тебе?
Ок, мислам дека ги прочитавте моите мислења и НАМЕРНО протоколкувавте се ПОГРЕШНО, зашто така ви одговара - за да си излезете во право и за да исплукате туѓо мислење, кое е различно од вашето. Јас сум правник и јас знам како да дебатирам и знам кога да се повлечам (за разлика од 90% од вас). Очигледно е дека не прифаќате различни мислења и спремни сте да превртите се наопаку, иако имав најискрена желба да помогнам. Затоа ви ветувам, нема веќе НИКОГАШ повторно да дадам свое мислење на темава и мој совет пошо очигледно ништо различно не се прифаќа и не се почитува (иако јас туѓите мислења ги прифатив и го напишав тоа). Живејте си со вашите еднострани размислувања слободно, сум нашла и јас со кого да садам краставици...
Tebe nikoj ne te napadna il ne kazha deka si ili ne si vo pravo. Voopshto ne smetam deka tvoeto mislenje ne beshe pochituvano.Ednostavno chlenkite si kazhaa mislenje koe e razlichno od tvoeto i ti si taa koja ne prifakja razlichno mislenje
Го напишав мислењево во друга тема но оваа е многу поактивна и би сакал повеќе мислења за следново: заследување, лајкување и сл. додека сте во врска. Мојата бивша го правеше тоа. Таа имаше паблик профил и само враќаше фолов и лајкови на така “позгодни“ момци. Малце ми беше сумљиво сето тоа, но инфлуенсиран од другиве што викаат “леле гледаш кој го фоловнува, хаха колку си несигурен, љубоморен, детињаст“ без притоа да дадат одговор зошто мислат така, си реков ај можда сум по малку љубоморен, не и викам ништо можеби е нормално тоа во денешницава, а јас сум само старомоден. И така фино лепо по некое време, 1 ден заспа со телефонот до мене и решив да пробуричкам. Кога што да видам, се допишува со 1 таков. Четот беше само со фотографии кои неможат повеќе да се видат. Утредента ја прашувам зошто го прави тоа и таа ми вика “не знам, ете така, само се допишувавме ништо повеќе извини извини“. Ја па будала и простив.. ја сакав... Се испокаравме како јас да сум идиотот, па и објаснувам чекај бе не е ок да се допишуваш со непознати кога имаш дечко блабла, и некако се смиривме ама штетата беше направена. Доверба 0. Таа си продолжи по старо и накусо раскинавме. Не ме сваќајте погрешно, ОК е да следи другари познаници сето тоа, ама непознати е малку премногу за мене. Буквално од последните 20 што ги заследила, 20 се мажи. А факт е дека ниту ги познава ниту ништо. Доволно долго одевме заедно за да ги знае таа моите, а јас нејзините пријатели. Сметам дека тоа е непочитување кон партнерот. Мислам дека можеме сите да си дадеме логичен одговор зошто таа или било кој го прави ова. Што по разговорот кој следел после лајкнувањето и следењето? Можеме колку сакаме да се правиме на 3-ипол ама, најлогичниот одговор е најчесто вистинскиот. Ја прегледувам често темава но до сега не сум искоментирал. Гледам дека почесто одговор на ова прашање е да не се замараш околу тоа. Но зошто? Ете што ако јас лично тогаш не и го прегледав мобилниот? Сеуште ке сум бил заедно со неа, а таа мене сеуште ке ме правеше будала.
Извини али, мислењево ти вришти од несигурност. Не смее да шири познанства ако е у врска? Треба дозвола да ѝ дадеш за да може да запознае нови луѓе или што? Не сметам дека била здрава врска во секој случај. Според напишаново, ради тебе. Поработи на себеси, не можеш да ги ограничуваш партнерите дали може или не да имаат нови пријатели. Освен, ако претходно не сте се договориле да се контролирате еден со друг. Ни во живо не смееше да прави муабет со машки?
Секој збор ти е на место. Најтрагично е тоа што има машки што си земаат премногу за слобода. Они можат да следат и девојчиња што прв пат ги виделе на соц мрежа да им лајкуваат и се а девојка им ништо. И после зашто кавги зашто расправии раскинувања. "Нема да биде ништо како порано ќе се сменам на подобро за нас да ни биде убаво на двајцата" хахахах добар виц.
Таа тебе воопшто не те правела будала, ама ако ти велиш дека те правела и си се осетил така епа тоа ќе да е. А за проблемов мислам некогаш независно на дечкото му смета или на девојката и смета ваквото оденсувањето на партнерот работава е што од ништо си правите со сила проблеми и нешто што ви ги носи врските во пропаст. Научи лекција од ова и сфатете ако сте во врска не сте со лисици изврзани со партнерите како сијамски близнаци и не смеете да бидете толку контролирачи.
Далеку од тоа, имаше другари, сум ги запознал, сме излегле, дури со 1 сеуште се дружам. Не ми сметаше да има другари. Ама не сваќам, ниту јас, ниту пак моите другари, не заследиле непозната девојка на инстаграм со цел да ни биде другарка. Обично мажите заследуваат повеќе девојки, чекаат некоја да им лајкне, ке и вратат, ќе и пишат, и ако им тргне муабетот ке излезат. Збориме за непознати.
Што ви е бе луѓе, и вие да видите дека дечкото си праќал со рандом девојка слики (намерно слики за да не може да се отворат подоцна и да се прочита разговорот) ќе сте се изнервирале. Да било за ширење познанства ќе бил обичен чет, немало да има потреба да си праќаат слики за да комуницираат. Кога девојка ќе пише вакво мислење одма го критикувате тој што и' нанел причина да биде несигурна и да нема доверба. А дечково го напаѓате затоа што некоја го направила да се осети како будала. Да се навратам на барање причина за нејзините постапки. Едноставно некои луѓе така функционираат, без разлика дали се во врска или не, тие се зависни од социјални мрежи и барање внимание на истите. Очигледно е дека на девојкава и годи да има голем број следбеници. Може не ни има задни намери, ама целото тоа со сликите е сомнително. Не го оправдувам нејзиното, но твоево детективско однесување па ич. Не сум сигурна, но претпоставувам дека девојкава и пред тебе го правела истото на инстаграм, така да ти веќе си знаел во што се внесуваш и со каков човек. Сите ние сакаме да промениме некој човек, но на крај секогаш испаѓаме ние повредени. Чим сте прекинале, остави го тоа така. Не бива врска без доверба. Тој што сака да биде со тебе нема да ти даде причина зошто да љубомориш или да бидеш несигурен.
Ја не сфаќам кој се уклучува на инстаграм, заследува привлечни личности од спротивен пол и им пишува со другарска намера само. Па најголем дел од врските почнуваат со еден DM на инстаграм, меѓу непознати. Сфаќам слбодоумност, ама на вакви допишувања и јас не би била рамнодушна.
Е да ама според некои членови на форумов така се ширело познанство(пријателство) и никако ама никако не смее женската да праша која е познајничката бидејќи му ја нарушува приватноста на саканиот дечко. Абе ајде...
Pishuvanje na insta so nepoznati posebno od sprotiven pol, pa plus i prakjanje sliki koi mozhe da se vidat samo ednash definitivno ne e so drugarska namera.
Да видам разговори кај маж ми на инста со непознати девојки и праќање слики наебал дебело. Која е целта? Досега не си нашол другарки од основно, средно, факултет и сега во брак ќе бара? Ке ги бара на инста? Хмм. И што откако ќе се запознаат подобро, ќе одат кафе да пијат, ќе почнат да се дружат? Дај не заебавајте. И јас сум либерална ама вие сте у некој тежок западњачки филм. Не знам баш дали ќе бидете толку лабави да знаете дека дечко/маж си пишува со рендом девојчиња. И дали мислите дека има толку очајни девојки што би губеле време на некој зафатен да пие кафе со него чисто другарски? Размислете малку пред да треснете нешто вакво.