Celosno se soglasuvam so napishnovo Mozhe da shiri poznanstva, normalno, ama ne na insta ili pishuvanje, pa plus i prakjanje sliki, toa definitivno ne e so drugarska namera
Со дечко ми сме заедно 6 месеци. На почетокот сѐ беше добро, ретко се случуваше да се скараме, врската супер ни беше. Секогаш беше тука за мене кога не се чувствував добро, многу ми има помогнато, знае да ме насмее. Но во последно време многу чудно се однесува и тоа ми смета. Ми спомна дека имал право да ми кажува како да се облекувам, не сакал да носам тесни суќни, деколте и сл, не сакал никој да ме гледа. Се лути кога ќе види дека сум лајкнала слика на машко, дури еднаш ми рече дека сум сакала внимание, затоа сум лајкнувала а тоа нема врска и не е точно а тој кога ќе лајкне слика на некое девојче одма се правда и вели "ама таа ми беше пријателка, не зборуваме повеќе, прекинав секаков контакт со моите пријателки поради тебе, јас само тебе те сакам и воопшто не ме интересираат други девојчиња". Дури и пасворд од инстаграм ми побара денес, со изговор дека сите го лажеле, не можел лесно да им верува на другите јас јасно му кажав дека нема право да ми кажува што да облечам и дека пасворд никогаш нема да му дадам. Ваквото однесување многу ми смета искрено и јасно му кажав дека ми смета. Не знам што да направам, сѐ ми е измешано во главата. Дали вреди да продолжам да се борам или да го оставам?
Јас не би си трошела време со ваков, еднаш му кажувам што мислам, за другото нека се објаснува со некоја друга. Да ми наредува како ќе се облекувам и пас да му давам, а гадно се зезнал
Dali e seriozen dechko ti?? Vo koj vek zhivee ne mi e jasno Koj e toj da ti zabranuva i da ti kazhuva kako da se oblekuvash Plus i ti bara pasvord, znachi ne ti pochituva privatnost Toksichna lichnost, plus te sporeduva so site drugi shto go lazhele Daj mu do znaenje deka ne smee taka da se odnesuva i deka toa ja doveduva vashata vrska vo prashanje Ovoj mi lichi na tie lichnosti koi ponatamu ke baraat objasnuvanje za se i ke te obvinuvaat za se, a toj ke si najde izgovor i sekogsh vinata ke ja prefrla na tebe Premnogu toksichna lichnost
Како е можно вакви мажиња да постојат не ми е јасно. Не ги игнорирајте овие црвени знаменца на почеток оти после ќе биде потешко за разделување кога ќе ве има под нозе. Типични токсични врски
Како е можно да стапувате во врска со вакви момчиња, дури и ми се чини дека само ги пишувате текстовиве колку да има гужва на форум. Како и да е, посесивен тип, остави го, освен ако сакаш да бидиш роб нечиј, терај.
По шест месеци си дава право да ти забранува, а замисли во брак? Нема да смееш и во маркет да идеш. Бегај. @noteforself
Можно е пошто на почеток се е океј, фини се не си ги покажуваат лицата. Е после неколку месеци ете како ќе почне.
Остави го, не вреди да вложуваш енергија да му објасниш, тој ниту тоа нема да сфати колку грешно постапува и токсично делува.
Пробај да разговараш смирено. За деколте, миничи и слично сфаќам. Едноставно те сака за себе, сака да ти верува. Околу инстаграмот, пред една година имав и јас некои проблеми од љубомора во врската (од негова страна) и самата му го зедов телефонот и се логирав кај мене. Не ми беше проблем бидејќи ништо не кријам. Тој прво рече не, но потоа го направи истото на мојот телефон. Сега не дека се проверуваме на социјалните мрежи, но ако се прашаме меѓусебно си одговараме искрено и имаме верба еден кон друг. Така да мојот совет е прво да размислиш самата колку го сакаш и колку сакаш врската да ви сериозна. Потоа ако се одлучиш да профолжиш докажи му дека го сакаш, покажувај некои гестови (пораки, смешки, па и писма во кои ќе ги искажиш чувствата). Не би требало да ти е проблем да му дадеш песворд ако не криеш ништо. Исто така, разговорот е најдобро решение. Одете на мирно место и разговарајте отворено за се, искажете си ги чувствата и што ви смета еден кај друг. Се разбира смирено, без нервози и карање. Извини на долгиот пост, се надевам дека за брзо ќе го решите проблемот со довербата.