Форумџика на годината

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.140
    Е ајде де. А таа зошто не си купи кола ако толку и треба? Или сега ќе паѓаме у несвест леле другарките штом имаат дечко до кола и шетаат морам и јас . Глупости.
    Нека си купи она кола ако толку и треба а не да чека од дечко и .

На Anie93, Stache, candy.cane и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.186
    Допаѓања:
    43.814
    Да де, во право си, ама имаат по 20 и 22 години, има време.
    Не можеме ние да знаеме во каква состојба е дали може да си дозволи кола или дали може собира пари за кола, има многу може. Ај да беа во брак, по 30 и кусур години да имаа ќе речев океј, пасивен е, можел до сега да направи нешто, ама на 22 год не е лесно со свои пари што си работел 2 години а си од просечно семејство да си купиш добра кола.

На poppie, Stache, bicycle и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.400
    Преисфрустрирана си и лута пошо си материјалист и чекаш некој да те земе од некаде со кола и да те однесе кај што ќе ти текне. Не чекај од дечко ти, не биди зависна од него пошо нема никој обавеза да те пренесува тебе од едно на друго место, не си мало дете. Викаш дечко ти не бил самостален пошо немал кола, а тој студирал, во исто време работел. Мене ми изгледа на океј дечко кој има материјална девојка. Човек апсолутно може да е самостален без возачка и кола. Ти повели положи, купи си кола и возете се ако сакаш, немој неговите пари што тој ги заработува да му кажуваш за што да ги троши и за што да штеди пошо не е твоја работа тоа. 2020 година уште да се чека пари од мажот, страшно. Реално ти не си независна финансиски. Уште твоите ти даваат пари. За какви црни одмори зборуваш жити се, ако тие одмори друг ти ги плаќа. Стани независна и не кажувај другите што да прават

Последна измена: 12 јули 2020
    На noteforself, Estranged, DACIA и 15 други им се допаѓа ова.
  4. martiiinna

martiiinna Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2016
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    4.357
    Има пишано дека има кола, но не била сѐ уште искусна да вози.

5. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.400
    Нема таа кола. Тате има кола. Независната женска со кола од тате нашла да збори дека другите немале кола да ја возат

На DACIA, Принцезичка1, Cherry333 и 18 други им се допаѓа ова.
  6. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.264
    Допаѓања:
    39.727
    Ама акцентот е на тоа дека Не сака и смета дека не му треба.
    А знае да го намести газот у туѓа кола кога треба да се иде негде. Иди братче со автобус па ќе де најдете на одреденото место.

На Juicy, Annora, x.Daisy.x и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.336
    А кај двајца што имаат возачка, а немаат кола ниеден од нив, кој кого треба да шутне?

На candy.cane и nextredstyle им се допаѓа ова.
  8. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.871
    Допаѓања:
    14.904
    Каква врска има полот со интересот за коли и возење?!

Многу ме интересира, до кога ќе ги има овие стереотипи, за шо треба да се интересира еден маШ...? Можеби не е добар возач, па едноставно се откажал од тоа, или можеби порано немал пари за да инвестира во часови, или едноставно не сака и тоа е тоа, АМА неее, кај се видело маж да не вози!!11 Пу, пу, подалеку од такви. :|

На Anie93, noteforself, DACIA и 21 други им се допаѓа ова.
  9. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.941
    Јас не ја гледам девојкава како преголема материјалистка но не ја ни подржувам. Си имаш возачка и ќе си возиш. Тој нема да вози и тоа го гледаш па твое е дали ќе останеш или не.

На poppie, H.VAGA, *Amethyst* и 7 други им се допаѓа ова.
  10. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.667
    Допаѓања:
    134.884
    @Sarichkaaa Не ги глеј другарките и нивните дечковци.
    Дечко ти не е должен да купи кола и да те вози.
    Можеби нема доволно пари за тоа,можеби не може да позајми пари од неговите.И добро ситуирани луѓе понекогаш запаѓаат во финансиски проблеми.
    Можеби попрво ќе штеди пари за нешто што му е побитно.
    Можеби му се развил страв од возење.
    Има многу можни причини.
    Некои на 20+ немаат доволно пари ни за јадење,а ти за кола си се запнала.

На poppie, theowndemon, candy.cane и 3 други им се допаѓа ова.
  11. TaznaZena

TaznaZena Активен член

Се зачлени на:
    26 март 2020
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    27
    Епа ако не е добар возач тогаш зошто ми коментира додека возам?

Факт е возењето многу работи ги поедноставува и дека на многу мажи силата му е во тоа. Зборувам за основна кола ништо луксуз.

А тоа што има момци што се фалат со добри коли и девојки кои паѓаат на нив е друга тема.

12. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.701
    Допаѓања:
    6.342
    Значи само во Македонија делењето на кола со некој е искористување а не практичност. Мора секој своја кола да има инаку не го бива. Амбициозноста се мери со тоа дали во животот успеал да купи кола или не. Не е важно колку дипломи има и на која функција е, ако нема кола не е ништо. Мора сам да го загадува воздухот, оти само така си чорбаџија...(facepalm)Од вакви луѓе си патиме.

На noteforself, poppie, FVP и 10 други им се допаѓа ова.
  13. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.102
    Допаѓања:
    42.439
    Така е нинче,јас од социјално живеам, ам' се срамев да кажам во вака префинето друштво. Прости ми плиззззз

14. Joi

Joi Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2014
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    1.996
    @Sarichkaaa ако ви е навистина се таман во врската, не вреди ради ова да си правиш проблеми со дечко ти. За ова нема компромис, или сака или нејќе да си купи, не можеш да го натераш.

Ако толку ти се шета, прочепкај низ интернетов, има многу убави места низ Македонија до кои можеш да дојдеш сам со автобус/воз или со организиран превоз од некоја агенција. Не е исто удобно како со кола да одиш, но не е ни толку страшно. Млади сте, еден ден и со сопствена кола ќе шетате.:)

На Принцезичка1, Martka, Bezimenka90 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.406
    Извини, ама не ти требаат неамбициозни лигуши во животот. Кола имаш и за помалку од 1000 еу, па бар за низ Македонија ќе брка работа. Батали што ти зборат, дека си спонзоруша, дека си размазена.... Не девојко, ќе си чиниш што те прави среќна, еден е животот и твој е. Имаш 20 години и овие ти се најубавите години. На крај краева, премногу си млада да влегуваш во монотонија. Јас да сум на твое место, ќе си барам чаре, ако неможе за кола да извади, утре нема и за многу други побитни работи, а на крај краева, сигурно нема ти да бидеш таа што ќе го спонзорира него. Прави што те прави среќна и немаш потреба да даваш образложение на никој. Имам раскинато врска, не ради кола, туку затоа што нигде не му се идеше, пошо немал пари и толку се утепав, што дремев во Скопје со години. Полудев... а на крајот од денот, можеше и работа да најде а не да кука.

На blackpanter, ilyan, edna_malecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.336
    Ај да бидеме реални дека да дојдеше дечко да се жали дека девојка му нема кола, он ќе испандеше крив пошто не треба на девојката да чека или треба сам да си обезбеди.

@Sarichkaaa ти немаш твоја кола исто така.
    Купи ти за тебе.
    Или сепак не си поспособна од него нешто?

На noteforself, Someonespecial, ocicka2014 и 10 други им се допаѓа ова.
  17. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.400
    Заради вакви женски уште се силни стереотипите дека жените не се добри возачи, дека пари дома носи мажот, е од вакви што чекаат на готово.

На noteforself, Someonespecial, DACIA и 19 други им се допаѓа ова.
  18. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.336
    И дека е срамота ако девојката го вози дечкото.

На noteforself, S.W.A.G, Regina.Phalange и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.400
    Како да го спонзорира таа него кога тој ем работи ем студира во исто време. Тој ќе заврши факс и веројатно ќе најде работа по струка, а таа е таа што чека некој да ја спонзорира, да ја носи по одмори за кои патем нема пари пошо тие одмори или тате и мама или дечко и ќе ги плати и нема кола пошо нејзината кола не е нејзина туку од татко и. Треба да правиш малку разлика меѓу амбициозност и мрза пошо не е амбициозност да бараш дечко кој има кола, туку тоа е мрза. Ако си амбициозна ќе се испотиш да заработиш и сама ќе купиш, а не да чекаш на готово од некого. После спонзоруши ве викале, не бе ич не сте спонзоруши.

На M.B., Принцезичка1, Stache и 9 други им се допаѓа ова.
  20. Star_dust

Star_dust Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2019
    Пораки:
    1.178
    Допаѓања:
    9.359
    Не чека на готово. Убаво си кажа дека вози ама сѐ уште не е сигурна, да чекаше на готово немаше ни да има положено за возачка.

На emiliana му/ѝ се допаѓа ова.