Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.397
    Срцка ти да имаше нешто постигнато немаше на други женски да им даваш совети да бараат маж што ќе ги вози, наместо да станат независни, да си купат своја кола, да си положат и да не чекаат од мажот да ги префрли од едно на друго место ко да е 18 век.

На S.W.A.G, cresa-jagoda, deskarada и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.406
    А што ќе ми е вака да те прашам кола, кога веќе имаме една. Или па ти си таа ,,успешната" што си праите возен парк со дечко ти. Немаат логика твоите муабети. Всушност сама себе си ги газиш зборовите, значи сепак според тебе е успех да си купиш кола?!?!? Или уште поубаво, кажи ти вака, што имаш направено во животот, па да те кренам на пиедестал...

На Nightwish11 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.460
    Моето мислење беше резултат на оние што викаа дека нема ПОТРЕБА да имаш кола. Има потреба и тоа голема, и многу олеснува ама нема да го осетиш тоа додека не ти дојде јајцето на газот. Посебно сега во време на корона, кога треба да се возиш со 40 други луѓе во автобус во кој клима не постои, а одат на 20 минути.
    Впрочем моето прво мислење тука беше дека не е туку така да купиш кола, а ова што го допишав беше надоврзување на некои други коментари.

Ете, може он се осеќа дека нема потреба за него, ама ако неа и е цел у животот да шета, да истражува а него не му е тогаш... Нека си бара друг дечко, или направат некој компромис.
    Викаш, не го вози. Ама ете, ќе почне кај и да е, чим веќе почнала да се вежба.
    А и никој не рече дека она треба да му кажува на што да ги троши парите, тоа си е одлука на дечкото. Одговорот е многу јасен, ако неа и смета ова толку многу што не може без кола и шетање, нека раскине и нека си најде друго човек со кој повеќе ќе се поклопуваат со своите мислења.

Немаш уште, затоа што тек сте 1 факс, за 4 години многу работи се менуваат. Не е исто на 18 и на 22 години, многу мислења се мењаат. Плус, сите што положиле прво вежбаат на кола што ја имаат дома, или постара некоја.
    А и, ако имаш дома кола на твоите, а ти ја даваат да ја користиш и не им смета тоа, можеш да се возиш и така.
    Имам другари што имаат свои коли, си собрале од матура пари, нивните им додале нешто, си купиле количе што ќе ги служи додека не соберат пари за поубава. Машките се позаинтересирани за коли, женските другарки слабо :) Само 2 другарки имам што возат, едната си има своја кола, си заработи пари си ја купи, другата од нејзините ја доби на старо поклон :)

Нема врска сиромашни, туку блискоста до Центар. Кога треба да зависиш од ЈСП ќе сфатиш дека многу попаметно е да возиш кола.
    Ќе си купиш кола од 800 евра, и вака така ќе те служи како знае и умее.

Не е океј да форсираш некој, затоа треба да си размисли дали може без тоа или не. Ако неа и е тоа deal breaker тогаш фер е да раскине.

А паника зад волан е сосема нешто друго, и ако некој те форсира да возиш а ти е страв тогаш тој треба малце да си се преиспита себе и своите постапки.
    Али и тука важи тоа дека ако е дилбрејкер - крај на врската.

На CameliaMiller, poppie, lovestoneddd и 2 други им се допаѓа ова.
  4. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.752
    Допаѓања:
    13.714
    Женската сака дечкото да и има кола и тоа е тоа.
    На некого му е важно љубов и внимание, на некого кола, стан и пари и тоа е тоа можеби не е материјалистка ама си сака човекот да има за да не се гребе од неа и да биде на нејзин грб цел живот.
    Еве дечко ми нема кола ама па не му ни треба, јас му викам да си купи точак он или пешки или со автобус иде.
    И сега јас да му раскинам ли зашто не сака да купи точак?
    Мислам проблем е да ама па сега не за до толку да му раскинеш.

5. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.397
    А кај прочита ти дека тој се гребе од неа? Тоа кај го прочита? Јас прочитав дека тој работи, воедно и студира, за разлика од неа која чека друг да купи кола за да ја вози. Кој од кого се гребе тука а?

На CameliaMiller, candy.cane, buba4e89 и 4 други им се допаѓа ова.
  6. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.752
    Допаѓања:
    13.714
    Епа ако он чека она да купи кола и да го вози таа тогаш тој ќе да се гребе.

7. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.251
    Допаѓања:
    176.343
    За секој дијлбрејкер се раскинва без разлика колку ситен, то дефинитивно.

За членката, ако сепак смета дека поважни се др аспекти јбг ова е то преку кое би требало да помини. Ако ова е сепак толку важно за неа, раскин е секогаш опција.

На DAngel и x.Daisy.x им се допаѓа ова.
  8. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.397
    Ама јас те прашувам кај ги читаш измислициве што си ги вадиш од ракав? Во цел пост никаде не се спомна дека тој чека таа да купи кола, тој воопшто не ја форсирал да положи или да купи кола така да не знам која ти е поентата да измислуваш.

На candy.cane, S.W.A.G, Alisa22 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.752
    Допаѓања:
    13.714
    Така разбрав јас.

10. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.406
    Ти девојче незнаеш да дадеш совет, ти напаѓаш, ти се караш и пак не ми одговори. Што имаш направено ти во животот твој, што знаеш може имаш студирано и работено ко мене по 16 саати на ден и си купила стан, со се опремнина со се се, си ги плаќала студиите и возачката дозвола? А? Или за тебе е успех да дојдеш и да ми кажеш дека ЈАС сум чекала од маж ми.... Тргни од себе, па коментирај за животите на другите.

На нина122 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. dankee

dankee Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    772
    Вака, треба да размислиш дали тој за други работи е амбициозен или не. Бидејќии јас така ко помлада имав дечко и сите воза коли тој таКА се мавташе, и му викав човек можеш да си дозволиш земај полагај , изгради се. Ама дечково како и за колата така и за сите работи. Сега после многу години кога ќе го видам дека се оставил така во животот и нема мрднато со прст ич не ми е криво. Затоа ти викам гледај дали е таков за сите работи или само во поглед на колата. Има 22, не се и баш малце. Што на 30 години ќе прави такви работи ...

12. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.252
    Допаѓања:
    39.639
    Ова ти се вика ни за рај видело ни за рај плаче. :DВозикајте си се по автобуси колку ви душа сака, оставете не нас материјалистките да се материјализираме до крај.:makeup:

На Annora, emiliana, *Amethyst* и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.397
    Никој не ви вика дека треба да се возите во автобус. Кај виде овде некој да романтизира возење во автобус
    Само не чекајте на мажите да ве преносуваат од едно на друго место ко да е 18 век и фатете се за работа да си купите кола и да си се возите сами :)

На noteforself, candy.cane, S.W.A.G и 9 други им се допаѓа ова.
  14. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.252
    Допаѓања:
    39.639
    еееј мене овој муабет за зависност од маж. :D океј :D

15. ForeverYoung

ForeverYoung Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    671
    Допаѓања:
    2.009
    Не сум знаела дека да имаш кола е мерило за амбициозност :D
    Потреба е да, ама ако толку и треба на девојкава нека гледа она да си купи а не да напнува друг (facepalm)
    Тоа што некои девојки даваа примери за дечковци што се мрзи е сосема друг муабет што нема врска со имање кола. Дечково можеби си има други цели и приоритети во моментот многу попаметни од купување на кола.

На nextredstyle, candy.cane, bicycle и 3 други им се допаѓа ова.
  16. ForeverYoung

ForeverYoung Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    671
    Допаѓања:
    2.009
    Алал да ти е ако возење со кола го споредуваш со рај, врв во животот нели? :D и после истиве спомнуваат амбициозност... :?:

На nextredstyle, buba4e89, deskarada и 2 други им се допаѓа ова.
  17. raww

raww Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    1.043
    Допаѓања:
    5.918
    Колку и да пишувате сепак потребно е да се има кола во ова време. Друго е кога знаеш дека имаш нешто твое а не зависиш од друг, тоа што дечкото нема амбиции да купи кола девојката треба да ја дознае причината зошто тоа е така. Тргнувајки од мене би сакала да имам своја кола а и дечко ми негова. Не сакам да зависам или чекам од некој. Ни па сакам тој да чека и зависи од мене.

На candy.cane, emiliana, *Amethyst* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.397
    Проблемот не е во тоа дали денес е потребна кола или не.
    Дечкото смета дека него лично не му е потребна.
    Девојката сака ТОЈ да купи кола и да ја вози по одмори.
    Ако таа смета дека треба да се има кола, таа треба да си купи сама, без да го замара него. Просто и едноставно

На Bezimenka90, piksooki, nextredstyle и 7 други им се допаѓа ова.
  19. raww

raww Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    1.043
    Допаѓања:
    5.918
    Да но девојката може планира да се заедно и понатаму и не сака постојано он да се шлепа кај другарите за превоз, сака да шетаат и тие моментално, колку и да зборувате и на неговите другари ќе им стане досадно постојано да го развозуваат. И јас сум на нејзини години и би ги сакала тие работи сосема ја разбирам. И девојката кажува дека понатаму и она ќе си купи кола. Нејзе и е проблем што дечко и не сака кола... може му е убаво постојано некој да го развозува место од негов џеб да си даде пари. И да на одмор деуго е кога одиш со твоја кола а друго со автобус, ќе можеш постојано да шеташ и на други места а не да се стационираш на едно

На Darlingzz, christinnn, Nightwish11 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.884
    Допаѓања:
    41.358
    Се изнапишувавте страници, теории, заклучоци, а девојкава никаде ја нема :D

На Bezimenka90, candy.cane, poppie и 2 други им се допаѓа ова.