Сум го пропуштила ова. Се гледа дека си млада, мислењата може ќе ти се сменат понатаму. Нема да гледаш на сексот како искористување. Но разбирам како се чувствуваш на тие години. Ама ако не се чувствуваш блиска ни за еден разговор, тогаш дефинитивно треба да размислиш за нешто повеќе. Две недели се кратко време, не мора да брзаш.
Доколку самата мислиш дека првиот пат треба да ти биде од љубов и со дечко за коишто си приврзана, тогаш уште ти е рано за со овој. Зошто и сама кажа за бившата што рекол, истото важи и за тебе. А доколку те форсира со муабет за секс постојано тоа и му е главната цел. Иако не значи дека ако ти е прв мора и да е последен, сексот ако е желба и на двајцата тоа не е искористување, туку заедничко уживање. И да те остави откако ќе имате секс, не значи дека те искористил, доколку самата си сакала и пристанала на тоа.
[/QUOTE] Види вака, не треба да дозволиш невиноста тебе да те дефинира, ниту твојата вредност како личност. Сексот, кога ќе пробаш ќе знаеш е потреба, исто како што имаш потреба од спиење, јадење и слично. Физиолошка потреба. Од друга страна, немој погрешно да ме сфатиш, не ти потенцирам дека ако невиноста тебе не те дефинира, треба да одиш и да легнеш со кој било. Не, увек треба да си држиш до себе. На секој почеток додека не ја знаеш во потполност личноста со која се гледаш, треба да држиш до себе, својот инстинкт и да не се опушташ премногу. Со текот на времето ако ви се поклопат коцките, се ќе си дојде на свое место. Ако мене некој ми каже дека не сакал да чека, тогаш да тоа се однесува на неговиот став у глобала. Значи од мое гледиште, на дечково му е убаво и сака одма да поминете натаму, јасно е. НЕШТО ШТО Е НАЈВАЖНО ОД СВЕ, ако ти не си спремна, ако постои барем еден посто кој ти прави да се сомневаш, не го прави тоа. Ти си главната, до тебе зависи. После тоа, ако прифати дека на тебе ти треба време, ако остане покрај тебе и те чека, тогаш твој човек е. Ако не те чека и стави крај, тогаш барем знаеш дека не си се заебала и нема да ти е криво зашто си направила добра елиминација. Нешто што е лошо а го правиме ние жените е идеализирањето на сексот(првиот секс). Не треба тоа да се прави од многу причини, ама тоа е реалноста. Секое добро
@wildone Благодарам мила. Некако не сум нит уште да чекам, нит да избрзам, а се осеќам спремна. Единствена мисла ми е да не се испоебеме, па да ме остави за брзо . Ами можда и стварно ќе се зближиме, осеќам хемија и привлечност кон дечково, баш е мој тип. Се осеќам убаво кога сум со него, добро дете е навистина, 1500 прашалници од глава ми искачаат.
Штом е така, уживај си тебе да ти е убаво на душата. А тоа дали ќе биде само секс или ќе прерасне во врска, времето ќе си покаже,со тоа сега не се замарај. Така да you go girl, и нормално заштити се ❤️
Тогаш сметам дека е сеуште рано да се оптеретуваш со мисла поради која тој повеќе те форсира. Бидејќи тоа не може да се испланира, тој веќе имал во план што како да прави со тебе. Доколку сметаш дека не се осеќаш спремно психички немој да се впушташ во нешто несигурно. Од четири пати гледање не можеш да процениш каков е и какви му се мислите.затоа дај си време да го запознаеш подобро и да осетиш сигурност во него за да му се предадеш. Може да ти биде прекрасно со некој но тоа не значи дека осеќаш сигурност во него.
Според мене,личноста сака само секс со тебе и ништо повеќе,е сеа ако си и ти спремна тогаш во ред.Меѓутоа ако мислиш дека со сексот ќе го ,,задржиш,, или ќе се зближите е грешка. Мој совет е да почекаш некое време да видиш како и понатаму ќе се однесува со тебе одолговлекувајќи го сексот. Ако имањето однос го ставиш малце на ,,стенд бај,, ќе заприметиш колку често те бара,дали се интересира за тоа како ти поминал денот и сл. Затоа што ако некој е заинтересиран за тебе ќе те бара не мора секој ден,но еднаш во 2 дена сигурно. Мој совет ти е да не брзаш...малце шетај го по тавани и ти,види до кај може да оди општо..
Го нема никаде, од кога му го пратив јас вчера снапот, никаква комуникација немаме. Поминаа цели 2 дена. Иначе ми пишуваше цело време, ми посветуваше внимание, као океј се понашаше. Многу ми фали ми иде да му отидам пред зграда и да го шамарам
Тоа ти викам,ако некој е стварно заинтересиран за тебе ќе те побара,не мора секој ден,меѓутоа во овие 2 дена би нашол време сигурно,освен ако не е кандидат за пратеник,тогаш оправдано
@Kjara15 па два дена да го нема без да пиши нешто, не е многу посветување внимание. Секој има минута време да пиши. Две и пол недели е многу краток период за да го запознаеш, не сте во врска, а и тој можи слободно да се гледа со други, иако не мора да значи дека се гледа. Не дозолувај типот да те форсира, ти треба да решиш дали ќе биди тој,а не тој да се мести сам. Јас мислам дека треба да размислиш, да не избрзуваш сепак ќе ти биди прв, шо не значи последен. Не ми личи на сериозен тип, ако беше ќе бевте во врска и нема да те форсира. Ти ќе одучиш, само ако го снема после тоа нема шо тука, двајцата сте сакале секс и тоа е тоа.
Благодарам. Да бев ладен тип, шо не ебе жива сила, можда и ќе се нафатев, убаво ми е со типов, осеќам хемија и привлечност. Ама може ќе искочи да ме заебе на најјако, па да ми пројде цело лето у депресија.
Девојче не си го губи времето со типов, се гледа дека воопшто не е заинтересиран за тебе чим го нема два дена без воопшто да ти пише, а се гледа дека ти си чувствителна особа и бараш емоции, не си воопшто личност само за секс по муабетот што го правиш, дечкото тоа го бара, а ти најдобро е да не му го понудиш тоа само колку да го задржиш или колку да ти обрне внимание, зошто на крај ќе се разочараш. Ако бил внимателен вистински како што кажа претходно, ќе те побарал бар еднаш во денот макар и 5 минути, ама тоа му било само маска пред тебе сета таа внимателност и пажња што ти ја пружил, за побрзо да стаса до својата цел, и пола и повеќе од пола работа он ја завршил веќе, зошто ти стварно си паднала на тоа и си поверувала.
Едит. Типов на сториво од пивото, ми пиша испадната ли си срц. Шо кур се дешава? И да напоменам, до пред 9 -10 месеци, имаше девојка со која шо идеше 2ипол години. Може едноставно сака лабаво или грешам?
Па ништо чудно да сака лабаво и секс само. Читајќи и предходно шо си пишала па да се надоврзам мислам дека 2 нед. познанство е премногу мал период за да имаш секс со некој па поготово уште прв однос. Треба да се чувствуваш сигурна, да знаеш дека ств се грижи за твоите чувства внимателен е и сето тоа ќе го почувствуваш дека треба да го направиш со него, а како што те читам ти се колебаш нешто не ти дава, а мислејќи дека ќе го задржиш ако имаш секс, грешиш, не е само за колку ради реда, ама сепак мое мислење. Типов ми изгледа на некој шо мн мн не се замара , симнува ѕвезди како и секој внимателен и тие почетни изглумени финти и после лабаво ако може секс да добие топ, ако не иде на друга варијанта... Размисли си.