Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    10.245
    Баш така ти пиша, со тие зборови: шо кур се дешава? И таков сељачки речник и однос те пали тебе или ја нешто пропуштам у муабетов?

На lovestoneddd, buba4e89 и Alisa22 им се допаѓа ова.
  2. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2017
    Пораки:
    990
    Допаѓања:
    710
    Јас прашувам шо кур се дешава, не ми го пиша тој тоа. Он ми пиша само испаднатa ли си срц :)

На candy.cane, piksooki и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  3. Veta

Veta Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2020
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    2.907
    Ни срц ни ништо. Џитни таму

На CoverGirl10, raww, piksooki и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Mami3

Mami3 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2020
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.815
    Ne vi go razbiram denesniot recnik, ama efno sigurno ne mi se sviga, nacinot na komunikacija vi e los.
    Pocete od tamu, posle mislete na pogolemite zalaci na toratata.

5. felisitas

felisitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    1.230
    @Kjara15 и јас ќе се сложам со другите дека 2 и пол недели се краток период.
    Краток период за мене и да се дојде воопшто за темата секс. А типов право на тоа цели и што ми е уште по одбивно, што те убедува за тоа. Па како ќе ви било убаво, како ќе сте уживале. Зошто има потреба да убедува?
    Муабетот за секс и самиот чин се работи што одат спонтано, и прав "јебо" (извинете на изразот) за тоа не филозофира мн мн.
    Според мое досегашно искуство, дечко вистински заинтересиран за личност, вистински сака да ја запознае, ќе биде активен, присутен ќе најде заеднички активности да минете време заедно итн. Сексот си доаѓа сам по себе, без форсирање. А овој оп троп најголема брига му е дали ќе има секс.
    Вака ти велам затоа што според напишаното ти си емотивна и посериозна и чувствуваш притисок за нешто што не си сигурна и не сакаш да се разочараш.
    Доколку ти одговара понудата... Пробај.

На Nevenche26, *Amethyst*, candy.cane и 5 други им се допаѓа ова.
  6. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2017
    Пораки:
    990
    Допаѓања:
    710
    Истото мислење го делам со тебе, ако сакаше да ни е толку “убаво” ќе се потрудеше да се зближиме, па потоа се спонтано да се одвива. 2 дена е најдобар на цел свет, 10 дена го нема никаде. Па згора на се јас сум кривата, мене ме немало, он идел на работа у Штип и патувал изморен бил. Јеботе нит те терам да ми чистиш по дома, нит нозете да ми ги миеш. Као шо имаш време за се останато, зашо да не и за мене, ако толку сакаш да ни е убаво и блиски да сме. Бтв, му одговорив као човек да на пиво сум бејби, сеен ми акнал, и најтрагично другарка ми го видела на плоштад со една другарка негова.
    Човече шо се крсти :o

На *Amethyst* и candy.cane им се допаѓа ова.
  7. felisitas

felisitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    1.230
    Не гледам ништо погрешно во тоа што бил со другарка на плоштад, нормално е паралелно да си живее како и претходно. Истото го правиш и ти верувам.
    Ниту" сеен" не го гледам толку страшно. Сепак е мн рано, не е убаво ни нападен да е. Смешно ми е што се правда како бил изморен за да се јави, се мести уште ти да го бараш повеќе. Треба да се има баланс, он ќе се јави па ти и така. Ама да не се јави, да го нема подолго време укажува на нешто друго.
    Пак ќе кажам мене најмногу впечаток ми остави тоа што многу го потенцира сексот уште во почетна фаза на запознавање и унапред сака да си знае дали ќе го има, за да нели да знае дали ќе му се исплати потрошеното време.

Немој да си ја тупиш главата со него, излегувај си, забавувај се, толку си млада, убавите нешта си идат природно.

Последна измена: 15 јули 2020
    На cresa-jagoda и Kjara15 им се допаѓа ова.
  8. Star_dust

Star_dust Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2019
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    9.313
    Значи тебе само ти матка очи дека нема време, а тој си се шетка низ град. Не си го губи времето со него, кога ќе му е досадно ќе ти пише, а инаку заборава дека постоиш.
    Да бев јас на твое место досега и друг ќе си најдев. Сигурно немаше него да го чекам да игра топло-ладно.

На cresa-jagoda и Kjara15 им се допаѓа ова.
  9. ladydy13

ladydy13 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2019
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    445
    @Kjara15 Кога женското игра топло ладно тоа е игра на тактика а кога машкото игра во случајов мислам дека не е баш заинтетесиран за тебе, сепак ти си знаеш најубаво како стојат работите.

На H.VAGA, Martka и Kjara15 им се допаѓа ова.
  10. Maro87

Maro87 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2013
    Пораки:
    1.357
    Допаѓања:
    5.402
    Девојко не си го губи врмето со него. Што сака нека прави тој, вака само ти се нервираш и си губиш од себе.

На Kjara15, cresa-jagoda и honey.11 им се допаѓа ова.
  11. flawless.

flawless. Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2020
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    1.359
    @Kjara15
    Да сумираме накратко, ако ти е до нешто посериозно откачи го, ако ти е до секс продолжи. Нема да бидете поблиски ниту сексот ќе ве зближи.
    Некогаш стварно не можам да ве разберам, што треба да ви направи некој за да се освестите и да не барате оправдувања во нивното однесување?

На JoanaS, Snowflake97, candy.cane и 4 други им се допаѓа ова.
  12. candy.cane

candy.cane Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.984
    Јас за толку краток период го имав првиот однос со дечко ми. И прв воопшто. Ама во ниеден момент не ми летна мисла дека сака да ме искористи ниту пак дека не ме гледа за сериозно.
    @Kjara15 интуиција ретко изневерува. Чим имаш такви сомнежи, или прашај го директно или батали. Нема поента да се оптеретуваш ако не си воопшто сигурна накај би терало.
    Ако сакаш секс - имај. Не си мала. Ако не сакаш, види дали воопшто би функционирале без секс.
    Не треба да му замериш ако тоа му е намерата, ама ако те матка м зафркава - б а т а л и г о.

На cresa-jagoda, *Amethyst*, dayla и 5 други им се допаѓа ова.
  13. ivanamackica

ivanamackica Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2018
    Пораки:
    733
    Допаѓања:
    1.060
    Феминки дајте совет што да правам. Се допишувам со еден дечко неколку дена и скоро за се правевме муабет и се запознавме, буквално се допишуваме 24h. Имаме и многу сличности и заеднички интереси. Тој ми рече дека му е интересно да збори со мене и дека приметил оти имаме исти интереси. Тој ми кажа да излеземе на кафе и да се запознаеме во живо јас му реков важи некој ден од понеделник. Кога се допишувам со него сум некако смирена и лабаво ми е, некако сум среќна. Баш дечко како што сакав. Осеќам хемија како да кажам. (Покрај толку сличности како да не осеќам). :inlove:Значи океј се тоа ќе излезам со него, ќе седнеме негде на кафе ама проблемот ми е ако тргне да ме бакне во уста како да изреагирам?? Пошо од кај да знам, прв дејт ни е а тоа 1000% ќе се деси. Страв ми е ради коронава некако не знам. Не би требало да има некои симптоми или пак да го прашам? А и ликот не изгледа на глупав па да ме вика на дејт ако е заразен. Иначе мислам дека и на него му фуфка па се чува.:lol: Што да правам, не сакам да ја пропуштам шансава!! Извинете на глупавите прашања ама ми треба мислење. :?:

14. LadyLollypop

LadyLollypop Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2019
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    5.416
    Со маски ќе си седите на кафе и :!: нема бакнување! 8)

На Ladyy*, cresa-jagoda, buba4e89 и 3 други им се допаѓа ова.
  15. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.252
    Допаѓања:
    39.639
    Господе боже

На Nevenche26, SURF, cresa-jagoda и 15 други им се допаѓа ова.
  16. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.947
    Допаѓања:
    53.218
    Ќе си купиш пцр тест пред дејтот,кога ќе седнете ќе му земеш брис и ќе чекаш резултати од тестот. Ако е негативен збутај му јазик до грло,you go girl :muscle:

На Indiegurl, Nevenche26, Fleur-De-Lis и 17 други им се допаѓа ова.
  17. ladydy13

ladydy13 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2019
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    445
    Нека направи тест боже сачувај (facepalm)

На bicycle му/ѝ се допаѓа ова.
  18. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.940
    Или кажи му дека не сакаш толку интимност заради кризата. Или ризикувај.

На SURF, Ladyy*, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  19. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    Сакаш да се е*еш ама да не ти влезе. Извини вака...

На Ladyy*, cresa-jagoda, marija305 и 5 други им се допаѓа ова.
  20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.309
    Зошто така и' велиш?
    Мора ли на првото гледање да се бакнат?

На Nevenche26, ivanamackica, edna_malecka и 2 други им се допаѓа ова.