Vikica10 кај мене е малце подруга ситуацијата.Кај мене не се проблем пријателките(не е таков воопшто) туку тоа што јас сакам во секое време да ми е достапен и да ми ја исполнува секоја желба,а тоа секако дека не е можно. Исто така брзо избувнувам и после тоа саат време ја анализирам работата.Глупости,место да земам и да си уживам во животот јас се замарам.Ама ќе помине и тоа,ете почнав да се подобрувам.Почни и ти поубаво ќе ти е.Соберете се друштво и излезете сите заедно неколку пати,подруго е кога има повеќе луѓе,поинтересно е А после тоа излезете си сами и ќе видиш колку ќе е подруго. Очекувам резултатите да ми ѓи кажеш.Поздрав
Викица, како тоа флертувал на Фејсбук? Ставил лајк? Коментирал некој линк? Коментирал фотка?! Мислам дајте луѓе стварно баталете ги тие Фејсубк с*ања, па нели сте свесни дека е сето тоа повеќе од смешно. Јас би рекла траги-комично! Флертувал на Фејсбук еј - а да немаше Фејсбук ај замисли дали би било поинаква ситуацијата? Би имала ли и тогаш причина за љубомора? Мислам дека одговорот го знаеш и самата. Навистина кога ќе видам проблем врзан за нечиј Фејсбук профил веќе ми е здодевно и да се смеам. Аман колку само дозволивте да ви навлезе во животот, тоа е чудо! Без навреда ама проблемов е да не речам детски. Баталете Фејсбуци, излезете и живејте си го животот вистински - во 3Д светот, имајте секс, фатете се за раце и шетајте во парк, а не пред лаптопот или компјутерот да му ја мислите кој со кого виртуелно флертувал
ehrgeizig123 баш ми е мило што го слушам тоа дека работите се подобруваат и моето однесување е слично kako твоето па и јас ке се потрудам малце да си ги средам мислите. Phyramide мојава ситуација не е поврзана ни за лајк ни за коментар еве конкретно ке ти кажам што беше работата за сликата да ти биде појасна. Значи јас видов како пиши со една демек "другарка" од друг град она му вика кога ке дојдиш да излезиме да се дружиме а неговиот одговор беше ке дојдам само да не си фати дечко па да ми биде џабе идењето. Зарем ти не би кажала ништо во ваква ситуација? Искрено такво однесување мене ми смета а мислам дека и сериозна и стабилна личност што е во врска не личи така да се однесува. И тој е свесен дека згрешил и ми се извини и се труди да се среди се ама јас се запнав за тоа и постојано му префрлам и ете ти караница. Ете од тоа сега произлегуваат сите наши недоразбирања. Ви благодарам на двете за советите ке се потрудам да ги применам и да го сменам моето однесување. Поздравче
Не е во ред така да постапува..но сепак, тоа е фб и се тоа може да е на зезанција, можеби за тебе тоа не е вкусна шега..и можно е од тоа да произлезе и нешто повеќе.. Ете сте се испокарале, си му кажала што мислиш за тоа, ќе сфати дека не требал тоа да го направи. Во ред е да се подналутиш, нормално, но не треба многу да претеруваш и цело време да му се лутиш и да му пререкуваш, по некое време може да го промени однесувањето и да не се однесува нормално, па тогаш тоа може повеќе да те боли.. За тоа смири си ги нервите и убаво ќе му објасниш дека такви работи не треба да прави, за и понатаму да биде ОК )
Значи најискрено неможам да ве разберам. Или ќе простиш и заборавиш или нема да простиш и секој ќе си тргне по свој пат. За да бидеш среќна трето нема. Кога веќе ќе решиш да простиш нешто, тогаш биди си доследна на тоа, што ако му префрлаш или на секое едно му ја спомнуваш грешката и му ја лупаш по нос, ќе постигнеш нешто??? НЕ. Всушност ти веќе си му простила со тоа што си сеуште со него, значи не си стварај непотребен пекол и не си ја расипувај врската. Или ако тоа толку ти смета и неможеш да го заборавиш, си ја изгубила довербата и неможеш повторно да му веруваш, раскини и готово, а не сега на секое едно да му спомнуваш, да се карате, нервирате за нешто што поминало. Се надевам ме разбра што сакав да ти кажам . Позз
Епа Викица си му префрлила еднаш, ти се извинил, така? Не му префрлај постојано за една те иста грешка Зарем ти сакаш да се караш постојано со дечкото или сакаш да ти биде убаво? Мој совет сепак е да се олабавите од тие фејсбуци и чуда. Животот навистина е на друго место. А наместо да му ги следиш другарките на фејсбук еве ти подобар план - биди дел од неговото слободно време. Поминете го заедно, веќе ти самата знаеш како. Нит ќе има време да додава, ниту да уклучува фејсбук ниту пак да се договара со некои „као демек“ другарки Опуштено и олабавено, без нервози и се ќе биде во ред.
Девојки ви благодарам на сите за советите и изгледа дека ми требаше да го слушнам тоа од некој друг за да станам свесна за моето однесување. Од денеска вложувам напори да се среди се зашто работите сами по себе не се решаваат. Ви благодарам уште еднаш за поддршката
Zdravo devojki.. Mn cesto gi citam vasite diskusii ama nikogas ne sum se resila da pisam... Nova sum na forumov pa se nadevam nema da mi zamerite za nekoi greski....Odam so decko mi skoro 5 godini, sme pominale mn zaednicki momenti, podemi i padovi, zaedno sme se izborile vo mn teski migovi, no vo posledno vreme sum mn nervozna i za zal neznam kako da se spravam so toa... Posle dolgoocekuvano vreme toj se vraboti na solidno rabotno mesto, i jas bev presrekjna, no tuka rabotata se iskomplicira.... Toj e super i premnogu me saka, ama problemot e vo negovite koleski od rabota... Postojano naogaat izgovori za da izlezat negde zaedno, dali na kafe, na vecerna zurka i sl, a seto toa mene strasno mi preci.. Obrazovana licnost sum i premnogu se nerviram sto nemozam da se spravam so ljubomorata, postojano nesto mu zvonat na mob, stavaat sliki na fb od zaednickite izleguvanja i sl... Nikogas ne sum bila vaka ljubomorna i nez sto mi stana ,no ednostavno ne mozam... Toj me prasuva dali da izleze koga ke go viknat i ednostavno ney kako da reagiram, zatoa sto ednas mn mu se nalutiv i sega kako da se plasi od mene da izleze.. I znam deka majka mu mu vika da odi so niv da se druzi za da ne izleze posle kako otfrlen, sepak so niv pominuva 8 casa vo denot... Ve molam kazete mi kako da reagiram i kako treba da postapam....
Мислам дека најубаво би било и ти да идеш со него на една од тие журки или кафе,па сама ќе си видиш какво е нивното понашање Среќно
Ве молам за совет... Со тој што го сакав најмногу од се (можи да се речи дека уште го сакам ) ништо не беше... само се мувавме онака ... а јас горев по него... ме нејќеше знам ... потоа излегов со друг што ме сакаше и јас него ама не многу... на крај се фати со една моја другарка... сега не знам што осеќам ... не знам према кого осеќам збунета сум ... сакам некој невозможни, знам дека никогаш со нив нема да можам да бидам ... јас сум таја што бара да се запознаевме со тој што ми се бендисува јас правам се... а не бев таква... бев многу страмежлива секој ден во мојот живот како да се појавува нов... секој ден сакам некој нов... а сакам да одморам, да се смирам и да не мислам на љубов ама не можам ... секогаш мора некој да се појави и јас почнувам повторно да верувам во љубовта... повторно ги повторувам истите грешки... Изгубена сум... не знам што осеќам ... дали некој воопшто сакам... дали само го симпатизирам... ? не можам да се сватам... знам дека можеби ми се такви годините но сепак ова е нешто што јас не можам да го контролирам. Фала!
Anu6ka, во право си дека веројатно такви ти се годините. Така ти се погодило, да си фаќаш работа со без везе машки. Да не мислиш на љубов неможеш, нормално е да посакуваш да имаш нешто вистинско со некој. Ама ете, никако да се најде некој таков. Мислам дека нема потреба да се замараш со тоа дека немаш среќа и слично. Животот е чуден, не знаеш што ќе ти донесе. Остави ги работите како што се, не се замарај премногу со машките, ако некој ти се свиѓа биди со него, ако видиш дека не иде, чао пријатно! Кога-тогаш ќе дојде и правилниот, некој што вистински ќе го сакаш и ќе те сака, па и ти ќе си ја доживееш онаа вистинска љубов. Не се надевај дека ТОЈ ќе дојде утре, и не го барај. Не очекувај премногу, и пред да речеш КЕКС ќе биде и тоа. Уживај си во животот и годините, има време за се
Дечки ај малку помогнете ми дали јас се океј постапувам или треба да реагирам зошто цело време си ќутам демек да не бидам љубоморна а уствари ќе се изедам цела. Дечко ми сега е на факултет и седи во студентски. Секој ден си оди кај некои девојки на гости кои му се другарки од неговиот град.За тоа ништо не му пререкувам затоа што не гледам ништо лошо, сепак другарки му се. Не би сакала да ме смета за некоја што му забранувам. А сега баш ми се јави и го прашувам што прави и тој ми рече дека седи со некоја негова другарка (сами се во неговата соба, неговите цимери си заминале). Ова ме изиритира но сепак си преќутев си викам ај нели другарка му е, не сакам да губам доверба во него но сепак ме мачи. Ве молам за совет.
Да сакаше да скрие нешто од тебе, немаше да ти каже дека е сам со неа во соба Не се секирај, контролирај си ја малку љубомората
Но тој не ми го потенцира тоа, ми кажа дека седат, а знам дека е сам, дека цимерите не му се таму. Си ја контролирам љубомората и фала што ова ми го напиша Томција малку олабавив. Само сакав да видам дали ме оправдувате што ќутам.
Уф и јас имав сличен проблем.Дечко ми секој ден киснеше кај една негова другарка и тоа секој божји ден.Најтрагично е тоа што односот на таа девојка беше бетер од на тие пред МТВ Еден ден ми дојде преку глава и му кажав со убаво да не поминува толку време со неа затоа што ми смета.И сега до ден денес се каам поради тоа,затоа што од тогаш ми ја нема ни спомнато а 10000% сум сигурна дека се гледаат,нели нормално дека неможеш туку така да престанеш да се дружиш со некој со кој си бил по цели денови ама ете бидна ама помина времето кога бев љубоморна,сега искрено не се замарам ако напраи нешто што не треба он нема да има мирен сон а не јас Поубаво ќути си ништо не му спомнувај
Хммм, имаш некој да го пошпиунира малце таму во студентскиот? Види и од друга страна, ако сака нешто да ти сокрие нема ни да ти кажа дека е со некоја другарка или било што кај него во соба, може да ти каже дека е сам и дека си легнува, а сепак тоа да не е така, секако не би дознала. Пробај малку да ја контролираш таа љубомора, нека не ти се приметува и немој да избувнуваш, немој ни да те фати дека сакаш да го контролираш, покажи доверба, можеш ко на шала или низ муабет да му спомнеш... ама немој ти мн со другарките во соба, или љубоморна сум на другарките, секоја вечер си кај нив во соба, а јас тука сама Не го напаѓај одма, што правиш бе ти секоја вечер у соба со другарките? Биди као поразбрана, и ако имаш некој нека го пошпиунира малце А можеш и ти малце некои фори да му напраиш као.. еве седам со другар или еј на братучедка ми една другарка е во истиот студентски со тебе, па те покажав на слика може ќе се запознаете
Тој не останува рамнодушен ако му кажам нешто за другари ова она, не крие дека е љубоморен сепак во умерени дози а малку тешко е за шпиунирање оти во Стив нели се посебни згради машки женски така да никој не познавам од машка зграда освен дечко ми . Мене ми преостанува да му верувам, како што кажа Алана тој нема да има мирен сон, не јас
Имав дечко од Охрид одевме 2 години, пред година дена раскинавме бидејќи не можев повеќе да ја поднесам неговата љубомора и ароганција, пред некое време остваривме контакт, и ми рече дека стварно увидел дека згрешил и се сменил и со понашање и со начин на размислување бидејќи разбрал колку бил лош дури откако сум заминала.... После него имав дечко но и со него раскинав.... Сакам да му се вратам на дечкото од Охрид но не знам дали е тоа добра идеа воопшто, бидејќи едни од најлошите моменти во животов ми поминаа баш со него и сега ми е страв да не биде истото, и пак да бидам повредена.... а сепак тој многу ми значи, 2 години не се малку и иако имав дечко после него, сепак мислам дека сеуште го сакам стариот, но се двоумам и за другиот..... Леле матна ми е главава ве молам помагајте