Se nadevam deka si dobro sega, a toj deks ja dobil najstrogata kazna Ne se prisekjavaj na nastanot, da ne se chuvstvuvash losho
А згодна жена што и во костум ке е згодна и привлечна? Ајде сите тогаш да се запуштиме да не не напаѓаат некои болешини.. Не ни можам да ги читам мислењата гаде ми се од некои
Фала ти. Пред 20+ години беше. Не пријавив, оти мислев дека никој нема да ми верува. Во 20+ години, гледам, не е многу сменато.
За кражба се сече рака, ама затуцаните земји од трет ред не се никако пријатели на жената, баш напротив, нема поголем непријател од нив. За тамошните луѓе грев е ако се украдат пари кои лично ги засегаат, ама тоа што некоја жена ја силувале апсолутно не и оди неа во прилог, за смртна казна кон агресор може само да сонуваат. Слободно пушти документарка за жените во такви земји, прво им е забрането сами да се шетаат, без стопанот, а второ ако случајно се силувани најчесто нивните ги даваат за силувачот за да не пукне срам низ семејството. Најгаден случај, највознемирувачко нешто што до ден денес го памтам беше тоа што во Индија жена ја силувале 5 мажи, ништо не им направија, па кога одела да ги пријави повторно ја запалија и и направија изгореници од 90% од телото. Guess what, повторно ништо, се дури не се дигнаа протести во Индија и цел свет не почна да вперува прст кон нив. Смртна казна, радикални религиски држави, затуцаност се најголемите непријатели на жената во општеството и срамота е во 2020 за ова да се убедуваме. Ако навистина сакаш да помогнеш за сите жени, ќе го отвориш паметот и ќе согледаш дека на жена најмногу и се помага со дигање на awareness, со јавни форуми и дебати, закони кои директно се косат со твоите конзервативни мислења, со апсолутно judgement кон агресорите и покажување на прст кон виновникот, а не оправање околу жртвата, туку стриктно околу агресорот. Применување на тактика каде се вика he raped her, а не she was raped. Не можеш Витали ти да си феминист, извини вака. Се во кое ти веруваш се коси со слобода, независност и прогресија на жена. На погрешна страна од патот стоиш, ама ти си знаеш.
Жал ми е за твоето искуство. Ама јас и претходно напишав дека голотија не е примарно нешто заради која некоја личност е силувана, туку проблемот се наоѓа во тој кој ја силува. А за ова што го напишав, зборував манијаци во поширока смисла на зборот, оние што ќе ги сретнеш во автобус, на улица, во диско, не мислев само на силувачи.Затоа и го ставив примерот во заграда.
Знам што се предатори, но дали ова значи дека они се само нормални луѓенца и онака лабаво сексуални предатори? Нормални се нели?
А каде си прочитала ти мое мислење дека сум јас лично сум рекла дека сама си го барала???? Немој да ме ставаш во клопка. Ти свесно си влегла во кола, што значи си го знаела ама не си очекувала. Такви ко нас...
Ок, царици сте за намерно промашување на поентата и извртување на работите за другите да испаднат лошите поддржувачи на силување.Немам што веќе да правам тука.
Ne se prisekjavaj vekje Ke se chuvstvuvash losho, sekoja chest za tebe shto se borish za zhrtvite na nasilstvo, stvarno si silna i jaka zhena
За облекување ќе облекувам што сакам. Тие луѓе не гледаат шамии, ролки или длабоко деколте. Претпазливоста ќе лежи во тоа што не би одела на непознати места со непознати личности. Секако не можеш скроз да се заштитиш но ете на тој начин. Инаку за облека не би сменила ништо со цел да се покријам и така да се чувствувам малку по сејф. Бидејќи нема. Мислам дека напразно се карате не сфаќајки си ги мислењата во целост.