Маж ми е 3 години помал од мене ама никој не ни верува Многу е сериозен, созреан и физички постар изгледа, па никој не ни прашува. Кај моите и неговите тоа не беше буквално никаков проблем. Пробајте, од кај знаеш?
Јас мислам да не кажуваш никому ништо туку да ја избациш другарка ти од твојот живот. Не си ти должна да ги склопуваш коцките кои таа ги фрла. Ниту пак да ги сожалуваш нејзините. Сами нека си дознаат. На крајот ти ќе бидеш крива. @bicycle
Подобро да и' речи да престане да ја користи како алиби. Оти и да прекине комуникација, оваа може да не каже дека не се дружат повеќе и сеуште да се крие со нејзе.
Ете, нема да кажам ништо на нејзиниот сопруг. Ама лута сум, премногу. И дадов илјадници совети како да постапи и да се разведе ако не е среќна ама нејзиниот маж ја гледа ко капка на дланка, и причината зошто го прави тоа е смешна ама добро. Еве, ќе зборувам со нејзе, ама следен пат нема прогледување низ прсти. За луѓе што ми значат живот давам ама не можам да дозволам да ме меша нон стоп. И така.
Речи и' уште денес. 'Престани да се криеш со мене, оти се' ќе кажам на маж ти' И кажи и', дека ако ти се случи како вчера (или кога беше), да те сретне некој нејзин и да мисли дека таа е со тебе, нема да ја криеш, туку ќе кажеш дека не е со тебе и не знаеш каде е. И да го направиш тоа ако се случи нареден пат. Не мора да кажеш каде е... само кажи: Не е со мене - па таа нека се објаснува после со нив.
Јас мислам дека ако мажот толку ја сака и ја гледа ко капка ќе и прости за неверството. Таа ќе изглуми жртва на твојата “љубомора” (не викам дека си љубоморна, но таа за да се извади така ќе те прикаже тебе) и ќе испадне невино јагне, а ти лошата. Тие ќе останат заедно, таа ќе продолжи да се швалерисува, а ти ќе испаднеш од игра.
При докази не може таа да испадне невино жртвено јагне, а @bicycle лоша и љубоморна. Јас сум за да кажеш и да не ја криеш. @bicycle Размисли како ќе ти биде тебе дечко/маж ти да те изневерува, да го сакаш и да се грижиш за него, а сите да знаат и од тебе такво нешто да сокријат.
Абе сите би сакале да има некој да ни каже, доколку партнерот не изневерува, ама да немаше такви, кои на крај ќе го обвинат тој што кажал, а не тој што изневерил.
Секогаш постои варијантата “ти ме имаш запоставено, нонстоп работиш, ми требаше внимание, згрешив, не знаев што правам” и слични тралала муабети. Таа си го познава добро мажот штом вака се опуштила...
@bicycle smetam deka prvo treba da razgovarash so drugarka ti i da i kazhesh da ne te koristi kako alibi. Ako toa ne go pochituva prevzemi drugi chekori. Ama prvo kazhi i da ne te koristi kako izgovor za da se vidi so dechkoto i ako toa ne go pochituva deka me im kazhesh na majka i i brat i.
@bicycle Јас мислам дека не е твое да ја кажуваш на мажот и на нејзините. Многу нешта се во игра, и ако ја кажиш нема ама баш ништо да решиш, туку напротив. Башка, тебе ти е се кажано во доверба. Друго е случајно да откријаш. И не за друго, ти ќе испадниш крива. Без разлика на докази, без разлика на се. Не за џабе се рекла изрекана: "Убиј го гласникот." Во најмала рака ќе бидиш крива што си знаела толку долго, а тек сега кажуваш. Што се однесува до тоа дека те вплеткува тебе во игричките, мораш и можиш да го спречиш то. Некој ден, ко ќе се открие се, ќе ти се одбие од глава. Ќе ја седниш и отворено ќе и кажиш дека нема да ја прикриваш поќе. Да си бара други изговори. @MayDiamonds Разликата во години, воопшто не е страшна. Цени го човекот, не годините. Всушност ти треба убо да размислиш, дали ќе ти пречи тебе, какви размислувања имаш на темата, другите што ќе речат е мање битно. Имав другарка што одеше со дечко кој беше понизок од неа. Смешен проблем за мене, ама таа ептен се оптоваруваше со тоа. Затоа велам, мораш да си на чисто со себе. Дали ти е проблем тебе?
@bicycle Ако не ти се кажува одма,прво нејзе кажи ѝ да не те користи како изговор повеќе. Мада тешко она да разбере штом многу пати те користела. Сепак,мислам дека подобро да му кажеш на маж ѝ,тој не го заслужува ова. Може и да испадне од друг да разберат сите дека го вара и дека ти си знаела и криела,па да си имаш проблем. Како сакаш...
Тоа "се ќе кажам на маж ти" е у најмала рака смешно ако ме прашува некој мене. 1000 пати се имам изгорено со тоа што на другари сум им кажувал како им набиваат рогови девојките. Со пола од нив сум изгубил секаков контакт баш ради тоа, пошто мислат дека ги лажеш зашто си им љубоморен или сакаш да им ја ебеш девојката па им *расипуваш* Мој совет е да не се замараш со кажување/зборување - само кажи и да прекине да те користи како алиби.
Џабе докази - ако е слепо заљубен у неа (а според тоа како ја третирал, очигледно е така) ќе пројде и низ сито и решето - со кур у уста да е пред него, ќе најде оправдување зашто го напраила тоа а ти ќе испаднеш гомнар. ..
Овој не, сум познавал луѓе што од деца сме дружеле и истите мене ми се налутиле што сум сакал да им ги отворам очите. Али како сакате
@bicycle мој совет е да и кажеш да не те меша веќе пошо нема да соработуваш. А за маж и, мајка и имала изгубено здравје, што ти е гајле за нив, мајка и ако го има изгубено здравјето нејзин проблем е не е твој да ја спасуваш, мажот и ако е изневеруван исто не е твој проблем, твое е само да се заштитиш од оваа што ти прави проблеми и што нема осет за тоа дали тебе ти смета со цел да си го тера таа нејзиниот филм.