Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.460
    Да, ама ти имаш отворен брак со мажот.

Не верувам дека на другите мажи, би им било сеедно да видат дека жена им избришала се што има со нив од социјални мрежи без пред тоа да направат муабет од која причина го прави тоа.

На Laufinam му/ѝ се допаѓа ова.
  2. burthdaykake

burthdaykake Популарен член

Се зачлени на:
    3 мај 2020
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    2.329
    Биди среќна што ова ти е голема мака :D
    Мене дури смешна ми е ситуацијава, но онака, слатко - смешна. Годините не се никаков проблем во случајов. Скоро сите парови што ги знам се со разлика во години, ретко некои да се врсници, освен средношколциве.
    На крај краева, на роднините можеш да им речеш 25 има ко тебе, нема ваљда извод од матична книга на родени да бараат.

На cresa-jagoda, flawless., MayDiamonds и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.211
    Допаѓања:
    4.430
    Zdravo, imam problem decki navidum mnogu prost i ednostaven no mene momentalno mi e haos. Se osekam zbuneto. Zapocnav da se gledam so decko sto e vo vrska, ne znam ni jas kako me ubedi mnogu mi se dopagase.. i uste mi se dopaga, se imame videno samo nekolku pati, seuste e taze, prennogu ni e ubavo zaedno.. jas i sama mu rekov deka ne ocekuvam da se promenat nestata za toa toj deka ke izlezi od vrska, znam deka nema da se sluci toa ne se nadevam mu kazav, toj mi vika kako mozam da kazam takvo nesto unapred? Od kaj sum bila sigurna tolku? Iskrena da sum premnogu mi e ubavo i se osekam preporodena no mislam deka nabrzo ke mi zasmeta toa sto e seuste so nea.. znam deka ne e lesno, i problem e i toa sto ja ima cela kontrola vrz mene se plasi da ne go napustam ili da sum so drug pa da ne sum bila samo negova, t.e da nema da sakam da se gledame.. Saka i nov broj da mi zemi nesakal poke da go imam istiot, pocnuva se da mu smeta, si zema mnogu prava sprema mene.. Za sega probav smireno da mu kazam deka toa nema vrska so toa ako sakam jas da odam so drug ni broj ni nisto nema da me spreci..(i drugi raboti saka da gi ima pod kontrola misli deka na toj nacin ke me zadrzi ili sto neznam ni jas) Na pocetok e cela rabota, no mi e strav da ne si izgubam golem period od zivotot vaka a pa zasakav od druga strana.. Dali nekoj ima nekakov sovet za situacijata?
    Da napomenam jas nikogas ne mu sum prefrlila za nesto, nitu sum imala nekakov ispad vo vrska so nea.. Znam deka nemam pravo na toa..

4. burthdaykake

burthdaykake Популарен член

Се зачлени на:
    3 мај 2020
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    2.329
    Како ти можеш да кажеш дека не очекуваш од него да раскине и да биде со тебе? Од улица си? Толку ли не си се цениш?
    А дечкото, што притоа е ретко дегутантен сељак, мислиш дека со тоа што те контролира и е во врска со друга девојка - која ја вара, те сака? Зошто си го правиш ова на себе?

На mira.mira, Regina.Phalange, KateKane и 20 други им се допаѓа ова.
  5. noteforself

noteforself Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2020
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    388
    Остави го и не се надевај повеќе на ништо со него. Искрено ја жалам девојка му. Пример, и да ја остави за да биде со тебе, може истото тебе да ти го направи во иднина. Бегај од него.

На KateKane, Принцезичка1, teaiva и 10 други им се допаѓа ова.
  6. Stephen Amell

Stephen Amell Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јуни 2017
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    26.478
    Блокни го насекаде и кажи му веќе да не те замара. Не знам како си му дозволила да ти кажува што да правеш, а што не. Тој не те сака, само те искоритува. Да те сакаше, ќе раскинеше со девојка му и ќе беше со тебе.

На Mencia, mira.mira, KateKane и 7 други им се допаѓа ова.
  7. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.397
    Тој може да има две девојки, а ти број да смениш, со друг несмееш да одиш (facepalm) имај малку повеќе самопочит. Па уште си му рекла дека не очекуваш да раскинува со нејзе. Е добро, тој нека те чува тебе ко резерва, а ти немој да мрдаш, нека ти ја крати слободата скрос. Утре и тебе така може ќе те замени за некоја друга. Ти од старт му покажуваш дека не мора да те почитува.

На mira.mira, kim.k, KateKane и 14 други им се допаѓа ова.
  8. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.211
    Допаѓања:
    4.430
    Ne znam zosto no nesto ne mi dava da go bloknam inaku bi go storila toa do sega ne znam iskreno ne mozam da se sfatam ni sama.. Mozebi treba vreme da si dadam, za sega ne znam kako podrugo da postapam? Retko da mi se desi da mi e so nekoj vaka posebno ubavo i se oseka i hemijata megu nas ne mi bilo so drug vaka ni slicno..
    Za sakanje nema sansi ni jas ni toj za tolku brz period znam.. no se plasam da dadam vreme

9. raww

raww Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    1.043
    Допаѓања:
    5.918
    Секогаш е послатко тоа што не е дозволено

На Роберт 7, mira.mira, Принцезичка1 и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Callie

Callie Активен член

Се зачлени на:
    29 јули 2020
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    80
    Премногу сака да те контролира некој што има две девојки и таа љубомора може да биде многу лоша во иднина за тебе ако останете заедно.
    Нов број за да не бидеш со некој друг? WTF!!
    Бегај подалеку, чим еднаш изневерил немој да мислиш тебе нема да ти го направи истото.

На Martka, mira.mira, KateKane и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Stephen Amell

Се зачлени на:
    17 јуни 2017
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    26.478
    А како се чувствуваш кога он е со девојка му, и после е со тебе (кога ќе сака само)? Не се чувствуваш искористено? Па и не ти дава со други да пишеш, ма немој.. Блокни го девојче, не вреде да го трошиш времето со него.

На Mencia, Принцезичка1, S.W.A.G и 5 други им се допаѓа ова.
  12. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.211
    Допаѓања:
    4.430
    Pocnuvam kako da sum nervozna ama kako sto pisav samo tri pati se imame videno, sega saka da otidam kaj nego vo vilata.. Mi e strav da ne se prodlaboci da bidam povredena a sega e mnogu rano za da kazam bilo sto..nemozam da se odlucam

13. Stephen Amell

Се зачлени на:
    17 јуни 2017
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    26.478
    Прекини додека си на почетокот. Мисли малку и на себе. Не вреде да трошиш време на човекот. На крај ќе те повреди, ќе си биде со женска му, а ти ќе бидеш таа која ќе е сама.

На Mencia, Принцезичка1, teaiva и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.211
    Допаѓања:
    4.430
    Jas imam sansi da izlezam so sloboden decko, znaj deka mi pisuva no ne mi dava sega a ni jas ne sakam da zapocnam nesto dodeka ne sum na cisto..

15. LadyLollypop

LadyLollypop Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2019
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    5.416
    Девојко, зарем не се почитуваш самата??? Ајде грешка си направила што си излегла со некој кој е во врска, ама до толку да дозволиш некој, кој за него си само играчка за пополнување време, да ти забранува се???
    Не си нанесувај болка сама на себе, нема потреба да се запрашуваш што да одлучиш, одговорот е да престанеш со него.
    Утре и да раскине со девојката, штом од сега ти забранува работи, а немате врска, после нема да смееш во вц да отидеш, а да не го прашаш.

На Brinetka, Принцезичка1, smooch и 15 други им се допаѓа ова.
  16. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.397
    Две работи запамети.
    Три пати се имате видено, а веќе ти забранува ова, она, број да смениш, додека пак, тој е со две девојки во исто време. Тој може со две, а ти не смееш да мрднеш а само 3 пати видени
    И другата работа е, тој ако оди со тебе дури е во врска со друга, и со тебе да се развие нешто поголемо, голема е веројатноста дека и тебе еден ден ќе те замени со друга. Наместо да се осеќаш препородено пошо нема зошто да се осеќаш препородено со оглед на тоа дека си налетала на таков кој нема почит ни кон тебе ни кон девојка му, треба уште сега да ги видиш сите црвени светла и да сфатиш со каков манипулатор си имаш работа. Имај малку повеќе самопочит, како можеш да му кажеш дека не очекуваш да раскине со девојката, ти сама се понижуваш, нормално дека тој после ќе ти прави што сака.

На KateKane, Brinetka, Принцезичка1 и 13 други им се допаѓа ова.
  17. Stephen Amell

Се зачлени на:
    17 јуни 2017
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    26.478
    Не ти е тој ништо на тебе за да не ти дава. Па и дечко да ти е, не смее ништо да ти забранува. Излези со тој што е слободен, помалку главоболки за тебе. Со овој немаш иднина.

На Mencia, mira.mira, Принцезичка1 и 7 други им се допаѓа ова.
  18. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.802
    Тука има поголеми проблеми од тоа дека е во врска. Во ваква ситуација тоа е најмал проблем. А ти запрашај се дали си толку јака да поминеш низ се ова што го почнуваш, се плеткаш меѓу двајца во врска (ова никогаш не завршува убаво) и му дозволуваш да те гази?

Толку ли не се сакаш и почитуваш? Или како братучед ми еднаш што ми рече за еден дечко: Нема друго објаснување освен дека си многу глупа.
    Ептен ме навреди и освести.

На Принцезичка1, *Amethyst*, candy.cane и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.421
    Poodvratni lugje od vakvi nema
    Devojko, ne se gledaj so nego vekje: vo idnina i tebe ke te izneveruva(ednash ako izneveril, lostojano ke izneveruva) i vtoro, kako smeesh na debilov da mu dadesh tolku prava??
    Da ti zabranuva se i seshto... Sovet: begaj podaleku od vakvi toksichni lugje

На Martka, Принцезичка1, *Amethyst* и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.211
    Допаѓања:
    4.430
    Ednas probav da mu kazam deka mene ke mi bidi tesko dodeka e so nea i od lutina mozi da se sluci da baram uteha vo drug i mi rece da sedam mirna i deka ke pomini i ovaj period ke se sredelo.. tesko mene ke bilo ako mu sum odgovorela na deckoto sto mi pisuva sama ke sum si ja napisala sudbinata:| I okej nekako zavrsi muabetot so arno, drugiot den istata pesna ete utre treba da se vidime pak cela se tresam nesakam da pravam nesto kako na devojka mu zad grb.. mislam ako prodolzi ke se zbudalam