На девојкава и е хоби да се плетка во туѓи врски. А последниот цитат што и го пишала на некоја членка, прочитајте ве молам дали е тоа иста особа
Толку слободно време имате па и профилот и го пребарувате?? Не ми сте јасни, преувеличивте премногу. Совети се дадени, кажано е повеќе и од доволно што е исправно, нејзино е што ќе прави понатака. Не мора драма од сè да се создава.
Не е намената на форумот детективи да изиграваме. Се дава совет/мислење за поставеното, сè друго е безпотребно. Може подобри занимации да си најдеме.
Здраво девојки, јас имам некои мали проблеми (за мене и големи). Во брак сум 5 години и сеуште немаме деца а не сме ни размислувале на таа тема засега. Во последниов период сопругот многу се промени кон мене. Како да оладил... кога сме во друштво е ок, се смее се забавува, но кога сме дома како едвај да му се зборува со мене... Имам забележано си пишува со девојки (пријателки и на двајцата), нормални секојдневни муабети но мене некако почнаја да ми сметаат. Не знам дали е до мене проблемот или нешто друго? Не знам како да се поставам... Забележува дека сум емотивна дека некои работи ми сметаат, се труди да ги реши со муабет, но ете, до мене е вероватно што почнав на се да посветувам, на секое негово движење.
Треба да седнеш и отворено да разговараш за се што ти смета, па и на его што му смета.Тука ќе расчистиш дали нешто ти е погрешно сфатено или навистина постои некој проблем.
Smireno i otvoreno razgovaraj so nego Mozhe pominuva niz stresen period, stres na rabota ili dr pritisok Ako se tie sekojdnevni, obichni muabeti i ne te izazhal do sega za takvo neshto, ne zmam zoshto bi ti smetale
Ваков проблем се решава само со искрен разговор. Прашај го дали му недостига нешто во животот, дали нешто го мачи? Мажите малку потешко разговараат и ги искажуваат своите емоции бидејќи така ги учат уште од деца но затоа доколку го сакаш партнерот треба да се потрудиш да го разбереш. Можеби проаѓа низ некој потежок период.
Еве јас ќе споделам една мудρа мисла во κонтеκст на напишаното а, тоа е: "Неκои жени се заљубуваат само во мажи κои се веќе избеρени од дρуга жена..."
Сме разговарале, е под стрес на работа да, го разбирам, исто така разочаран е од секојдневните случувања за вработувања кај нас во Мк (бидејќи јас сеуште сум невработена) и сето тоа му е собрано... но доколку пак разговарам и пак му кажувам за истите проблеми мислам дека би се налутил на мене... А и свесна сум веќе дека можеби од тоа што постојано сум дома а тој на работа и кога ќе си дојде тој е уморен а јас во меѓувреме секакви забелешки фаќам...
Normalno deka sum imala i predhodno nekavi vrski, kako i sekoj normalen covek, toa e veke druga tema seto toa e zavrseno za mene i ne se navrakam na nazad. Kako i na sekoja slobodna devojka mi pisuvaat da, no momentalno nemam volja nikakva za da go zavrsam momentalnoto i da zapocnam nesto novo, veruvajte ne ni si zamisluvav deka do tolku ke zaglavam. Kako da pocnam so decko koj ne me privlekva apsolutno nemam ni zelba da go zapoznaam? Sakam samo da uzvam vo vremeto so nego, znam mozebi kolku steta bi mi donelo istoto, ne e deka e zafaten ednostavno toj e tipot sto osekogas sum posakuvala.. nemam pravo da probam voopsto, pa ne e zenet..kako da prekinam? Se e veke kazano..ke bidime nekolku dena i onaka bev slobodna inaku ne sme sami nosevme i drugi luge tuka t.e imavme rabota.. Ni jas ne znam samata kako da se opisam,posilno e nestoto sto e vo mene..
Со зафатен тип не треба да бидеш.Не е во ред. И да ја остави неа ради тебе,следниот ден може и тебе да те изневери со некоја.
Уствари членкава барала поддршка од нас за да биде со него. Нема веќе што да се каже, ниту некој непознат ќе ја разубеди. @Youknow продолжи со него, ама и не заборавај дека си сама одговорна за сите проблеми кои можат да ти се создадат од ситуацијава.
Нормално дека ке ти смета доколку не ти пружа внимание,не разговара со тебе ,а со другите може да се забавува и да разговара.Неможе изговор да е стресот на работа па затоа да е ладен спрема тебе,како тоа стресот на работа влијае само на однесувањето кон тебе но не кон вашите пријателки,а напротив тие му се добро друштво чим перферира разговор со нив.И мене ова би ме погодило а и секоја друга ,и е аларм за разговор,што е причината за таквото однесување...и ке му нагласиш што ти пречи ..женската интуиција никогаш не лаже.