Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.336
    Допаѓања:
    9.431
    Она во истиот пост на почетокот кажува дека сопругот се однесува оладено спрема нејзе, за после тоа подоле да каже дека он приметува дека е емотивна и се труди да го реши тоа со разговор.
    Не верувам дека е некој аларм во прашање, ама сепак она најдобро си знае.

@sheis разговарај со партнерот, кажи му како се осеќаш иако веќе кажа дека и он те приметува, кажи му дека имаш повеќе потреба од неговото внимание, излегувајте заедно почесто, а искрено и мислам дека ваквото твое чувство произлегува од тоа што ти не одиш на работа и постојано си дома сама и досадно ти е, па затоа ти се чини дека сопругот е оладен од тебе.

На nextredstyle, teaiva и sheis им се допаѓа ова.
  2. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    16.761
    @sheis Јас не сум во брак, можи и не сум компетентна да давам совети но, сметам дека ко ќе си со некој подолго во врска ( брак во твојов случај ), се опушташ со човекот. Еве јас сум тип на чоек што пример дома има периоди кога не сакам многу, многу да разговарам, си ќутам, а ко ќе се сретнам со друштво нормално зборувам од култура, не дека секогаш сум расположена за муабет.

Хм, ако е напнат на работа, ОК, сфаќам, ама па не би требало то да му го менва односот спрема тебе. Ваљда и претходно имал проблеми па прв пат вака се однесува.

Можиме да си нагаѓаме до утре, едино решение ми се чини е разговор. Не во смисла што го мачи него, туку во смисла тебе што те мачи. Дека си заприметила промена, дека се досадуваш дома сама по цел ден, па и ко ќе си дојди те напнува со однесувањето.

Ти си го знајш најубо, јас верувам дека штом си приметила промена, има нешто овде. Само добар разговор и сѐ ќе се среди.

На candy.cane и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  3. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    Тоа што се допишува со други макар и ваши заеднички пријателки ми е многу понижувачко и загрижувачко ако се земе во предвид дека во најголем број случаи неверствата настануваат со луѓе од најблизок круг. За тоа што немаш работа јас би била најмногу загрижена дека што и да испадне меѓу вас во иднина барем да имаш од каде приходи да си имаш, да не зависиш од никого. Најдобро да станува збор за монотонија што се решава, ама 5 години не е малку време и баш тогаш се гледаат целите и намерите на партнерите дали им одат во иста насока или се разделуваат.

На Callie и teaiva им се допаѓа ова.
  4. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.694
    Колку години сте бе дечки какви се овие комбинации тој има женска излегува со мене ама мене се ми забранувва, па постави услов или биди со неа или со мене, а иначе ни прва ни последна си што е имала со зафанат, така да не се замарај мн со тоа, ама најдобро е да го манеш додека не е настанал голем проблем.

На Callie и edna_malecka им се допаѓа ова.
  5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Забраните да, ама сексот сам-по себе, не е 'користење'

На Bellaa1234 и Lady D ❤️ им се допаѓа ова.
  6. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Ама јас не ни напишав 'користење'.

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Добро 'издувен вентил'.
    Исто е.

На Lady D ❤️ му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.136
    Па издувен вентил му е па уште дозволила да и сврши без кондом , си баш ќе ми биде мерак да затруени и да фати спб па може ќе научи некоја лекција .

На KateKane, Sejfullai, Laufinam и 2 други им се допаѓа ова.
  9. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Абе и нејзе и е убаво.
    Тоа со кондомот е неодговорност, ама нема врска со самото уживање во сексот.
    И нејзе и' е издувен вентил.

Немојте така да си велите едни на други.
    За вас лично не чини.. утре вас некој ќе ве гледа како 'искористена', 'издувен вентил'... дупка-практично, а вие сте свршиле 10 пати.
    Глупо е.

На Bellaa1234, thequeen95 и Lady D ❤️ им се допаѓа ова.
  10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Алармантно е.
    Убаво кажа @teaiva , ако има проблеми, за сите има проблеми, ако 'има проблеми' само таа кога е во прашање, тогаш меѓу нив е проблемот.

Најпаметно е со разговор, ама ако останува 'глув' на она што таа му го кажува, и разговорот е џабе.

@sheis а да си најдеш ти занимација и ти да бидеш таа која ќе го одбегнува малку?
    Ќе се избалансирате тро.
    Вака, достапна си му цело време, и секогаш има простор за: Па не мора денес/сега, може и утре.

На Snowflake97, sheis и teaiva им се допаѓа ова.
  11. LadyLollypop

LadyLollypop Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2019
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    5.416
    Уште ли оправате за Youknow? Ајде за еден месец ќе ја читаме во "дали сум бремена?". Чувајте ги зборовите за тогаш :D

На ku4ence, *Amethyst*, Sejfullai и 6 други им се допаѓа ова.
  12. teaiva

teaiva Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    524
    Џабе се решава со разговор,кога од утрето пак ја игнорира,на никој не му треба сожалување ,коа е емотивен да му се сожали па ајде ке изгладиме работите на кратко дур ја смири,од утре пак по старо. Внимание ни треба цело време,а тоа што е она дома цел ден и сигурно нетрпеливо го чека да си дојде од работа за да се видат , а на него поважен да му е мобилниот цццц ,тука нешто не е ко што треба. Не знам какви активности да има во текот на денот, ни една нема да и го замени или надополни изгубеното време кое и е потребно со мажот да го сподели. Доколку не се реагира на време најчесто молкот во бракот е почеток на крајот.

На Callie, Snowflake97, Idedemja и 2 други им се допаѓа ова.
  13. sheis

sheis Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    245

14. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    16.761
    Јас ова издувен вентил, поинаку го сфаќам и, и јас го употребив ама во различна конотација. Значи таа има с*кс со некој и се надева на иднина со него, чека да ја остај женската, а тој на пример, само му е монотоно во врската, ќе се издува малце со друга, ќе олабај, не знам како да речам и ќе и се врати пак на женската.

А искористување е ако и дава надеж дека ќе раскини со девојката, фактички само ја лажи за да ја легни, а врска нема.

Иначе с*кс бади сите знајме што е и нема тука искористување. Задоволството е обострано :D и очекувањата од двете страни се исти, што мислам дека не е така во случајов.

На ku4ence, buba4e89, Maro87 и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.211
    Допаѓања:
    4.429
    Mene ne mi e jasno, se iznacitav izmisleni raboti, deka jas ocekuvam ova ili ona ili vaka ili onaka.. Mislam treba da se stavi kraj na temata, jas ostavam na vremeto zasega ni e na dvajcata ubavo, ne ocekuvam nisto za sega ednostavno preku nok nemozi da se desi nisto. Dosta so toa deka jas ocekuvam toj ne, vazno mi e duri e ubavo neka trae.. Mene mi e ednistveno vo misla toa deka mozi da potrae mnogu vreme bez ishod a ne mi dava da kontaktiram so drug, no zasega resiv da dam vreme, toa sto treba ke izlezi na povrsina.

16. Maro87

Maro87 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2013
    Пораки:
    1.357
    Допаѓања:
    5.402
    Абе не ми е јасно како не ти дава да се гледаш со друг, кога не сте во врска..
    Дечкото арен е или :drunk::drunk:

На ku4ence, kim.k, tina2018 и 13 други им се допаѓа ова.
  17. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    16.761
    Дали гледаш колку си контрадикторна?

На kim.k, candy.cane, tina2018 и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.385
    Допаѓања:
    21.037
    Троши си го времето за џабе.
    Поздрав и пријатен ден.

На Shugarspice, tina2018, cresa-jagoda и 7 други им се допаѓа ова.
  19. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.211
    Допаѓања:
    4.429
    Fala ti, a mozebi so nekoj so e sloboden nema da si go trosam bidejki tie se svetci, ako nekoj ima zenska slobodniot ke ima 5 no on sloboden e neli... cc

20. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.385
    Допаѓања:
    21.037
    Кој рече дека се светци? Мислам, прво си со дечко што е у врска, второ истиот тој дечко што е во врска ти забранува тебе да контактираш со други. Ако ова е за тебе здраво и нормално, бујрум.

На ku4ence, Regina.Phalange, kim.k и 15 други им се допаѓа ова.